Chemik Police - Zagłębie Sosnowiec 4 IV 2009 godz. 13:00

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Chemik Police - Zagłębie Sosnowiec 4 IV 2009 godz. 13:00

Postprzez August 2009-04-05, 6:24 am

monika1804 napisał(a):ty wogóle wiesz co piszesz człowieku??byłeś na meczu widziałeś?te wieśniaki z gawina przynajmniej gonią jak psy i sa zaangażowani a trener robi co może'zeby zrobić zespół o finansach się nie wypowiadaj jak nie masz prawdziwych wiadomości to wszystko na ten temat!

Takie posty sa irytujące. PO pierwsze trudno sie nidenerwować kolejną wstydliwą porażką. Moze i wieśniaki zapieprzały i chwała im za to. Ale rezultat jest taki i nie inny. I to porażkę bedzie się pamiętać, nie grę plejersów z Gawina. Po drugie, skąd ma przeciętny kibic wiedzieć o sytuacji w klubie skoro wskutek braku rzetelnej informacji wiemy więcej o czasach narodzenia starożytnego Rzymu aniżeli sytuacji w Zagłębiu.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez PawełK 2009-04-05, 7:52 am

Gdyby nie wcześniejsza porażka ze Słubicami to ten wczorajszy mecz można by zakwalifikować jako wypadek przy pracy. O ile pierwsza połowa ze wskazaniem na nas to w drugiej nie wierzyłem co się dzieje. Pierwsze 20 minut 2 połowy to gra Zagłębia tylko na połowie Chemika. Niestety seryjne marnowanie okazji (najlepszą miał Smolec gdzie z 2 metrów strzelając do pustej bramki przeniósł piłkę nad poprzeczką) lub próba wejścia z piłką do bramki:( Myślę, że gdyby wtedy "napoczęli" Chemik to skończyłoby się pewnym 3-0 dla Zagłębia. Stare piłkarskie powiedzenie, że niewykorzystane sytuacje się mszczą miało przełożenie w tym meczu... Najpierw bramka ze spalonego (jak się okazało słusznego) później już zaliczony gol po wpadce naszych obrońców (Masarczyk nie miał szans).
PawełK
pyszałek

Postprzez denacik81 2009-04-05, 8:37 am

Czy jest ktoś kto naprawdę myślał o awansie?
Patrząc na ruchy kadrowe jakie władze zrobiły to pozostaje walka o utrzymanie , ewentualnie o uniknięcie baraży ! trzeba sobie jasno powiedziec jakie cele Zagłębie ma na ten sezon! Wiadomo że kazdy chce by było super ale nie z tymi ludzmi!
Nie można mieć pretensji do zawodników ( a już napewno nie do wszystkich ) że grają tak jak grają! Taki ich poziom!

Ryba psuje się od głowy!!!!

PS: wydaje mi się ze kara na następny mecz nie będzie trafiała w kieszeń zawodników bo oni i tak nie dostają wypłaty na czas..... wiec poprostu "władza" szuka kolejnych oszczędności!!!! robiąc zasłonę mówiąc ze to kibice maja teraz szanse ich ukarać ! !

CIEKAW JESTEM CO WY SADZICIE NA TEN TEMAT!
denacik81

Postprzez neti 2009-04-05, 8:51 am

Chemik Police – Zagłębie Sosnowiec 1:0 (0:0)
1:0 - Jarymowicz 74'

Chemik Police: Wiśniewski - Bieniek, Brzeziński, Krzyżanowski, Szałek Michał, Dutkiewicz (59' Jakuszczonek), Jarymowicz, Stefaniak (46' Jóźwiak), Szałek Mateusz, Erlich, Sajewicz.

Zagłębie Sosnowiec: Masarczyk – Wróbel, Białek, Marek, Pajączkowski (78' Pietrzak), Smolec (69' Ryndak), Dorobek, Szatan (69' Socha), Łuczywek, Filipowicz, Myśliwy.

Żółte kartki: Jarymowicz, Jakuszczonek (Chemik) oraz Filipowicz (Zagłębie).

Sędzia: Bartosz Frankowski (Toruń).

Najlepszy piłkarz Zagłębia: Krzysztof Myśliwy.
Najlepszy piłkarz Chemika: Mateusz Wiśniewski.

Zródło: Sportowe Fakty

Znowu Myśliwy najlepszy w drużynie, jeśli pozostali choćby trochę w ofensywie nie będą mu pomagać, to ten marazm będzie ciągnął się w nieskończoność.
neti

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2009-04-05, 8:55 am

Bardzo serio myslałem o AWANSIE, ale przed meczem z Pogonią na Ludowym, pózniej
ten awans stawał sie coraz mniejszy aż w tej chwili jest nie realny. O spadku nie mysle
ale gdzies tam po głowie kołacze mi sie kilka zmian w składzie szczególnie rozgrywacz
(Berek wróć) i napastnicy. Przeciez zamysł byl taki ze bramkostrzelni napastnicy przy-
jada z trenerem - stało sie inaczej. A tak wogóle prosze mi pokazcie ktory w Polsce
napastnik jest bramkostrzelny - to wszystko sa sredniaki.
Pilka jest krótka -nastepny sezon walka o AWANS na całego - moze macie jakies info
jak duzy jest ten SPONSOR BUDOWLANY, czy to jest tyle KASY co WŁOSI ?
Pozdrawiam Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez django 2009-04-05, 9:07 am

Tadeusz Wisniewski napisał(a): A tak wogóle prosze mi pokazcie ktory w Polsce
napastnik jest bramkostrzelny - to wszystko sa sredniaki.

Dwóch bramkostrzelnych napastników, Maciejaka i Mikołajczaka, będziesz miał okazję zobaczyć na Ludowym w najbliższą sobotę.

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Pilka jest krótka -nastepny sezon walka o AWANS na całego - moze macie jakies info
jak duzy jest ten SPONSOR BUDOWLANY, czy to jest tyle KASY co WŁOSI ?
Pozdrawiam Tadeusz

Nowy sponsor to duża firma, ale takiego eldorado jak za Włochów to się nie spodziewaj.
Ostatnio edytowano 2009-04-05, 9:09 am przez django, łącznie edytowano 1 raz
django

Postprzez YOOSHKY 2009-04-05, 9:09 am

denacik81 napisał(a):Czy jest ktoś kto naprawdę myślał o awansie?

Wstyd się przyznać, ale ja do wczoraj ciągle wierzyłem. Jeszcze 30pkt do zdobycia...
denacik81 napisał(a):Nie można mieć pretensji do zawodników ( a już napewno nie do wszystkich ) że grają tak jak grają! Taki ich poziom!

A co? Są kalecy i nie mogą biegać, walczyć na boisku?
Zagłębie to nie zakład pracy chronionej.
YOOSHKY

Postprzez slawekchicago 2009-04-05, 9:28 am

Ja jeszcze nie mialem prestensji do pilkarzy i trenera coz graja staraja sie ale czegos brakuje umiejetnosci szczescia moje pretensje dotycza tylko zarzadu zachwycili sie Gawinem i jakby mogli to wszystkich by sprowadzili nie rozgladajac sie za innymi mozliwosciami teraz sa efekty moze bedzie lepiej ale czy ztymi panami za sterami watpie.wiec panowie posypcie glowy popiolem Zaglebie to klub z tradycjami tutaj nie moze byc amatorki a noz nam sie uda wam sie nie udaje wiec czas chyba cos zmienic na gorze .Panie Krzysztofie moze pora otoczyc sie innymi ludzmi a co za tym idzie dac im mozliwosc prowadzenia klubu w sposob bardziej profesjonalny ale czy to bedzie szlo w parze z pana charakterem czasami warto wspolpracowac a nie zawsze miec ostatnie slowo !!!!!
CZY WROCA JESZCZE DOBRE CZASY
slawekchicago

Postprzez denacik81 2009-04-05, 9:48 am

A co? Są kalecy i nie mogą biegać, walczyć na boisku?
Zagłębie to nie zakład pracy chronionej.[/quote]

NIE SA KALEKAMI ALE NIE MAJĄ UMIEJĘTNOŚCI!

A CO DO STWIERDZENIE O ZAKŁADZIE PRACY CHRONIONEJ.....

NIESTETY NIEKTÓRZY TAK WŁAŚNIE MYŚLĄ!
JESZCZE ROK TEMU W ZAGŁĘBIU BYŁO WSZYSTKO CO BYŁO POTRZEBNE DO ZAWODOWEJ PIŁKI A TERAZ?????
ZOSTALI TYLKO KIBICE ! ! ! ! ! I TO TEŻ NIE DUŻA ILOŚĆ BO WIĘKSZOŚĆ TO KIBICE SUKCESU!
TERAZ JAK KTOŚ MA KONTUZJE TO LECZY SIĘ NA WŁASNY KOSZT! ! ! ! TO JEST JAKAŚ PARODIA !

JESTEM ZA ZMIANAMI! NA GÓRZE!
denacik81

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2009-04-05, 9:48 am

Pytajac o Włochów - nie mialem na mysli eldorado - chodzi mi aby w Klubie zapanowała normalność
i zeby zawodnicy mysleli o grze a nie czy dostana KASE czy za pól roku bo to jest róznica.
A nieszczescie nasze i Klubu to Własciciel - jego ostatnie slowo jak pisze Sławekchicago.
Zabrakło mi punktów z Pogonia, Rakowem i Polonia Slubice - wszystko na LUDOWYM, od pewnego
czasu gra na tym stadionie to jedno wielkie nieszczescie - przypomne mecz z Jagiellonia o awans
do elity itd. itp
Pozdrawiam Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez novack 2009-04-05, 10:24 am

Trzeba być ciężkim frajerem żeby przegrać taki mecz jak ten w Policach. Po zobaczeniu tego festiwalu nieudacznictwa w wykonaniu naszych piłkarzy, utwierdziłem się w przekonaniu które miałem już od dawna, że każdy dzień Kudyby w Zagłębiu jest dniem straconym dla tej drużyny. Już dziś trzeba zacząć budować zespół na jesień, a Kudyba jest ostatnim człowiekiem, który do tego się nadaje. Ten facet po prostu nie ma jaj, a do tej roboty trzeba mieć jaja jak orzechy kokosowe. Facet nie ma własnego zdania i koncepcji gry. Ustala skład tak żeby nie narazić się właścicielowi. W kategorii skandalu należy uznać fakt, że w składzie Zagłębia wychodzi , bo przecież nie gra Pan Dorobek. Nie chce tu nawet rozpisywać się nad jego brakami, bo ja nie traktuje go jako piłkarza. Jest to przypadkowy facet ze sporą nadwagą, nie mający nic wspólnego z grą w piłkę na zawodowym poziomie. Wiem że zmian trenerów było już bardzo dużo, ale z Kudybą jedziemy po równi pochyłej w dół.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2009-04-05, 10:41 am

Wielu powiada wina trenera, zmienic trenera - stawiam pytanie - prosze powiedziec jak to sie
działo ze ten trener OGRYWAL WSZYSTKICH NA LEWO I PRAWO - zdobyl taka przewage punktowa
ze obecnie Sleza ma szanse AWANSU najwieksze. Słaby trener - słabi zawodnicy - a wynik jak sie
patrzy.
ja nie pojmuje tego faktu.
Pozdrawiam tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Przemek29 2009-04-05, 11:09 am

To co było w sparingach czyli kompromitacja w każdym tamtym meczu , brak jakiej kolwiek koncepcji gry brak poszczególnych formacji, jest teraz . Od meczu z rakowem poprzez nawet wygrany mecz elaną.
Potem Słubice .................... i teraz police. Co z tego że było 11 strzałów na bramkę , ak to tam bronił Peter Schmeichell ??

Bez jaj.

To naprawdę jest koniec tej drużyny.Zebrać drużynę z chłopaków grających w Zagłębiaka Czarnych, Niwki , którzy zagraja ambitnie gryząc w każdym meczu trawę.

Kolego Tadeuszu ile meczy Zagłębia widziałeś w tym sezonie?
Ostatnio edytowano 2009-04-05, 11:10 am przez Przemek29, łącznie edytowano 1 raz
Przemek29

Postprzez novack 2009-04-05, 11:10 am

Panie Tadeuszu, żeby zrozumieć, najlepiej wybrać się na mecz do Sosnowca lub na wyjazd i wtedy zobaczy Pan co Kudyba z nimi zrobił. Ja poświęciłem dwa dni urlopu, spędziłem trzy dni po za domem, przejechałem autem do Polic ponad 600 kilometrów w jedna stronę, i po raz kolejny dostałem policzek, patrząc na przykład na wyczyny Pana Dorobka. Mój czas, moje pieniądze, byłem na wyjeździe i na jeszcze niejednym będę, chociażby po to, by móc pozwolić sobie na komentarz.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez wojtek_bn 2009-04-05, 11:14 am

:kiepsko: musza zaczac grac bo ostatnio to to jest tragedia
wojtek_bn

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna