neti napisał(a):stypendia przyznane ale czy zostaly wyplacone tego juz nie wiemy
stypendia przyznaje miasto wiec czemu mialoby niebyc przyznane
Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
neti napisał(a):stypendia przyznane ale czy zostaly wyplacone tego juz nie wiemy
Łuki19 napisał(a):panowie dzialacze ja proponuje najpierw wyplaty pilkarzom na czas placic a potem podpisywac kontrakty a nie
Łuki19 napisał(a):neti napisał(a):stypendia przyznane ale czy zostaly wyplacone tego juz nie wiemy
stypendia przyznaje miasto wiec czemu mialoby niebyc przyznane
August napisał(a):Łuki19 napisał(a):panowie dzialacze ja proponuje najpierw wyplaty pilkarzom na czas placic a potem podpisywac kontrakty a nie
Lista stypendystów miasta Sosnowca osiągających wysokiewyniki
w międzynarodowym lub krajowym współzawodnictwie sportowym w ramach sportu kwalifikowanego. Stypendia przyznane na okres od stycznia do czerwca 2009 roku.
w tym miejscu była lista wynagradzanych i powinna być usunięta
Nie są to żadne luksusy, ale zawsze coś. Poza tym jest to - póki co p trzecia liga. A te pieniądze pewne.
Strooś napisał(a):August napisał(a):Łuki19 napisał(a):panowie dzialacze ja proponuje najpierw wyplaty pilkarzom na czas placic a potem podpisywac kontrakty a nie
Lista stypendystów miasta Sosnowca osiągających wysokiewyniki
w międzynarodowym lub krajowym współzawodnictwie sportowym w ramach sportu kwalifikowanego. Stypendia przyznane na okres od stycznia do czerwca 2009 roku.
1. Białek Wojciech zawodnik Zagłębia SA w wysokości 2.000zł,
2. Łuczywek Tomasz zawodnik Zagłębia SA w wysokości 2.000zł,
3. Marek Adrian zawodnik Zagłębia SA w wysokości 2.000zł,
4. Myśliwy Krzysztof zawodnik Zagłębia SA w wysokości 2.000zł,
5. Pajączkowski Adrian zawodnik Zagłębia SA w wysokości 2.000zł,
6. Pietrzak Rafał zawodnik Zagłębia SA w wysokości 2.000zł,
7. Szatan Tomasz zawodnik Zagłębia SA w wysokości 2.000zł,
8. Skórski Michał zawodnik Zagłębia SA w wysokości 2.000zł,
9. Ryndak Dawid zawodnik Zagłębia SA w wysokości 2.000zł,
10. Hustava Pavol zawodnik Zagłębia SA w wysokości 2.000zł,
11. Bodziony Krzysztof zawodnik Zagłębia SA w wysokości 2.000zł,
12. Smolec Piotr zawodnik Zagłębia SA w wysokości 2.000zł,
13. Dorobek Grzegorz zawodnik Zagłębia SA w wysokości 2.000zł,
14. Balul Tomasz zawodnik Zagłębia SA w wysokości 2.000zł,
15. Gostomski Maciej zawodnik Zagłębia SA w wysokości 2.000zł,
16. Wróbel Michał zawodnik Zagłębia SA w wysokości 2.000zł,
Nie są to żadne luksusy, ale zawsze coś. Poza tym jest to - póki co p trzecia liga. A te pieniądze pewne.
skomentuje krótko: Post "niesmaczny" Nikomu nic do tego ile kto zarabia, skoro godzi się na to pracownik i pracodawca.
Zagłębie zagrało katastrofalnie
Maciej Wasik
- Katastrofa - tym słowem przywitał dziennikarzy, po przegranym sparingu 1:3 z III-ligowym BKS-em Stal Bielsko-Biała, trener Zagłębia - Janusz Kudyba.
Po piłkarzach Zagłębia widać, iż ciężko trenują na stadionie lekkoatletycznym w Sosnowcu. Podczas sparingu z bielską drużyną gra im się nie kleiła, akcje były chaotyczne i szarpane. Za występ można wyróżnić jedynie Rafała Pietrzaka, Dariusza Bernasia i Krzysztofa Myśliwego. Największe braki widać w ataku. Jedyny gol padł po rzucie karnym podyktowanym za faul na Myśliwym - jedenastkę na bramkę zamienił Arkadiusz Kłoda. Zawodnik ten mógł jeszcze raz wpisać się na listę strzelców, jednak jego strzał głową, po rzucie wolnym wykonywanym przez Tomasza Szatana, obronił bramkarz bielszczan.
Jednak nie można winić za ten słaby mecz tylko napastników - wszystkie formacje dzisiejszego dnia wypadły bardzo słabo. Błędy w obronie i brak zgrania w pomocy wychodziły w każdej akcji. - Zagraliśmy bardzo słabo. Takie błędy w defensywie nie powinny się zdarzać. Testowany Dominik Płaza wypadł blado. Nie stworzył sobie ani jednej sytuacji. Zarówno on, jak i Artur Nowak będą trenowali z nami do końca tygodnia, później ocenimy tych piłkarzy. Pavol Hustava również zagrał bezbarwnie, na razie, przynajmniej, jeśli chodzi o atak, widzę, że mogę liczyć tylko na Krzysia Myśliwego - mówił po meczu trener Kudyba. Pierwszej połowy nie dograł do końca Pietrzak, który opuścił boisko z powodu urazu.
BKS zagrał bardzo rozważnie, wyczekiwał rywala i wyprowadzał szybkie kontry. Pierwszą bramkę zdobył Adam Kozielski, który otrzymał podanie z głębi pola, wykorzystał błąd Adriana Marka i nie zmarnował sytuacji sam na sam z Maciejem Gostomskim. Do przerwy mogła paść jeszcze jedna bramka, jednak Gostomski instynktownie wybronił nogami strzał Damiana Zdolskiego. Co nie udało się Zdolskiemu w pierwszej połowie, uczynił po przerwie. Zawodnik nie zmarnował dobrego dogrania od Łukasza Antczaka i precyzyjnym strzałem w długi róg posłał piłkę obok interweniującego Adriana Masarczyka. Bramkarz Zagłębia jeszcze raz musiał wyciągać piłkę z siatki, przy czym nie kryl wściekłości na obrońców. - Co wy wyprawiacie, nie puszczajcie ich tak - krzyczał do linii defensywnej Masarczyk. Trzecia bramka padła po ładnym dośrodkowaniu z lewej strony strzelca pierwszej bramki, Kozielskiego. Akcję zamknął strzałem w krótki róg Szymon Gilewski. - Zagłębie przeważało na boisku, jednak grało nieskutecznie. Nie dysponowaliśmy tak szeroką kadrą, jak sosnowiczanie, więc musieliśmy zagrać uważnie w obronie i wychodzić szybko z piłką. Mam nadzieję, że Michał Matejko i Bartosza Wojtków doznali tylko lekkich urazów, gdyż sytuacja jest ciężka - mówił po mecz trener BKS-u, Marek Mandla.
mayday77 napisał(a):Zagłębie Sosnowiec dostało lanie od trzecioligowca
Zagłębie Sosnowiec w bardzo słabym stylu uległo grającemu w III lidze lidze BKS-owi Bielsko-Biała. Swoje szanse na angaż w Zagłębiu najprawdopodobniej zaprzepaścili testowani napastnicy.
Tylko w I połowie mecz między drugo- i trzecioligowcem był w miarę wyrównany. Już w 7. minucie, po błędzie bramkarza Macieja Gostomskiego, wynik dla BKS-u otworzył Adam Kozielski. Kilka minut później faulowany w polu karnym został Krzysztof Myśliwy, a strzałem z jedenastu metrów wyrównał Arkadiusz Kłoda. W drugiej połowie sosnowiczanie zostali zupełnie zdominowani przez piłkarzy z Bielska. Grająca ładną dla oka, choć ostrą piłkę Stal, zaaplikowała bezradnemu Zagłębiu jeszcze dwie bramki. - O ile w pierwszej połowie gra jeszcze jakoś wyglądała, to po przerwie był już całkowity chaos. Oddaliśmy mecz bez walki- mówi rozczarowany trener Janusz Kudyba.
W sparingu testowani byli Artur Nowak i Dominik Płaza. Obaj zawiedli. - Nawet jeśli nie idzie całej drużynie, to testowani napastnicy powinni próbować indywidualnych akcji, by udowodnić trenerowi swoją przydatność dla zespołu. Tymczasem Płaza pokazał głównie spore braki techniczne. Również Nowak nie zaprezentował nic godnego uwagi. Ten mecz dał mi odpowiedź na kilka pytań - mówi Kudyba. Wszystko wskazuje więc na to, że obaj piłkarze mogą się pożegnać z marzeniami o grze w Zagłębiu. Co prawda będą trenować z drużyną do końca tygodnia, ale trener Kudyba zapowiada już, że niedługo na testach w Sosnowcu pojawi się dwóch nowych napastników.
No i co powiedzą teraz wszyscy piewcy talentu Artura Nowaka???
Ja wam powiem chłopak jest słaby i przereklamowany.
Jeżeli chłopak naprawdę tak bardzo chce grać to w takim słabym sparingu powinien indywidualnie pokazać się z jak najlepszej strony,powinien walczyć na całej długości boiska,nie bać się dryblingów 1 na 1,być częściej przy piłce.
Niestety poprzednie kluby (ich trenerzy)widzieli piłkarza-kopacza,nic nadzwyczajnego i dlatego nie złożyli Mu propozycji.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników