XIV Memoriał im. Włodzimierza Mazura

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: XIV Memoriał im. Włodzimierza Mazura

Postprzez PawełK 2009-02-14, 12:50 pm

martins91 napisał(a):Redaktorom Zagłębia jak i całemu klubowi radziłbym dobrze zapoznac się z Terminarzem i grupami Turnieju Mazura Gdyż w Gr 1 Występują :
Grupa A

1. Zagłębie Sosnowiec
2. TSR Szóstka Będzin
3. Przemsza Siewierz A nie jak jest pisane na stronie Wysoka zamiast Szóstki

Grupa b

Grupa B

1. Zagłębiak Dąbrowa G.
2. LKS Wysoka
3. Zagłębie 95 Sosnowiec

HARMONOGRAM GIER

1. Zagłębie Sosnowiec - TSR Szóstka Będzin
2. Zagłębiak Dąbrowa G. - LKS Wysoka
3. TSR Szóstka Będzin - Przemsza Siewierz
4. LKS Wysoka - Zagłębie 95 Sosnowiec
5. Zagłębie Sosnowiec - Przemsza Siewierz
6. Zagłębiak Dąbrowa G. - Zagłębie 95 Sosnowiec

Zacznijcie sie k***a czymś interesować wreszcie!!

Turniej jest organizowany Dla Rodziny Włodzimierza Mazura a gdzie szacunek ? Jak Wy nawet nie wiecie z Kim gracie :|

Żenada..

News był pisany na podstawie folderu który otrzymaliśmy z MOSiR-u, notabene jest w nim kilka innych błędów...
PawełK
pyszałek

Postprzez bulion 2009-02-14, 1:19 pm

Memoriał Mazura - był, jest i będzie
Maciej Wasik

W XIII Mistrzostwach triumfowali piłkarze Zagłębia Sosnowiec
Memoriał Mazura jest tylko jeden i raz do roku. Organizują go, przy dużym wsparciu władz miasta, działacze MOSiR-u, podokręg Sosnowiec ŚZPN i Zagłębie Sosnowiec. Niestety, w tym roku działacze klubu zamiast pomóc w organizacji turnieju, niepotrzebnie „podgrzali” atmosferę wokół imprezy. I trudno dziś powiedzieć, jaki to miało cel.

Przypomnijmy, iż Memoriał Mazura jest imprezą charytatywną - cały dochód z zakupionych biletów jest przekazywany na pomoc rodzinie zmarłego w wieku 36 lat byłego piłkarza Zagłębia (więcej o Włodzimierzu Mazurze i Memoriale). Zarazem są to Mistrzostwa naszego regionu w piłce halowej.

Już same eliminacje pokazały, jak bardzo drużyny występujące w niższych ligach chcą zagrać w finałowym turnieju. - Celem imprezy jest przede wszystkim pomoc dla rodziny Włodka, która jest w trudnej sytuacji materialnej. Między innymi opłacamy całoroczny czynsz i media, by schorowana żona byłego piłkarza mogła jakoś żyć z niskiej emerytury. Jednak pamiętajmy również, jak wielkie emocje towarzyszą tym spotkaniom, każdy chce zmierzyć się z wielkim Zagłębiem - tłumaczy kierownik hali przy ulicy Żeromskiego, Stefan Kucia. To właśnie na tym obiekcie odbywają się zawody. - Nie chcę, by zostało to źle odebrane, gdyż każdy rozumie, iż Zagłębie znalazło się w trudnej sytuacji i nie mogło za bardzo w tym roku nam pomóc. Jednak zabolało nas, gdy czytaliśmy niektóre negatywne wypowiedzi na temat turnieju - dodał ze smutkiem w głosie Kucia.

Chodzi zapewne o dwie bardzo krzywdzące wypowiedzi, których udzielił dyrektor sportowy Zagłębia, Jerzy Lula w rozmowie z dziennikarzem portalu internetowego sportowefakty.pl. „Dawniej sponsorzy walili drzwiami i oknami. Uczestnicy dostawali po trzy-cztery nagrody. Każdy dawał co mógł” [...] „Musimy się spotkać. Ja, Krzysiek Tochel, Włodek Moliszewski i zastanowić co dalej. Nie wiem czy jest sens ciągnięcia tego w obecnej formie. Może znajdzie się ktoś, kto będzie w stanie przywrócić Memoriałowi dawną rangę święta zagłębiowskiej piłki nożnej”.
Wielu odebrało te wypowiedzi tak, jakby w najbliższą niedzielę miał odbyć się ostatni Memoriał. Organizatorzy i ludzie z lokalnego biznesu, którzy w tym roku zafundowali wiele nagród dla kibiców (od czapek i kalendarzyków dla pierwszych 50 kibiców, po sprzęt sportowy i pamiątkowe piłeczki XIV turnieju, który będzie losowany podczas trwania imprezy), powtarzają „Memoriał Mazura, jest jak Zagłębie - był, jest i będzie, bo chodzi w nim przede wszystkim o pomoc dla potrzebujących”. Organizatorom bardzo pomogli Grzegorz Baran, Marian Bała i Andrzej Tomaszewski - lokalni przedsiębiorcy. I nie są jedynymi, bo w prace przy turnieju co roku angażuje się wiele osób.

We wcześniejszych latach to Zagłębie brało na swoje barki dużą część organizacji turnieju - zdobywali sponsorów, opłacali ochronę… W tym roku - niestety - skupili się tylko na krytykowaniu zespołu Zagłębia 95, który notabene powstał w celu uatrakcyjnienia imprezy. Ciekawostką jest fakt, iż w barwach Zagłębia 95 wystąpi Maciej Zudin - były zawodnik Zagłębia Sosnowiec, obecnie grający w Zagłębiaku Dąbrowa Górnicza - jedyny piłkarz, który wystąpił we wszystkich edycjach tego turnieju. Szkoda, że działacze Zagłębia, nie spotkali się wcześniej z organizatorami i nie zaproponowali pomocy na miarę - skromnych obecnie - swoich możliwości. Wyszukiwanie przez nich problemów może tylko zniechęcić kibiców do przyjścia na Żeromskiego.

Będąc w hali na Żeromskiego zobaczyłem jak dużo nagród dla piłkarzy i widzów jest przygotowanych; i jaki ogrom pracy został włożony w kolejną edycję tego turnieju. I zrobiło mi się przykro, że ktoś nie chce tego dostrzec. Zagłębie powinno bardziej angażować się w sprawy lokalnego środowiska piłkarskiego, tak jak zresztą zawsze to czyniło. A jeśli już pojawiają się jakieś zgrzyty, to działacze powinni bezpośrednio ze sobą rozmawiać, a nie dyskutować za pomocą mediów. Mam nadzieję, że w przyszłorocznej, XV edycji turnieju, wszystko będzie funkcjonowało jak najlepiej, a o tegorocznych problemach nikt nie będzie już pamiętał.

Kibice, którzy wybiorą się na „Żeromskiego” będą mogli zobaczyć dawnych przyjaciół Mazura w akcji. To właśnie po meczach grupowych (o godz. 16) na parkiet w hali przy ulicy Żeromskiego wybiegną między innymi: Marek Jędras (zdobywca bramki na 2:0 w finale Pucharu Polski w 1978 r. z Piastem Gliwice, pierwsze trafienie zaliczył Mazur), Andrzej Gaik czy Władysław Szaryński. Trenerem Oldbojów Zagłębia, którzy zmierzą się z bielskimi Orłami jest Józef Gałeczka.

Zapraszamy wszystkich kibiców na XIV Halowe Mistrzostwa Zagłębia Seniorów im. Włodzimierza Mazura. Początek imprezy w niedzielę o godz. 13.30. Pomóżmy rodzinie legendy sosnowieckiej piłki.

http://www.sosnowiec.info.pl/sport/pilk ... ,1,4,13728
bulion
Żółta kartka

Postprzez davidian 2009-02-14, 4:40 pm

Impreza jest słabo reklamowana. Dobrze ze jest forum. Jutro melduje sie na hali Zeromskiego i juz wyciagnalem dwoch kumpli.

Z mila checia poobserwuje pilke futsalowa ( ostatni raz mialem okazje na pamietnym turnieju w spodku :twisted: )
davidian

Postprzez bulion 2009-02-14, 7:30 pm

Harmonogram gier:

13.30 - Otwarcie turnieju.
14.00 - Początek gier grupowych.
16.00 - Mecz Oldbojów. Zagłębie Sosnowiec - Bielskie Orły.
16.40 - Półfinały.
17.20 - Mecz o 5. miejsce.
17.40 - Mecz o 3. miejsce.
18.00 - Finał.

http://www.sportowefakty.pl/pilka/2009/ ... -sosnowcu/
bulion
Żółta kartka

Postprzez OLiver 2009-02-15, 12:55 pm

Dzis turniej ,okazja by zobaczyc Zaglebie ,ja niestety nie pojawie sie bo mnie grypa dopadla :(.Ciekawe jak zgraja? W sparingach dno ,wiec zobaczymy jak graja na hali.Cos czuje ze nie beda miec latwo :)
OLiver

Postprzez bulion 2009-02-15, 5:47 pm

Byłem trochę na Memoriale i mogę napisać ze nawet ludzi dopisało. Jeśli chodzi o atmosferę to typowo piknikowa, sporadyczny doping ale ogólnie ok :) co do wyników Zagłębia Sosnowiec to pierwszy mecz zremisowali, a drugi jak wychodziłem wygrywali 3-2 z Przemszą.
bulion
Żółta kartka

Postprzez SO_1906 2009-02-15, 6:34 pm

Ja wyszedłem po meczy Zagłębie 95'-Zagłębie i nasza pierwsza druzyna wygrała po bramce R.Pietrzaka który wkręcił troche M.Pietrzaka :-)
SO_1906

Postprzez novack 2009-02-15, 7:02 pm

Czy w Zagłębiu 95 wystąpili sprzedawczyki?
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez asakura 2009-02-15, 7:05 pm

zna ktos wyniki i moglby napisac??
asakura

Postprzez bulion 2009-02-15, 7:06 pm

Tak grał Daniel Treściński i Łukasz Antczak
bulion
Żółta kartka

Postprzez SO_1906 2009-02-15, 7:19 pm

Jakie to Zagłębie jest słabeee... ludzie ja sie boje żeby sie oni utrzymali bo te wasze sprzedawczyki kontrolowały mecz przez 3/4 czasu....
SO_1906

Postprzez emdżej 2009-02-15, 7:55 pm

Z turnieju jestem zadowolony, był ciekawy, emocje w finale. A pisząc na podstawie gry młodzieży wspartej Łuczywkiem na hali o tym, że się możemy nie utrzymać to lepiej puknąć się mocno w głowę i dla pewności poprawić.
emdżej

Postprzez sosnowiczanin_4444 2009-02-15, 7:58 pm

kto wygral i kto najlepszy, zawodonikiem?
sosnowiczanin_4444

Postprzez SO_1906 2009-02-15, 8:03 pm

emdżej napisał(a):Z turnieju jestem zadowolony, był ciekawy, emocje w finale. A pisząc na podstawie gry młodzieży wspartej Łuczywkiem na hali o tym, że się możemy nie utrzymać to lepiej puknąć się mocno w głowę i dla pewności poprawić.

Tak oczywiście ich gra i emocje były zajebis.....
SO_1906

Postprzez PawełK 2009-02-15, 8:03 pm

W finale Zagłębie pokonało LKS Wysoka dopiero w karnych (4:2), w regulaminowym czasie był remis 6:6 a na uwagę zasługuje bramka Gostomskiego zdobyta ręką z własnego pola karnego, piłka odbiła się od poprzeczki i wpadła do bramki (nie wiem czy się nie zapatrzył na Siódmiaka za bardzo :lol: ). Cały turniej nagrywaliśmy więc w odpowiednim czasie pojawią się filmiki w ZSTV.
PawełK
pyszałek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna