Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przyszłość Zagłębia

Postprzez PiotrK 2009-05-14, 10:57 am

August napisał(a):
mariusz2109 napisał(a):To co do k.....y mamy robić siedzieć dalej i płakać Czy nikt nie może poszukać odpowiedzialnych za stan żeczy.Czy w Sosnowcu nie ma prawa :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Niekoniecznie siedzieć i płakać. Np. jeśli (jak przypuszczam) ultrasi chcą Urzędowi Miasta petycję co do przeznaczenia pieniędzy z wynajmu Ludowego , mogliby zawrzeć w nim kwestię dotyczącą podjęcia działań zmierzających do przejęcia akcji klubu od Szatana.
Poza tym są jeszcze 2 mecze w tym sezonie na Ludowym. Trudno nie mieć atpliwości co do sensu pójscia na sam mecz z Kluczborkiem i płacić za to rze nasi plejersi dostają w dupę od MKS-u. Ale po to , żeby zrobić na stadionie coś w rodzaju pikiety czy manifstacji już tak.
Zostaje zrobić też np. maniefestację pod samym UM.

Nie siedziec i plakac czy tez urzadzac manifestacje tylko trzeba zaczac dzialac. Jest troche osob ktore zamiast wylewac zale na forum cos w tym kierunku robia. Sam robie rozeznanie odnosnie stowarzyszenia i moze takie powstanie (jest jeszcze inna opcja). Bez stowarzyszenia nic sensownego sie nie zrobi . Trzeba poprostu zebrac sie razem , siegnac do wlasnych kieszeni a za zebrane pieniedze zainwestowac w cos co zacznie generowac dochody bo watpie by na dluzsza mete bylo sporo chetnych placic co miesiac skladki . Dopiero w momencie kiedy dochody te ustabilizuja sie na w miare przyzwoitym poziomie zaczac starac sie o przejecie klubu.

Droga ta nie jest ani szybka, ani latwa ale jak narazie innej nie widze.

Wszystkich chetnych ktorzy chca pomoc lub maja jakies inne pomysly zapraszam na priv.
PiotrK

Postprzez August 2009-05-14, 10:57 am

Cudów po wywiadzie się oczywiście nie spodziewam. Choć uważam, że - mimo wszystko - zadać mu pytania trzeba. Dla mnie o nim jako o człowieku świadczy fakt, że gdyby był po prostu męczyzną z jajami to by już złożył rezygnację.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez django 2009-05-14, 10:59 am

August, inwektywy nie odnosiły się do Ciebie, tylko do osób, które poza Szatan wyp....laj i dziesięcioma emotikonami nie potrafią nic innego napisać.

Chciałbym zwrócić uwagę na jedną rzecz. Jestem przeciwko dokarmianiu Szatana pieniędzmi z wynajmu stadionu. To tylko przedłuża agonię klubu. Ale co zrobi Szatan, gdy nie dostanie pieniędzy to chyba łatwo przewidzieć. Znowu zaczną się histeryczne ataki na władze miasta i straszenie postawieniem klubu w stan upadłości. A upadłość to byłoby najgorsze, co może się Zagłębiu teraz przydarzyć. Wystarczy zobaczyć jak wygląda obecnie sytuacja zarządzanego przez syndyka ŁKS Łomża.
django

Postprzez August 2009-05-14, 11:07 am

django napisał(a):August, inwektywy nie odnosiły się do Ciebie, tylko do osób, które poza Szatan wyp....laj i dziesięcioma emotikonami nie potrafią nic innego napisać.

Chciałbym zwrócić uwagę na jedną rzecz. Jestem przeciwko dokarmianiu Szatana pieniędzmi z wynajmu stadionu. To tylko przedłuża agonię klubu. Ale co zrobi Szatan, gdy nie dostanie pieniędzy to chyba łatwo przewidzieć. Znowu zaczną się histeryczne ataki na władze miasta i straszenie postawieniem klubu w stan upadłości. A upadłość to byłoby najgorsze, co może się Zagłębiu teraz przydarzyć. Wystarczy zobaczyć jak wygląda obecnie sytuacja zarządzanego przez syndyka ŁKS Łomża.

Wiem, że nie do mnie. Dobrze, że postawiłes publicznie pytanie: co dalej ? I starałem się na nie próbować odpowiedzieć. Jak dla mnie czas jak najszybciej zakręcić kurek z wszelkimi publicznymi pieniędzmi dla klub (w tym i tymi przeznaczonmi na promocję Miasta). A Szatan niech sobie krzyczy jak i gdzie chce. Niech go zaproszą nawet do Hat-Tricku. Moim zdaniem gościa już nikt poważnie nie będzie traktował. A upadłość ? Jak już napisałem nie chciałbym aby wszystko znowu był zaczynane od nowa. Ale lepsze niż tkwienie kolejnych lat w maraźmi, a to nam chyba grozi przy Szatanie. 2 lata temu Włosi mówili, że jak nie znajdzie się chętny na akcje to oni zgłoszą zespół do IV ligi. A dziś widać, że może trzeba było. Może nie byłoby świateł, murawy meczu z Legią czy występów Wisły w Sosnowcu, ale być może po 2 latach bylibyśmy w lepszej sytuacji niż teraz ?
August

Postprzez Sokół 2009-05-14, 11:14 am

MÓWIE WAM ZBIERZYM SIE KTOREGOS DNIA WSZYSCY KIBICE ZAGŁĘBIA POD SIEDZIBĄ KLUBU POPROTESTUJMY A POZNIEJ ULICAMI SOSNOWCA IDZMY POD BUDYNEK WŁADZ MIASTA WSZYSCY KIBICE CO WY NA TO?????????
Sokół

Postprzez mariusz2109 2009-05-14, 11:40 am

Sokół napisał(a):MÓWIE WAM ZBIERZYM SIE KTOREGOS DNIA WSZYSCY KIBICE ZAGŁĘBIA POD SIEDZIBĄ KLUBU POPROTESTUJMY A POZNIEJ ULICAMI SOSNOWCA IDZMY POD BUDYNEK WŁADZ MIASTA WSZYSCY KIBICE CO WY NA TO?????????

Może na imprezie związanej z obchodami Dni Sosnowca 2009. :)
mariusz2109

Postprzez jaca661966 2009-05-14, 11:52 am

Może na Kluczbork wszyscy pod krytą ? Tam będziemy bardziej słyszalni , a i do klubu bliżej.
jaca661966

Postprzez PiotrK 2009-05-14, 11:59 am

August ja juz w skrocie napisalem co dalej. Tylko jesli stworzy sie zrodlo dochodow zalezne jedynie od samych kibicow to jest jakas szansa na poprawe. Z pewnoscia uniknie sie tez sytuacji podobnej do obecnej gdzie po wycofaniu wlochow brak jest pieniedzy . Jak szybko to nastapi zalezy wylacznie od nas, kibicow ktorym naprawde zalezy na tym klubie. Z pewnoscia latwiej tez bedzie znalesc sponsora w momencie gdy samo stowarzyszenie bedzie wprowadzac do buddzetu powiedzmy 1 mln rocznie. I kwota ta nie jest przesadzona a moze byc nawet wyzsza. Wystarczy je tylko dobrze zainwestowac a powstanie stale zrodlo finansowania klubu.

Dlateko czekam na deklaracje osob ktore chca zaczac to realizowac a nie tylko wylewac zale i polemizowac na forum. Do stowarzyszenia potrzeba 15 osob i jesli mialbym to robic z niewielka liczba osob to bede probowal to realizowac bo juz mam dosc siedzenia na tylku i przygladania sie temu co sie w klubie dzieje.

Przestanmy wkoncu liczyc na innych a zacznijmy wkoncu robic cos co poprawi obecna sytuacje.
PiotrK

Postprzez August 2009-05-14, 12:01 pm

PiotrK napisał(a):Dlateko czekam na deklaracje osob ktore chca zaczac to realizowac a nie tylko wylewac zale i polemizowac na forum.

Co konretnie proponujesz ?
August

Postprzez tue 2009-05-14, 12:05 pm

Ja myślę, że nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem, w stylu "czy trzeba było aby Szatan przejął klub itp." bo tak się stało, Zagłębie grało w Ekstraklasie, a dzisiaj mamy nowy dzień i sytuację jaką mamy. Facet starał się jak mógł, a że nie umie działać w sporcie to efekt jest jaki jest. Pamiętam, że gdy włosi wyjeżdżali, mógł być od razu koniec marzeń, pamiętam też zachwyty kibiców nad Szatanem, sam chciałem wierzyć że to jest odpowiedni człowiek, który ratuje klub (bo i w pewnym sensie tak było) i nie można mieszać go z błotem tylko dlatego że podejmuje nieodpowiednie decyzje ,a w biznesowej skali całego kraju gra w piątej lidze i jest w zasadzie płotką . Wkurzają mnie teksty w stylu "Szatan wyp...", "trzeba wpier...ć zawodnikom, wtedy zaczną grać" itp. - co to jest, przedszkole ??
Zastanawiam się nad jedną rzeczą - dlaczego w jednym z największych (pod względem liczby ludności) miast w Polsce nie można stworzyć klimatu do piłki i znaleźć sponsora z prawdziwego zdarzenia, może ludzie w klubie lub władze miejskie nie potrafią rozmawiać czy prowadzić negocjacji, może tutaj jest pies pogrzebany, a wielki biznes nie chce rozmawiać z amatorami ? Kurcze, przecież aglomeracja śląsko-zagłębiowska jest ogromna, działa tu wiele naprawdę wielkich podmiotów gospodarczych, które poprzez sponsoring mogą zrobić wiele dla swojego "public relations". Coś tu nie gra !
tue

Postprzez mario1 2009-05-14, 12:16 pm

August napisał(a):
PiotrK napisał(a):Dlateko czekam na deklaracje osob ktore chca zaczac to realizowac a nie tylko wylewac zale i polemizowac na forum.

Co konretnie proponujesz ?

mam to samo pytanie tyle ze chcialbym zobaczyc twoj dowod osobisty z data urodzin bo po raz kolejny nie chce mi sie wierzyc w wymysly i pomysly 14-to latka aha no i skopiuj swoje posty na "to drugie"forum i zobaczymy reakcje "jedynie slusznych"kibicow naszego klubu
mario1

Postprzez PiotrK 2009-05-14, 12:28 pm

Na poczatek wystarczy mi deklaracja przystapienia do stowarzyszenia .
PiotrK

Postprzez mario1 2009-05-14, 12:30 pm

no to ja sie deklaruje :brawo:
mario1

Postprzez August 2009-05-14, 12:34 pm

Proszę Cię bardzo, masz moją deklarację niemniej jednak sugeruję też jak kolega powyżej: napisz to samo na forum Kibiców Zagłębia.
August

Postprzez mario1 2009-05-14, 12:42 pm

nie zrozum Nas zle ale szanse powodzenia i potraktowaia powaznie masz tylko i wylacznie przy wsparciu powazanych osob z obu forum (for) a które to sa mysle ze latwo sie zorientujesz
załóż osobny temat na obu stronach zobaczymy ile przetrwaja tu i tam .Sercem calym jestem za tym by Ci sie udalo
mario1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna