Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przyszłość Zagłębia

Postprzez michosz33 2009-05-27, 9:39 pm

Zgadzam się wpełni z Wojtalem
PANOWIE do wszystkiego mozna dojść rozmową teraz moim zdaniem chodzi oto żeby facetowi który
wpakował w ten interes swoje pieniądze w jakiś sposób pomóc żeby udało się na przyszły sezon stworzyć zespół który będzie cieszył oczy.
małe szcególiki które trzeba połączyć w całość - piłkarze chwalą treningi Pierścionka to niech zostanie choć na sezon i zobaczymy
- wisła zapłaci za wynajem stadionu - dyrektor Lula mówił że to kasa która da kilku dobrych piłkarzy

PANOWIE wiara i rozmowy które mogą pomóc abyśmy wreszcie mogli się cieszyć z gry naszych chłopaków
Licze na naszych skautów - oby nie było takich wpadek jak z Nowakiem zimą teraz jest w Podbeskidziu
a szczególnie z gosciem o nazwisku Podstawek który był testowany u nas (sparing na Niwce) ale Tochelowi się nie podobał
michosz33

Postprzez PawełK 2009-05-27, 9:40 pm

Mathof napisał(a):Włosi odpuścili sobie Zagłębie bo korzyści z tego nie było to właśnie napisałem.

A to brali klub bo myśleli, że takowe będą?
PawełK
pyszałek

Postprzez August 2009-05-27, 9:44 pm

wojtal napisał(a):Mathof a kto sprzedaje akcje bez korzyści chyba caritas choc do końca nie jestem pewny, 500 tys. jaki to garb zobacz jakie długi mają kluby z extraklasy a jakby nie canal+ to już dawno by popłyneli. Jak było tak dobrze za Włochów to dlaczego opuścili tą kure co znisiła złote jaja ? Jeżeli chodzi o inne zarządy to nie były one takie święte/ weżmy chociarz korupcje i skutki- degradacja/ a nie wyzywano ich tak jak teraz.W jednym masz racje Szatan dostał w spadku szczerbate dziecko i w dodatku bez posagu. Michosz twoje wyliczenia są całkiem sensowne :brawo: Dajmy czas Szatanowi może się jakoś wszystko pouklada.

Szatan i jego ludzie juz od dwóch lat robią "porządek". Efekty widać. I żeby sie nie okazało, ze za dwa lata nie będzie jeszcze gorzej i gadanie że wynajem stadionu Wisle jaki klub dostaje to będzie - za przeproszeniem - szczerbata cipka bez posagu.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez michosz33 2009-05-27, 9:45 pm

Do August
Szatana nawet nie znam więc rodziną nie jestem
ale prowadze własną firmę i wiem co to jest wycieczka do skarbówki czy do Zus-u
i to nie jest przyjemne
Wiec faceta rozumiem co to jest jak ci 200 ludzi bluzga - to jak kontola skarbowa przewalajaca ci papiery z ostatnich 3 lat
michosz33

Postprzez michosz33 2009-05-27, 9:49 pm

A tak wogóle to to jaką wy macie wizje tego klubu
bo jak widze to wszystko jest na nie - czyli chasło z przed 10 lat aktualne
Ludowy zaorać i posdzic pomidory
Chyba tylko tego chcecie bo ja nie widze jakichs planów czy pomysłów tylko
cały czas na nie - a to chyba zakładka o przyszłośći

normalnie ręce opadają
michosz33

Postprzez August 2009-05-27, 9:56 pm

michosz33 napisał(a):A tak wogóle to to jaką wy macie wizje tego klubu

normalnie ręce opadają

Bardzo kolegę przepraszam, ale ja przeciez jestem bardzo szczęśliwy z tego powodu ze nasi bronia sie przed spadkiem z trzeciej ligi, grają mecz o wszystko z Zawiszą, dostali w dupę ze słynnymi Nielbą Wągrowiec i Victorią Koronowo. I bardzo mi sie podoba wizja własciciela przedstwiona na spotkaniu: dostaniecie 10% prowizji jak zalatwicie sponsora. PO prostu w dupę.
August

Postprzez michosz33 2009-05-27, 10:02 pm

mój drogi a jak myślisz jakby ci sie grało z taka Nielbą jakby cie przez 1,5 godzi wyzywali od
debili
Nie wiem jak ty ale mnie by sie odechciało
no chyba że to jakas nowa forma motywacji - ale za taka to ja dziekuę
michosz33

Postprzez wojtal 2009-05-27, 10:06 pm

Coś mi się wydaje że niektórzy co piszą na forum myślą że prowadzenie klubu to jak zjeśc bułke z masłem. Też prowadze firme co prawda małą i wiem ile jest zachodu i kłopotów z tym związanych. A w naszym kraju nikt prywatnym właścicielom nie pomaga /nadal socjalizm/. Nie można negowac wszystkiego i wszystkich dajmy szanse i czas Szatanowi bo jak na dzień dzisiejszy nie widze poważnej oferty przejecia kubu przez kogokolwiek. Dziwi mnie niechęc do wynajęcia stadionu Wiśle trzeba się modlic aby się nie rozmyśliła a dopływ gotówki napewno się ZAGŁĘBIU przyda / np. na transfery/ bo przecież za bogaci to nie jesteśmy.
wojtal

Postprzez August 2009-05-27, 10:07 pm

wojtal napisał(a):Coś mi się wydaje że niektórzy co piszą na forum myślą że prowadzenie klubu to jak zjeśc bułke z masłem. Też prowadze firme co prawda małą i wiem ile jest zachodu i kłopotów z tym związanych. A w naszym kraju nikt prywatnym właścicielom nie pomaga /nadal socjalizm/. Nie można negowac wszystkiego i wszystkich dajmy szanse i czas Szatanowi bo jak na dzień dzisiejszy nie widze poważnej oferty przejecia kubu przez kogokolwiek. Dziwi mnie niechęc do wynajęcia stadionu Wiśle trzeba się modlic aby się nie rozmyśliła a dopływ gotówki napewno się ZAGŁĘBIU przyda / np. na transfery/ bo przecież za bogaci to nie jesteśmy.

Ile czasu proponujesz ?
August

Postprzez wojtal 2009-05-27, 10:09 pm

Z całym szacunkiem ale naprawde nie wiem
wojtal

Postprzez PiotrK 2009-05-27, 10:10 pm

michosz33 napisał(a):Do August
Szatana nawet nie znam więc rodziną nie jestem
ale prowadze własną firmę i wiem co to jest wycieczka do skarbówki czy do Zus-u
i to nie jest przyjemne
Wiec faceta rozumiem co to jest jak ci 200 ludzi bluzga - to jak kontola skarbowa przewalajaca ci papiery z ostatnich 3 lat

Ale Ci ludzie maja podstawy do tego zeby bluzgac !!! Ile to juz ludzi bylo u Szatana by mu pomoc. Ile to sie natlumaczyli i w zamian uslyszeli podobne epitety jak on z trybun. Co mozna powiedziec o kims kto twierdzi ze sa waznejsze sprawy niz marketing , ktos kto nawet nie chce spotkac sie ze sponsorem twerdzac ze od tego jest miasto a nie on. Pomijam juz szkolenie mlodziezy i cala organizacje w klubie bo to juz kompletnie lezy.

Piszesz by placic po 40 zl co miesiac na klub. Z tym sie zgodze ale nie bezposredno do klubu bo wlasnie na to Szatan czeka by dac mu pieniadze i sie nie wtracac. Trzeba zalozyc stowarzyszenie i na nie wplacac skladki po to by moc decydowac na co ida peniadze.
PiotrK

Postprzez August 2009-05-27, 10:14 pm

michosz33 napisał(a):A tak wogóle to to jaką wy macie wizje tego klubu

normalnie ręce opadają

Jako kibic nie jestem od wizji. Jestem od tego żeby dac zarobić klubowi poprzez kupno karnetu/biletów, możliwości zajrzenia na oficjalny serwis inernetowy klubu, napić się piwa klubowego, pobzykać fajna panienkę na klubowym prześcieradle używając klubowego kondoma. Ile z tego mam możliwości oprócz kupna biletów na wątpliwej jakości widowiska ?
August

Postprzez August 2009-05-27, 10:15 pm

wojtal napisał(a):Z całym szacunkiem ale naprawde nie wiem

Cokolwiek wymyślisz odlicz sobie już dwa lata.
August

Postprzez michosz33 2009-05-27, 10:19 pm

własnie pisze o czymś takim jak stowarzyszenie o kontroli i ścisłym celu wyznaczonym dla tych pieniedzy

a z drugiej strony PiotrK nie wiem i nie byłem u Szatana aby z nim rozmawiać i jesli to co piszesz to fakty a nie tylko plotki o których wszyscy mówią - no to chyba mamy tu brak profezjonalizmu aczkolwiek Budecon jakoś się zdecydował
michosz33

Postprzez PiotrK 2009-05-27, 10:28 pm

August w klubie masz niezly burdel to mozesz sie tam wybrac :D

A co do wizji to juz pisalem ze podstawa to zalozenie stowarzyszenia, ktore mogloy przejac klub do momentu znalezienia wiekszego sponsora. Ale czy zbierze sie tyle osob i firm ktore wplaca tyle skladek by utrzymac klub na obecnym poziomie rozgrywek to juz inna sprawa. Ja mam nadzieje ze jednak znajdzie sie spora liczba osob ktore beda wspomagac klub comiesiecznymi skladkami.

Co do Budeconu to sprobuj sie do nich dodzwonic . Nam sie przez tydzien nie udalo ale moze akurat postoj mieli :D:D
PiotrK

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna