Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przyszłość Zagłębia

Postprzez PiotrK 2009-05-15, 10:19 am

Tu nie o to chodzi by ze skladek czlonkowskich utrzymywac klub bo jest to wyjatkowo niepewna sprawa. Jak juz pisalem wczesniej trzeba pieniadze ze skladek zainwestowac w roznego rodzaju dzialalnosc gospodarcza i to wlasnie na podstawie tej dzialalnosci tworzyc buddzet. Prostym przykladem moze byc otwarcie pubu na ktory duzych nakladow finansowych na otwacie nie trzeba a moze te 5 tys zysku miesiecznie przynosic. 10 takich knajp i jest buddzet 600 tys rocznie z samych knajp. Skladki sa potrzebne na rozpoczecie inwestycji a potem byly by tylko dodatkiem do buddzetu. Z czasem mozna zaczac inwestowac w inne przedsiewziecia . Powiedzmy podzielic buddzet 50/50 (polowa na inwestycje , polowa na druzyne). Tym sposobem mozna stworzyc naprawde calkiem pokazny buddzet. Potrzeba tylko checi i calkiem sporo cierpliwosci bo na powno troche to potrwa. Ale tylko tym sposobem mozna stworzyc stale i pewne zrodlo finansowania klubu niezalezne od sponsorow .
PiotrK

Postprzez jaca661966 2009-05-15, 10:44 am

He,he.Jakby każdy dawał po 10zł miesięcznie na klub to dopiero by była presja i dopiero by Ich wyzywali po porażkach.
jaca661966

Postprzez bolo73 2009-05-15, 11:22 am

Co do wypowiedzi PiotraK to w zupełności się zgadzam ale tak jak pisałem od czegoś trzeba zacząć i jakiś kapitał posiadać aby na podstawie tego rozpocząć jakiekolwiek inwestycje.
Jeżeli chodzi o:
jaca661966 napisał(a):He,he.Jakby każdy dawał po 10zł miesięcznie na klub to dopiero by była presja i dopiero by Ich wyzywali po porażkach.

to ja mam na myśli prawdziwych rozsądnych Kibiców a nie narzekaczy,wiecznie niezadowolonych malkontentów, którzy potrafią tylko wyzywać i wieszać psy na innych a samemu nic nie robić by było lepiej.
bolo73

Postprzez August 2009-05-15, 12:12 pm

PiotrK napisał(a):Prostym przykladem moze byc otwarcie pubu na ktory duzych nakladow finansowych na otwacie nie trzeba a moze te 5 tys zysku miesiecznie przynosic. 10 takich knajp i jest buddzet 600 tys rocznie z samych knajp

Jak ci "chłopcy z miasta" nie przyjdą i ręcznie nie wytłumaczą, że masz większość oddać na "ochronę" przed "złymi fanami np. Gieksy" 8) . Trochę to zbyt pięknie brzmi ale... podoba mi się. Jeśli cokolwiek ruuszy samo w sobie byłoby sukcesem.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez davidian 2009-05-15, 12:38 pm

Co to jest 10 złotych składki miesięcznej jak z samych biletów w maju dostarczysz dla klubu jakieś 32 zeta :brawo:
davidian

Postprzez August 2009-05-15, 2:00 pm

davidian napisał(a):Co to jest 10 złotych składki miesięcznej jak z samych biletów w maju dostarczysz dla klubu jakieś 32 zeta :brawo:

Zobaczymy ilu będzie chciało płacić te 10 zł.
August

Postprzez mariusz2109 2009-05-15, 2:51 pm

Jeszcze nikt nie powidział skąd pieniądze żeby od Szatana kupić skąd na długi czy z tych paru knajpek :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Dopuki Szatan tego nie sprostuje nic z tym się nie zrobi :twisted: :twisted: :twisted:
mariusz2109

Postprzez mario1 2009-05-15, 4:12 pm

o czym wy mowicie wiecie jakie sa koszty nie otwarcia bo to kazdy potrafi ale funkcjonowania pubu czy nie daj boze restauracji sprubowac warto ofcorse ja akurat wiem bo to moja branza i powiem wam ze to jeden z drozszych tzw smallbussinesow ktos tam musi byc na etacie to miesiecznie ok 2500 zl jesli oczywiscie nie zatrudniasz fachowca (barman kelner )tylko nalewacza czynsz, swiatlo podatki akcyza matko lepiej otworzcie fryzjera (a koszty tzw ochrony to wcale nie smiech trzeba je doliczyc)mebelki woda ksiegowosc aaa no prubowac warto DO ODWAZNYCH SWIAT NALEZY POWODZENIA :brawo:
mario1

Postprzez davidian 2009-05-15, 8:01 pm

Zawsze mozna skorzystać z dotacji UE dla bezrobotnych :niezle: ale pomarzyć swietna rzecz :) :-)
davidian

Postprzez August 2009-05-15, 9:15 pm

oskar napisał(a):http://www.sport.pl/pilka/1,65050,6613898,Fani_Gornika_kazali_zalozyc_pilkarzom_koszulki___Nie.html

To chyba jakiś rebus, ale ja za diabła nie wiem vo ma to wspólnego z przyszłością zagłębia ? Czyżby za tym Hytry stał :lol:
August

Postprzez oskar 2009-05-15, 9:21 pm

@ August

Po prostu pokazałem jak kibice Górnika "mobilizują" swoich grajków.
oskar

Postprzez August 2009-05-15, 9:23 pm

oskar napisał(a):@ August

Po prostu pokazałem jak kibice Górnika "mobilizują" swoich grajków.

Ja też:
viewtopic.php?f=1&t=7167&st=0&sk=t&sd=a&start=390
August

Postprzez RISS 2009-05-16, 12:03 am

Teraz właśnie przeczytałem wiadomość o przerwaniu treningu Górnika Zabrze . Około 100 kibiców przerwało trening Górnika i wymusiła na zawodnikach założenie koszulek z napisem ------ Nie wystarczy tylko biegać lub trochę się starać , z naszym herbem na sercu trzeba zapierdalać . ----- Dobry przykład - powielmy to dla naszych kopaczy . Pasuje jak ulał . A Kibicom Górnika - dobra robota . Kibice Zagłębia uczcie się .
RISS

Postprzez mariusz2109 2009-05-16, 8:25 am

Zastraszeni piłkarze zrobili wszystko to, co im fani kazali. Dla władz klubu problemu nie ma. Dla nich to były "męskie rozmowy".

Do niecodziennej sytuacji doszło dzisiaj na treningu Górnika Zabrze. Trwały popołudniowe zajęcia, kiedy nagle na stadionie pojawili się kibice. Około 100-osobowa grupa przerwała trening.

O całej sprawie możemy się dowiedzieć ze strony klubowej Górnika Zabrze, która... bagatelizuje całe zajście. Według klubowych przedstawicieli - nic się nie stało, były to tylko „męskie rozmowy” (cytujemy za klubową stroną).

SZOK: kibice chcieli zlinczować sędziego. W Polsce!

Nie była to jednak zwyczajna wizyta kibiców! Grupa „Torcidy”, najbardziej fanatycznych fanów Górnika, publicznie upokorzyła piłkarzy. Wręczyła im koszulki, które kazała im założyć. Trener Henryk Kasperczak odsunął się na bok (a właściwie został poproszony o odsunięcie się), a w tym czasie kibice otoczyli zawodników i ich mocno krytykowali. Można sie domyślać, jakimi słowami.

Fani - można ich w jakiś zrozumieć, bo to nie pierwszy wyraz troski o klub - w ten sposób chcieli wyrazić swoje zaniepokojenie postawą zespołu, który jest bliski degradacji. Jednak trzeba nazywać rzeczy po imieniu: to była napaść na zawodników, a przestraszeni zabrzanie nie protestowali, kiedy zakładali koszulki.
Fajne koszulki DOBRY POMYSŁ
http://www.sportfan.pl/artykul/9120/kaz ... i-pilkarzy
mariusz2109

Postprzez mariusz2109 2009-05-16, 9:12 am

August napisał(a):
PawełK napisał(a):
mariusz2109 napisał(a):Chyba dziś dobrze widziałem jak byłem z synem na treningu.Admir Adżem w Sosnowcu ? Co on tu robi ?

Dženan Hošić

A to ci niespodzianka. Ciekawe co on tu robi. Nie przyjechał chyba po jakieś zaległe pieniądze.

Hosic wróci do Zagłębia?

Autor: (mawa) / sportowezaglebie.pl
Dziś na treningu uczestniczył Dzenan Hosic, były kapitan Zagłębia Sosnowiec. Bośniak w tym sezonie na pewno nie wystąpi w trójkolorowych barwach. Jednak nie wyklucza powrotu do Sosnowca.

Byłoby to duże wzmocnienie naszego klubu, Hosic swoim doświadczeniem mógłby wiele wnieść do drużyny. Przypomnijmy, iż Bośniak przeszedł do Zagłębia w 2005 roku ze Szczakowianki Jaworzno. Zadebiutował w wygranym 1:0 spotkaniu przeciwko Piastowi Gliwice (25 marzec 2005). W Sosnowcu rozegrał 101 spotkań, w których strzelił 3 bramki. Hosnic dał się poznać z niezwykłego zaangażowania i woli walki. W sezonie, w którym Zagłębie wywalczyło awans do Orange Ekstraklasy, był najlepszym zawodnikiem. W kolejnym zagrał poniżej oczekiwań. Po spadku zdecydował się na powrót w rodzinne strony. Bośniak już zimą, nosił się z zamiarem powrotu do zawodowej piłki, jednak ostatecznie odpuścił.

W jakiej formie aktualnie znajduje się Hosic i czy zdecyduje się na powrót do Sosnowca? Na to pytanie odpowiedź przyniesie przyszłość.
http://www.sportowezaglebie.pl/pilka-no ... ia,1,4,821
mariusz2109

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna