Mecze Wisły na Ludowym

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Mecze Wisły na Ludowym

Postprzez Landryn 2009-06-10, 9:08 pm

yahaya 1906 napisał(a):
Landryn napisał(a):Zrozum że nasi kibice niezbyt przepadają się z ich kibicami dlatego policja nie chce żadnych walk.
Muszą być przygotowani na jakiekolwiek zamieszki .

"nasi kibice" ? a ty to może ich lubisz ?

Neutralnie do tego podchodzę . Przecież nie jestem fanatykiem że wylecę z domu z jakimś karabinem i ich powybijam .
Landryn

Postprzez SO_1906 2009-06-10, 9:25 pm

Landryn napisał(a):
yahaya 1906 napisał(a):
Landryn napisał(a):Zrozum że nasi kibice niezbyt przepadają się z ich kibicami dlatego policja nie chce żadnych walk.
Muszą być przygotowani na jakiekolwiek zamieszki .

"nasi kibice" ? a ty to może ich lubisz ?

Neutralnie do tego podchodzę . Przecież nie jestem fanatykiem że wylecę z domu z jakimś karabinem i ich powybijam .

Może inaczej Landryn- Jesteś poprostu normalny ;-) Ja cię popieram 8)
SO_1906

Postprzez avionics 2009-06-10, 9:26 pm

świetna szansa na promocję miasta, stadionu i naszego Zagłębia w świecie, do tego niezły darmowy grosz :brawo: nasi włodarze powinni zrobić wszystko żeby to wypaliło. Niestety, pewnie bez zadym się nie obejdzie bo oszołomy zawsze się znajdą, zarówno u nas jak i u lajkoników
avionics

Postprzez wojtal 2009-06-10, 9:47 pm

Co to znaczy że kibice nie przepadają za Wisłą nikt im nie każe ale to wcale nie musi oznaczac że muszą byc zadymy. Musimy sobie zdawac sprawe że gra Wisły na Ludowym jest w naszym /finansowym/ interesie i tylko jakiś bezmózgowy kibol może tego nie zrozumiec. August- mam podobne wrażenie. Adik199 Kraków i czereśniaki tobie się coś chyba w główce pomoieszało.Malkom-pamiętam lata 70 faktycznie była zgoda wiem bo kilka razy byłem na wyjeżdzie ZAGŁĘBIA w Krakowie i było OK. Pozdrawiam kibiców ZAGŁĘBIA
wojtal

Postprzez yahaya 1906 2009-06-10, 10:08 pm

wojtal napisał(a):Co to znaczy że kibice nie przepadają za Wisłą nikt im nie każe ale to wcale nie musi oznaczac że muszą byc zadymy. Musimy sobie zdawac sprawe że gra Wisły na Ludowym jest w naszym /finansowym/ interesie i tylko jakiś bezmózgowy kibol może tego nie zrozumiec. August- mam podobne wrażenie. Adik199 Kraków i czereśniaki tobie się coś chyba w główce pomoieszało.Malkom-pamiętam lata 70 faktycznie była zgoda wiem bo kilka razy byłem na wyjeżdzie ZAGŁĘBIA w Krakowie i było OK. Pozdrawiam kibiców ZAGŁĘBIA

Nie jestem kibolem,po prostu wkurza mnie czasem to forumowskie słodzenie.
yahaya 1906

Postprzez kibic hools 2009-06-10, 10:08 pm

fakt lata 70 ale teraz jest 2009 jebac laikoników :czerwona: fat jest jeden dobra reklama dla włodarzy i miasta muszą ja wykorzystac ale pamienatajm jedno jak NAS WITANO W KRAKOWIE ? ? ALE BEZ ZADYM sie nie obejdzie bo lajkoniki pierwsi zaczna :!: pamientajmy graja u nas a tu BYŁO JEST I BEDZIE NA ZAWSZE ZAGLEBIE SOSNOWIEC NASZ TEREN ale :brawo: dla wlodarzy :-)

Wystarczy 1-2 emotikony,popraw lepiej ortografię ;-) // Smazu
kibic hools

Postprzez LucasUSA 2009-06-10, 10:27 pm

Panowie, tylko nie zrobcie zgody z Wisla tutaj.

Czy ktos moze dokladnie potwierdzic, o jakich sumach za wynajem piszemy?

Ja do calej sprawy podchodze sceptycznie, Ludowy to dla mie jak swiatynia i czuje sie jak probosz parafii rzymskokatolickiej wynajmujacy swoj kosciol muzulmanom na obrzadki, bo mu kasa na nowa dzwonnice potrzebna. Juz widze, jak nasz Ludowy zostanie zasyfiony wlepkami. Watpie, zeby Wisla potrafila sie zachowac tak, jak Zaglebie w Wodzislawiu.
LucasUSA

Postprzez wojtal 2009-06-10, 11:07 pm

Lukas jeżeli nie chcesz wynając świątyni to w ramach rekompensaty prześlij na konto ZAGŁĘBIA jakąś odpowiednią sume.
wojtal

Postprzez LucasUSA 2009-06-11, 12:10 am

Ja pisze tylko, ze sceptycznie do tego podchodze. A jeszcze bardziej sceptycznie do natchnionych opinii, jakie to szczescie nas spotkalo i jaka to bedzie promocja miasta i stadionu na swiat. Badzmy realistami - chyba nie liczycie, ze swiat sie zachwyci Ludowym w jego obecnym stanie. A dodatkowo wyglada na to, ze mieszkancow Sosnowca potraktuje sie jako kibicow nawet nie drugiej, ale zerowej kategorii.
I podbijam - o jakich kwotach mowimy?
LucasUSA

Postprzez robson_77 2009-06-11, 8:03 am

Całkiem fajnie, że Wisła będzie grała w Sosnowcu. Za wynajęcie stadionu na jeden mecz pewnie wpadnie do kasy klubu w okolicy 100 000 zł. Kilka meczyków Wisły w Sosnowcu i już jest kilkaset tysięcy złotych dodatkowej kasy dla klubu.
robson_77

Postprzez Kamil144 2009-06-11, 10:15 am

Zadnej zgody z Wisla , Legia to jest nasz brat i szanujmy naszych braci z Warszawy . Pieniadze sie przydadza niezly zarobek ale jak Lajkoniki beda nas obrazac oraz nasze zgody (Legia,Bks,Cks) to nie mozna tego tak odpuscic
Kamil144

Postprzez Kamil144 2009-06-11, 10:18 am

i jeszcze Olimpia przepraszam zapomnialem
Kamil144

Postprzez hellboyek 2009-06-11, 10:19 am

Wisła zagra w lipcu sparing z Zagłębiem Sosnowiec na Stadionie Ludowym.

http://www.gazetasosnowiec.pl/gazetasos ... ebiem.html
hellboyek

Postprzez kret75 2009-06-11, 10:36 am

Co z meczami Wisły na Ludowym?
http://www.sportowezaglebie.pl/poza-gra ... ym,1,4,986
Umowę na rozgrywanie meczów ligowych Wisła podpisała z Zagłębiem S.A., które otrzymało od Zbigniewa Drążkiewicza, dyrektora MOSiR Sosnowiec, zgodę na podnajem Stadionu Ludowego. Za każdy mecz krakowian w Sosnowcu Zagłębie S.A. zapłaci MOSiR-owi 10 tys. zł.

Zawarta umowa nie obejmuje rozgrywania przez krakowian na „Ludowym” pojedynków pucharowych. - Wisła Kraków zgłosiła Stadion Ludowy do rozgrywek Ekstraklasy i rundy kwalifikacyjnej Ligi Mistrzów, ale nie ma jeszcze zgody UEFA na rozgrywanie na naszym obiekcie meczów w europejskich pucharach - mówi dyrektor Drążkiewicz. Zgoda UEFA jest podstawowym warunkiem do podpisania umowy pomiędzy Wisłą Kraków a MOSiR Sosnowiec w sprawie rozgrywania meczów kwalifikacyjnych Ligi Mistrzów w Sosnowcu.

Czy jednak w Sosnowcu dojdzie do rozgrywania meczów ligowych Wisły? Mimo podpisanej umowy wydaje się to mało prawdopodobne. Prezydent Krakowa, Janusz Majchrowski traktuje tę sprawę bardzo ambicjonalnie, więc na pewno zrobi wszystko, by piłkarze „Białej Gwiazdy” rozgrywali swoje mecze na stadionie Hutnika.
kret75
Osiedle Piastów

Postprzez bart2309 2009-06-11, 10:57 am

osobiście zgadzam sie z przedmówcą który traktuje Ludowy jako świątynie bo to magiczne miejsce które ma swój urok, po drugie trzeba oddać szacunek naszym Przyjaciołom z Warszawy (przyjaciołom takich rzeczy sie nie robi jak podnajmowanie stadionu dla chamstwa z krakowa), Sosnowiec ty(L)ko dla przyjaciół, a po trzecie 20 tys. to by Zagłębie już miało jakby po obcinało pensje naszym najlepszym "gwiazdom" albo najlepiej wywaliło ich na bruk za swoja postawę w całym przegranym przez Nas sezonie
:czerwona: :kiepsko: wisełka won :kiepsko: :czerwona:
tak w ogóle to myślę, że jako kibice i sympatycy Naszego Klubu powinniśmy stworzyć jakąś inicjatywę w tej sprawie bo jak przyjadą ci z krakowa to będą na pewno dymy i znowu wyjdziemy przed całą Polską jako banda niewyżytych kiboli
bart2309

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna