Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
Piotr Pierścionek był trenerem Zagłębie od marca do września ubiegłego roku. Stracił pracę (nomen-omen) po spotkaniu z Gawinem Królewska Wola, który prowadzony był wtedy przez trenera Kudybę. - Dziś sytuacja się odwraca. Ja zwolniłem trenera Pierścionka, dziś on zastępuje mnie. Taka jest kolej rzeczy - powiedział nam był już szkoleniowiec Zagłębia Janusz Kudyba.
Informacji o ponownym zatrudnieniu Piotra Pierścionka nie chciał potwierdzić prezes klubu Paweł Hytry. - Na razie nie potwierdzam i nie zaprzeczam. Hytry przyznał jednak, że nowy szkoleniowiec może być rozwiązaniem tymczasowym. - Bierzemy pod uwagę taką sytuację, że trener dogra sezon z drużyną do końca, a w przerwie letniej rozejrzymy się za nowym szkoleniowcem. Na razie są to jednak tylko spekulacje - zakończył
Trener Kudyba przyjął z pokorą decyzję zarządu, jednak uważa, że rotacje do jakich doszło zimą nie były trafione. - Byłem 13 trenerem w Zagłębiu od dwóch i pół roku, a to nie jest normalna sytuacja. Nie chciałbym zwalać winy na zawodników. Kiedy przychodziłem do Sosnowca, dużo mówiłem o ofensywie, jednak okazuje się, że nie miałem wykonawców. Pavol Hustava był już zatrudniony. Bartłomieja Sochę niejako nie ja wybrałem, Michał Filipowicz przyszedł w ostatniej chwili i w zasadzie nie jest do końca nominalnym napastnikiem. Taką rolę spełnia tylko Krzysztof Myśliwy, a jeden zawodnik to za mało - powiedział nam Janusz Kudyba.
Decyzja o zatrudnieniu nowego trenera, ma zapaść dziś po południu.
daro70 napisał(a):to nic nieda skoro zawodników dobiera do składu zarząd a nie trener
jutro w centrum przed meczem należy wyrazić sprzeciw przeciw polityce klubu.ten klub jest wasz,a nie prywatny folwark Szatana
malkom napisał(a):dobremu trenerowi trzeba zapłacić,a prezes nie lubi płacić..z łaską wyciągnął 1000 na odkupienie akcji od włochów..
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników