Piotr Pierścionek i Jerzy Dworczyk - duet trenerski Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Piotr Pierścionek i Jerzy Dworczyk - duet trenerski Zagłębia

Postprzez asert 2009-04-17, 10:19 am

Wyniki sportowe,kibice-to dla właściciela i zarządu Zagłębia nie ma żadnego znaczenia.Ma być TANIO!!!
asert

Postprzez zaglebie32 2009-04-17, 11:42 am

dla niezorientowanych w temacie.po zwolnieniu Kudyby pan prezes i to coś co się przy nim pląta naziwsko : chciwy,sknerus,hytry :lol: dzwonili po wszystkich wolnych trenerach....zieliński był faworytem , ten z lechii ale ich wyśmiał.a jaki teraz będzie trenerek? Ps."Kotlet" czyli wielki Pierścień z swoim hasłem cyt."wszystkie drużyny które trenowałem"da zagłębiu fakt iż będzie ktoś na stanowisku trenera.Dworczyk? kto go zna to wie że dużo krzyczy krytykuje, tą druzynę już przeklął wileokrotnie ale jak ktoś mu da 500 zł jak w tym przypadku będzie trenował nawet z perścieniem jako drugi....zawód trenera to jest jak k....y,gdzie dadzą wejdę choćby na pare meczy oby kaska się zgadzała..... należy się modlić aby to barachło co gra teraz pod szyldem naszego klubu wywalczyło pozostanie w lidze.i aby pan szatan w końcu zrozumiał że ludzie pokroju hytrego nie mają co szukać w klubie sportowym.....
zaglebie32

Postprzez mariusz76 2009-04-17, 2:33 pm

asert napisał(a):Wyniki sportowe,kibice-to dla właściciela i zarządu Zagłębia nie ma żadnego znaczenia.Ma być TANIO!!!

Popieram - aby taniej
Aby do końca sezonu dotrwać............ a potem hmmmmmmmmmm to już inna historia.
Tak jak z przed roku............. bo i tak spadną (degradują) to znaleźli społeczniaka.... i teraz to samo.... Byle do końca sezonu.... :czerwona: SZATAN i reszta.......................!!!!
mariusz76
Żółta kartka

Postprzez Raul75 2009-04-17, 10:30 pm

mariusz76 napisał(a):
asert napisał(a):Wyniki sportowe,kibice-to dla właściciela i zarządu Zagłębia nie ma żadnego znaczenia.Ma być TANIO!!!

Popieram - aby taniej
Aby do końca sezonu dotrwać............ a potem hmmmmmmmmmm to już inna historia.
Tak jak z przed roku............. bo i tak spadną (degradują) to znaleźli społeczniaka.... i teraz to samo.... Byle do końca sezonu.... :czerwona: SZATAN i reszta.......................!!!!

niestety, takie realia; bieda z nędzą to i dobrze, że się odważny trener z drugim trenerem znaleźli. Prawdziwa akademia piłkarska. Nic tylko wygrywać
Raul75

Postprzez August 2009-05-13, 10:31 am

Nie wiem czy się ze mną zgodzicie, ale ten duet to fikcja, Dworczyk nie siedzi na ławce trenerskiej tylko na trybunach. Jeżeli już mielibyśmy mówić o duecie to Pierścionek - Kurdziel
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez mario1 2009-05-13, 11:09 am

no i lepiej :brawo:
mario1

Postprzez asert 2009-05-13, 11:50 am

Duet trenerski to fikcja, zarząd to fikcja,właściciel to fikcja, zespół....
asert

Postprzez Dobromir01 2009-05-24, 11:51 am

Zastanawiam się czy ten "duet trenerski" jest w stanie zmotywować tą "zgraję antypiłkarzy" ( nie dotyczy gostomski, pietrzak, łuczywek, filipowicz ,mysliwy, marek)
do tego aby utrzymać Zagłębie w tej 2 lidze?
Dobromir01

Postprzez Przemek26 2009-05-24, 7:43 pm

Dobromir01 napisał(a):Zastanawiam się czy ten "duet trenerski" jest w stanie zmotywować tą "zgraję antypiłkarzy" ( nie dotyczy gostomski, pietrzak, łuczywek, filipowicz ,mysliwy, marek)

A to jakis 1 kwietnia :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Pietrzak Marek i Myśliwy na tak ale pozostali to wypierdalać
Przemek26

Postprzez Strooś 2009-05-24, 8:05 pm

Przemek26 napisał(a):
Dobromir01 napisał(a):Zastanawiam się czy ten "duet trenerski" jest w stanie zmotywować tą "zgraję antypiłkarzy" ( nie dotyczy gostomski, pietrzak, łuczywek, filipowicz ,mysliwy, marek)

Można się zgodzić z niektórymi pozycjami, albo i nie. Ja np. dodałbym jeszcze Arka Kłodę.
Jest w każdym bądź razie kilku zawodników na, których można by oprzeć "szkielet" drużyny, ale tak jak już wcześniej pisałem, wszystko to na nic się zda kiedy nie będzie reżysera gry z prawdziwego zdarzenia.
Strooś

Postprzez Przemek26 2009-05-24, 8:17 pm

Strooś napisał(a):
Przemek26 napisał(a):

Można się zgodzić z niektórymi pozycjami, albo i nie. Ja np. dodałbym jeszcze Arka Kłodę.
Jest w każdym bądź razie kilku zawodników na, których można by oprzeć "szkielet" drużyny, ale tak jak już wcześniej pisałem, wszystko to na nic się zda kiedy nie będzie reżysera gry z prawdziwego zdarzenia.

Arek z całym szacunkiem więcej czasu już spędza na leczeniu niż na graniu, choć jak był na boisku to zapierdalał
Potrzeba kogoś kto pozbiera tak naprawde najlepszych na poszczególnych pozycjach chłopaków z regionu + kilku chętnych z ligi wpoi im to co im kazano zapomnieć od połowy sezonu w OE czyli zapierdalalać ambitnie aż się pożygają , otrzepia się i dalej będą zapierdalać.Do tego trenera który jak Copijak będzie potrafił ich zjebać jak będzie trzeba i zmotywować i budować powoli zespół od nowa.
Przemek26

Postprzez turku 2009-07-19, 10:42 am

Dla przypomnienia podnosze ten temat aby wsyzscy ci którzy uważali że Pierscionek jest kiepskim trenerem i powinien jak najszybciej odejść z Zagłębia a teraz wychwalają go przejżeli swoje dotychczasowe posty.

Sam musze się przyznać że nie byłem zadowolony z tego że Pierścionek został trenerem, ale teraz po sparingach gdy widzę jak się chłop stara to jestem spokojny o awans. Obym sie nie zawiódł.

I tak sobie myślę że Pierscionek to taki trenerski Jerzy Buzek. Na początku krytykowany że jest marianetką a się wyrobił i został szefem Parlamentu Europejskiego może i nasz Pierścień się wyrobi i zrobi międzynarodową karierę.
turku

Postprzez Blajpios 2009-07-19, 11:02 am

turku napisał(a):Dla przypomnienia podnosze ten temat aby wsyzscy ci którzy uważali że Pierscionek jest kiepskim trenerem i powinien jak najszybciej odejść z Zagłębia a teraz wychwalają go przejżeli swoje dotychczasowe posty.

Sam musze się przyznać że nie byłem zadowolony z tego że Pierścionek został trenerem, ale teraz po sparingach gdy widzę jak się chłop stara to jestem spokojny o awans. Obym sie nie zawiódł.

I tak sobie myślę że Pierscionek to taki trenerski Jerzy Buzek. Na początku krytykowany że jest marianetką a się wyrobił i został szefem Parlamentu Europejskiego może i nasz Pierścień się wyrobi i zrobi międzynarodową karierę.

To ja napiszę inaczej. Nie najgorzej akurat mi wychodzi przeglądanie moich starych wpisów na temat Pierścionka i to nie tylko w tym wątku! :-) Bardzo więc cieszę się, że teraz trochę się zmieniło nastawienie, Pierścionek otrzymał ten niezbędny mandat zaufania, dostrzeżono jego pozytywy. Oby tak było także, gdy przyjdzie pierwszy kryzys, wpadnie parę porażek itp... Bo przyjść muszę - nawet u bardzo dobrego trenera. Ja wciąż wierzę, że Pierścionek ma na to zadatki, tak jak o tym wcześniej było pisane. Dodatkowo klasę pokazał - choćby odchodząc w końcu w zeszłym roku pod naporem kibiców - i podejmując zaraz w biegu pracę w Jaworznie, gdzie też miał niezłe wyniki. Sposób zaś powrotu do Zagłębia (ufam, że uczciwie załatwiony wobec Jaworzna) - to wręcz pokazuje, że naprawdę ważne mu Zagłębie jest. Ba, jeszcze jedno - wygląda na to, że chce także się uczyć, widać to choćby po wypowiedziach. Tyle, że to wciąż młody trener, duuużo jeszcze musi się uczyć, by być Polską czołówką a by osiągnąć klasę międzynarodową, być wreszcie polskim, ba Zagłębiowskim Guyem Rouksem (nie udało się z Tochelem, niestety, w którymś momencie układy go zjadły, przestał się rozwijać, bazował na osiągniętych pewnych dobrych punktach) - to wręcz do tego najbardziej ambitnego celu jeszcze czeka go bbbardzo duuużo etapów rozwoju. OBY przeszedł tą drogą, życzę tego, oby polsko-zagłębiowska niecierpliwość kibicowska nie stanęła jeszcze na bardzo na drodze, była tylko co najwyżej dobrym wyzwaniem, stopniem rozwoju.
Natomiast - absolutnie nie życzę mu całościowo powodzenia na miarę p. Premiera, Przew. PE, prof. Jerzego Buzka. Oby nie był Buzkiem! - co najwyżej jedynie w pewnych wymiarach, w których rzeczywiście należy cenić p. Buzka. Jako fachowca w swej dziedzinie, profesora (choć tu propaganda tvnowska i inna manipuluje nadto, jednych profesorów tytułując, innych nie); cenić należy go za kulturę osobistą, szerokość poglądów, cieszyć się z jego bycia cenionym w Europie. Tego jednak, że np. będąc w Polskim Parlamencie i Premierem Polskim nie poparł uchwały zabraniającej samorządowej działalności dozwalającej kroki ku odrywaniu się od Polski regionów, tego że jest tak układny, iż np. lawiruje w sprawach tzw gayów, że dał się Tuskowi wykolegować jako kontrkandydat do walki o Prezydenturę, że zadowolił się fasadową posadą szefa Parl Eu, no i że należał do głównych koordynatorów nie liczenia się z tożsamością regionalną, np. Zagłębia, gdy był interes Śląska w zgórnośląszczaniu - to wszystko trudno zapomnieć. Nie wchodzę tu w polemikę polityczną - tylko pokazuję, dlaczego Zagłębiowskiemu Kandadatowi na Guya Rouksa nie należy chyba życzyć, by był J. Buzkiem... Najlepiej, by był jednak trenerem międzynarodowej klasy, by od swej profesji, gdzie osiągnie kiedyś profesorski, międzynarodowy poziom - nie porzucił dla tego typu polityki... :-)
Co do zaś optymizmu na najbliższy rok - to mam go "ostrożnie" a już w perspektywie awansu "bardzo ostrożnie". Sam skład, transfery, jak na razie nie są powalające. Owszem, to stwarza dobremu trenerowi okazję tworzenia drużyny, bo jakieś warunku rozwoju przy tych transferach stworzono wyraźnie. Niemnej, nawet już ukształtowany dobry trener jeszcze przy tej kadrze nie gwarantowałby awansu. Co dopiero biorąc pod uwagę trenera na dorobku, młodego rozwojowego. Pamiętajmy, jak chcemy się cieszyć kiedyś dobrym zagłębiowskim trenerem, dajmy mu szansę rozwoju, wspierajmy go wymaganiami, krytyką - ale nie należy "zajechać" i to "zaraz natychmiast" przy dołku drużyny. Choć oczywiście - po pierwsze, choćby dlatego, że młody, należy być czujnymi, szybko reagować na błędy, byle w rozsądny sposób. No i Oczywiście Jak Najbardziej, choć drugie, to pierwsze - życzę tych błędów mu jak najmniej i życzę by udało się tak Trenerowi, jak i drużynie to, co wcale nie jest oczywiste: ten awans by stał się faktem!
Blajpios

Postprzez Zabkowice 2009-07-19, 12:25 pm

turku napisał(a):Dla przypomnienia podnosze ten temat aby wsyzscy ci którzy uważali że Pierscionek jest kiepskim trenerem i powinien jak najszybciej odejść z Zagłębia a teraz wychwalają go przejżeli swoje dotychczasowe posty.

Ja tam , sie ciesze że wy sie cieszycie z Pana trenera , pisałem już o tym gdy pierwszy raz podejomował prace półtora roku temu , miałęm okazje obserwować tego trenera cały sezon w 5 lidze , Unie Ząbkowice wtedy trenował , i musze wam powiedzieć że było wtedy w nim widać że ma umiejętności do tego fachu , prawie wtedy awansowaliśmy do 4 ligi zabrakło 2 punktów bodajrze do awansu a wszystko przez kupowane mecze Zagłębiaka DG.
Zabkowice

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2009-07-19, 12:46 pm

Nie jestem do konca za trenerem P.Pierscionkiem, Pan Piotr ma pozytywy jak WYZSZE WYKSZTAŁCENIE
u mnie to sie bardzo liczy, takim idolem moim był przed laty GIGA, we wczesniejszych postach pisałem
ze Panu Piotrowi brakuje pracy u boku dobrego trenera, Panu Piotrowi brakuje doswiadczenia w pracy
(praktyka) za granicą, Nie jestem wrogiem Pana Piotra - przygladam sie na to co robi i daje Wam
słowo NIE BEDE KRYTYKOWAŁ Pana Piotra zyczac oczywiscie bardzo dobrych wyników z naszą
druzyną.
Pozdrawiam
tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna