Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez django 2009-06-18, 9:30 pm

mariusz76 napisał(a):django-No to zgłoś się do klubu na skauta jak jesteś taki biegły!!! Chodzi oto że kluby z EK potrafią szukać w niższych ligach jakieś tam talenty a my od lat trafiamy właśnie na SOCHĘ,TYCA i tym podobnych zawodników... Pewnie mamy teraz talent i pierwszy transfer Zagłębia Marcina L. :brawo:

A skąd pewność, że tym razem nie szukamy w niższych ligach? Skąd przyszli Myśliwy, Smolec, czy teraz Lacha i kto ich sprowadził? A co do Marcina Lachowskiego, to na pewno nie można mu zarzucić tego, że jak na warunki drugoligowe jest słabym piłkarzem.
django

Postprzez davidov83 2009-06-20, 12:34 pm

django napisał(a):
mariusz76 napisał(a):Na pierwszym treningu Piasta Gliwice pojawił się bramkarz KSZO, Rafał Kwapisz
Tomasz Mikołajczak z Nielby Wągrowiec będzie występował w poznańskim Lechu
inni mogÄ… a my nie, jak zwykle z wolnego transferu, gdzie ci nasi skauci do ch...a sÄ…?

Co ty pierdolisz? W której lidze grają Piast i Lech, a w której Zagłębie? Najlepsi piłkarze na pewno w naszej lidze nie zostaną. Poza tym Nielba ma podpisaną umowę o współpracy z Lechem i najprawdopodobniej kilku piłkarzy z Młodej Ekstraklasy lub rezerw Poznania zasili teraz Nielbę. W kontekście ewentualnych wzmocnień to my możemy patrzeć na co lepszych piłkarzy z III ligi, średnich z II i słabszych z I.

A my mamy podobno z Legia i co z tego ? :( ile u nich sie wyporzycza? a do nas nikt!! to nasza wina czy ich?
davidov83

Postprzez django 2009-06-20, 12:52 pm

davidov83 napisał(a):A my mamy podobno z Legia i co z tego ? :( ile u nich sie wyporzycza? a do nas nikt!! to nasza wina czy ich?

No właśnie, podobno...
django

Postprzez mariusz76 2009-06-20, 1:01 pm

django napisał(a):A skąd pewność, że tym razem nie szukamy w niższych ligach? Skąd przyszli Myśliwy, Smolec, czy teraz Lacha

SLOLEC z Beskidu i co uważasz go za odkrycie roku?
Lacha z Odry i co to też jest odkrycie?
Myśliwy z Naprzodu Jędrzejów i tu bym się zgodził lecz kolega ma 33lat(ale w Polsce odkrywa się talenty w wieku 25 lat)to może jeszcze pogra..

Powiedz czy kogokolwiek ktoś obserwuje przez sezon, czy czekamy wiecznie na koniec sezonu i łapiemy kogo się da z wolnego transferu... ale sorki nie znam się jak to MANAGEROWIE Z FORUM twierdzą i to oni wszystko wiedzą a więc się pytam jak z tym skautingiem jest??
mariusz76
Żółta kartka

Postprzez August 2009-06-20, 1:05 pm

Mariusz, Tobie się przypadkiem Zagłębie nie popierdoliło z Barceloną ? Masz wymagania co najmniej na poziomie Guardioli
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez django 2009-06-20, 1:08 pm

mariusz76 napisał(a): SLOLEC z Beskidu i co uważasz go za odkrycie roku?
Lacha z Odry i co to też jest odkrycie?
Myśliwy z Naprzodu Jędrzejów i tu bym się zgodził lecz kolega ma 33lat(ale w Polsce odkrywa się talenty w wieku 25 lat)to może jeszcze pogra..

Smolec zanim dopadły go kontuzje był wyróżniającym się piłkarzem na tle reszty. Lacha potrafi rozgrywać piłkę, strzelać bramki i nie brakuje mu ambicji. Myśliwy może nie jest młody, ale jest najlepszym piłkarzem w kadrze. Akurat czepiasz się nie tych piłkarzy co trzeba.

mariusz76 napisał(a):Powiedz czy kogokolwiek ktoś obserwuje przez sezon, czy czekamy wiecznie na koniec sezonu i łapiemy kogo się da z wolnego transferu... ale sorki nie znam się jak to MANAGEROWIE Z FORUM twierdzą i to oni wszystko wiedzą a więc się pytam jak z tym skautingiem jest??

O to pytaj siÄ™ w klubie.
django

Postprzez zimek 2009-06-20, 1:22 pm

narazie to nic nie wiadomo sam lacha to zadne wzmocnienie ale co do tego skautingu to po kilku prywatnych rozmowach wiem ze u nas na bakier a z niszych lig napewno ktos by sie znalazl i za darmo by przyszedl ale trzeba szukac -> do roboty
zimek

Postprzez mariusz76 2009-06-20, 2:58 pm

August napisał(a):Mariusz, Tobie się przypadkiem Zagłębie nie popierdoliło z Barceloną ? Masz wymagania co najmniej na poziomie Guardioli

Ok tylko że nasza Barcelona leci w dół po równi pochyłej i nie widać nawet promyka nadziei !!!
No a rzeczywiście mam wymagania jak ch..j, bo EK byliśmy pośmiewiskiem i teraz też jesteśmy dzięki czemu? Dzięki poziomem gry naszych kopaczy. A jeśli wam się podoba poziom gry (naszej BARCELONY) to współczuje. Zaczeło się od tego że każdy klub EK,1 czy 2 lidze już się kimś interesuje i się zbroi , a my jak zawsze w d***e i nie mówię żeby kogoś kupić,ale żeby coś się ruszyło w dobieraniu zawodników, a nie ciągle iść na łatwiznę!!! (ilu mamy gamoni w składzie i kto ich pościagał)? Mimo to jestem i będę kibicem Zagłębia S-ce (a nie L) bo tu się (na ludowym) wychowałem.
mariusz76
Żółta kartka

Postprzez florian 2009-06-20, 9:14 pm

02. Gość - geen
83.15.98.* | 21:23, 20.06.2009

Po raz kolejny w tym sezonie na naszym stadionie pojawił się Dariusz Dudek były zawodnik klubów ekstraklasym m. in. Legia Warszawa. Podobno chce zostać w naszym klubie dyrektorem sportowym. Facet ze względu na kontuzję nie może grac juz w piłkę i chce działać w piłce z innej strony. Osobiście uważam, że osoba z takimi kontaktaktami przydałaby się w naszym klubie i jestem ciekawy jak na to zaeragują nasze władze?
florian

Postprzez tomi2509 2009-06-20, 10:00 pm

florian napisał(a):02. Gość - geen

Po raz kolejny w tym sezonie na naszym stadionie pojawił się Dariusz Dudek były zawodnik klubów ekstraklasym m. in. Legia Warszawa. Podobno chce zostać w naszym klubie dyrektorem sportowym. Facet ze względu na kontuzję nie może grac juz w piłkę i chce działać w piłce z innej strony. Osobiście uważam, że osoba z takimi kontaktaktami przydałaby się w naszym klubie i jestem ciekawy jak na to zaeragują nasze władze?

a skad takie info ???
tomi2509

Postprzez August 2009-06-20, 10:04 pm

Z wypowiedzi Pierścionka po meczu ze Świdnicą wynika, że rozmowy z zawodnikami jakich trener widziałby w nowym sezonie sa prowadzone od jakiegoś już czasu. Co oznacza, że utrzymując się w lidze dość szybko dowiemy się kto do nas dołączy. Wszak sezon rusza już 25 lipca i na przygotowania pozostało niewiele czasu. Jak pisałem w innym miejscu kwestia Dudka (o ile to nie jest plota) jest ciekawa. Ale niewiadomą byłaby sprawa poziomu kompetencji. No, chyba że brat mu załatwi paru rezerwowych z Realu na wypożyczenie. :) Wtedy będzie ok.
August

Postprzez florian 2009-06-20, 10:06 pm

tomi2509 napisał(a):
florian napisał(a):02. Gość - geen

a skad takie info ???

z obserwacji!
florian

Postprzez August 2009-06-20, 10:08 pm

florian napisał(a):z obserwacji!

No, jeszcze nie spotkałem się z taką drogą szcegółowej dedukcji. :)
August

Postprzez mariusz76 2009-06-20, 10:10 pm

Jest utrzymanie, będzie rewolucja

Autor: Maciej Wasik / sportowezaglebie.pl

Po wygranym dwumeczu z Polonią/Sparta Świdnica, sosnowieckie Zagłębie zapewniło sobie II-ligowy byt. Teraz przed trenerem Piotrem Pierścionkiem i zarządem ciężki okres, gdyż zespół musi przejść prawdziwą rewolucję.

Na dzisiejszym meczu obecny był Piotr Mandrysz, trener Pogoni Szczecin, zespołu, który wywalczył awans do I ligi. Mandrysz był przymierzany do sosnowieckiego Zagłębia we wrześniu ubiegłego roku, jednak temat upadł z przyczyn finansowych. - Niektórzy, w odróżnieniu od nas, mają już urlopy i mogą sobie pozwolić na rekreacyjne wizyty. Nie ma tematu zmiany trenera w Sosnowcu - krótko uciął spekulacje dyrektor Zagłębia, Jerzy Lula. - Życie trenera jest ciężkie, dzisiaj się pracuje jutro już nie, jednak z tego co wiem, będę przygotowywał klub do nadchodzącego sezonu - tłumaczył na konferencji prasowej, po meczu z Polonią trener Pierścionek.

Przed szkoleniowcem Zagłębia trudny okres. - Za cztery dni rozpoczynamy pracę z młodymi zawodnikami Zagłębia i piłkarzami, którzy ubiegają się o miejsce w naszej drużynie. Z tą grupą będę pracował do 2 lipca. Mam nadzieję, że wyselekcjonujemy kilku piłkarzy, którzy wzmocnią naszą kadrę przed nadchodzącym sezonem. To właśnie 2 lipca rozpoczniemy przygotowania z pierwszym zespołem. Będziemy mieli mało czasu, gdyż zaczynamy ligę 25 lipca. Dzięki dwóm jednostkom treningowym dziennie powinniśmy się dobrze przygotować - tłumaczy trener Pierścionek. - Mam nadzieję, że zarząd zgodzi się na osobę od przygotowania fizycznego. Liczę na owocną współpracę w tym zakresie - dodał.

Kadra przejdzie prawdziwą rewolucję. - Na pewno niedługo powstanie lista zawodników, z którymi będziemy musieli się pożegnać. Jesienią mieliśmy zdecydowanie lepszy zespół niż wiosną, o czym świadczą zdobyte punkty. Myślę, że gdyby zimą nie doszło do tylu zmian, dziś Zagłębie walczyłoby o inne cele. Na razie nie zdradzę ilu wymienimy zawodników z obecnej kadry. Jednak zmiany są konieczne i będzie ich sporo. Przedstawiłem listę piłkarzy, których chciałbym pozyskać, są na niej pewne priorytety, mam nadzieję, że uda się pozyskać kluczowych piłkarzy. Cieszę się, że już porozumieliśmy się w sprawie Marcina Lachowskiego, właśnie tego typu piłkarze są nam najbardziej potrzebni - zapowiada szkoleniowiec Zagłębia.

Przypomnijmy, iż po rocznym wypożyczeniu, z Odry Wodzisław do Sosnowca wraca bramkarz, Adam Bensz. - Jest to nasz zawodnik. Jeśli nie otrzyma konkretnej oferty, na pewno będzie przygotowywał się z nami do sezonu - wyjaśnia dyrektor Lula. Z kolei do Legii Warszawa odchodzi, także po wypożyczeniu, Maciej Gostomski, który był podstawowym bramkarzem Zagłębia w minionym sezonie. W sytuacji, gdy Adrian Masarczyk nadal pauzuje z powodu kontuzji, poszukiwany jest zawodnik, który wzmocni tą formację.

Czy tym razem uda się przygotować zespół, który wreszcie wywalczy upragniony awans do I ligi? W Sosnowcu wszyscy mają taką nadzieję. Oby tym razem rewolucja przyniosła jakieś wymierne korzyści.
mariusz76
Żółta kartka

Postprzez maniek-75-75 2009-06-20, 10:45 pm

generalnie to z tych wszystkich trenerów co ostatnio kotwiczyli w Sosnowcu to chyba Pierścionek sprawia wrażenie faceta z jajami.....młody i niedoświadczony ale chcę pracować - podoba mi się to!! byle przyciągnął by tutaj grajków a nie taką farsę jak Kudyba...
maniek-75-75

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników