Mecze Wisły na Ludowym

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Mecze Wisły na Ludowym

Postprzez yahaya 1906 2009-06-11, 9:12 pm

wojtal napisał(a):Zgadzam się legia to nasz brat ale póki co ona nie chce wynając Ludowego tylko Wisła.Myśle ze jak jak im nie będziemy dawac pretekstu to zadym też da się uniknąc.

Wisła piszesz z dużej litery a Legia nie możesz też napisać dużą literą ? zakochałeś sie w tej Wiśle ?
yahaya 1906

Postprzez Clovnone 2009-06-11, 9:30 pm

LukaszB napisał(a)::niezle: Patrzcie ,patrzcie "krytycy" Wisły i jej gry na Ludowym i uczcie sie wzorcow od tego klubu(ultras,kibice,stadion)pisza tutaj niektorzy o zadymach,kosach itp.napinka jest daremna...Ja osobiscie nie mam nic do Wisły...osobiscie pamietam sztame z kibicami z Krakowa byla to naprawde SOLIDNA SZTAMA :niezle: A i znam duzo kiboli z Wiselki i dobrze wypowiadaja sie o nas,maja szacunek!!!!!nie,nie to nie sciema... 8)

Cytat z meczu Kmita Zabierzów – Zagłębie Sosnowiec (stadion Wawelu) wykrzykiwany przez kibiców Wisły: „Krety do kopalni” wiec szacunek mają spory.
Clovnone

Postprzez koniu1906 2009-06-11, 9:33 pm

Panowie zgadzam sie Legia to nasz brat szanuje ich i lubie ale k.... patrzmy na siebie a nie na to co sie moze Legii spodobac a co nie. Drazni mnie ze kwestia wynajmu stadionu Wisle jest rozpatrywana przez pryzmat Legii. Ja osobiscie jestem za tym zeby sobie Wisla "pykala" u nas jak nie ma gdzie i nawet nie mysle tu o tej kasie ktora wplynie a o tym jaki sam bylem zesrany jak my nie mielismy gdzie grac i patrzylismy na Odre Wodzislaw blagalnym wzrokiem. Ktos napisal ze kibice przyjada zniszcza stadion beda burdy itd. Szczerze mysle ze nic z tych rzeczy nie bedzie i kibice z Krakowa doceniom to ze sie zgodzilismy ich goscic a czy Legii sie to spodoba? Interesuje mnie to mniej wiecej tak jak Legie interesuje nasze zdanie o ich zgodzie ze sledziami.
koniu1906

Postprzez mamut17 2009-06-11, 9:42 pm

Sory ale ta rozmowa jest denna;p Wisla tak czy tak najprawdopodniej bedzie grala na Ludowym. Jak wam sie to podoba: OK ,jak nie to tez: OK. Wazne ze beda jakies zyski na transfery lub ulepszanie Ludowego. Lepiej na transfery bo jesli MOSIR jest slowny to wkrotce wybuduja nam ten nowy stadionik. Budowa holenderskiego zajela 2 lata:P. Starczy na powrot do ekstraklasy:P.

ZAGLEBIE FOREVER
mamut17

Postprzez django 2009-06-11, 10:48 pm

LukaszB napisał(a)::niezle: Patrzcie ,patrzcie "krytycy" Wisły i jej gry na Ludowym i uczcie sie wzorcow od tego klubu(ultras,kibice,stadion)pisza tutaj niektorzy o zadymach,kosach itp.napinka jest daremna...Ja osobiscie nie mam nic do Wisły...osobiscie pamietam sztame z kibicami z Krakowa byla to naprawde SOLIDNA SZTAMA :niezle: A i znam duzo kiboli z Wiselki i dobrze wypowiadaja sie o nas,maja szacunek!!!!!nie,nie to nie sciema... 8)

Nie wstyd ci takich bredni pisać?

Poza tym, że to podniecanie się Wisłą tutaj jest smutne, to pokazuje jaką siłę przyciągania może mieć dobrze wypromowany klub z sukcesami. Ciekawe,czy dożyję takich czasów, że w Krakowie będą się podniecać Zagłębiem.
django

Postprzez LukaszB 2009-06-11, 11:04 pm

:niezle: Brednie????czy ja sie czyms podniecam????ile ty masz lat ziomek????na Ludowy jezdzisz pewnie gora od 10 lat moze i krocej...Nie wiesz o co chodzi to nie komentuj...Brawa dla Ciebie :brawo:
LukaszB

Postprzez Smazu 2009-06-11, 11:24 pm

Może przywróćmy zgodę z Wisłą bo są fajni no i kiedyś mieliśmy z nimi zgodę? 8) :lol:

Jaki szacunek?Gdyby jakiś krakus mógł to by ci nóż w plecy wbił i on ma to głęboko że kiedyś była zgoda,a ty jeszcze chwalisz ten klub, idzcie wszyscy na te mecze Wisły,śpiewajcie lub nie i dostaniecie taki wycisk od krakusów że wam wstyd będzie się przyznać ;-) A jak będą was krakusy atakować to nie proście o pomoc :)
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez LucasUSA 2009-06-11, 11:30 pm

wagonista napisał(a):To dobry pomysł, aby Wisła zagrała w Sosnowcu. Po pierwsze mamy możliwość obejrzenia dobrego futbolu i wyobraźcie sobie hity z Legią ,Lechem czy Polonią, oczywiście dla tych kto zobaczyć na żywo zawodników Wisły. Po drugie wpadnie trochę kasy, po trzecie z Wisła aż tak nie jest źle, po czwarte można zacząć współpracę z Wisłą na poważnie , bo od nich naprawdę można się uczyć organizacji, zresztą dla mnie to najlepiej zorganizowany klub w Polsce, może ich trochę Lech dogonił, ale to absolutna czołówka. Patrząc na ostatnie wyczyny naszych piłkarzy z naszego kochanego klubu to przydałoby się trochę popatrzeć na coś lepszego i trochę nauki dla naszych piłkarzy.

Czytam i czytam i oczom nie wierze. Czy Wy czytacie wiadomosci albo czy czytacie je ze zrozumieniem? Jaka mozliwosc obejrzenia "dobrego futbolu"? NIE WPUSZCZA WAS NA STADION! Spadac (jako ze jestem modem, nie napisze wyp...dalac) do Chorzowa jak wam sie chce dobrego futbolu, przeciez Ruch to tez dobry klub, maja mecze z Lechem, Legia i nawet Owsiak ich sponsoruje! Skad ta fascynacja Wisla do cholery?!
Mario - jakie trybuny za bramka? Jakie spektakularne transfery jak to sie niektorym marzy? Po prostu troche kasy na przedluzenie egzystencji Szatana w naszym klubie. Moze dlugi za to posplaca, bo siegaja one polowy sumy obiecanej za wynajem. Jaka promocja miasta?? Maja niektorzy racje, moze ktos zobaczy i sie zlituje.
Moze Wisla oglosi konkurs na maskotke Smoka Wawelskiego - niektorym radze wziasc w nim udzial, wtedy dacie rade obejrzec piekny futbol na zywo.
LucasUSA

Postprzez django 2009-06-11, 11:35 pm

LukaszB napisał(a)::niezle: Brednie????czy ja sie czyms podniecam????ile ty masz lat ziomek????na Ludowy jezdzisz pewnie gora od 10 lat moze i krocej...Nie wiesz o co chodzi to nie komentuj...Brawa dla Ciebie :brawo:

:lol:

To ja ci opowiem o czasach jeszcze starszych, niż ta opisywana przez ciebie sztama z Wisłą. Od osoby duuużo starszej niż ty słyszałem o tym, że kamieniami w kibiców Zagłębia rzucano tylko na Śląsku i... w Krakowie. Brataj się z kim chcesz, twoja sprawa, ale historie o jakimś wzajemnym szacunku kibiców obu klubów to opowiadaj dzieciom na dobranoc.
django

Postprzez wojtal 2009-06-11, 11:40 pm

Smazu o co tobie chodzi chyba nie o grę w piłke. Widze że jesteś ekspert od wbijania noży w plecy skąd masz taką wiedze na temat Krakusów. A jak pójde na mecz Wisły to obejrzec dobrą piłke a nie śpiewac to nie Opole. Śpiewanie zostawmy sobie na ZAGŁĘBIE. Yahaya nie napisałem Legia z dużej litery bo nie zauważyłem a w Wiśle naprawde nie zakochałem się :-)
wojtal

Postprzez Smazu 2009-06-11, 11:44 pm

Wojtal i cała reszta Wiślaków:
Encyklopedia napisał(a):Wierność, zachowanie zgodności między słowami a czynami, postępowanie zgodne z wyznawanymi zasadami.

Wierność nie jest narzuconym nakazem, ale dobrowolną umową małżonków lub partnerów, świadomych wielu niebezpieczeństw i zagrożeń swej miłości. Oznacza deklarację dobrej woli dla ochrony miłości, małżeństwa i rodziny.

Najczęstsze przyczyny braku wierności:
1) niedojrzałość osobowości, która deklaruje zasadę bez refleksji i nie widzi w niej wartości ochraniającej miłość.

2) ucieczka od trudności życiowych (łatwiej jest deklarować nowoczesność poglądów niż pracować nad utrwalaniem miłości i rozwiązywaniem problemów).

3) fałszywa koncepcja miłości.

O to mi chodzi ;-)
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez django 2009-06-11, 11:45 pm

wojtal napisał(a):Smazu o co tobie chodzi chyba nie o grę w piłke. Widze że jesteś ekspert od wbijania noży w plecy skąd masz taką wiedze na temat Krakusów. A jak pójde na mecz Wisły to obejrzec dobrą piłke a nie śpiewac to nie Opole. Śpiewanie zostawmy sobie na ZAGŁĘBIE.

Jedź do Krakowa i sprowokuj, to się przekonasz jak jest. Aha, i nie zapomnij się podzielić na forum wrażeniami po powrocie. Poza tym Lucas już Ci napisał, że na mecz Wisły nie wejdziesz. No, chyba że pracujesz w MOSiRze.
django

Postprzez LucasUSA 2009-06-11, 11:57 pm

django napisał(a):
wojtal napisał(a):Smazu o co tobie chodzi chyba nie o grę w piłke. Widze że jesteś ekspert od wbijania noży w plecy skąd masz taką wiedze na temat Krakusów. A jak pójde na mecz Wisły to obejrzec dobrą piłke a nie śpiewac to nie Opole. Śpiewanie zostawmy sobie na ZAGŁĘBIE.

Jedź do Krakowa i sprowokuj, to się przekonasz jak jest. Aha, i nie zapomnij się podzielić na forum wrażeniami po powrocie. Poza tym Lucas już Ci napisał, że na mecz Wisły nie wejdziesz. No, chyba że pracujesz w MOSiRze.

Albo jest VIPem :lol:
Jakby nam tylko o gre w pilke chodzilo, to juz dawno bysmy nie kibicowali Zaglebiu i nie tracili czasu na forum. Coz, ostatnio bycie kibicem Zaglebia z pilka nozna nie ma nic wspolnego. To "tylko" wiara, tradycja i nadzieja... Coz, zjawisko sezonowych kibicow jest dobrze znane, kiedys Widzew, teraz Wisla.

A tak ogolnie to szlag mnie trafia, ze cala egzystencja Zaglebia ma zalezec od jakis ochlapow rzuconych przez inny klub. No coz, ale takich czasow dozylismy...
LucasUSA

Postprzez wojtal 2009-06-12, 12:07 am

Lukas następny ekspert od wpuszczania na stadion a do Chorzowa to Ty sobie jedz, a nie wyganiaj nas Ja jestem kibicemZAGŁĘBIA od 50 lat i będe nim do śmierci że chce obejrzec Wisłe to dlatego że gra na Ludowym- kumasz? Nie wiem czy pieniądze będą na przedłużenie egzystencji Szatana może tak może nie a napewno się klubowi przydadzą .Django w starych czasach bardzo rzadko albo wcale nie rzucano kamieniami czego nie można powiedziec o czasach dzisiejszych i to jest ta różnica. A tak na marginesie to ile jest tych długów bo widze że jesteś dobrze zorientowany w sytuacji finansowej ZAGŁĘBIA a ile Wisła ma zapłacic za wynajem Ludowego bo jakoś oficjalnie nikt o tym nie pisał a Ty wszystko szczegółowo wiesz. Podziel się swoją wiedzą bo większośc z nas jej nie ma.
wojtal

Postprzez LucasUSA 2009-06-12, 12:13 am

wojtal napisał(a):Lukas następny ekspert od wpuszczania na stadion a do Chorzowa to Ty sobie jedz, a nie wyganiaj nas Ja jestem kibicemZAGŁĘBIA od 50 lat i będe nim do śmierci że chce obejrzec Wisłe to dlatego że gra na Ludowym- kumasz? Nie wiem czy pieniądze będą na przedłużenie egzystencji Szatana może tak może nie a napewno się klubowi przydadzą .Django w starych czasach bardzo rzadko albo wcale nie rzucano kamieniami czego nie można powiedziec o czasach dzisiejszych i to jest ta różnica. A tak na marginesie to ile jest tych długów bo widze że jesteś dobrze zorientowany w sytuacji finansowej ZAGŁĘBIA a ile Wisła ma zapłacic za wynajem Ludowego bo jakoś oficjalnie nikt o tym nie pisał a Ty wszystko szczegółowo wiesz. Podziel się swoją wiedzą bo większośc z nas jej nie ma.

Nie, nie kumam. Co, daleko Ci bylo do Krakowa podskoczyc zeby Wisle na zywo obejrzec? Co do zadluzenia klubu, to poszukaj sobie na forum, widze, ze uwaznie sledzisz sytuacje w klubie. A co do oplaty za wynajem - to ile sie spodziewasz? Duzo wiecej, niz Zaglebie placilo w Wodzislawiu? Starczy na Ronaldo? Moze na bilety na pociag do Krakowa dla co niektorych, zeby sobie "wielki futbol z kosa w tle" obejrzeli?
LucasUSA

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna