Janusz Kudyba - były trener Zagłębia Sosnowiec

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Janusz Kudyba - były trener Zagłębia Sosnowiec

Postprzez def 2009-04-14, 12:06 pm

Co to ma być, który to już k***a trener z rzędu ? Kto pracuje w tym zarządzie ? Chyba k***a ludzie bez żadnej wiedzy, doświadczenia a co gorsza bez pasji do klubu, który reprezentują. Najlepiej zmienić trenera, znaleźć kozła ofiarnego, bo myślą że to odwróci uwagę kibiców od sytuacji w klubie. Gówno prawda Panie Szatan wszyscy widzą co się dzieje w klubie. :czerwona: :czerwona: :czerwona:
def

Postprzez uboot 2009-04-14, 12:11 pm

Zagłębie musi upaść tak nisko, jak tylko się da. To jest jedyna droga do tego aby znów powstało. Jak przysłowiowy feniks z popiołów. Przeżyłem to już raz, gdy moja Ukochana Druzyna okazała się nikomu niepotrzebna i znalazła się w V lidze. Ot tak zrzucona decyzją "władz" piłkarskich. Było smutno, było ciężko, ale jeździło się na Górnik 09 Mysłowice (gdzie Panu Wojtkowi Sączkowi mówiłem: "Polska na Pana liczy ;) "), czy inne, conajmniej dziwne dla Zagłębia stadiony. Powolny, mozolny trud, znów pozwolił uwierzyć w potęgę Zagłębia. Ale cóż, ponownie się okazało, że "tylko kasa misiu, kasa". Słynny mecz z Górnikiem Polkowice (1:2), utwierdził mnie w przekonaniu, że nie ma już Zagłębia, nie ma już tradycji! Gdyby wygrali, byliby liderami tabeli i w prostej lini zmierzali do awansu. Ale im wystarczała niezła kasa od Włochów i spokojne, lekkie życie spędzane w sosnowieckich pubach. Pamiętajcie, że póki mileiśmy pieniądze od włoskiego sponsora, to nasi "piłkarze-sprzedawczyki" zarabiali lepiej niż w ekstraklasie. Powtórzę, że od słynnego meczu z Polkowicami zaczął się powolny, kolejny upadek Zagłębia... I upadnie ten klub, jak niedawno upadł "Wielki" Śląsk w koszykówce. Nie ma kto rządzić, nie ma kto grać, nie ma kto trenować... Odkąd chodzę na Zagłębie (czyli juz od ok. 35 lat) zawsze żyłem tylko nadziejami, że następny mecz będzie lepszy... Że w następnym sezonie będzie lepiej. Teraz nie mam już złudzeń. Ten klub żyje tylko siłą rozpędu oraz beznadziejną wiarą swoich kibiców w lepsze jutro... Ale niestety rozpęd bez mocy silników spowodował dryfowanie i tylko czekać aż albo osiądzie na mieliźnie albo (nie daj Boże) roztrzaska się na skałach... Bodajbyśmy tego nigdy nie doczekali...
uboot

Postprzez malkom 2009-04-14, 12:15 pm

czyli wszystko jest wporządku,klub nie ma zadnych zaległości kupuje ciągle nowych piłkarzy,zmienia trenerów i pędzi do okregówki.powiedz ile pan Szatan dokłada do klubu z własnej kieszeni.nie z biletów i innych sponsorów.tak słabej gry w Sosnowcu nie było ładnych pare lat i nic nie widać,żeby co kolwiec szło na lepsze.doprowadzi klub do derbów Sosnowca i powie że miasto nie pomogło. :kiepsko:
malkom

Postprzez kubunia1906 2009-04-14, 12:18 pm

Proponuje zrobic protest przed klubem tak dalej nie moze byc
Pod urzedem miejskim udalo nam sie zdobyc murawe czy oswietlenie na mecze w OE ( licencje )
Moze pojda po rozum do głowy tak dalej sie nie da kopanie piłki jakie wydzielismy w sobote to jakies nieporozumienie.

Nie dajmy zeby nasze zagłębie spadło !!!

A co do trenera to tochel wracaj !!
kubunia1906

Postprzez peterrabit3 2009-04-14, 12:24 pm

Mam podobne spostrzezenia a protest przed klubem w duzej liczbie moze by otworzyl oczy kurczakom na to co sie dzieje w klubie i jak to widza KIBICE...Moze ktos zrozumie to ze bez kibicow tego klubu nie ma i powinnismy miec prawo posredniej decyzji na zasadnicze sprawy.
peterrabit3

Postprzez Lars 2009-04-14, 12:31 pm

pierscionek wyp....laj :!: :czerwona:
jestem kolejna osobą za protestem pod klubem.
tylko sensowny termin, zeby kazdy mogl dotrzec, jakos trzeba sie zorganizowac i wypierdolic tych gamini z Zagłebia bo lecimy na łeb na szyje i lądowanie nie będzie miekkie.
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez peterrabit3 2009-04-14, 12:52 pm

Panie Pierscionek jakby Pan mial wiecej ambicji to by Pan zobaczyl sie w lustrze z nosem drewnianym i sznurkami na rekach i nogach Czy nie widzisz ze jestes marionetka w rekach tych pajacy z zarzadu>>>>Lecisz na ochlapy pod haslem Ratuj Zaglebie . To nie prawda !!!!
Ratujesz portfele Kurczakow bo nikt tutaj nie przyjdzie za drobne To jest mission impossible.....
peterrabit3

Postprzez kubunia1906 2009-04-14, 1:01 pm

Protest protest protest i to w tym tygodniu albo na dniach musi byc !!!!!

Kto by zorganizowal to wszystko bo ja przyjde ale co do organizacji nie mam czasu
kubunia1906

Postprzez Zibi83 2009-04-14, 4:22 pm

Kudyba wyleciał po tym jak zdenerwował Hytrego wypowiedzią po meczu z Nielbą że jest już lepiej z grą drużyny...
Zibi83

Postprzez Przemek26 2009-04-14, 5:15 pm

A ja mam pytanie do Szatana i Hytrego. Jaka macie wiedzę piłkarsko trenerskażeby decydować kto ma grac i jak?

Copijak potrafił pewnie wam powiedzieć w twarz żebyście się odpierd*** od składu to wyleciał.

Pierścionek wcześniej potem Kudyba a teraz znów Pierścionek wystawiali skład taki jaki dostałi od tej drobiowej dwójki.

Szatan Hytry WYP**** z Sosnowca
Przemek26

Postprzez gregor 2009-04-16, 11:16 am

Wielokrotnie już była poruszana kwestia kasy , a co za tym idzie i wyników czysto sportowych .
Dopóki nie będzie w klubie konkretnej kasy , co każdy o tym wie , nie będzie ludzi ,którzy
mogliby konkretnie poprowadzić klub do sukcesu .
Zatem szanowni bracia kibice , jeśli w klubie nie będzie pieniędzy . Zagłębie Dąbrowskie nie będzie mieć
klubu piłkarskiego z górnej półki . W pewnym sensie zrozumieli to w D. Górniczej , gdzie sport zawodowy
jest na jako takim poziomie . Sponsor poszukiwany , z średniej półki biznesowej w innym przypadku patrz
AKS Niwka Sosnowiec , przed laty , jeśli taki ranking klubów piłkarskich stworzyć , drugi klub w Zagłębiu
Dąbrowskim pod względem dokonań piłkarskich . Poszukiwać powinni włodarze klubu i miasta , z tym miastem to przegięcie bo owi gospodarze w dupie mają klub , a klubowi sprawiają wrażenie jak gdyby wcisnął ich tam ktosik
na siłę , silnego sponsora . Dobre rozwiązanie by zagłębiowskie gminy wzięły po 30% (Sos., Dęb..) , 10% (Czel., Będz.,)
20% sponsor , lecz to są mrzonki starego chorego kibola na Zagłębie .
Czołem
gregor

Postprzez asert 2009-04-16, 12:31 pm

Zarząd powinien odpowiadać za sytuację finansową klubu [tj.pozyskiwanie sponsorów] Biedny klub to klub z nieudolnym zarządem.Tłumaczenie braku sponsorów korupcją to bzdura.Zagłębie ma już sprawy korupcyjne za sobą .Sporo klubów ma je przed sobą.Szatanowi odpowiada zarząd nieudolnych leni i wazeliniarzy.Trener Kudyba to kozioł ofiarny,chociaż ponosi odpowiedzialność za kompromitujące wyniki.
asert

Postprzez mariusz76 2009-04-16, 2:16 pm

peterrabit3 napisał(a):Panie Pierscionek jakby Pan mial wiecej ambicji to by Pan zobaczyl sie w lustrze z nosem drewnianym i sznurkami na rekach i nogach Czy nie widzisz ze jestes marionetka w rekach tych pajacy z zarzadu>>>>Lecisz na ochlapy pod haslem Ratuj Zaglebie . To nie prawda !!!!
Ratujesz portfele Kurczakow bo nikt tutaj nie przyjdzie za drobne To jest mission impossible.....

OJ POPIERAM
Ale on zawsze był bez ambicji!!! (Pamiętam wypowiedz w tv3 bodajże hat trick "Że już wyrósł i się zmienił!!!
pajac!!!! :czerwona:
mariusz76
Żółta kartka

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2009-04-16, 6:16 pm

Wszyscy Ci najwierniejsi myslą o swoim Klubie, ja sadzilem ze Pan Janusz dostał 1,5 roku
na zbudowanie druzyny, a tu masz babo placek - zwolniony, ale zachowal sie jak Gość bez
szumu - a nasi wodzowie jak zwykle brak profesjonalizmu, totalny brak a przeciez jeszcze
nie dawno wrzeszczeli o AWANSIE.
Po mezcu z Pogonią na Ludowym - przestałem myslec o awansie a po drugie po zwolnieniu
zawodnikow którzy zarabiali duzo wg własciciela Klubu.
Teraz chciałbym , aby sie utrzymali, i moze nowy sezon rozpoczac sensownie z nowym
profesjonalnym trenerem stawiam pytanie do wszystkich sensownych kibiców CZY DAROWALIBYSMY
naszemu Zagłebiowskiemu trenerowi i przyjeli go jako trenera ponownie - mam na mysli KT?
Ja osobiscie musze przespac sie z ta myslą.
Ciekaw jestem jak interpretujecie dzisiejsza wiadomość iz Pan Prezes G.lato szykuje
niespodzianke i chce darowac winy, grzechy wszyskim Klubom upackanym w korupcji przed
2005 r.- nie mam pojecia jak to moze wygladac w praktyce.-
Pozdrawiam Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Blajpios 2009-04-16, 6:34 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Wszyscy Ci najwierniejsi myslą o swoim Klubie, ja sadzilem ze Pan Janusz dostał 1,5 roku
na zbudowanie druzyny, a tu masz babo placek - zwolniony, ale zachowal sie jak Gość bez
szumu - a nasi wodzowie jak zwykle brak profesjonalizmu, totalny brak a przeciez jeszcze
nie dawno wrzeszczeli o AWANSIE.
Po mezcu z Pogonią na Ludowym - przestałem myslec o awansie a po drugie po zwolnieniu
zawodnikow którzy zarabiali duzo wg własciciela Klubu.
Teraz chciałbym , aby sie utrzymali, i moze nowy sezon rozpoczac sensownie z nowym
profesjonalnym trenerem stawiam pytanie do wszystkich sensownych kibiców CZY DAROWALIBYSMY
naszemu Zagłebiowskiemu trenerowi i przyjeli go jako trenera ponownie - mam na mysli KT?
Ja osobiscie musze przespac sie z ta myslą.
Ciekaw jestem jak interpretujecie dzisiejsza wiadomość iz Pan Prezes G.lato szykuje
niespodzianke i chce darowac winy, grzechy wszyskim Klubom upackanym w korupcji przed
2005 r.- nie mam pojecia jak to moze wygladac w praktyce.-
Pozdrawiam Tadeusz

Panie Tadeuszu, absolutnie nie - nie w tej chwili. Abstrahuję od tego - jaki sens jest wieść takie dywagacje? Czy ma Pan jakąś moc sprawczą, decyzyjną w klubie, finansową zatrudniania? Trzymajmy się sensu. Niemniej - na zasadzie, załóżmy "doradztwa" dla K. Szatana, napiszmy. Jedna z rzeczy, może niewielu, za którą można szanować Szatana - to jednoznaczność w tej sprawie. Bodaj żaden inny klub nie był tak jednoznaczny, gdzie w dodatku musieli przegrać proces od Daniela T. w Sądzie Pracy, ale jednak z drogi nie zeszli. Nie piszę o "absolutnym nigdy nie darowaniu". Ba - darować błędy, zwłaszcza w sytuacji, że nie dało się od 50tych lat w piłce inaczej niż "na bakier z uczciwością" funkcjonować: to idea ważna i to od zaraz. Ale - dopuszczenie z powrotem do gry, to jednak czasu musi być trochę. Zwłaszcza teraz, gdy wciąż się okazuje, że szwindlarskie podejście panuje - vide wypowiedź (już zdjęta z onetu, zdaje się), G. Laty (no, chyba że się pospieszył onet i przepisał artykuł PS jako fakt). Tak więc - za wcześnie, moim zdaniem. Rozważałbym - i Krzysztofa T. i Marcina L. na przykład. Ale - Marcin L., to chyba dopiero jako trener, za parę lat. Bo taką możliwość w Zagłębiu, to widziłbym dopiero za parę lat właśnie, zwłaszcza gdy w skali ogólnopolskiej sprawa korupcji zostałaby wreszcie uczciwie potraktowana a nie szwindlarska. Teraz - byłoby to bardzo, bardzo złe hasło, sygnał rejterady, poddania się przekonaniu, że może korupcja panować.
Sam natomiast apeluję gdzie indziej - by "darować", dużo mniejsze przecież winy P. Pierścionkowi (raz nie wytrzymał i - po części słusznie - coś przyłożył kibicom, choć nie w znaczeniu ogólnym, bo przecież zawsze podkreślał znaczenie kibiców dla klubu). Ale - ciężko będzie. Tego niezbyt rozumiem. Natomiast - absolutnie nie rozumiem idei "darowania i dopuszczenia z powrotem w Zagłębiu K. Tochela". Pamiętać trzeba - również i Mariusza U., Wojciecha R, Daniela T itd: trzeba by było. Ale, nawet gdyby ci nie żądali, to i dla samego Krzysztofa T. - jest za wcześnie, moim zdaniem.
Blajpios

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna