Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez Przemek29 2009-04-01, 8:19 am

No proszę , dobrze że chociaż dogra u nas do końca sezonu bo jakby jeszcze wypadło skrzydło ze składu to już było by pozamiatane. :) :) :) :) :) :)
Ciekawe jak i czy w ogóle wystarczy kwota transferu na jakiś zakup. Choć znając życie pewnie pójdzie w długi :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

A PRIMA APRILIS PROPO :) :) :) :) :) :) :)
Przemek29

Postprzez dakos 2009-04-01, 11:57 am

Dobry żarcik na prima aprilis:>
dakos

Postprzez MrCricket 2009-04-01, 12:33 pm

No szkoda tego Pietrzaka, ale z drugiej strony taki talent nie może sie u nas marnować. Z Feyenordu moze wskoczyc na EURO 2012, pozniej najprawdopodobniej Barcelona. Z pewnością będzie to doskonała promocja dla Zagłębia w świecie :brawo: ;-)
MrCricket

Postprzez Łuki19 2009-04-01, 12:46 pm

z tymi kibicami Kolejorza to chyba zarcik hehe ze beda sie musieli wysilic by nas przekrzyczeć dobre buehe :D:D:D
Łuki19
Obserwowany

Postprzez August 2009-04-01, 12:51 pm

Info z Pietrzakiem to zapewne prima aprilis, ale prawdę powiedziawszy wolałbym aby to była prawda.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Sachi 2009-04-01, 2:41 pm

IMO info o Pietrzaku to po prostu żart. Dosyć durny i nieudany bo, się tak kulturalnie zapytam, jaki normalny człowiek podpisuje kontrakt trwający OSIEM lat?
Sachi

Postprzez SO_1906 2009-04-01, 3:22 pm

Sachi napisał(a):IMO info o Pietrzaku to po prostu żart. Dosyć durny i nieudany bo, się tak kulturalnie zapytam, jaki normalny człowiek podpisuje kontrakt trwający OSIEM lat?

Gdyby to była Barcelona lub Man Utd i miałbym dobrą pensję to bym podpisał nawet do końca życia :) Ale nigdy z Feyenoordem
SO_1906

Postprzez Grzesiek 2009-04-01, 5:16 pm

a ja słyszałem , że to prawda ;) i Rafał podpisał kontrakt z Feyenoordem
Grzesiek

Postprzez August 2009-04-04, 4:32 pm

Może będzi to kontrowersyjne co napiszę, ale najbliższe zmiany transferowe powinny się rozpocząć od Arka Kłody. Jak widzę, jego czas w Zagłębiu praktycznie sią kończył. Zasługi zasługami, ale tak kontuzjogenny zawodnik jest po prostu kompeltnie nieprzydatny jednocześnie blikując miejsce w kadrze i obciążając budżet klubu.
August

Postprzez hoooligan 2009-04-04, 11:10 pm

Zartujesz?
Jedyna osoba ktora w tym klubie oprocz Marka i Pietrzaka ma ambicje !
pozbywanie sie jego to bylaby totalna glupota
lepiej pogonic tych zalosnych frajerow bez ambicji i zostawic Arka
hoooligan

Postprzez August 2009-04-05, 6:03 am

hoooligan napisał(a):Zartujesz?
Jedyna osoba ktora w tym klubie oprocz Marka i Pietrzaka ma ambicje !
pozbywanie sie jego to bylaby totalna glupota
lepiej pogonic tych zalosnych frajerow bez ambicji i zostawic Arka

Ja nie odmawiam Kłodzie ani ambicji ani umiejętności wykraczających ponad obecną II ligę. Ale popatrz choćby na ten sezon, innych nie wspomnę, ile meczy opuścił. A kwestia poowrotu na boisko tej wiosny zaczyna przypominać szopkę. Co tydzień słysze o rozpoczęciu treningów o poniedziałku.
August

Postprzez MrCricket 2009-04-05, 2:15 pm

Popieram Cie August, ale teraz juz zbyt późno na takie ruchy. Wkurzające są te głosy o ciągle odwlekającym się powrocie, ale miejmy nadzieję, że tej wiosny jeszcze zagra i pomoże nam się utrzymać.
Przy obecnych możliwościach finansowych nie ma sensu trzymać u nas takiego zawodnika. Umiejętnościami w defensywnie Kłoda nie odstaje od kopaczy, którzy grają w słabszych klubach ekstraklasy, ale jego "kontuzjogenność" jest irytująca i przez to klub wydaje pieniądze w "błoto". Niedawno chcieli go w Lubinie, ale w efekcie nic z tego nie wyszlo.Mam nadzieję, że ta runda będzie jego ostatnią w naszych barwach- dla dobra jego i naszego.
MrCricket

Postprzez YOOSHKY 2009-04-06, 10:38 am

Kłoda cierpliwie czeka na powrót

Autor: Maciej Wasik / sportowezaglebie.pl
Arkadiusz Kłoda, jeden z najlepszych piłkarzy Zagłębia Sosnowiec, ciągle zmaga się ze zrostem na wiązadle pobocznym. - Teoretycznie wszystko jest w porządku, jednak noga mnie boli, a nie chcę ryzykować poważniejszego urazu - wyjaśnia.

Kłoda w barwach Zagłębia grał już na prawej obronie, gdzie zaliczył świetne występy w ekstraklasie, środku pomocy i ostatnio na prawym skrzydle. Jednak wiosną - z powodu kontuzji - jeszcze nie wystąpił w spotkaniu o ligowe punkty. - Cały czas trenuję indywidualnie, myślałem, iż pojadę do Polic na spotkanie z Chemikiem, jednak ból w nodze dał o sobie znać. Myślę, że w tym tygodniu dalej będę pracował indywidualnie, dlatego mój występ przeciwko Nielbie Wągrowiec także stoi pod znakiem zapytania - odnosi się do swojej sytuacji Kłoda.

Zawodnik odniósł się również do ostatnich słabych wyników jego drużyny. - Powiem szczerze, że nie widzę wytłumaczenia dla tak słabej dyspozycji zespołu. Sami jesteśmy w dużym szoku, widząc wyniki jakie osiągamy. Teraz jestem z boku, więc jest mi ciężko odnieść się do meczów. Ciężko mi również powiedzieć, czy moja obecność w składzie wpłynęłaby na jakość gry całego zespołu. Mam nadzieję, że szybko przerwiemy tą fatalną passę - tłumaczy prawoskrzydłowy Zagłębia.

My również mamy nadzieję, że Arkadiusz Kłoda niebawem wróci do zespołu, a wraz z jego powrotem sosnowiczanie rozpoczną passę zwycięskich spotkań.
http://www.sportowezaglebie.pl/pilka-nozna/ii-liga/kloda-cierpliwie-czeka-na-powrot,1,4,609
YOOSHKY

Postprzez August 2009-04-07, 1:50 pm

YOOSHKY napisał(a):
Kłoda cierpliwie czeka na powrót

Autor: Maciej Wasik / sportowezaglebie.pl
Arkadiusz Kłoda, jeden z najlepszych piłkarzy Zagłębia Sosnowiec, ciągle zmaga się ze zrostem na wiązadle pobocznym. - Teoretycznie wszystko jest w porządku, jednak noga mnie boli, a nie chcę ryzykować poważniejszego urazu - wyjaśnia.

Kłoda w barwach Zagłębia grał już na prawej obronie, gdzie zaliczył świetne występy w ekstraklasie, środku pomocy i ostatnio na prawym skrzydle. Jednak wiosną - z powodu kontuzji - jeszcze nie wystąpił w spotkaniu o ligowe punkty. - Cały czas trenuję indywidualnie, myślałem, iż pojadę do Polic na spotkanie z Chemikiem, jednak ból w nodze dał o sobie znać. Myślę, że w tym tygodniu dalej będę pracował indywidualnie, dlatego mój występ przeciwko Nielbie Wągrowiec także stoi pod znakiem zapytania - odnosi się do swojej sytuacji Kłoda.

Zawodnik odniósł się również do ostatnich słabych wyników jego drużyny. - Powiem szczerze, że nie widzę wytłumaczenia dla tak słabej dyspozycji zespołu. Sami jesteśmy w dużym szoku, widząc wyniki jakie osiągamy. Teraz jestem z boku, więc jest mi ciężko odnieść się do meczów. Ciężko mi również powiedzieć, czy moja obecność w składzie wpłynęłaby na jakość gry całego zespołu. Mam nadzieję, że szybko przerwiemy tą fatalną passę - tłumaczy prawoskrzydłowy Zagłębia.

My również mamy nadzieję, że Arkadiusz Kłoda niebawem wróci do zespołu, a wraz z jego powrotem sosnowiczanie rozpoczną passę zwycięskich spotkań.
http://www.sportowezaglebie.pl/pilka-nozna/ii-liga/kloda-cierpliwie-czeka-na-powrot,1,4,609

Z wywiadu Kudyby dla 11.pl z 6 kwietnia:
(...) Na szczęście nie. Nie ma żadnych mikrourazów. Mam nadzieję, że na sobotę będzie gotowy Rafał Pietrzak. Zagrał tylko 15 minut, gdyż był na zgrupowaniu kadry, a tam rozegrał trzy mecze w pełnym wymiarze czasowym. Liczę, że tym razem będzie gotowy na dłużej. Co do Arka Kłody, to na razie ciężko prognozować. Jestem w kontakcie z lekarzem. Na razie trenuje z piłką, jednak gdzieś odczuwam ból, ma zrost na więzadle. Chciałbym, aby wrócił jak najszybciej. (...)
Czyli nie pewnie jeszcze nie wiadomo kiedy wróci
August

Postprzez Yokozuna_OSP 2009-04-21, 1:53 pm

"Pierwszą konsekwencją fatalnej postawy Kolejarza Stróże w rundzie wiosennej jest zerwanie obowiązujących do czerwca kontraktów z Grzegorzem Piechną i Marcinem Kośmickim. Jako oficjalny powód takiego kroku podano niesatysfakcjonujące klubowe władze zaangażowanie w sprawy zespołu obydwu wymienionych.

- Umowy rozwiązane zostały za porozumieniem stron, rozstaliśmy się w zgodzie - zapewnił Grzegorz Kogut, menedżer Kolejarza. - Pozyskany zimą z Górnika Łęczna Kośmicki nie potrafił po prostu wywalczyć sobie miejsca w podstawowej jedenastce. Bardziej skomplikowana jest kwestia Piechny. Były król strzelców ekstraklasy zdobył dla nas co prawda trzy bramki i potwierdził wysokie umiejętności, ale nie zjawił się w Łowiczu na zbiórce przed meczem z Pelikanem, jako powód swej nieobecności podając chorobę w rodzinie. Wolałbym nie odnosić się do tego tłumaczenia - zakończył Kogut.

- Nie jestem już zawodnikiem Kolejarza. Nie chcę zbytnio komentować tej sytuacji, ale powiem, że wdług mnie klub chce chyba trochę grosza zaoszczędzić i dlatego te rozwiązane umowy. Daję sobie teraz trochę czasu na odpoczynek, a później się zastanowię, co dalej robić - powiedział o całej sytuacji eks-napastnik kolejowego klubu."

http://www.11.pl/ii_liga/piechna_rozsta ... olejarzem/

Może Piechna byłby rozwiązaniem <chocby na moment> naszych problemów z formacją ataku ? Jrst bez kontraktu więc mozna by go było zatrudnic natychmiast i to za darmo jesli się nie mylę.
Ostatnio edytowano 2009-04-21, 4:07 pm przez Yokozuna_OSP, łącznie edytowano 1 raz
Yokozuna_OSP

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna