Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
django napisał(a):Szatan wymyślił sobie, że Zagłębie utrzyma się w ekstraklasie, dalej będą płynąć pieniądze z Orange i C+, może dołoży parę groszy od siebie i jakoś to będzie. A przypominam, że w tym czasie padł pomysł budowy nowego stadionu, z którego przy dobrych układach z miastem można było coś wyciągnąć. Tymczasem przez fatalne zarządzanie klubem i bezsensowne ruchy kadrowe Zagłębie spadło z ekstraklasy, nowy stadion okazał się żartem (a kto wie, czy nie lepem na jelenia, który przejmie od Włochów Zagłębie) i okazało się, że trzeba samodzielnie finansować klub. A że to już pana Szatana przerasta, to już tylko jego wina. Bo gdyby otoczył się ludźmi mającymi pojęcie o futbolu i pieniądzach, to mogłoby to wyglądać całkiem inaczej.
August napisał(a):django napisał(a):Szatan wymyślił sobie, że Zagłębie utrzyma się w ekstraklasie, dalej będą płynąć pieniądze z Orange i C+, może dołoży parę groszy od siebie i jakoś to będzie. A przypominam, że w tym czasie padł pomysł budowy nowego stadionu, z którego przy dobrych układach z miastem można było coś wyciągnąć. Tymczasem przez fatalne zarządzanie klubem i bezsensowne ruchy kadrowe Zagłębie spadło z ekstraklasy, nowy stadion okazał się żartem (a kto wie, czy nie lepem na jelenia, który przejmie od Włochów Zagłębie) i okazało się, że trzeba samodzielnie finansować klub. A że to już pana Szatana przerasta, to już tylko jego wina. Bo gdyby otoczył się ludźmi mającymi pojęcie o futbolu i pieniądzach, to mogłoby to wyglądać całkiem inaczej.
Ciekawa teoria tyle że w momencie przejęcia akcji przez Szatana nie było pewne czy klub w ogóle wystartuje w ówczesnej OE , a poza tym jak mi się wydaje, koncepcja stadionu ZD już upadła. A poza tym ludzie ile razy można mielić różne "teorie" i domniemania typu a czemu przejął, co sobie wymyślił co by było gdyby etc.... według mnie ważniejsze są takie pytania jakL co teraz, jakie perspetkyey przed klubem
itd...
django napisał(a):Nie wiadomo było? To czemu Szatan na konferencji prasowej z Hytrym i Baczyńskim opowiadał, że na pewno nie spadną z ekstraklasy, a Baczyński mówił o poszukiwaniach stadionu, na którym będzie można w tej ekstraklasie grać A koncepcja stadionu też jeszcze nie upadła. Jak Ci się chce, to sobie poszukaj w necie. A wbrew temu co piszesz, warto pamiętać o tym co było, bo może to pomóc w zrozumieniu kolejnych decyzji Szatana. A perspektywy przed klubem? No przecież Szatan nigdzie się nie wybiera.
django napisał(a):Kento napisał(a):tak tak i powiedz mi o czym Wy "kibice" moglibyscie porozmawiać z p. Szatanemskoro Zagłebie to Wy to rozpocznijcie wykładać kase na coś co nigdy się nie zwróci,a z tego co wiem (a w miare ogarniam temat) jakby tak p.Szatan Was posłuchał i wypier....to derby na kazimierzu z ZEWEM prawie niuniknione ;)
Pan Szatan to powinien wiedzieć, że ta kasa mu się nie zwróci już w momencie przejmowania klubu. No chyba, że uważał się za sprytniejszego od Cupiała, Krauzego i innych biznesmenów, którzy utopili dużo pieniędzy w piłce nożnej. Natomiast teraz nie może sobie tak po prostu wypier... bo Zagłębie to nie jest lokal gastronomiczny na Kazimierzu, tylko Spółka Akcyjna.
August napisał(a):django napisał(a):Nie wiadomo było? To czemu Szatan na konferencji prasowej z Hytrym i Baczyńskim opowiadał, że na pewno nie spadną z ekstraklasy, a Baczyński mówił o poszukiwaniach stadionu, na którym będzie można w tej ekstraklasie grać A koncepcja stadionu też jeszcze nie upadła. Jak Ci się chce, to sobie poszukaj w necie. A wbrew temu co piszesz, warto pamiętać o tym co było, bo może to pomóc w zrozumieniu kolejnych decyzji Szatana. A perspektywy przed klubem? No przecież Szatan nigdzie się nie wybiera.
Być może, nie zamierzam tego negować. Tyle, że Django ja sie poważnie pytam , co dalej, łatwo zażartować. Gorzej odpowiedzieć.
Kento napisał(a):Nie wiem co Pan Szatan myślał przejmując klub,ale fakty są takie że chętnych oprócz niego nie było i gdyby nie on to kto wie co by teraz siędziało...
django napisał(a):August napisał(a):django napisał(a):Nie wiadomo było? To czemu Szatan na konferencji prasowej z Hytrym i Baczyńskim opowiadał, że na pewno nie spadną z ekstraklasy, a Baczyński mówił o poszukiwaniach stadionu, na którym będzie można w tej ekstraklasie grać A koncepcja stadionu też jeszcze nie upadła. Jak Ci się chce, to sobie poszukaj w necie. A wbrew temu co piszesz, warto pamiętać o tym co było, bo może to pomóc w zrozumieniu kolejnych decyzji Szatana. A perspektywy przed klubem? No przecież Szatan nigdzie się nie wybiera.
Być może, nie zamierzam tego negować. Tyle, że Django ja sie poważnie pytam , co dalej, łatwo zażartować. Gorzej odpowiedzieć.
Ja wcale nie żartuje. Tak jak napisałem - Szatan nigdzie się nie wybiera. Przecież kibice nie wymuszą na nim odejścia. Miasto i Budecon dają pieniądze, więc sytuacja finansowa też go do tego nie zmusi. Zagłębie dalej będzie sobie tak wegetować.
django napisał(a): wcale nie żartuje. Tak jak napisałem - Szatan nigdzie się nie wybiera. Przecież kibice nie wymuszą na nim odejścia. Miasto i Budecon dają pieniądze, więc sytuacja finansowa też go do tego nie zmusi. Zagłębie dalej będzie sobie tak wegetować.
Kento napisał(a):miasto daje pieniądze? to chyba aż za dużo powiedziane bo z tego co wiem opłacają tylko stypendia dla zawodników i nic więcej ;)
django napisał(a):Kento napisał(a):miasto daje pieniądze? to chyba aż za dużo powiedziane bo z tego co wiem opłacają tylko stypendia dla zawodników i nic więcej ;)
To się zastanów, jak by teraz wyglądała kadra Zagłębia, gdyby nie te, wcale nie małe jak na tą ligę stypendia. Poza tym Zagłębie gra na Ludowym za darmo, bo gdyby Szatanowi przyszło płacić komercyjne stawki za wykorzystanie stadionu, to dopiero by był lament.
django napisał(a):Poza tym Zagłębie gra na Ludowym za darmo, bo gdyby Szatanowi przyszło płacić komercyjne stawki za wykorzystanie stadionu, to dopiero by był lament.
August napisał(a):django napisał(a):Poza tym Zagłębie gra na Ludowym za darmo, bo gdyby Szatanowi przyszło płacić komercyjne stawki za wykorzystanie stadionu, to dopiero by był lament.
O ile pamiętam to Włosi też płacili symboliczne 50 zł za wynajem.
August napisał(a):django napisał(a):Poza tym Zagłębie gra na Ludowym za darmo, bo gdyby Szatanowi przyszło płacić komercyjne stawki za wykorzystanie stadionu, to dopiero by był lament.
O ile pamiętam to Włosi też płacili symboliczne 50 zł za wynajem.
Kento napisał(a):[dla przykładu..zyski z biletów z ost meczu to kwota ok 12 tys , po odliczeniu ochrony itp (ok 8 tys) klub zarobił 4 tys na czysto w meczu z liderem ;D tak za darmo do końca to nie jest
django napisał(a):August napisał(a):django napisał(a):Nie wiadomo było? To czemu Szatan na konferencji prasowej z Hytrym i Baczyńskim opowiadał, że na pewno nie spadną z ekstraklasy, a Baczyński mówił o poszukiwaniach stadionu, na którym będzie można w tej ekstraklasie grać A koncepcja stadionu też jeszcze nie upadła. Jak Ci się chce, to sobie poszukaj w necie. A wbrew temu co piszesz, warto pamiętać o tym co było, bo może to pomóc w zrozumieniu kolejnych decyzji Szatana. A perspektywy przed klubem? No przecież Szatan nigdzie się nie wybiera.
Ja wcale nie żartuje. Tak jak napisałem - Szatan nigdzie się nie wybiera. Przecież kibice nie wymuszą na nim odejścia. Miasto i Budecon dają pieniądze, więc sytuacja finansowa też go do tego nie zmusi. Zagłębie dalej będzie sobie tak wegetować.Kento napisał(a):Nie wiem co Pan Szatan myślał przejmując klub,ale fakty są takie że chętnych oprócz niego nie było i gdyby nie on to kto wie co by teraz siędziało...
Gralibyśmy w III lidze, do której nam coraz bliżej.
Przemek26 napisał(a):django napisał(a):
Gralibyśmy w III lidze, do której nam coraz bliżej.
Przecież gramy do H** w III lidze , debile se powymyslały ładne nazwy ale to 3 liga i żadne pzpnowskie pomysły tego nie zmienią.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników