Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przyszłość Zagłębia

Postprzez August 2009-05-27, 10:33 pm

PiotrK napisał(a):August w klubie masz niezly burdel to mozesz sie tam wybrac :D

Wystarczy, że wybrałem się na spotkanie w poniedziałek i wszelki moje złudzenia i naiwne nadzieje po prostu prysnęły.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez wojtal 2009-05-27, 10:51 pm

Co raz częsciej pisze się o założeniu stowarzyszenia ciekawy jestem kto to zrobi przecież to kawał roboty musi byc zarzad profesjonalni ludzie- prezes ,ksiegowy rejestracja w sądzie itp.A przejecie klubu przez stowarzyszenie jak to sobie wyobrazacie /aby to funkcjonowało to musza byc etaty/ Wplacanie skladek przez członkow zgoda a jak sie komus odechce wpłacac bo ni spodoba się mu gra zawodników to co chyba ze jak sie ktoś zapisze to już dożywotnio-jak skonstruowac budżet jak nie wie się jakie będa wpływy. Według mnie stowarzyszenie tak ale wspomagające klub przez doping i składki dla klubu ale nie przejmowanie klubu, chyba ze się myle i znajdą sie ludzie odpowiedni i wezmą ten ciężar na siebie ale to już wielka odpowiedzialnośc.
wojtal

Postprzez PiotrK 2009-05-27, 10:57 pm

wojtal napisał(a):Co raz częsciej pisze się o założeniu stowarzyszenia ciekawy jestem kto to zrobi przecież to kawał roboty musi byc zarzad profesjonalni ludzie- prezes ,ksiegowy rejestracja w sądzie itp.A przejecie klubu przez stowarzyszenie jak to sobie wyobrazacie /aby to funkcjonowało to musza byc etaty/ Wplacanie skladek przez członkow zgoda a jak sie komus odechce wpłacac bo ni spodoba się mu gra zawodników to co chyba ze jak sie ktoś zapisze to już dożywotnio-jak skonstruowac budżet jak nie wie się jakie będa wpływy. Według mnie stowarzyszenie tak ale wspomagające klub przez doping i składki dla klubu ale nie przejmowanie klubu, chyba ze się myle i znajdą sie ludzie odpowiedni i wezmą ten ciężar na siebie ale to już wielka odpowiedzialnośc.

Latwe to napewno nie jest ale jest do zrobienia :D
PiotrK

Postprzez flex 2009-05-28, 11:17 am

August napisał(a):Jako kibic nie jestem od wizji. Jestem od tego żeby dac zarobić klubowi poprzez kupno karnetu/biletów, możliwości zajrzenia na oficjalny serwis inernetowy klubu, napić się piwa klubowego, pobzykać fajna panienkę na klubowym prześcieradle używając klubowego kondoma.

Nie wspomniałeś jeszcze o zjebaniu wszystkich związanych z klubem z góry do dołu - od właściciela po piłkarzy gdy jest źle.
flex
Administrator

Postprzez August 2009-05-28, 1:39 pm

flex napisał(a):
August napisał(a):Jako kibic nie jestem od wizji. Jestem od tego żeby dac zarobić klubowi poprzez kupno karnetu/biletów, możliwości zajrzenia na oficjalny serwis inernetowy klubu, napić się piwa klubowego, pobzykać fajna panienkę na klubowym prześcieradle używając klubowego kondoma.

Nie wspomniałeś jeszcze o zjebaniu wszystkich związanych z klubem z góry do dołu - od właściciela po piłkarzy gdy jest źle.

Jak jest potrzeba to i owszem ale tozostawiam młodszym od siebie.
August

Postprzez malkom 2009-05-29, 8:02 pm

zobaczcie jakie problemy ma Odra Opole i jak tak dalej pójdzie to Zagłębie czeka ten sam los.bo cos mi się wydaje,że sam Szatan sam nic nie zdziała.może ktoś wie jaki szatan planuje budżet na kolejny sezon?
malkom

Postprzez August 2009-05-29, 9:02 pm

malkom napisał(a):zobaczcie jakie problemy ma Odra Opole i jak tak dalej pójdzie to Zagłębie czeka ten sam los.bo cos mi się wydaje,że sam Szatan sam nic nie zdziała.może ktoś wie jaki szatan planuje budżet na kolejny sezon?

Nie będzie nie zpominaj, że w porównianiu z obecnym sezonem dojdzie kasa z Krakowa
August

Postprzez Dobromir01 2009-05-29, 10:14 pm

co do stowarzyszenia- w tej sprawie dobrze zorientowany jest kolega o nicku Piotr K . Ja otrzymuję od niego informacje w sprawie formowania się Stowarzyszenia.
Co do właściciela naszego klubu to nie liczę już na jakieś ruchy prowadzące do profesjonalizacji klubu.
Ten człowiek w mojej ocenie robi tylko zamieszanie w okół własnej osoby, użala się nad sobą i oczekuje pomocy od wszystkich a nie ma Ż A D N E G O pomysłu i wizji klubu.
Podejrzewam tylko że cieszy go ze jego synowie kopia w piłkę w Zagłębiu ( nie chciałbym urazić piłkarzy o nazwisku Szatan ) i to jest cały jego emocjonalny związek z naszym klubem.

Ważna Sprawa!!!!!!!!!
Proponuję abyśmy w jakiś sposób upamiętnili zmarłego trenera pod wodzą którego ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC godnie reprezentowało nasz region.
Ufundujmy tablicę pamiątkową lub złóżmy wniosek w urzędzie miejskim aby plac przed kasami nosił nazwę Teodora Wieczorka.
Dobromir01

Postprzez RISS 2009-05-30, 6:41 am

To bardzo dobry pomysł - na miarę kibiców Zagłębia Sosnowiec . Komu jak komu ale trenerowi T. Wieczorkowi jesteśmy to winni . Popieram
RISS

Postprzez August 2009-05-30, 6:45 am

Najpierw niech stowrazyszenie powstanie. Później inicjatywy.
August

Postprzez Blajpios 2009-06-01, 11:35 am

Cóż. Ja to tak sobie trochę myślę. Może warto, by dotarło - jak gdzieś już pisałem - że sytuacja wręcz wymarzona, by wreszcie zrozumieć, że nie ma "Zagłębie to my a nie wy" (obojętnie czy od Zarządu do Kibiców, czy od piłkarzy do Zarządu, czy od Kibiców do piłkarzy i Zarządu) Jest - Zagłębie to wy i my: bo na tym samym wózku jazda. Cóż. Kibice na pewno myślą, że są "klasy ekstraklasy", wspaniali. Ale - czy aby na pewno. Czy ekstraklasa - to nie będzie potrafiła zawiązać Stowarzyszania? Choćby to, by nie wchodzić w bardziej drażliwe. Czyli może jednak - to raczej taka obecna druga liga, czy "góra zaplecze Ekstraklasy"? Szkolenie młodzieży - też czołówka? hm. Piłkarze, no, dobrze, może obecna trzecia liga. Zarząd, Właściciel - też drogo-trzecioligowy (trzecio, ale może są nadzieje, że czegoś się nauczył?). Czy to rzeczywiście odległości tak katastroficzne, że ktoś kogoś poziomem o głowę przerasta i ma prawo nie podawać "tym z gorszej grupy" ręki? Czy takie podzielenie warstw - to byłoby działanie dla dobra Klubu? Czy może jednak lepiej zobaczyć: nawet poziomy klas naszych w poszczególnych "kategoriach" pobliske. Lepiej więc scalić niż rozwalić. Zagłębie - to wy i my, rzecz jasna!
Blajpios

Postprzez Mr. M 2009-06-01, 6:10 pm

A żeby nie było tak optymistycznie (po informacji, że Zagłębie może uniknąć baraży) to przedstawiam zespoły, z którymi może przyjdzie nam się mierzyć w przyszłym sezonie w III lidze. Towarzystwo wręcz doborowe:
1. Odra Opole (jeśli wystartuje i dostanie licencję na grę w III lidze). - 127 000 mieszkańców
2. LZS Leśnica (gdzieś na opolszczyźnie, 2900 mieszkańców)
3. Ruch Zdzieszowice (również opolszczyzna, 13 000 mieszkańców)
4. Walka Makoszowy Zabrze (ich największym sukcesem była, jest i będzie 3 liga, Makoszowy 2 200 mieszkańców)
5. Energetyk ROW Rybnik (141 000 mieszkańców).
6. Pniówek Pawłowice Śląskie (w porywach 10 000 mieszkańców)
7. Orzeł Babienica/Psary (Babienica niecałe 1000 mieszkańców, Psary 1300 mieszkańców)
8. Beskid Skoczów (15 000 mieszkańców)
9. Rozwój Katowice (kolejny wieczny trzecioligowiec)
10. Victoria Chróścice jeśli się utrzyma(kolejna metropolia z opolskiego - aż 3000 mieszkańców)
11. Rajfel Krasiejów jeśli się utrzymają(i ponownie opolskie, tym razem tylko 2000 mieszkańców z groszami)
12. Skalnik Gracze jeśli się utrzyma (same opolskie metropolie w tej trzeciej lidze - 1670 mieszkańców, WOW).
13. TOR Dobrzeń Wielki jeśli się utrzyma (4500 mieszkańców).
A z 4 ligi awansowały:
1. Victoria Częstochowa (no w końcu wiem gdzie to leży :P)
2. Skałka Żabnica (3000 z groszami)
3. Start Bogdanowice (to znowu Opole 850 mieszkańców, czyżbyśmy mieli zwycięzcę?)
4. Start Namysłów (kolejny opolski zespół, tym razem ponad 16 000 mieszkańców).

Aha. Może być jeszcze BKS jeśli nie wygra baraży.
Więc Panowie, czeka nas "opolski" sezon.
Mr. M

Postprzez yahaya 1906 2009-06-01, 6:18 pm

Blajpios napisał(a):Cóż. Ja to tak sobie trochę myślę. Może warto, by dotarło - jak gdzieś już pisałem - że sytuacja wręcz wymarzona, by wreszcie zrozumieć, że nie ma "Zagłębie to my a nie wy" (obojętnie czy od Zarządu do Kibiców, czy od piłkarzy do Zarządu, czy od Kibiców do piłkarzy i Zarządu) Jest - Zagłębie to wy i my: bo na tym samym wózku jazda. Cóż. Kibice na pewno myślą, że są "klasy ekstraklasy", wspaniali. Ale - czy aby na pewno. Czy ekstraklasa - to nie będzie potrafiła zawiązać Stowarzyszania? Choćby to, by nie wchodzić w bardziej drażliwe. Czyli może jednak - to raczej taka obecna druga liga, czy "góra zaplecze Ekstraklasy"? Szkolenie młodzieży - też czołówka? hm. Piłkarze, no, dobrze, może obecna trzecia liga. Zarząd, Właściciel - też drogo-trzecioligowy (trzecio, ale może są nadzieje, że czegoś się nauczył?). Czy to rzeczywiście odległości tak katastroficzne, że ktoś kogoś poziomem o głowę przerasta i ma prawo nie podawać "tym z gorszej grupy" ręki? Czy takie podzielenie warstw - to byłoby działanie dla dobra Klubu? Czy może jednak lepiej zobaczyć: nawet poziomy klas naszych w poszczególnych "kategoriach" pobliske. Lepiej więc scalić niż rozwalić. Zagłębie - to wy i my, rzecz jasna!

Kolejna "gwiazda" forum wniosek:bredzisz :zolta:
yahaya 1906

Postprzez Blajpios 2009-06-01, 6:26 pm

yahaya 1906 napisał(a):
Blajpios napisał(a):Cóż. Ja to tak sobie trochę myślę. Może warto, by dotarło - jak gdzieś już pisałem - że sytuacja wręcz wymarzona, by wreszcie zrozumieć, że nie ma "Zagłębie to my a nie wy" (obojętnie czy od Zarządu do Kibiców, czy od piłkarzy do Zarządu, czy od Kibiców do piłkarzy i Zarządu) Jest - Zagłębie to wy i my: bo na tym samym wózku jazda. Cóż. Kibice na pewno myślą, że są "klasy ekstraklasy", wspaniali. Ale - czy aby na pewno. Czy ekstraklasa - to nie będzie potrafiła zawiązać Stowarzyszania? Choćby to, by nie wchodzić w bardziej drażliwe. Czyli może jednak - to raczej taka obecna druga liga, czy "góra zaplecze Ekstraklasy"? Szkolenie młodzieży - też czołówka? hm. Piłkarze, no, dobrze, może obecna trzecia liga. Zarząd, Właściciel - też drogo-trzecioligowy (trzecio, ale może są nadzieje, że czegoś się nauczył?). Czy to rzeczywiście odległości tak katastroficzne, że ktoś kogoś poziomem o głowę przerasta i ma prawo nie podawać "tym z gorszej grupy" ręki? Czy takie podzielenie warstw - to byłoby działanie dla dobra Klubu? Czy może jednak lepiej zobaczyć: nawet poziomy klas naszych w poszczególnych "kategoriach" pobliske. Lepiej więc scalić niż rozwalić. Zagłębie - to wy i my, rzecz jasna!

Kolejna "gwiazda" forum wniosek:bredzisz :zolta:

:lol:
niestety, styl uzasadnienia - czyli niezdolność do żadnego logicznego uzasadnienia, nie wzbudza zaufania do wnioskowań Kolegi.
Blajpios

Postprzez jackie57 2009-06-01, 6:59 pm

Z niektórymi zawodnikami trzeba rozwiązać umowy o pracę, tak dalej być nie może.
jackie57

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna