Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przyszłość Zagłębia

Postprzez uzielone 2009-03-29, 5:25 pm

Przyszłość jest taka, że drużyna, która kompromituje markę Zagłębie Sosnowiec będzie walczyć o utrzymanie, co biorąc pod uwagę formę zaprezentowaną w trzech meczach tej rundy nie jest wcale pewne. Po sezonie niezależnie czy się utrzymamy czy spadniemy trzeba zatrudnić dobrego fachowca, który zbierze najlepszych młodych piłkarzy z regionu i będzie tworzył skład, który będzie się ogrywał do czasu aż będziemy gotowi sportowo i organizacyjnie na awans aby uniknąć takiej kompromitacji jak teraz. Na chwilę obecną nie mamy drużyny, zarządu, sponsorów i najważniejsze pieniędzy nawet na grę w tej 2 lidze. To smutne ale prawdziwe. Kudyba niestety przeszedł do nas razem z przeciętniakami z Królewskiej Wólki tylko po to aby załatwić sobie i innym etaty po tym jak sołtys rozmyślił się z wykładania kasy na klub. Teraz żałuje, że nie ma już w klubie Pierścionka, ten przynajmniej chciał pracować z młodymi i ambitnymi graczami. Jedyne co mamy to kibiców i tak jak głosił transparent na meczu z Rakowem "Bractwo to nasze Bogactwo".
uzielone

Postprzez maciek123 2009-03-29, 7:12 pm

O awansie zapomnijmy , to oczywiste. Sytuacja jest taka że nie ma pieniędzy na gre w 2 lidze a co dopiero w 1 lidze. Musimy spróbować w następnym sezonie , juz nie bede wnikał czy mamy brać piłkarzy z regionu czy zmienic trenera. Mojim zdaniem musimy rozbudować infrastrukture (boiska treningowe , szatnie itp.) oraz zrobić cos z tymi łukami na Ludowym. Myśle że w następnym sezonie może znajdzie sie jakiś mocny sponsor a jak nie to chociaż kilku mniejszych (coś w stylu BUDECONu).
Pamietajcie jeszcze nadejdzie nasz czas !
Pozdrawiam
maciek123

Postprzez August 2009-03-29, 10:09 pm

Czy ktoś się orientuje jakiej wysokości fundusze przeznaczy na klub sponsor ?
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez druciak86sc 2009-03-30, 10:00 am

Takich informacji raczej się nie dowiemy. A co do przyszłości naszego klubu to biorąc pod uwagę obecną formę to chciałbym żeby chłopaki chociaż się utrzymali. Trenera lepiej już nie zmieniajmy bo to już trzeci trener drużyny w jednym sezonie co i tak nie przynosi efektów, więc problemy leży po stronie piłkarzy. Skoro co trener to i tak chłopaki grają swoje - czyli nic szczególnego. Może lepszy by było poszukać zawodników młodych i utalentowanych z naszego regionu. Dać im szanse ogrania się i np. na następny sezon awansować. maciek 123 ma tu rację ,że jeśli nie znajdzie się jakiś jeden konkretny sponsor to dobre by było znaleźć kilku sponsorów takich jak BUDECON. Coś trzeba robić a nie da się zrobić czegoś z niczego.
druciak86sc

Postprzez LukaszB 2009-03-30, 12:04 pm

8) Bedzie dobrze,no nie wierze ze doprowadza do bankructwa itp.tak jak to bylo w 1993 roku 8) A co do Ludowego cosik juz tam robia obok stadionu,dzisiaj widzialem tam kilka koparek,chyba zaczynaja robic te boiska... ;-)
LukaszB

Postprzez corner11 2009-03-30, 1:22 pm

Coś mi się wydaje, że jeszcze będziemy miło wspominać Włochów...
corner11

Postprzez mariusz2109 2009-03-30, 3:36 pm

LukaszB napisał(a):8) Bedzie dobrze,no nie wierze ze doprowadza do bankructwa itp.tak jak to bylo w 1993 roku 8) A co do Ludowego cosik juz tam robia obok stadionu,dzisiaj widzialem tam kilka koparek,chyba zaczynaja robic te boiska... ;-)

Oj dawno cię tam nie było bo już tam prawie pół roku działają.Do celowa mają tam być dwa małe jedno pełnowymiarowe ze sztuczną murawą.Trawiaste zostaną ,i gdzieś ma być balon,najprawdopodobniej jak żwirowe.Roczniki od 95 już poszły do APW.Są to ambitne plany powoli realizowane.
Ale to naprawdę daleka droga.Nadzieja jest ZOBACZYMY
mariusz2109

Postprzez LukaszB 2009-03-30, 3:44 pm

8) Dawno powiadasz Mariuszu...hehe,ostatnio bylem na meczu z...Rakowem.P.s.a z tego co ja slyszalem maja tam byc 4 boiska i szatnie dla pilkarzy 8)
LukaszB

Re: Przyszłość

Postprzez mariusz2109 2009-04-01, 8:42 am

LukaszB napisał(a):8) Dawno powiadasz Mariuszu...hehe,ostatnio bylem na meczu z...Rakowem.P.s.a z tego co ja slyszalem maja tam byc 4 boiska i szatnie dla pilkarzy 8)

Nie zwracałeś więc uwagi,tak mogę to wytłumaczyć.Ja z synem chodzę na treningi jestem właśnie tam trzy a nieraz cztery razy w tygodniu.Wycinke drzew zaczeli już w tamtym sezonie zaufaj.Pewnie że te prace ciągną się jak włoski makaron i dlatego tak to wygląda.
A co do przyszłości Zagłębia czytam Rafał Pietrzak w Feyenoordzie.Zastanawiam się czy to w obecnej dyspozycji reszty naszych kopaczy nie był by pomocny w utrzymaniu naszej dumy w 2 lidze.Ale też z drugiej strony szkoda chłopaka marnować z resztą /z kim się zadajesz taki się stajesz/ ?
mariusz2109

Postprzez Lars 2009-04-01, 10:10 am

przyszłosci Zagłebia nie bedzie, przyjadą idioci z Lecha, rozwalą nam stadion, bedzie masakra.
nie wiem kto im dał zgodę!!!
szok!!
dobrze ze mamy 1 kwietnia... :lol:
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez KalF92 2009-04-01, 4:11 pm

Jeśli chodzi o przyszłość Zagłębia to będzie dobrze. Musi być dobrze bo od paru ładnych lat ciągle wieje nam w oczy wiatr.
A jeśli chodzi o mecz z Lehcem to trzeba się ładnie przygotować no i przedewszystkim licznie stawić na Ludowym ale z tym nie powinno być problemu (cena biletów), przydało by się też kibicowskie wsparcie ze strony naszych zgód zwłaszcza BKSu bo mają najbliżej.
KalF92

Postprzez manuel90 2009-04-01, 4:16 pm

A jeśli chodzi o mecz z Lehcem

Co to jest "Lehc" ??

A jeśli miało być "Lech" to powiedz mi kiedy gramy z Lechem?? Bo ja chyba zacofany jestem... myślałem że Lech gra w OE... eh...
manuel90

Postprzez LukaszB 2009-04-01, 8:31 pm

:) To Prima Aprillis :) Mecz z Lechem hehe,dobre :)
LukaszB

Postprzez Łuki19 2009-04-01, 10:53 pm

ludzie co wy p... czytajcie uwaznie na stronie lech chce wykupic wejsciowki bo chce przyjechac na mecz nielby bo nielba to fc Lecha a ze Lech gra w Gliwicach a maja klatke dla gosci zamknieta no to kibice chca pzyjechac na mecz do Sosnowca
Łuki19
Obserwowany

Postprzez mario1 2009-04-02, 5:06 pm

no to blysles(blysnales) luki jak kura w plot
mario1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna