TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Postprzez kret75 2009-06-09, 7:57 pm

Wisła podpisała i zagra na „Ludowym”
http://www.sportowezaglebie.pl/poza-gra ... 9D,1,4,977
Długo zapowiadane podpisanie umowy stało się w końcu faktem. Wisła Kraków będzie rozgrywała swoje spotkania na Stadionie Ludowym nie tylko w eliminacjach do Ligi Mistrzów, ale także w rozgrywkach Ekstraklasy.

Przymiarki krakowian do wynajmu sosnowieckiego obiektu trwały dobre pół roku, jednak w końcu zdecydowali się na podpisanie umowy. Tak więc mecze eliminacji Ligi Mistrzów (bez IV rundy, gdyż „Ludowy” nie spełnia już wymogów na ten etap rozgrywek) oraz spotkania ligowe piłkarze „Białej Gwiazdy” będą rozgrywać w Sosnowcu.

Umowa została podpisana wczoraj. - Mecze drugiej i trzeciej rudny eliminacji Ligi Mistrzów oraz spotkania ligowe będziemy rozgrywać w Sosnowcu. W umowie jest zawarta klauzula, iż w razie dopuszczenia do rozgrywek stadionu Hutnika Kraków, przeniesiemy się na ten obiekt. Jednak na razie jest to niemożliwe, ponieważ po raz kolejny został on zakwestionowany. Wybraliśmy Sosnowiec, ponieważ znajduje się tam stadion spełniający wymogi Ekstraklasy i jest położony najbliżej Krakowa. Jednak ciągle liczymy na możliwość gry na obiekcie Hutnika, byłoby to najlepsze rozwiązanie dla klubu, kibiców i samych piłkarzy - wyjaśnia rzecznik prasowy „Białej Gwiazdy”, Adrian Ochalik. Wisła w razie awansu do IV rudny (tzw. play-off), swoje spotkanie rozegra w Lubinie lub w Chorzowie na „Śląskim”. - Na Stadionie Śląskim zostaliśmy ciepło przyjęci, ten obiekt byłby dla nas najlogiczniejszym rozwiązaniem, gdyż do Lubina mamy 350 km. Największym problemem jest fakt, iż o europejskie puchary walczą cztery drużyny, a tylko 2-3 stadiony spełniają wymogi - tłumaczy Ochalik.

Jutro podamy dokładną informację, jaka liczba biletów będzie dostępna dla sosnowieckich kibiców, gdyż w umowie jest zawarta informacja dotycząca pewnej puli wejściówek, które będzie można nabyć przed meczami w kasach „Ludowego”. Na pewno bilety na europejskie potyczki krakowian będą się cieszyć dużym zainteresowaniem.

Niniejszym dementujemy wcześniejszą informację, którą podaliśmy. Cała kwota z wynajmu stadionu nie trafi jednak do kasy Zagłębia. Pieniądze będą dzielone pomiędzy klub a sosnowiecki MOSiR, tak jak to było w planach od początku tej operacji.
kret75
Osiedle Piastów

Postprzez Smazu 2009-06-09, 8:08 pm

kret75 napisał(a):Jutro podamy dokładną informację, jaka liczba biletów będzie dostępna dla sosnowieckich kibiców, gdyż w umowie jest zawarta informacja dotycząca pewnej puli wejściówek, które będzie można nabyć przed meczami w kasach „Ludowego”. Na pewno bilety na europejskie potyczki krakowian będą się cieszyć dużym zainteresowaniem.

:lol: :lol: :lol:
No to Wisła nas popamięta :twisted: Aż mi trudno w to uwierzyć... :niezle:
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez August 2009-06-09, 8:21 pm

Smazu napisał(a):No to Wisła nas popamięta Aż mi trudno w to uwierzyć...

Nie smiej się. Młodsi raczej nie pójdą, ale sporo osób starszych zacierało ręce na myśl o meczach Wisły.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Smazu 2009-06-09, 8:39 pm

August napisał(a):
Smazu napisał(a):No to Wisła nas popamięta Aż mi trudno w to uwierzyć...

Nie smiej się. Młodsi raczej nie pójdą, ale sporo osób starszych zacierało ręce na myśl o meczach Wisły.

Nie miałem tego na myśli ;-) Sądzi Pan , że nasz prawie największy wróg będzie od tak mógł przyjechać na mecz bez żadnego powitania ? ;-)
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez KalF92 2009-06-09, 8:48 pm

Jestem prawie pewien że większość meczy Wisły u nas będą zaczynać lub kończyć się awanturami.
Trudno wyobrazić sobie aby tak nie było, chyba że kibice Wisły będą chcieli się dogadać (jakieś zawieszenie broni) na czas rozgrywania przez ich drużynę meczy u nas. Jednak to wydaje mi się mało prawdopodobne.
KalF92

Postprzez August 2009-06-09, 9:13 pm

Smazu napisał(a):Sądzi Pan

???

Podejrzewam, że co najwyżej Policja poprawi sobie statystyki
August

Postprzez LukaszB 2009-06-09, 9:19 pm

:niezle: Ja juz wole Wisłe od Craxy...zreszta co tutaj duzo pisac,kibice pasow "pokazali swoj honor" w Tychach...Jesli chodzi o stadion zapytam...czy ktos z was nie wie czasem czy ten napis nad kasami beda zmieniac????Bo to szpeci,a przeciez bedziemy "goscic u siebie" ekstraklase,troche wiec wstyd ze taki ten napis pomalowany,ale coz pozyjemy to zobaczymy ;-) 8)
LukaszB

Postprzez August 2009-06-09, 9:23 pm

LukaszB napisał(a)::niezle: Ja juz wole Wisłe od Craxy...zreszta co tutaj duzo pisac,kibice pasow "pokazali swoj honor" w Tychach...Jesli chodzi o stadion zapytam...czy ktos z was nie wie czasem czy ten napis nad kasami beda zmieniac????Bo to szpeci,a przeciez bedziemy "goscic u siebie" ekstraklase,troche wiec wstyd ze taki ten napis pomalowany,ale coz pozyjemy to zobaczymy ;-) 8)

Jak Sraxa wygra baraże to też będzie grać na Ludowym. Średnio to jakoś widzę, ale poczekajmy na wynik konfrontacji z Koroną
August

Postprzez Darian 2009-06-09, 9:42 pm

Jak nie będziesz donosił Auguście to policja może sobie nie poprawić tych statysyk. :lol:

LukaszB - obie krakowskie ekipy są siebie warte.

Napewno Wisłę i ewentualnie Cracovie czeka iście zagłębiowskie powitanie.
Darian

Postprzez August 2009-06-09, 9:44 pm

Darian napisał(a):Jak nie będziesz donosił Auguście to policja może sobie nie poprawić tych statysyk.

Nie mam k..wa co robić. A co będzie, sam zobaczysz. Wspomnisz moje słowa.
August

Postprzez mamut17 2009-06-09, 9:53 pm

Dajcie spokoj.. Kibice a raczej kibole chyba zachowaja zdrowy rozsadek i dadza sobie spokoj z zamieszkami. :czerwona: Chyba nie bedziemy robic wstydu podczas odwiedzin gosci z Europy i z Polski. Cieszmy sie ze dostalismy szanse na zobaczenie takiego widowiska ;-)
mamut17

Postprzez Zabkowice 2009-06-09, 9:58 pm

mamut17,
Idź lepiej do kościoła prosić o rozgrzeszenia , a potem kup szalik Wisły i jeździj regularnie na mecze Wisły 8)
Zabkowice

Postprzez Darian 2009-06-09, 10:02 pm

Każdy mamut chcący się wybrać na mecz Wisły musi sie liczyć z przykrymi konsekwencjami ze strony zarówno kibiców Wisły jak i tym bardziej Zagłębia.

A wybranie się "kibica Zagłębia" na mecz Wisły będzie niczym innym jak zdradą kibicowską. I radzę to poważnie potraktować. :!:
Darian

Postprzez August 2009-06-09, 10:06 pm

Darian napisał(a): wybranie się "kibica Zagłębia" na mecz Wisły będzie niczym innym jak zdradą kibicowską. I radzę to poważnie potraktować.

A jak bedą grać z naszymi w Pucharze Polski to tez nie mogę ? :lol:

Musze to koniecznie powiedzieć mojemu tacie, który na Zagłębie (jeszcze Stal) chodzi z kumplami jeszcze od lat 50. I powiedział, że na Wisłę sie chętnie wybiorą.
August

Postprzez Darian 2009-06-09, 10:13 pm

Tylko jak tatuś kosą zarobi albo będzie latał nagi bez ubrania to żebyś potem nie płakał,ok?
Darian

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna