Sparingi

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Sparingi

Postprzez YOOSHKY 2009-03-04, 11:34 pm

I jeszcze avi'k w zwolnionym tempie: http://zaglebie.sosnowiec.pl/yooshky/1.AVI
YOOSHKY

Postprzez emdżej 2009-03-05, 12:15 am

YOOSHKY napisał(a):I jeszcze avi'k w zwolnionym tempie: http://zaglebie.sosnowiec.pl/yooshky/1.AVI

I tym akcentem można uznać dyskusję za zakończoną. Nagranie pokazuje idealnie sytuację.
emdżej

Postprzez YOOSHKY 2009-03-05, 12:30 pm

bulion napisał(a):O wczorajszym sparingu od 5 minuty >> http://www.tvs.pl/index.php?id_materialu=2714

Zaraz będzie ten materiał w naszej TV

EDIT:
I oto jest: http://zaglebie.sosnowiec.pl/?content=tv&vid=238&catid=
YOOSHKY

Postprzez monter85m 2009-03-06, 12:47 pm

Jaki klub taka gra..... a o kamerze i jakosci zstv100% to juz wogole szkoda gadac JEDNA WIELKA TRAGEDIA!!! p. SZATAN DOPROWADZIŁ PAN TEN KLUB DO RUINY!!!
monter85m

Postprzez flex 2009-03-06, 1:36 pm

monter85m napisał(a):Jaki klub taka gra..... a o kamerze i jakosci zstv100% to juz wogole szkoda gadac JEDNA WIELKA TRAGEDIA!!! p. SZATAN DOPROWADZIŁ PAN TEN KLUB DO RUINY!!!

Wiemy, wiemy kolega monter85m ma wszystko najlepsze i jest mistrzem ortografii.
flex
Administrator

Postprzez emdżej 2009-03-06, 1:59 pm

monter85m napisał(a):Jaki klub taka gra..... a o kamerze i jakosci zstv100% to juz wogole szkoda gadac JEDNA WIELKA TRAGEDIA!!! p. SZATAN DOPROWADZIŁ PAN TEN KLUB DO RUINY!!!

Współpracy z ZSTV i zasponsorowania kamery nikt ci nie zabrania
emdżej

Postprzez YOOSHKY 2009-03-06, 2:35 pm

Kamera jest HD, kompresja wideo robi swoje i tak są narzekania że często buforuje, więc nie ma mowy aby poprawić obraz.
Pewnie chodzi Ci o dźwięk. Mikrofony są w trakcie przygotowania: 1 do wywiadów i 1 podwójny do nagrań meczy (2 mikrofony oddalone od siebie ok 10m dla spotęgowania stereo).
Ten film: http://zaglebie.sosnowiec.pl/?content=tv&vid=233&catid= jako jedyny został nagrany przy użyciu mikrofonu który własnoręcznie konstruuję, jak widać (a raczej słychać) trzeba go jeszcze poprawić. W sobotę kolejne nagrania i próby mikrofonu.

Rozumiem że zarejestrowałeś się na forum nie tylko po to by nas krytykować w chamski sposób ale przede wszystkim chcesz nas wspomóc finansowo. Na PW wyślę Ci numer konta na który możesz przelać jakąś pokaźną sumkę.

Sprzęt jaki posiadamy jest jaki jest i lepszy nie będzie. Wszystko finansujemy sami za własne pieniądze. Kamera jest nowa, jeszcze za nią płacimy raty.

Żaden Szatan ani nikt inny prócz reklamodawców nie finansuje serwisu.

Możesz też powiedzieć babci by zamiast przelewów Rydzykowi zrobiła na serwis 100% Zagłębie Sosnowiec.
Pamiętaj że przebywasz na stronie z własnej nieprzymuszonej woli.
I zajmij się sprzedażą części samochodowych zamiast przeglądać strony bo Cię (albo tatusia) wyjebią z Intercars'u.
YOOSHKY

Postprzez Blajpios 2009-03-06, 3:20 pm

YOOSHKY napisał(a):

Kamera jest HD, kompresja wideo robi swoje i tak są narzekania że często buforuje, więc nie ma mowy aby poprawić obraz.
Pewnie chodzi Ci o dźwięk. Mikrofony są w trakcie przygotowania: 1 do wywiadów i 1 podwójny do nagrań meczy (2 mikrofony oddalone od siebie ok 10m dla spotęgowania stereo).
Ten film: http://zaglebie.sosnowiec.pl/?content=tv&vid=233&catid= jako jedyny został nagrany przy użyciu mikrofonu który własnoręcznie konstruuję, jak widać (a raczej słychać) trzeba go jeszcze poprawić. W sobotę kolejne nagrania i próby mikrofonu.

Rozumiem że zarejestrowałeś się na forum nie tylko po to by nas krytykować w chamski sposób ale przede wszystkim chcesz nas wspomóc finansowo. Na PW wyślę Ci numer konta na który możesz przelać jakąś pokaźną sumkę.

Sprzęt jaki posiadamy jest jaki jest i lepszy nie będzie. Wszystko finansujemy sami za własne pieniądze. Kamera jest nowa, jeszcze za nią płacimy raty.

Żaden Szatan ani nikt inny prócz reklamodawców nie finansuje serwisu.

Możesz też powiedzieć babci by zamiast przelewów Rydzykowi zrobiła na serwis 100% Zagłębie Sosnowiec.
Pamiętaj że przebywasz na stronie z własnej nieprzymuszonej woli.
I zajmij się sprzedażą części samochodowych zamiast przeglądać strony bo Cię (albo tatusia) wyjebią z Intercars'u.

a co złego jest w wysyłaniu pieniędzy na Radio Maryja, jeżeli ktoś uważa, że warto ich działalność wspierać, chce, by się rozwijała? Otóż, można by powiedzieć - dokładnie to samo będzie złego w wysyłaniu pieniędzy na wsparcie np. Telewizji Zagłębia... Choć, uczciwie pisząc, w szczegółach są różne różnice, na przykład: pewnie macie procentowo mniej osób wśród korzystających zasilających Was - niż jest procent osób wśród zasilających Radio Maryja wśród słuchaczy. I jeszcze parę. Zasadniczo jednak - dokładnie to samo, kto uważa, że rzecz cenna: ma prawdo wspierać. Dopiero, gdyby chodziło o działalność zbrodniczą, niemoralną itp sprawa jest szkodliwa. Ufam, że ten wtręt był jedynie na poziomie przekonywania, że "uważam, iż większa potrzeba na te sprawy niż na inne". Tak przekonywać też ma się prawo - niemniej trzeba uważać, bo jednak nacisk za duży staje się "quasi odbieraniem" komuś jego prawa wyboru, gdzie wysyła. Trochą ten wpisy przypominał mi akcję Gazety Polskiej (też cenię za pewne walory a i należy do liderów pisania pozytywnie o kibicach i obrony kibiców Legii przed TVN, choć nie znaczy to, że popierają chuligaństwo, które też "pewnie się zdarza"). Akcja rozpisana w czasie - ale było tak. Najpierw - prostestowali atakowali RadioMaryjne "katolicki głos w Twoim domu", że za mocno. A teraz - rozwijają akcję "strefa wolnego Słowa", czyli - teraz sformułowanie moje: "to my jesteśmy wolnym słowem". Angażując się w swoje, często można się za bardzo zapatrzyć, zgubić dystans - co pewnie też się o. Rydzykowi zdarza.
Rozróżnijmy. "Protest" - piszę tyłko w tle możliwego nadmiernie mocnego przyjęcia Kolegi przytyku osobistego co do dyskutanta-debiutanta (namysł paru miesięcy!). I jak napisałem - ufam, że nie pisał tego Kolega inaczej, niż jako "perswazja, że można i TvZS wesprzeć" - a nie w tych skrajnych formach, co do których oponuję.
Bynajmniej nie jest to protest wobec odporu danego temu nieprzemyślanemu i emocjonalnemu komentarzowi. Ba. Sam się trochę winię. Myślałem w pierwszej chwili napisać samemu coś - ale wsrzymałem się i z racji czasu i tego, że już nieraz tak interweniowałem, moje wywody czasem są trudne - natomiast nie lubię tak komuś tylko "przylać", że "głupio gadasz, daj se siana" itp. Toteż - myślałem, że ktoś się inny odezwie. Niemniej myślałem, że nie będą musieć tylko twórcy strony, przykro mi, że nikt z użytkowników - w tym i ja - nie zabrał się za wytłumaczenie. Zresztą - Wasze głosy były w niezłej formie, stylu, także i wpis, wobec którego trochę oponuję, bo nawet jeżeli końcówka dość takim "osobistym przywaleniem" - to jednak całość całkowicie inaczej trzeba zakwalifikować, bo jest i naprawdę podziwiane przeze mnie cierpliwe rozważenie na serio zarzutów, wytłumaczenie, szacunek!
Oczywiste jest bowiem, że Kolega monter85m przesadził z wylaniem swych emocji, jadu, oskarżeń - i było moim zdaniem to krzywdzące, przykre, niesprawiedliwe. Niemniej - nie przesadzajmy też i ze "zdołowaniem" go, dając tak popalić, że nie będzie miał odwagi nie tylko przez kilka miesięcy ale przez kilkanaście nawet cokolwiek znów wpisać. Po prostu - to też była chyba forma, mam nadzieję, przejęcia się Zagłębia, bezsilnością wobec własnej niemożności zrobienia więcej, danie większego wsparcia... Raczej więc - trzeba zrobić "w drugą stronę": by miał ochotę właśnie się zaangażować. Ot, choćby może któryś ze sposobów podpowiadanych przez Kolegów? Albo - chociaż bardziej wyważone wpisy... Trochę tu było "na temat, choć w znaczeniu raczej tylko odpowiedzi poprzednikom" - a trochę stawało się już to spozatemacaniem coraz dalszym, więc za "offtopikowanie narastające" przepraszam i przerywam, to odchodzenie. Pozdrawiam.
Krótko zaś na temat sparingów chociaż.... Zastanawia mnie, czy wobec przyjścia niedawnego dwóch nowych zawodników i to tam, gdzie były największe braki, ostatni sparing to będzie dalszą częścią eksperymentów i zgrywania zawodników ze sobą, poszukiwaniem rozwiązań - czy raczej jednak mimo wszystko zamknięciem okresu prób i sparingów: próbą generalną i reprezentatywną tego, czym będzie Zagłębie na wiosnę?
Blajpios

Postprzez SO_1906 2009-03-06, 3:39 pm

Blajpos tobie się chce tyle pisac?? :lol: :lol: :lol: Zadziwiasz mnie kolego :)
SO_1906

Postprzez PawełK 2009-03-06, 4:02 pm

Kol. Blajpios - za ewentualne darowizny sobie nie kupimy Maybacha lub Audi A8 czy też helikoptera...

Yooshky - nie ma się co wkurwiać - dalej będziemy robić swoje na takim poziomie na jakim będzie nam pozwalać sprzęt, warunki, czas i umiejętności. Pomocy ze strony innych osób pomimo apeli jak nie było - tak nie ma. Każdy nas może przecież skrytykować bo zapewne sam by to zrobił 10 razy lepiej, tak samo jak my za darmo, poświęcając swój czas i pieniądze.

Zboczyliśmy jednak Panowie z tematu...
PawełK
pyszałek

Postprzez Blajpios 2009-03-06, 5:37 pm

PawełK napisał(a):Kol. Blajpios - za ewentualne darowizny sobie nie kupimy Maybacha lub Audi A8 czy też helikoptera...(...)

To już jest smutne. Koledzy niby sami powinni wiedzieć po własnej skórze, co znaczą niesprawiedliwe oceny, puszczanie półprawdy, by zniechęcić do kogoś działającego itp. Po tym zdaniu mam prawo sądzić, że Koledze nie przeszkadza jednocześnie przyłączać się do powtarzania brudnych insynuacji zmierzających np do wyeliminowania z rynku inne opcje. To czym jeżdżą szefowie TVN - nikt nie podnosi. Jeżeli nie ukradli - mają prawo. Czy Kolega chce powiedzieć, że o. Rydzyk ukradł, jeżeli posługuje się czymś z darowizn? Ostrożniej bym radził. Że są pewne różnice w skali między Wami a Radiem Maryja i nie dokładnie jest to samo porównywać darowizny dla Was i dla nich: wyraźnie zaznaczyłem. Może jednak - można też pytać, skoro więcej osób ich wspiera, to może są na lepszym poziomie bądź to, co oni proponują dla ludzi jest ważniejsze? Dlatego też Was nie boii się TVN czy onet np - choć już trochę Canal Plus, skoro nie chce przekazać tych taśm. Dzisiaj zaś po południu z przerażeniem świadkiem, jak onet puszczał wiadomość kłamliwą i można podejrzewać, że obliczoną na podpuszczanie, zohydzanie ludziom chrześcijaństwa i pomimo wykazywania przez ludzi, że to kłamliwe, dalej to czynił. W dodatku, jak się wydaje - oczywiście, że manipulując komentarzami. Czy naprawdę Kolega tego nie widzi - i chce się dołączać? Bo TVN np czy inne te media, szkalując, przynajmiej po części Radio Maryja - po prostu walczą z inną opcją, która troszkę "zadrapała" nienaruszony monopol mediów leseferystycznych, lewackich - i wielkie oburzenie, wrogość, której nie przeszkadza kłamliwość. Ludzie, którzy im wierzą prości - cóż, można ubolewać. Jednak Koledzy, którzy już już jakieś "przetarcie" w świecie medialnym mają - a z drugiej strony doświadczyli już na sobie, co znaczą niechęci, zazdrości innych, którzyście doświadczyli już konsekwencji, że ludzie mogą posuwać się i do bluzgów i do rozsiewania "półprawd" - to już nie jesteście tacy prości, by nie zastanowić się, co powtarzają. Kolega naprawdę jest przekonany, że Rydzyk ma jakiegoś Maybacha? Bo w onecie w komentarzach powtarzali? No, to powtarzam - tam im nie przeszkadza, co ludzie piszą, jeżeli przeciw starym, sprawdzonym polskim wartościom, przynajmniej niektórym, za które przodkowie umierali i dzięki temu jeszcze Polska jest. A Rydzyk wyraźnie zaprzeczał kiedyś, co słyszałem, tej plotce - i nikt nie dowiódł nieprawdy jego zaprzeczenia (a już wiele by dały przeciwne mu koncerny, dużo potężniejsze, by się udało dowieść). Dalej zaś - a jeżeli jakieś miasto kupi sobie karetkę z darowizn - to też na Prezydenta będziecie napuszczać? A jeżeli Was stać bądzie na kupno helikoptera służącego do transmisji z meczów Zagłębia, bo tyle ludzie Wam ofiarują, to sami też sobie z tego powodu przytyki będziecie robić? Ludzie, trochę już z tym światem mediów macie do czynienia, myślcie cośkolwiek i nie zachowujcie się, jak sterowani dziennikami TVNu, Polsatu, czy jakiejkolwiek stacji, z Trwam zresztą włącznie, tylko że oni i wpływ mają większy i bardziej można zakładać, że kierują się sumieniem przy informowaniu. A tak przy okazji - bo to film mógł być jeszcze zanim niektórzy tu na świat przyszli, warto pod kątem siły sterowania przez media tym, co ludzie myślą - film Szulkina obejrzeć "Wojna światów". Ponoć kiedyś podobny był "Biegnący mężczyzna", ale tego nie widziałem - no i mogło być kilka innych jeszcze.
PawełK napisał(a):Zboczyliśmy jednak Panowie z tematu...

Fakt. Toteż - po pierwsze kończę ten wątek poboczny, jaka to Telewizja ZS jest, jakie są inne. I tak nie wiadomo, do jakich skutków dojść możemy w tych dysksujach, choć zawsze bardzo chciałbym, by ludzie myśleli. Niemniej, oczywiście że to nie miejsce na uparte ciągnięcie tematu, toteż kończę, przynajmniej na czas jakiś i w tym temacie. Dodając rzecz jasna, co chyba było widać już wcześniej - że szanuję za pasję i za to, co robicie, jeżeli chodzi o ten portal i na pewno nie popierałem tym, co pisałem, rzucania na Was bluzgów - a to był chyba powód jakiegoś Waszego wzburzenia, zrozumiały. Choć odezwałem się tylko ja - co mnie i zdziwiło i zasmuciło, bo liczyłem, że ktoś to krócej wyrazi - to jestem przekonany, że na pewno więcej osób tak jak ja szanuje Was za tę pasję i jesteśmy wdzięczni. Pozdrawiam!
Po drugie. Właśnie dlatego, że się zbaczało, kończyłem poprzedni wpis stwierdzeniem, że zastanawiam się, jaki charakter będzie mieć sparing, czy "próba generalna i podsumowanie przygotowań" - czy jeszcze dalsze szukanie składu, zgrywanie zawodników, bo niedawno dwaj napastnicy przyszli a to wielka bolączka Zagłębia.
Blajpios

Postprzez PawełK 2009-03-06, 6:20 pm

Zapewne o. Rydzyk mieszka w pokoju pomalowanym biała farbą, ma 1 szafę, na ścianie krzyż, jada jeden posiłek dziennie i brzydzi się bogactwem...

Maybacha miał teraz ma Audi A8 ponoć wypas wersja robiona na zamówienie. Helikopter też ma. Żyjemy w katolandzie gdzie Kościołów jest na pęczki, buduje się Sanktuaria a nie ma JEDNEGO porządnego Stadionu... Ojciec Dyrektor to dobry... biznesmen a nie ksiądz, bazujący na naiwności starszych osób i niektórych partii politycznych, którym w zamian za profity jest w stanie zapewnić elektorat. Księża byli kiedyś - z powołania. Teraz można ich liczyć na palcach jednej ręki. Ja osobiście wierzę w Boga, wierzę na swój sposób - po prostu nie wierzę w księży. Widać to z resztą kto uczęszcza do Kościoła i jak spada frekwencja (jest co roczne liczenie wiernych). Coraz więcej osób nie przyjmuje nawet księży na tzw. kolędzie. TVN niszczy Rydzyka bo Rydzyk niszczy TVN.

oto przykład pierwszy lepszy...

http://www.youtube.com/watch?v=bHP0pA6d ... re=related

tutaj więcej podobnych fanatyków RM i o. T. R.

http://www.youtube.com/results?search_t ... aryja&aq=f
PawełK
pyszałek

Postprzez adas 2009-03-06, 6:23 pm

Ja Was Panowie bardzo proszę o spokój. Monter85m dostajesz ostrzeżenie, ale nie za obrażanie lecz za post nic nie wnoszący do dyskusji. Tak jak już wspomnieli koledzy Paweł i Yooshki, finansujemy tą stronę ze swoich i z pozyskanych od reklamodawców środków. Że jest biednie, jest i to bardzo. Miesiąc w miesiąc kiedy przychodzi do opłacenia serwera (w który już zainwestowaliśmy kupę szmalu, chcąc podnieść poziom strony poprzez wprowadzenie m.in. TVZS, co na starym serwerze nie było możliwe) mamy ogromny problem, jednak nie wyciągamy do kibiców ręki z prośbą o pomoc. Każdy z tych ludzi jak Yooshki czy Flex pracują przy tym serwisie poświęcając mu niemało czasu (Yooshki na zmontowanie jednego meczu potrzebuje z nagraniem nawet po 30 godzin), pracują za tak zwany damski ch........ Kilkukrotnie tu na tym forum pisałem zaproszenie do współtworzenia serwisu, kilkukrotnie pisałem również o pomoc przy znalezieniu reklamodawców na stronę - odzew "Jaki klub taka gra..... a o kamerze i jakosci zstv100% to juz wogole szkoda gadac JEDNA WIELKA TRAGEDIA!!! p. SZATAN DOPROWADZIŁ PAN TEN KLUB DO RUINY!!!". Czyny nie gadanie!
adas

Postprzez YOOSHKY 2009-03-06, 7:52 pm

No nie aż tyle Adaś >30h robiłem relacje z Mazura.
Kończymy rozmywanie, jest jak jest, jak komuś się nie podoba to trudno, wszystkich nie zadowolimy.
YOOSHKY

Postprzez SO_1906 2009-03-06, 8:57 pm

A dla mnie jest zajebiście ;-) ;-)
SO_1906

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna