Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez Blajpios 2009-01-31, 10:49 pm

LucasUSA napisał(a):Po pierwsze - Parex - sprzedawczykom, ktorzy robili z nas idiotow - NIE :czerwona: . Dajmy sobie raz na zawsze spokoj z tematem "korupcja".

Po drugie - gwoli scislosci, jestem jak najbardziej za tym, zeby Nowakowi dac szanse na sprawdzenie sie w Zaglebiu. Szkoda mi po prostu, zeby jego talent sie zmarnowal przez glupoty.
Z drugiej strony niestety wiele razy na tym forum mozemy tylko spekulowac i wysuwac wnioski bez znajomosci pelnego obrazu spraw i zakulisowych rozgrywek. Skad na przyklad wiecie, czy manager Nowaka, czy AKS Niwka nagle nie dostaly "malpiego rozumu" po tym krotkim okresie popularnosci i zamieszaniu medialnym i zadaja Bog wie jakiej kasy? Tego nigdy sie nie dowiemy.

teraz ja napiszę: TRAFIONE! :-)
Blajpios

Postprzez parex 2009-02-01, 12:21 am

Rzeczywiście, czytając wasze argumenty, uświadomiłem sobie, że jestem w błędzie. Dziękuje wam za nawrócenie. Zawodników, którzy robili z nas idiotów spotkała kara. Nie grają w lepszych klubach. Lachowski tłucze się po V lidze, Treściński grzeje ławe, a co z resztą to nie wiem. Powinniśmy ściągnąć tak jak mówiłem młodego, utalentowanego napastnika, oraz doświadczonego, ale jednocześnie szybkiego i zwinnego pomocnika, który będzie w stanie poprowadzić druzynę. Najlepiej byłoby, żeby ludzie z Zagłębie zaczęli jeździć na mecze niższej ligi i obserwować młodych zawodników. Właśnie w tamtych ligach są talenty, które trzeba wykorzystać. Jeżeli my ich nie zajdziemy, znajdzie je ktoś inny i zarazem sprowadzi do swojego klubu. Co do Nowaka, działacze powinni jak najszybciej podpisać z nim kontrakt. On naprawdę ma talent i działacze powinni go tutaj ściągnąć. On może dać tej drużynie pozytywną energię i wyprowadzić Zagłębie do wyższej ligi. Strzela dużo bramek, to prawda, ale nawet biorąc pod uwagę to, że nie będzie ich aż tyle strzelał w III lidze, to i tak będzie przydatnym dla zespołu. Samym Myśliwym ligi nie pociągniemy. Jest dobry, umie się kiwać i w ogóle, ale nie daj Boże złapie kontuzje, i co wtedy? Wtedy będzie kiepsko z wykańczaniem akcji. Jeszcze raz dziękuje za nawrócenie :-)
parex

Postprzez ryku 2009-02-01, 10:19 am

W I połowie przewaga należała do sosnowiczan, którzy na sztucznej trawie posiadali inicjatywę, często zagrażając bramce Łukasza Skorupskiego. Zwycięską bramkę zdobyli jednak w II części, za sprawą Michała Skórskiego, który z bliskiej odległości zaskoczył Tomasza Laskowskiego. Młodzi gracze Górnika nie byli jednak statystami, przeprowadzając w drugiej odsłonie wiele groźnych akcji. Najbliżej wyrównania był Dawid Gajewski, który w 74. minucie, po dośrodkowaniu Roberta Trznadla, posłał futbolówkę obok słupka. Wspomniany Gajewski wpadł zresztą w oko działaczom Zagłębia, którzy poszukują skutecznego napastnika. Sosnowiczanie byliby nawet skłonni wypożyczyć "Gajowego".

http://gornikzabrze.pl/index.php?s=147& ... acji=12802
ryku

Postprzez OLiver 2009-02-01, 2:12 pm

No niech szukaja dobrego napastnika ,bo jak narazie jest bardzo zle w ataku.Ja bym jeszcze proponowal bramkarza lepszego znalezc!Tu chodzi mi o skauting .Trzeba gdzies w nizszych ligach znalezc mlodego bramkarza i "zwiazac" sie z nim na kilka lat,by mogl ogrywac sie w Zaglebiu.Takie pol roczne wypozyczanie bramkarzy wedlug mnie nie ma sensu.
OLiver

Postprzez neti 2009-02-01, 10:33 pm

Zgadzam sie z wami ze wzmocnien trzeba szukac w ............. nizszych ligach. Tam jest potencjal zawodnikow, ktorzy chcieliby cos osiagnac, a nie sprowadzac starych prykow ktorzy maja bogate CV a przychodza tylko po to zeby kase zbierac. Jest sporo przykladow na to ze zawodnicy z V czu IV ligi sa od nich duzo lepsi. I to jest chyba dobry kierunek.
neti

Postprzez Rafal18 2009-02-02, 12:40 am

wiec panie Dworczyk obserwować mecze Czarnych,Zagłębiaka Dąbrowa Górnicza, Aksu Niwka itd....
Rafal18

Postprzez camilstone 2009-02-02, 7:44 am

Napastnik Krzysztof Kaliciak znalazł się na celowniku Zagłębia Sosnowiec, ale skłania się ku pozostaniu w GieKSie. - Prezes nie pozwoliłby mi odejść za darmo. Z drugiej strony ja sam wolę nadal grać w Katowicach. Teoretycznie wszystko jest jeszcze możliwe, ale ta opcja jest najbardziej realna - wyjaśnia "Kali".

http://www.sportslaski.pl/Iwan-dogadal- ... ,info.html
camilstone

Postprzez Zibi33 2009-02-02, 4:47 pm

Ciekawym zawodnikiem jest Zapart z Sarmacji Będzin,może grać jako prawy obrońca lub pomocnik.
Ma 20 lat, bardzo silny i szybki zawodnik.
Zibi33

Postprzez SO_1906 2009-02-02, 5:15 pm

A może by tak spróbować Macieja Kononowicza z Lecha Poznań (ME)?? Był teraz na testach w GKP Gorzów Wlk. ale jednak kontraktu nie podpisze... Mozna by go spróbować 88 rocznik w tej rundzie najlepszy strzelec Lecha (ME) 3 bramki, a przypominam że Lech jest w ME na drugim miejscu ;-) Może jest warty chociażby testów :idea: :idea:
SO_1906

Postprzez SO_1906 2009-02-02, 5:17 pm

A Kaliciak jedzie z GieKSą do Dzierżoniowa na obóz, więc już pewnie nic z tego nie będzie... :kiepsko: :kiepsko:
SO_1906

Postprzez emdżej 2009-02-02, 9:04 pm

Trzy bramki w całej rundzie Młodej Ekstraklasy to akurat duże osiągnięcie nie jest. Wspominany po ostatnim sparingu Gajewski z Górnika Zabrze, strzelił ich dla porównania osiem. A trzy to w zeszłym sezonie miał Oziębała.
emdżej

Postprzez SO_1906 2009-02-02, 11:08 pm

emdżej napisał(a):Trzy bramki w całej rundzie Młodej Ekstraklasy to akurat duże osiągnięcie nie jest. Wspominany po ostatnim sparingu Gajewski z Górnika Zabrze, strzelił ich dla porównania osiem. A trzy to w zeszłym sezonie miał Oziębała.

No racja ale był dobrym jak nie bardzo dobrym jak na nasze warunki łodym zawodnikiem...
SO_1906

Postprzez dziejus 2009-02-03, 12:07 pm

Szkoda mi Kaliciaka.A swoja droga z calym szacunkiem dla Hustavy to jakos na sparingach nie przekonuje a bardzo szybko znalazl sie w kadrze.Artur Nowak jakos nie moze do siebie przekonac kadry szkoleniowej mimo ze reprezentuje ten sam poziom.A przeciez za Nowakiem powinno przemawiac to ze jest NASZ !!
dziejus

Postprzez ryku 2009-02-03, 12:31 pm

Zobaczymy co Nowak pokaże jutro z Kmitą ;-)
ryku

Postprzez camilstone 2009-02-03, 1:34 pm

Oby tylko miał okazję do pokazania "pełni" umiejętności. Bo z całym szacunkiem wpuszczenie go na ostatni kwadrans będzie mijało się z celem.
camilstone

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna