Krzysztof Szatan - były właściciel Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Krzysztof Szatan - Właściciel Zagłębia

Postprzez Smazu 2009-05-24, 8:52 pm

Kurczę... jaki biedny ten pan Szatan ;-( naprawdę smutne... niech opisze to na photoblogu :niezle:
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez PiotrK 2009-05-24, 10:40 pm

Ja mam tylko nadzieje ze sie z tego nie wycofa :D:D
PiotrK

Postprzez LucasUSA 2009-05-24, 10:53 pm

Za Gazeta, wypowiedzi pana Luli:

"Zagłębie bez prezesa
tod2009-05-24, ostatnia aktualizacja 2009-05-24 19:53

Paweł Hytry nie chce już kierować klubem z Sosnowca
Hytry podał się do dymisji po sobotniej porażce z Czarnymi Żagań, która sprawiła, że Zagłębie jest poważnie zagrożone spadkiem do III ligi. Zwycięską bramkę dla gospodarzy zdobył w II połowie Nigeryjczyk Paschal Obinna Ekwueme, brat bardziej znanych Emmanuela i Martinsa.

Z naszych informacji wynika, że na dymisji Hytrego zaważyło zachowanie kibiców, którzy obrażali go - oraz właściciela klubu Krzysztofa Szatana - podczas meczu w Żaganiu.

- Jestem związanym z Zagłębiem od wielu lat. Przeżywałem spadki, cieszyłem się z awansów, ale takiej niechęci kibiców nie doświadczyłem nigdy. Wyzwiska, wulgaryzmy. Czym ci ludzie sobie na to zasłużyli? - pyta Jerzy Lula. Zdaniem dyrektora klubu decyzja Hytrego jest nieodwołalna. Internetowa strona klubu poinformowała, że Szatan zaakceptował dymisję, ale teraz musi ją jeszcze formalnie przyjąć Rada Nadzorcza klubu. Hytry stał na czele jednoosobowego zarządu. Kto go teraz zastąpi? - Do czasu wyboru nowego prezesa klubem będzie prawdopodobnie zarządzał szef Rady Nadzorczej - dodaje Lula.

Szatan też nie chce dłużej kierować klubem w takiej atmosferze. Właściciel zaprosił kibiców na rozmowę. Spotkanie odbędzie się w poniedziałek (g.19.) na Stadionie Ludowym. - Zapytamy oto jaki pomysł na Zagłębie mają kibice. Jeżeli ich na to stać to przecież mogą przejąć zespół - kończy Lula."

No to co Koledzy, zrzucamy sie??? Czy rzeczywiscie istnieje szansa, aby klub zostal przejety, czy, jak kolega django podejrzewal w watku "meczowym" to tylko sprytny wybieg Szatana? Z niecierpliwoscia czekam!
LucasUSA

Postprzez Yokozuna_OSP 2009-05-24, 11:07 pm

Jasne, już moment tylko wygrzebę drobne z tylniej kieszeni. A tak poważnie odkupienie klubu to nie jest głupia sprawa tylko trzeba znaleść sporo ludzi, którzy mogli by regularnie wpłacać składki na miarę swoich możliwości. Tylko czy mamy tyle odwagi by stać się prekursorem tego typu zarządzaniem klubem w Polsce?
Yokozuna_OSP

Postprzez PiotrK 2009-05-24, 11:29 pm

No wlasnie teraz wyjdzie komu naprawde lezy Zaglebie na sercu. Tak jak pisalem juz nie raz trzeba siegnac do wlasnych kieszeni i ratowac nasz klub. Jest juz pewna grupa osob ktora jest wstanie placic skladki , sek w tym by bylo nas jak najwiecej. Podstawa to zalorzyc stowarzyszenie ale to juz niedlugo powinno nastapic wiec bedzie podmiot ktory by mogl przejac klub. To na ktora lige bedzie stac owe stowarzyszenie to w duzej mierze bedzie zalezec od kibicow. Jesli sa chetni to pisac smialo na PW :D
PiotrK

Postprzez RISS 2009-05-24, 11:36 pm

Jedynym godnym na stanowisko prezesa Jest P. L. Baczyński . Człowiek oddany bez reszty Zagłębiu . Już raz pokazał jak wyciąga się Zagłębie z dna . Ale w Polsce jest tak , że jak komu się coś uda to [ z V - tej ligi doprowadził do pierwszej ] trzeba takiego gościa odstrzelić by miód po nim mogli spijać już inni . Ma wizje nowego stadionu [ wystarczy wejść na stronę AZ ALKMAR ] . Gdyby powstał jestem pewien , że byłby chlubą całego Zagłębia Dąbrowskiego . Ludowy jakby go nie kochać to już historia i legenda . GKS Katowice pierwszy z brzegu klub w naszym rejonie też planuje nowy - a my co zatrzymani w rozwoju . I na koniec na prezesa P. L. Baczyński ale bez ludzi z obecnego składu . Pozdrawiam .
RISS

Postprzez LucasUSA 2009-05-25, 1:15 am

RISS napisał(a):Jedynym godnym na stanowisko prezesa Jest P. L. Baczyński .

W zupelnosci sie zgadzam z powyzszym. Nie widze innego czlowieka na to stanowisko.
LucasUSA

Postprzez Bartos 2009-05-25, 1:39 am

PiotrK napisał(a):No wlasnie teraz wyjdzie komu naprawde lezy Zaglebie na sercu. Tak jak pisalem juz nie raz trzeba siegnac do wlasnych kieszeni i ratowac nasz klub. Jest juz pewna grupa osob ktora jest wstanie placic skladki , sek w tym by bylo nas jak najwiecej. Podstawa to zalorzyc stowarzyszenie ale to juz niedlugo powinno nastapic wiec bedzie podmiot ktory by mogl przejac klub. To na ktora lige bedzie stac owe stowarzyszenie to w duzej mierze bedzie zalezec od kibicow. Jesli sa chetni to pisac smialo na PW :D

nie za dużo piszesz? :D
może pewne sprawy wymagają delikatności i pewnych spraw nie porusza się publicznie :)
Bartos

Postprzez marcelino 2009-05-25, 3:29 am

Dzisiaj powiemy na spotkaniu: WON SZATANIE Z ZAGŁĘBIA NA ZAWSZE !!!!! :czerwona: JESTEŚ TU PRZEGRANY DO KOŃCA ŻYCIA!!! :czerwona:
marcelino

Postprzez swiezy52 2009-05-25, 4:53 am

WŁODARZOM ZAGŁĘBIA SIADŁA PSYCHA

Autor: Maciej Wasik / sportowezaglebie.pl

Krzysztof Szatan ma dość zachowania kibiców. - Chcą bym odszedł, oczywiście ostrzej to nazywają, a ja nie mam komu oddać klubu, bo nikt się do nas nie zgłosił - denerwuje się właściciel Zagłębia.

Sytuacja jest tragiczna. Kibice obrażają właściciela sosnowieckiego klubu, który ma dość takiego zachowania fanów. - Prezes Paweł Hytry podał się do dymisji, gdyż już nie wytrzymywał psychicznie. Wykonał masę roboty i to za najniższą pensję. Zagłębie jest dla niego najważniejsze, on kocha ten klub, ale po takim zachowaniu kibiców nie dziwię się jego decyzji - tłumaczy Krzysztof Szatan.

Słowa Szatana potwierdza były prezes Zagłębia, Paweł Hytry. - Powiem szczerze, psycha mi siadła. Mam rodzinę, trójkę dzieci, znajomych. Oni to wszystko widzą, czytają i słyszą. Zagłębie mam w sercu, całe dnie spędzałem dla tego klubu poza domem, ale jak się słyszy takie rzeczy jak w Żaganiu, to ręce opadają. Doszedłem do wniosku, iż po meczu z Czarnymi nie ma szans na dialog z kibicami, dlatego podjąłem decyzję o rezygnacji - wyjaśnia swoją decyzję były sternik sosnowieckiego klubu. - Żal jest ogromny, gdyż doszło do tego wszystkiego w sytuacji, gdy udało się porozumieć z miastem, pojawiły się szanse na większe pieniądze, czyli silniejszą drużynę. Jednak ja już nie mam sił wysłuchiwać tych wszystkich obelg pod naszym adresem - dodał.

Na Stadionie Ludowym podczas meczu z MKS-em Kluczbork oraz w Żaganiu, gdzie Zagłębie przegrało z Czarnymi, działacze zostali zrównani z błotem. - Jestem wyzywany od najgorszych, ciężko obok czegoś takiego przejść obojętnie. Starałem się jak najlepiej. Mieliśmy wielkie plany. Jednak wszystko idzie w odwrotnym kierunku. Kibice zamiast wspierać drużynę, przeszkadzają jej antydopingiem w grze. Ciężko jest pracować przy aż tak dużej wrogości. Rozważam rezygnację, też mam dość. Za pracę, którą włożyłem i pieniądze, które zainwestowałem, spotkały mnie tylko obraźliwe hasła kibiców. Fani pojechali do Żagania tylko po to, aby zrobić aferę, nawet nie mieli zamiaru pomóc drużynie - mówi zirytowany właściciel Zagłębia. - Nie mogłem znieść, gdy zaczęli wyzywać młodego Rafała Pietrzaka. Czemu jest winien ten młody chłopak? Haruje na boisku tak, że aż miło się na to patrzy. W grę wkłada całe serce. Nie rozumiem postawy naszych kibiców - dodaje Hytry.

Jutro na Stadionie Ludowym (25 maja godzina 19.00), odbędzie się spotkanie z kibicami. - Jeśli jest ktoś gotowy przejąć klub, ja oddam go natychmiast. Może ktoś inny lepiej będzie zarządzał Zagłębiem, może sprowadzeni zostaną lepsi zawodnicy? Najwidoczniej ja się do tego nie nadaję. Jeśli nie będzie jakiejś woli porozumienia, to odejdę. Najwidoczniej to moja osoba najbardziej przeszkadza Zagłębiu. Decyzję podejmę po jutrzejszym spotkaniu z kibicami. Na razie stadion świecił pustkami, zobaczę ilu kibiców zjawi się jutro - deklaruje Krzysztof Szatan.

Właściciel sosnowieckiego Zagłębia od dłuższego czasu zapowiada, iż odda klub w ręce osoby, która podejmie się wyzwania prowadzenia zawodowej drużyny. Czy ktoś zdecyduje się na przejęcie Zagłębia? Czy to koniec przygody Krzysztofa Szatana z sosnowiecką piłką? Jaki los czeka ten zasłużony klub? Postaramy się na bieżąco informować
swiezy52
100% Zagłębie

Postprzez August 2009-05-25, 8:07 am

Jak widzę to nasi włodarze "koncentrują się" na biadoleniu na obecną sytuacją, która - zarówno gra piłkarzy - jaki reakcja kibiców nie wzięła się z niczego. Fakt, że klubem na razie będzie rządził Przewodniczący Rady może wskazywać, że Szatan może nie mieć obecnie jakiegokolwiek sensownego kandydata na stanowisko. Poniedziałkowe spotkanie wydaje się być ciekawym, zatem warto się przejść. Oczywiście nie jest wykluczone, że będzie to z dużej chmury mały deszcz.
Poza tym sprawa odejścia samego Szatana. Jeśli nie ma chętnego na akcje to Sztan po prsotu nie może ot tak sobnie porzucić Spółki. Zatem można go krytykować w tym względzie tylko wtedy kiedy okaże się, że nie zgodzi się lub postawi wygórowane żądania potencjalnemu nabywcy.

Mam jesze pytanie, w którym konkretnie miejscu Ludowego ma być to spotkanie ?
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Minion 2009-05-25, 8:20 am

Wy sie utrzymaniem nie martwcie, bo przyszły sezon zaczynamy w V lidze akademią piłkarską. Zakład? Szatan po sezonie albo przekaże albo rozwiąże klub. Bo na dzisiejszym spotkaniu nikt z kibiców nie powie niczego konstruktywnego. Pojawią sie tylko pretensje o niedotrzymane obietnice i spotkanie się zakończy. Poczekam i popatrzę ilu z tych mądrali powie coś mądrzejszego niz "Szatan wyp....laj". A co do stowarzyszenia to żałosne jest. W całym Zagłębiu jest może ze sto osób które dadzą po 100 zł. Ze dwie firmy co dadzą po tysiącu. I jedna co zafunduje buty albo mineralną. Plus kasa z miasta i akurat na V lige wystarczy. Jeszcze zamarzymy zeby z takimi tuzami jak Czarni Żagań móc przegrac po zaciętym boju :/ Poprostu po tej żenadzie z wyzwiskami to nie mam już kompletnie wiary w kibiców Zagłębia. I osobiście, jesli działania kibiców przyniosą jakieś pozytywne ,wymierne skutki, publicznie odszczekam swoje słowa pod bramą ludowego. Ale jakoś się tego nie obawiam.
Minion

Postprzez greno37 2009-05-25, 8:33 am

Panowie,czy aby na pewno trzeba robić sobie wrogów w obecnej sytuacji? Jakieś ruchy zostały już wykonane , zmiana prezesa powinna dużo wnieść ( prywatnie też obstaje za p. Baczyńskim )łatwo jest siedzieć przed klawiaturą i stukać lecz czytając to co piszecie to ciężko jest wywnioskować coś konkretnego co do jakiś pomysłów na przyszłość. Szatan jaki jest każdy widzi lecz dziś każdy grosz się liczy wiec nie chcąc się narazić tylko pytam : czy podczas spotkania nie zaproponować tylko prezesowania p. Baczyńskiemu i dać mu większą przestrzeń do działania . Pan Lula chyba też powinien opuścić stołek.
I NA BOGA POWSTRZYMAJCIE SIĘ OD WYZWISK DZIŚ POKARZCIE ŻE POTRAFIMY BYĆ KULTURALNYMI LUDŹMI Z KTÓRYMI MOŻNA POROZMAWIAĆ!
pozdrawiam i zapraszam czym więcej tym lepiej
greno37

Postprzez August 2009-05-25, 8:43 am

Minion napisał(a):I osobiście, jesli działania kibiców przyniosą jakieś pozytywne ,wymierne skutki, publicznie odszczekam swoje słowa pod bramą ludowego.

W razie czego będę pamiętał i trzymał za słowo.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez django 2009-05-25, 8:49 am

greno37 napisał(a): Szatan jaki jest każdy widzi lecz dziś każdy grosz się liczy wiec nie chcąc się narazić tylko pytam : czy podczas spotkania nie zaproponować tylko prezesowania p. Baczyńskiemu i dać mu większą przestrzeń do działania

Baczyński z Szatanem? Zapomnij. Albo jeden albo drugi. Wygląda na to, że tak jak się obawiałem, nie ma sensownego i realnego kandydata na prezesa. Ten przewodniczący RN to jakiś dupoliz, więc będzie to samo, co z Hytrym, albo i gorzej. Jedyna szansa na znalezienie kogoś konkretnego, to konkurs. Problem w tym, że profesjonalista będzie chciał dobrych pieniędzy i pola do działania, ale na tym akurat nie ma co oszczędzać.
django

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna