TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Postprzez LukaszB 2009-03-14, 4:16 pm

Narzekacie...Ludowy wreszcie pieknieje :)
LukaszB

Postprzez roxy 2009-03-14, 8:35 pm

ja nie mogę zrozumieć,czemu w Sosnowcu nie może być ekstraklasy i porządnego stadionu?!Czy my sosnowiczanie zawsze mamy mieć w plecy?Przecież to duże miasto do cholery!Ten daszek to jakiś kabaret.21 wiek a my dalej będziemy mokli na deszczu.Ja już nerwy tracę,jak reszta Polski leje z nas ile wlezie.
roxy

Postprzez davidian 2009-03-14, 8:35 pm

Nie było skaningu ale wchodzenie na mecz woła o pomste do nieba. Ludzie stali jeszcze o 17:20 :czerwona: :kiepsko:
davidian

Postprzez LukaszB 2009-03-14, 9:02 pm

...Panowie gorzej jest niz u nas,wiadomo ze Ludowy powinni zmodernizowac szybciej,ale no coz miasto pomaga nie tak jeszcze jak trza,choc cieszmy sie narazie tym co jest...Pozdrawiam! 8)
LukaszB

Postprzez Lopezzz 2009-03-14, 9:06 pm

zmodernizowac? na ten antyk powinien wjechac walecm zrównać z ziemią i postawić stadion z prawdziwego zdarzenia. Tylko w sumie po co lepszy stadion na 3 lige

a wogóle to bedzie napis nad kasami?
Lopezzz

Postprzez Bartos 2009-03-14, 9:11 pm

w sumie nie wiem ile razy juz pisalem:
wyburzyć i postawić od nowa!
Bartos

Postprzez LukaszB 2009-03-14, 9:19 pm

8) dobrze ze jest chociaz swiatlo :) i murawa nie szwankuje,mimo to nie jest zle,ale wiadomo Sosnowiec to nie wioska i stac nas na naprawde ladny obiekt 8)
LukaszB

Postprzez peterrabit3 2009-03-14, 9:48 pm

szczerze mowiac nie wyobrazam sobie abym mogl gdzie indziej chodzic na mecze ....to kawal mego zycia i chyba nie tylko mego Ten obiekt ma dusze...
Moze sa amatorzy budowy nowego stadionu na hamburgu czytaj Zagorzu
Ale ja jestem stanowczo przeciw
peterrabit3

Postprzez LukaszB 2009-03-14, 11:00 pm

Zgadza sie Stadion Ludowy to tradycja,a wiadomo ze to zobowiazuje zawsze!Poza tym ja osobiscie tez wole aby modernizowali Ludowy i teren wokol calego obiektu,ktory szczerze piszac moim zdaniem wyglada duzo lepiej niz...pare lat temu jeszcze,pozdrawiam! 8)
LukaszB

Postprzez August 2009-03-15, 8:23 am

No cóż, mecz pokazał, iż na chwilę obecną nie mamy co myśleć o awansie. Najbliższe mecze raczej pokażą czy będzimy walczyć o uniknięcie spadku czy też nie, ale tu - mam naidzieję - nam to mimo wszystko nie grozi. Mam nadzieję, że drużyna jeszcze w tej rundzie mile nas zaskoczy swoja grą i da nadzieję, że po korektach (wzmocnieniach) w przerwie letniej już będzie konkretnie walczyć o awans. Co do samego meczu. Brak lidera bardzo wyraźny. Osobiście liczę, że Kudyba wyciągnie to co najlepsze z Tomka Szatana. Już bodajże Tochel, który włączył Szatana do I składu twierdził, że chłopak ma zadatki na lidera drużyny, tyle że jest - tak jak Kłoda - zawodnikiem b. kontuzjogennym. W każdym razie nieporozumieniembyło wystawienie w roli środkowego pomocnika Łuczywka. Zresztą jest on w ogóle cieniem zawodnika sprzed kliku lat. Znamieeną była dla mnie sytuacja, keidy kiwając się chyba sam ze sobą stracił piłkę na naszej połowie, po czym nastąpiła akcja, która skończyla sie karnym dla Rakowa.
W każdym razie, nie nazwałbym po jednym meczu zatrudnienie Kudyby nieporozumieniem. Pierwsze rozliczenia powinny miec miejsce po zakończeniu tej rundy. A ja osobiście liczę, że w końcu jest to trener, który ma przynajmniej 1,5 roku pracy przed sobą.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Schabu 2009-03-15, 12:12 pm

To nie stadion to Zoo
Chętnie spotkałbym się z idiotami którzy opracowywali plany budowli bram i kas :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Schabu

Postprzez Leżak 2009-03-15, 4:25 pm

dla mnie najlepszym rozwiązaniem był pomysł "składki" miast Zagłębia na budowe nowego stadionu, z tego co wiem taki stadion jak w Kielcach kosztuje około 40 milionów zł, myśle że w Sosnowcu by wystarczył
Leżak

Postprzez PawełK 2009-03-15, 4:33 pm

Leżak napisał(a):dla mnie najlepszym rozwiązaniem był pomysł "składki" miast Zagłębia na budowe nowego stadionu, z tego co wiem taki stadion jak w Kielcach kosztuje około 40 milionów zł, myśle że w Sosnowcu by wystarczył

Kosztował... teraz tyle kosztuje budowa 1 większej trybuny.
PawełK
pyszałek

Postprzez jls 2009-03-16, 3:03 pm

http://www.sosnowiec.info.pl/informacje ... ,1,4,13972

Poseł Klepacz zaniepokojony

Charakterystyczny napis nad głównym wejściem jest już historią / zdj. TL
Poseł Witold Klepacz wystosował dziś list do prezydenta Sosnowca, Kazimierza Górskiego. Prezentujemy treść tego listu. Szkoda tylko, że Pan Poseł nie zauważył zabytkowego zadaszenia, które postawiono na Stadionie Ludowym. Na całym świecie, z wyjątkiem Sosnowca, takie konstrukcje dziś się usuwa ze stadionów.

(red.)

Sosnowiec, dn. 16.03.2009 r.

Szanowny Pan
Kazimierz Górski
Prezydent Sosnowca

Będąc na inauguracji sezonu wiosennego rozgrywek II ligi piłki nożnej mogłem zobaczyć ogrom prac modernizujących wykonanych na stadionie. Pragnę tą drogą wyrazić Panu Prezydentowi uznanie i podziękowania.

Jednocześnie zaniepokoił mnie fakt zdjęcia napisu „Stadion Ludowy” znad bramy głównej.

Zdaję sobie sprawę, że przyczyną demontażu napisu mógł być zły stan konstrukcji, na której został on przed laty umieszczony.

Zwracam się do Pana Prezydenta w imieniu własnym i tysięcy kibiców Zagłębia Sosnowiec o przywrócenie historycznego napisu „Stadion Ludowy” w dotychczasowej lub alternatywnej formie.

Witold Klepacz
Poseł na Sejm RP
jls

Postprzez django 2009-03-16, 3:13 pm

Nie przypominam sobie żeby nad wejściem był napis "Stadion Ludowy". Coś się panu posłowi Klepaczowi popierdoliło... :lol:
django

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna