TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Postprzez maciek123 2009-05-25, 8:59 pm

Boiska są w budowie i nie mają gdzie trenować to trenują na innych sosnowieckich stadionach. Chyba o to chodzi.
maciek123

Postprzez greno37 2009-05-25, 9:03 pm

To płyta główna też jest w przebudowie? Nie ma deszczu,błota to i ryzyko zniszczenia murawy niewielkie chyba?
greno37

Postprzez Przemek26 2009-05-25, 9:11 pm

greno37 napisał(a):Dziś obyło się spotkanie z p.Szatanem na którym dowiedzieliśmy się między innymi to iż: - Zagłębie błąka się po obcych stadionach bo nie może trenować na Ludowym.
Może to ktoś wyjaśnić?
To że stadion należy do miasta to chyba nie znaczy że drużyna ma się błąkać po innych stadionach. Miasto to MY a nie urzędasy!

tutaj jest inna kwesta. Gwarancja na murawę określa ilość czasu na jej użytkowanie tygodniowo.
Przemek26

Postprzez Blajpios 2009-05-25, 10:07 pm

Nie bardzo wiem, gdzie włożyć można lepiej to pytanie. Wyszukiwarka zaawansowana daje mi komunikat, że nie może być użyta - natomiast przeglądać 400 wpisów, by znaleźć, czy był temat MOSiR albo Drążkiewicz (drugie pewnie 400) - to trochę dużo.
W relacji ze spotkania wyłowiłem wiadomość - że spotkanie miało być na terenie Ludowego - ale MOSiR nie wyraził zgody. Czy ktoś wie, czy były jakieś szczególniejsze racje tłumaczące taką konkretną decyzję - czy też można, należy może nawet: rozumieć tę sytuację jako reprezentatywną wykładnię stosunku Miasta do Klubu, jako pokazanie, jak Miasto nastawione jest do wsparcia Zagłębia?
Blajpios

Postprzez django 2009-05-25, 10:23 pm

Blajpios napisał(a):W relacji ze spotkania wyłowiłem wiadomość - że spotkanie miało być na terenie Ludowego - ale MOSiR nie wyraził zgody. Czy ktoś wie, czy były jakieś szczególniejsze racje tłumaczące taką konkretną decyzję - czy też można, należy może nawet: rozumieć tę sytuację jako reprezentatywną wykładnię stosunku Miasta do Klubu, jako pokazanie, jak Miasto nastawione jest do wsparcia Zagłębia?

Można to rozumieć jako osobisty stosunek Drążkiewicza do klubu. Ten człowiek gdyby mógł, to w ogóle wypierdoliłby Zagłębie na jakieś osiedlowe boisko.
django

Postprzez Blajpios 2009-05-25, 10:42 pm

django napisał(a):
Blajpios napisał(a):W relacji ze spotkania wyłowiłem wiadomość - że spotkanie miało być na terenie Ludowego - ale MOSiR nie wyraził zgody. Czy ktoś wie, czy były jakieś szczególniejsze racje tłumaczące taką konkretną decyzję - czy też można, należy może nawet: rozumieć tę sytuację jako reprezentatywną wykładnię stosunku Miasta do Klubu, jako pokazanie, jak Miasto nastawione jest do wsparcia Zagłębia?

Można to rozumieć jako osobisty stosunek Drążkiewicza do klubu. Ten człowiek gdyby mógł, to w ogóle wypierdoliłby Zagłębie na jakieś osiedlowe boisko.

dzięki za podpowiedź i tutaj! :-)
Blajpios

Postprzez August 2009-05-26, 7:27 am

Nie zwalajmu wszystkiego na Drążkiweicza. Facet jest dupigroch, ale moim zdaniem w ten sposób Szatan pokazał całą degrengoladę jaka jest w klubie.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez flex 2009-05-26, 8:26 am

LukaszB napisał(a)::redface: jak Ja widze tych malolatow krytykujacych Np. pana Baczynskiego to szczerze jest mi wstyd ze tacy sa wpuszczani na Ludowy!Gdyby nie ten pan to Zagłębiu(oczywiscie tez kibice,mowie tutaj o starej gwardii)to w 1993 roku ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC zniklo by na dobre z pilkarskiej mapy Polski...Wiec najpierw "mlodej gwardii" radze sie troszke historii pouczyc... :-) A co do modernizacjii boisk to swietna sprawa i na Kresowej i na Czarnych,bedzie gdzie z kumplami pograc w pilke...Pozdrawiam! ;-)

Temat jest w sumie o Stadionie Ludowym, jednak wiele osób tutaj polemizuje na temat Baczyńskiego.
Nie róbcie już z niego takiego bohatera i zbawcę. Owszem zrobił wiele dla klubu, ale też bez przesady. Ma też drugą ciemniejszą stronę, którą zaprezentował będąc prezesem Zagłębia za czasów Szatana. Nie oceniam tutaj co zrobił a czego nie tylko piszę o profesjonalnym podejściu do swoich obowiązków.
flex
Administrator

Postprzez mariusz76 2009-05-26, 9:50 am

mariusz76
Żółta kartka

Postprzez Darian 2009-05-26, 11:38 am

ooo kurde pierwszym raz się w życiu zgodzę z flexem. :lol:

Baczyński już miał okazję pokazać sie ze swojej gorszej strony podczas kwestii związanych z przebudową wejścia na Ludowy. Jako pracownik mosir-u rzekomo przeprowadzał konsultacje z kibicami Zagłębia w sprawie wejścia co oczywiście nie miało miejsca. Pokazuje to nam że jest kłamcą,w dupie ma kibiców i tradycje Zagłebia.

Jest współodpowiedzialny z Drążkiewiczem za tzw. remont Ludowego i "wydarzenia kołobrzeskie" (rzekoma awaria oświetlenia w meczu z Kotwicą Kołobrzeg).
Darian

Postprzez django 2009-05-26, 12:52 pm

August napisał(a):Nie zwalajmu wszystkiego na Drążkiweicza. Facet jest dupigroch, ale moim zdaniem w ten sposób Szatan pokazał całą degrengoladę jaka jest w klubie.

Ale takimi małymi złośliwościami, Drążkiewicz pokazuje, że nie jest lepszy. I to prawda - ma w dupie Zagłębie
django

Postprzez August 2009-05-26, 12:57 pm

django napisał(a):
August napisał(a):Nie zwalajmu wszystkiego na Drążkiweicza. Facet jest dupigroch, ale moim zdaniem w ten sposób Szatan pokazał całą degrengoladę jaka jest w klubie.

Ale takimi małymi złośliwościami, Drążkiewicz pokazuje, że nie jest lepszy. I to prawda - ma w dupie Zagłębie

Skąd się ten Drążkiewicz urwał ? W Magistracue na niego mocnych nie ma. Olewa nie tylko piłkę ale i hokej.W sumie przyszło mi na myśle, że i kierownik obietku mógł maczać w tym palce.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Przemek26 2009-05-26, 1:03 pm

August napisał(a):
django napisał(a):

Skąd się ten Drążkiewicz urwał ? W Magistracue na niego mocnych nie ma. Olewa nie tylko piłkę ale i hokej.W sumie przyszło mi na myśle, że i kierownik obietku mógł maczać w tym palce.

Facet jest człowiekiem Górskiego a na dodatek jest dyr. SMSpzhl
Przemek26

Postprzez Blajpios 2009-05-26, 1:15 pm

django napisał(a):

Tak, też myślę, że to właśnie właśnie tutaj jest pokazane. A jednak Szatan - wyszedł na przeciw sytuacji. Załóżmy przez chwilę, że przecież rzeczywiście trochę nie mając w planach biznesowych kiedyś podejmował Zagłębie. Potem - oddelegował kogoś. Życiowo - zajmuje się innym biznesem. Jest kryzys. To tamta sprawa go zajmuje podstawowo, by nie utonąć. "Na odcinek Klubu" "pchnął człowieka". Fakt, trochę to wszystko pospeerelowsko brzmi, z brzemieniem mentalności ukształtowanej w tamtych czasach, nawet jakby sam w sobie był daleko od układów partyjnych (czego potwierdzeniem może być trudność wchodzenia w układy z Zarządem Miasta Sosnowca). Mimo wszystko jednak, jak potrafi - wychodzi jakoś tej sytuacji, nie ucieka. Ktoś gdzie indziej fajną dał metaforę do statku, uciekania w szalupach. A kapitan - zostaje, idzie na dno. Trochę mimo wszystko by trzeba powiedzieć pozytywów o tym kapitanie, nawet jeżeli przyczyniał się swoimi błędami. Kibice, co to czytają - może o tym kapitanie powiedzą. Ale absolutnie, nie tylko "przekracza ich to pojęcie", oni nie mają żadnej ochoty powiedzieć choćby takiego pozytywu o K. Szatanie. Pomijając już uczciwość, właściwie wyważoną ocenę człowieka, by widzieć i negatywy i pozytywy: to "sytuacyjnie" się to też niezbyt mądrze układa. Na dziś, na najbliższe tygodnie nie ma innej możliwości. Nawet nieucziciwie "cyckając i poniewierając" Szatana - nikt nie przejmie szybko Klubu. Uczciwie, budując umowę, porozumienie, Stowarzyszenie, też. Tymczasem jest parę tygodni najbliższych - i potem dopiero dalsze ewentualności. Jedyną racją stanu wydaje się więc teraz chyba jak największa mobilizacja wspólna. (Jak podejść do piłkarzy też już pisałem). Do tego - przydatne jest jednak trochę wzajemnego szacunku.
Jak pisałem też podziękowanie za wiadomość - to chodziło mi, że to wyjaśnia też inne pytanie. Raz, że to prywatne złośliwości, które pokazują nastawienie - i warto było to zauważyć, bo tu akurat jakoś właściciel wychodził na przeciw sytuacji i coś chciał zrobić a ktoś podłożył nogę. Dwa - co cieszy - że jednak nie można tego brać, jako przejaw nastawienia (chęci "podstawiania nogi") całego Zarządu Miasta, że to raczej inicjatywa jednego człowieka a nie "dyrektywa".
Blajpios

Postprzez mariusz76 2009-05-26, 1:31 pm

Miałem przyjemność pracować z P.Drążkiweiczem i mówię wam że jest z niego kawał G...A i KOMBINATORA(cwaniaka). A poza tym cały sport (siatkówka,koszykówka itd) upadł w sosnowcu dzięki niemu.Teraz jego oczko w głowie to SZERMIERKA!
mariusz76
Żółta kartka

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna