Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez Darian 2009-04-27, 12:03 pm

A ja bym osobiście Lachowskiego przyjął z powrotem do Zagłębia. Dla mnie to wszystko i tak cyrk na kółkach i żadnych wielkich kar indywidualnie trenerzy, zawodnicy i sędziowie nie otrzymują. Rok zakazu pracy wydany przez pzpn w zawodzie trenera dla Wąsikiewicza który został uznany winnym korupcji prawomocnym wyrokiem sądu może nam coś mówić.

Wogóle panuje dwulicowość w tym temacie: zakłamani sportowcy,działacze,pzpn,trenerzy,dziennikarze i ogólnie całe środowisko piłkarskie. Lachowskiego broni to że w przeciwieństwie do takiego Ujka jest oskarżony o KUPNO a nie sprzedaż meczy. A to jest zasadnicza różnica. Poza tym są jeszcze inne okoliczności przemawiające za Lachowskim.

Więc należałoby skończyć z tym śmiesznym "oczyszczaniem się" i poważnie nad rolą byłych graczy Zagłębia jak Lachowski który nie wątpliwie byłby wzmocnieniem Zagłębia. W szczególności że nasza linia jest bardzo licha i taki ofensywny pomocnik jak Lacha byłby sporym wzmocnieniem Zagłębia.
Darian

Postprzez August 2009-04-27, 12:08 pm

Clovnone napisał(a):
August napisał(a):Temat Lachowskiego to własciwie dyskusja czysto akademicka. Nie po to Szatan go wywalał, żeby z powrotem przyjmować. Amen.

Nie po to zwolnił Pierścionka żeby go zatrudniać. A jednak zatrudnił, niezbadane są wyroki „boskie”. Szacunek Lacha :brawo:

Sprawa Lachowskiego i Pierścionka to dwie różne kwestie. Tego drugiego nie prowadzono do Prokuratury w kajdankach w świetle kamer.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez django 2009-04-27, 4:56 pm

August napisał(a):
Clovnone napisał(a): Nie po to zwolnił Pierścionka żeby go zatrudniać. A jednak zatrudnił, niezbadane są wyroki „boskie”. Szacunek Lacha :brawo:

Sprawa Lachowskiego i Pierścionka to dwie różne kwestie. Tego drugiego nie prowadzono do Prokuratury w kajdankach w świetle kamer.

Poza tym różnica jest w sposobie zwolnienia ich obu. Pierścionek dostawał kolejne szanse, a zwalniali go z ciężkim sercem za brak wyników i pod presją kibiców. Natomiast odejście Lachy jest, powiedzmy, niejednoznaczne. Wielu ludzi twierdzi, że sprawa korupcji to był tylko pretekst, by rozwiązać kontrakty z niektórymi dużo zarabiającymi piłkarzami. Moim zdaniem tą wersję może potwierdzać brak jakichkolwiek innych działań ze strony zarządu mających kreować wizerunek klubu, jako wolnego od korupcji. Również styl w jakim Hytry podziękował Lachowskiemu, pozostawia wiele do życzenia.
django

Postprzez hera_20 2009-04-27, 6:15 pm

PONOC TRWAJA ROZMOWY Z PRYMULA CZY KTOS COS SLYSZAL NA TEN TEMT????? PRYMULA WLASNIE MA MIEC OPERACJE I ZAWITA PONOWNIE W ZAGLEBIU :lol: :lol: :lol:
hera_20

Postprzez August 2009-04-27, 6:38 pm

hera_20 napisał(a):PONOC TRWAJA ROZMOWY Z PRYMULA CZY KTOS COS SLYSZAL NA TEN TEMT????? PRYMULA WLASNIE MA MIEC OPERACJE I ZAWITA PONOWNIE W ZAGLEBIU :lol: :lol: :lol:

"Ciekawa" informacja. Prymula miał jedną w miare udaną rundę u nas, a potem było tylko gorzej. Nawet w 4-ligowej Resovii sie nie ostał. Mam nadzieję, że to tylko plotka.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Brzoza_7 2009-04-27, 6:41 pm

No Prymula to byłby świetny transfer... Pamietamy przeciez ze w 2 lidze zawdzieczmy mu pare waznych bramek. Jestem na tak ;d
Brzoza_7

Postprzez django 2009-04-27, 6:48 pm

Ostatnio słyszałem, że Prymula wrócił do Niemiec, grał gdzieś tam, a aktualnie leczy kontuzję. Nie wiem jak poważna jest to kontuzja, ale w pomysł powrotu Krystiana nie bardzo mi się chce wierzyć. Jakby jeszcze kolega, który zarzucił tym newsem zechciał napisać z jakiego źródła go ma...
django

Postprzez Przemek26 2009-04-27, 8:19 pm

He e niezły kawał. jak długo jeszcze Zagłębie będzie sanatorium dla połamańców.

Mamy Sochę , kiedyś był Yetii :) :) Bajera i jeszcze kilku by sie znalazło.
Przemek26

Postprzez PawełK 2009-04-27, 8:28 pm

Brzoza_7 napisał(a):No Prymula to byłby świetny transfer... Pamietamy przeciez ze w 2 lidze zawdzieczmy mu pare waznych bramek. Jestem na tak ;d

Chyba żyjesz jeszcze "włoskimi czasami" co może potwierdzić Twój avatar ;-)
PawełK
pyszałek

Postprzez tymin 2009-04-27, 8:42 pm

No kulisy odejścia Krystiana też nie są wam znane. A nie było tak, że sam chciał iść do Lecha ;)
tymin

Postprzez django 2009-04-27, 9:43 pm

Przemek26 napisał(a):Mamy Sochę , kiedyś był Yetii :) :) Bajera i jeszcze kilku by sie znalazło.

A słyszałeś, że Yeti dostał wyrok , bo się okazało, że ma dwie żony... :lol:
django

Postprzez Clovnone 2009-04-27, 10:47 pm

August napisał(a):
Clovnone napisał(a):
August napisał(a):Temat Lachowskiego to własciwie dyskusja czysto akademicka. Nie po to Szatan go wywalał, żeby z powrotem przyjmować. Amen.

Nie po to zwolnił Pierścionka żeby go zatrudniać. A jednak zatrudnił, niezbadane są wyroki „boskie”. Szacunek Lacha :brawo:

Oczywiście ze to dwie różne sprawy.
August napisał(a):Nie po to Szatan go wywalał, żeby z powrotem przyjmować. Amen.

Odniosłem się bardziej do kwestii zmiany zdania i posłużyłem przykładem na czasie.
Clovnone

Postprzez alisamyyen 2009-04-28, 4:10 pm

Jeśli plotki na temat Prymuły były by prawdziwe.to Sosnowiec zaczyna słynąć z sanatorium zwanego ZAGŁĘBIE dla ludzi po kontuzjach(Socha i paru innych)
alisamyyen

Postprzez mario1 2009-04-28, 11:50 pm

Marjan Marković nie przeszedł pomyślnie testów w Lechu Poznań i pasuje do koncepcji wlasciciela jest za friko :niezle:
mario1

Postprzez Sachi 2009-04-29, 2:17 pm

@mario1

Tylko teraz wyobraź sobie jakiej pensji zarząda bodaj dwudziestoparokrotny reprezentant Serbii i w ogóle czy może mu przyjść do głowy grać w tak niskiej klasie rozgrywkowej
Sachi

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna