Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
Chciałoby się powiedzieć "do trzech razy sztuka", bowiem jutrzejsze sparingowe spotkanie z Kmitą Zabierzów będzie trzecią okazją dla Artura Nowaka do pokazania swoich możliwości. Sosnowiecki klub narzeka na braki w ofensywie, jednak ruchy transferowe w tym okienku poszły w zupełnie innym kierunku. Nowak już dwukrotnie grał w sparingowych spotkaniach Zagłębia, jednak dopiero teraz będzie miał okazję pokazać się nowemu trenerowi. - Trener Kudyba chciał zaprosić Nowaka i dać mu szansę. Wystąpi w jutrzejszym sparingu. Jeśli pojawi się promyczek nadziei, to dostanie szansę również w sobotę - powiedział dyrektor klubu Jerzy Lula.
Raczej nie dojdzie do transferu Krzysztofa Kaliciaka z GKS-u Katowice. Zawodnik prawdopodobnie zostanie w Katowicach, gdzie miasto włączyło się w pomoc w ratowaniu klubu. - Tematu już nie ma. Jednak do końca okna jeszcze jest trochę czasu, a pod sam koniec zawodnicy sami się zaczną zgłaszać. Po prostu nie każdy z nich dostanie angaż w klubie, a wtedy my na tym skorzystamy - powiedział Lula.
Z Zagłębiem prowadzą rozmowy Czarni Sosnowiec, którzy chcą wypożyczyć trzech, młodych zawodników. Chodzi o Piotra Wolnego, Adriana Gałuszkę, a także Miłosza Bujaka. - Wszystko jest na dobrej drodze. Zresztą z Czarnymi zawsze nam się dobrze współpracowało. Chcemy żeby cała trójka ogrywała się na boiskach - powiedział dyrektor. Byłyby to duże wzmocnienia dla występującego w V lidze klubu. Spotkanie w tej sprawie odbędzie się jutro o 9.00 na którym powinny zapaść konkretne decyzje. - Jesteśmy bliskim Zagłębiu klubem. Kiedyś wiele się mówiło o naszej współpracy i miejmy nadzieję, że uda się ją sfinalizować - powiedział dyrektor Czarnych Robert Majewski.
W Sosnowcu głośno mówiło się o Pana przejściu do Zagłębia...
Był taki temat. Znałem się dobrze z trenerem Kudybą, kilka razy rozmawialiśmy. Dostałem bardzo ciekawą, a nawet bardzo dobrą ofertę na dobrych warunkach. Były prowadzone rozmowy. Jednak to miało wyglądać tak, że w momencie kiedy GKS bankrutuje i chyli się ku upadkowi, a prezes Furtok pozwala nam zmienić kluby, to wtedy ja odchodzę do Sosnowca. Temat jednak upadł, a poza tym prezes nie chciałby się pozbyć mnie za darmo.

kafel2 napisał(a):ARTUR ! MUSISZ BYĆ Z NAMI !
Odchodzą: Grzegorz Bonk (P - Rozwój Katowice)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników