Szykuja się same "kam beki":
Sławomir Pach występował w Zagłębiu Sosnowiec przez dwa sezony. Później karierę kontynuował w greckim III-ligowcu - AO Aias Salamínas. Jak sam przyznaje, wraca do kraju z mieszanymi uczuciami.
Sławomir Pach zatęsknił za Sosnowcem
Pach trenował dzisiaj z sosnowiecką drużyną na głównej płycie Stadionu Ludowego. - Na razie nie ma tematu mojego powrotu. Zapytałem się, czy mogę trenować w Sosnowcu, cieszę się, że odpowiedź była pozytywna. Z Grecji wróciłem z mieszanymi uczuciami, sam poziom piłki fatalny, polegał na kopnięciu piłki do przodu i bieganiu za nią - tłumaczył spiesząc się do szatni były piłkarz Zagłębia.
Z obecności Pacha cieszył się trener sosnowiczan, Piotr Pierścionek. - Sławek jest niezwykle doświadczonym zawodnikiem, młodzi piłkarze mogli go podpatrywać na zajęciach. Dlatego jestem zadowolony, że trenuje z nami - mówił po zajęciach szkoleniowiec Zagłębia.
Trener Pierścionek odniósł się również do tajemniczej listy transferowej. - Oczywiście, że jest na niej wiele nazwisk, jednak nie oznacza to, że wszyscy przejdą do Zagłębia. Cieszę się z Marcina Lachowskiego, gdyż jest to typ zawodnika, który potrafi pokierować zespołem na boisku i w szatni, a dodatkowo jest niezwykle walecznym piłkarzem. Na liście są zawodnicy, którzy mogą wzmocnić drużynę, wiek nie ma znaczenia. Nie ma na niej młodych piłkarzy do ukształtowania, takich mamy w Sosnowcu, nie musimy ich szukać - wyjaśnił szkoleniowiec.
Sławomir Pach w Sosnowcu rozegrał 54 spotkania - 25 w II lidze (gdzie strzelił 2 bramki), 3 w Pucharze Polski (1), 19 w Orange Ekstraklasie (1), 2 w Pucharze Ekstraklasy i 5 w Młodej Ekstraklasie (1). Czy w przyszłym sezonie poprawi ten bilans?
http://www.sportowezaglebie.pl/pilka-no ... m,1,4,1019