TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Postprzez August 2009-06-09, 10:17 pm

Darian napisał(a):Tylko jak tatuś kosą zarobi albo będzie latał nagi bez ubrania to żebyś potem nie płakał,ok?

O mojego ojca to ty sie nie martw. Dawał sobie radę na Ludowym i nie tylko w czasach kiedy co niektórzy paśli jeszcze kozy pod Miechowem.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez mamut17 2009-06-09, 10:31 pm

Zdrada kibicowska;D sorki Kibicuje Zaglebiu wiadomo ;-) W tym roku bylem na meczu Borusii Dortmund i kilku Fortuny Dusseldorf poniewaz mam rodzine w Niemczech. To tez zdrada kibicowska ? ?
mamut17

Postprzez mamut17 2009-06-09, 10:33 pm

Robia z siebie nie wiem kogo na forum ,a pierwsi przy kasach beda;p a zreszta na mecze Wisly w Ekstraklasie za bardzo nie mam ochoty chodzic bo oczywiscie jak co roku bede na meczach Zaglebia ;-) ...no chyba ze z Legia ;-) ..ale na LM chetnie sie wybieram 8)

Zabkowice napisał(a):mamut17,
Idź lepiej do kościoła prosić o rozgrzeszenia , a potem kup szalik Wisły i jeździj regularnie na mecze Wisły 8)

Lepiej ty idz..moze zmadrzejesz :!:
mamut17

Postprzez Przemek26 2009-06-10, 5:16 am

mamut17 napisał(a):Robia z siebie nie wiem kogo na forum ,a pierwsi przy kasach beda;p a zreszta na mecze Wisly w Ekstraklasie za bardzo nie mam ochoty chodzic bo oczywiscie jak co roku bede na meczach Zaglebia ;-) ...no chyba ze z Legia ;-) ..ale na LM chetnie sie wybieram 8)

Idź lepiej do kościoła prosić o rozgrzeszenia , a potem kup szalik Wisły i jeździj regularnie na mecze Wisły 8)

Wrócisz raz z nożem pod pachą lub przeoranymi plecami od siekiery to inaczej zaśpiewasz.

Tutaj nie jest Wodzisław A Wisła to nie Zagłębie.
Przemek26

Postprzez PawełK 2009-06-10, 6:04 am

Panowie uspokójcie się. Schodzicie z tematu.
PawełK
pyszałek

Postprzez Zbychu 2009-06-10, 7:46 am

Wynik takich zapędów naszych kiboli może być jeden, zamkną stadion i tak sie to skończy !
Przypominam o zawieszonej karze zamknięcia stadionu.
Zbychu

Postprzez RysioLubicz 2009-06-10, 8:39 am

Pospuszczacie się na widok tej LM w Sosnowcu zaraz, pamiętajcie jak będziecie szli na mecz żeby wziąć koniecznie szalik Zagłębia na wymianę z Wisłą! Piątki też będzie można przybić
RysioLubicz

Postprzez uzielone 2009-06-10, 8:50 am

Zarząd Wisły nie jest tak naiwny żeby sprzedawać kibicom Zagłębia bilety na mecze Wisły, nawet w eliminacjach LM. Skończy się pewnie pulą biletów dla włodarzy z klubu i MOSIRu. A co do samych meczy to policja pewnie nie dopuści naszych kibiców w okolice stadionu, chyba że ktoś koniecznie chce oberwać gumową kulą podczas zamieszek.
uzielone

Postprzez bolo73 2009-06-10, 9:06 am

Czytając wypowiedzi większości z Was nie wiem czy sobie jaja robicie czy naprawdę macie takie poglądy.Tzn. co?Jeżeli ktoś pójdzie na mecz Wisły to jest zdrajcą i trzeba mu wpierdol spuścić?Jeżeli tak uważacie to gratuluję rozumu a raczej rozumku.Po pierwsze co jest złego w tym,że ktoś chciałby zobaczyć polską drużynę (tak to trzeba traktować bo jesteśmy Polakami) grającą w europejskich pucharach.Podejrzewam,że niewielu jest takich,którzy pamiętają czasy kiedy na Ludowym gościły drużyny z Europy.Po drugie mamy z tego korzyść w postaci kasiorki.Przypuszczam,że jeżeli doszłoby do jakiegoś syfu (ekscesów) to ucierpiałoby na tym przede wszystkim Zagłębie a przecież tego nikt nie chce.Chyba,że wśród nas znajdują się bezmózgi dla których Zagłębie jest tylko przykrywką do realizacji ich chorych ambicji (nie wiem jak to nazwać odpowiednio) i chęci wyżycia się za wszelką cenę,dla których aspekt sportowy nie ma żadnego znaczenia bo liczy się tylko walka,ustawki,spuszczanie wpierdolu wszystkim innym którzy myślą i zachowują się inaczej.Otóż zanim jeden z drugim wprowadzi swoje chore myślenie w praktykę czyli czyn to niechże pomyśli,że może się tym samym przyczynić do niechybnego upadku Zagłębia bo nikt (nawet Szatan) nie będzie chciał mieć nic wspólnego z klubem i kibicami którzy działają na niekorzyść własnego klubu (nie ma nic gorszego niż destrukcja od wewnątrz).Tak więc zalecam troszkę chłodu na rozgrzane głowy bo takim myśleniem i zachowaniem to my daleko nie zajdziemy i klubu wielkiego nie zbudujemy.Może i moje słowa są cierpkie czy tam gorzkie ale nie mogę pojąć dlaczego w nas jest tyle nienawiści i zła.Przecież my także wynajmowaliśmy stadion w Wodzisławiu,prawda?Mimo wszystko pozdrawiam wszystkich z nadzieją,że chociaż niektórzy zrozumieją o co mi chodzi.A chodzi po prostu o normalność.
bolo73

Postprzez Blajpios 2009-06-10, 9:35 am

Tak sobie czytam i "oczom nie wierzę". Jeżeli buńczuczne wypowiedzi są napinaniami internetowych napinaczy, to niby nic - ale jednak pytanie warto by im postawić. Czy naprawdę mają pewność, że nie monitorują teraz bardziej jeszcze niż kiedyś, albo od teraz - ludzie związani z Wisłą, Cracovią? Jeżeli monitorują - to będą mieć ochotę ryzykować z Sosnowcem, czy czym prędzej z meczami LM uciekną na Śląski, choćby od pierwszej rundy? Co wygra wtedy klub, który rzekomo napinacze kochają, czyli Zagłębie? Utratę kasy, utratę otarcia o mecze międzynarodowe, utratę poszanowania jako klub poważny wśród innych klubów polskich. Co zyska się - ano, frajda napinaczy. Naprawdę ten bilans do głów nie trafia?
Jeżeli zaś buńczuczne wypowiedzi są autentycznymi, szczerymi wypowiedziami? Hm. Tu to nawet nie wiem, czy nie cieszyć się. Zapewne bowiem to forum, jak i forum kibiców Zagłębia i inne podobne - są monitorowane przez policję... Wypowiedzi te zaś wyraźnie wskazują, że nie są wypowiedziami kibicowskimi tylko przynajmniej ocierają się o zwykłe chuligaństwo, czyli nie tylko o pogardę dla ludzi innej maści itp ale też wolę zastosowania przestępczej przemocy. Dodatkowo do tego rozumowania - dołącza się wyżej umieszczone, uświadamiające, że zapewne zbierają opinię także i w Krakowie, ludzie związani z Wisłą i Cracovią.
Doskonale tę różnicę między kibicem a kibolem, chuliganem - obrazuje przykład z Ojcem Kol. August. Szanowny też zapewne już starszego pokolenia Ojciec-Kibic, radził sobie nie najgorzej, czyli nie należał do "Chłopców Grzecznych Zawsze i Wszędzie". Niemniej - na mecze Wisły chce wybrać się z chęcią. To jest polski kibic naprawdę, Kibic Zagłębia, polskiej piłki itd. Jeżeli w tych układach natomiast ktoś sobie tutaj marzy o mordobiciu, nożoużywaniu itp, bo "nam tu przyjadą z Krakowa, bo przyjadą spoza Polski na mecz polskiego klubu" - to nie jest kibicem ani Zagłębia ani piłki, jemu chodzi o rozróbę. Dziwi tylko, czemu tacy ludzie nie chcą Wisły, skoro są "kolegami jednej maści" z Miśkiem z Krakowa, słynnym z takich samych zachowań na meczach pucharowych.
A jeszcze dobijające stwierdzenia typu "tu nie Wodzisław". Czyli ci ludzie dobrze wiedzą, że Zagłębie skorzystało kiedyś z pomocy kogoś, kto wyciągnął rękę pomocną w podbramkowej sytuacji... Świadomie więc chcą, by krótko potem Zagłębie okazało sią chamem, który wykorzysta dla siebie pomoc innego - ale samemu potrzebującego ma nie wesprzeć! Jak ludzie tak podchodzący, są w stanie wyobrażać sobie, że "kochają Zagłębie", że choćby zależy im trochę na Zagłębiu: zaiste, w żaden sposób zrozumieć tego nie można!
Blajpios

Postprzez August 2009-06-10, 9:45 am

Blajpios napisał(a):Doskonale tę różnicę między kibicem a kibolem, chuliganem - obrazuje przykład z Ojcem Kol. August. Szanowny też zapewne już starszego pokolenia Ojciec-Kibic, radził sobie nie najgorzej, czyli nie należał do "Chłopców Grzecznych Zawsze i Wszędzie".

Na taki wniosek po swojej wypowiedzi bym nie wpadł. Nie przesadzaj.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez mamut17 2009-06-10, 9:54 am

Przemek26 napisał(a):
mamut17 napisał(a):Robia z siebie nie wiem kogo na forum ,a pierwsi przy kasach beda;p a zreszta na mecze Wisly w Ekstraklasie za bardzo nie mam ochoty chodzic bo oczywiscie jak co roku bede na meczach Zaglebia ;-) ...no chyba ze z Legia ;-) ..ale na LM chetnie sie wybieram 8)

Wrócisz raz z nożem pod pachą lub przeoranymi plecami od siekiery to inaczej zaśpiewasz.

Jak bede rozsiewal taka propagande jak ty to pewnie wroce... ale "niestety" niektorzy umia sie zachowac :!:
mamut17

Postprzez Blajpios 2009-06-10, 10:40 am

August napisał(a):
Blajpios napisał(a):Doskonale tę różnicę między kibicem a kibolem, chuliganem - obrazuje przykład z Ojcem Kol. August. Szanowny też zapewne już starszego pokolenia Ojciec-Kibic, radził sobie nie najgorzej, czyli nie należał do "Chłopców Grzecznych Zawsze i Wszędzie".

Na taki wniosek po swojej wypowiedzi bym nie wpadł. Nie przesadzaj.

Przepraszam, jeżeli któregoś - Ojca lub Syna - uraziłem, nie było moim zamiarem: i nie snułem więc domysłów, jak dalece rozwijała się postawa Ojca, skąd miałbym zresztą mieć te dane. Chodziło mi o to, że - jak sądzę, że dobrze wysnułem z cytowanej wypowiedzi - Ojciec nie był "skończonym sierotą", jakieś zdrowe podejście miał a nie uciekał przed własnym cieniem.. Tyle można się domyślać, moim zdaniem, "na pewno". Zarazem jednak - nawet jeżeli byłby w tym swoim "nie sieroctwie" bardzo zadziorny, skłonny do konfrontacji zawsze i natychmiast: to wychodziło mi z tego, że jednak kibic piłki nożnej a nie ktoś, dla kogo ważna jest tylko bójka a mecz jest pretekstem zupełnie nieistotnym. To zaś wnoszę z tego, że jakoś gotów jest choćby na mecz Wisły pójść a nie chce z siekierą latać zaraz za kibicami Wisły, która "podchodzi do Zagłębia" i będzie grać w Sosnowcu. Mimo wszystko, to nie ślubna żona - Zagłębie i jego stadion.
Jeżeli przy tym jednak niechcący uraziłem któregoś z Was, poprzez jakieś inne odnośniki tu nie uwzględnione - to przepraszam.
Blajpios

Postprzez konrad 2009-06-10, 11:41 am

Każdy ma prawo chodzić tam gdzie chce i patrzeć na to co che. To wolny kraj, w dupie mam to, że komuś sie podoba.
konrad

Postprzez Przemek26 2009-06-10, 12:19 pm

mamut17 napisał(a):
Przemek26 napisał(a):

Jak bede rozsiewal taka propagande jak ty to pewnie wroce... ale "niestety" niektorzy umia sie zachowac :!:

Stary a Idź, kup sobie nawet koszulki i szaliki wisły i cracovii dla lepszego efektu.
Tyle że po bilety raczej będziesz dymać do Krakowa , bo raczej nawet ci co wpadli na pomysł wynajęcia stadionu krakusom nie wpadnie na pomysł dystrybucji biletów w kasach stadionu.
Przemek26

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: novack