Sezon 2008/09

Dyskusje o wszystkim co dotyczy hokejowego Zagłębia Sosnowiec
http://hokej.zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52, kierat, BrzydaL

Re: Sezon 2008/09

Postprzez koszki 2009-01-18, 7:39 pm

Jakim k***a cudem grał dziś obij morda wu lajkoników jak dostał 2 mecze zawieszenia? :kiepsko:
koszki

Postprzez andre 2009-01-18, 10:29 pm

Że nawet tzw. "komentatorzy" "stwierdzili" że był spalony to żaden argument.
Zresztą W. Jobczyk "stwierdził" też w czasie tego samego meczu że Zborowski broni dobrze bo jest nagrzany :)
andre

Postprzez bolo73 2009-01-18, 10:40 pm

andre a widziałeś mecz?Bo jeżeli tak to musiałeś widzieć (nawet bez komentarza prowadzących)że spalony był ewidentny.Jeżeli tego nie dostrzegłeś to niestety ale ja nie będę Cię na siłę przekonywał.Dla mnie sytuacja jest oczywista:spalony przynajmniej metrowy i powtórzę jeszcze raz,że sędzia liniowy dał w tym momencie dupy nie sygnalizując tego.
bolo73

Postprzez innu 2009-01-18, 10:50 pm

Dodatkowo był to ten sam sędzia liniowy, który za złe sędziowanie u nas z Craxą dostał zawieszenie :lol: Dziś sędziował też Kępa i grał Laszkiewicz, w takim razie nie widze przeszkód dlaczego Dronia nie miałby grać już teraz.
innu

Postprzez bolo73 2009-01-18, 11:26 pm

To jest następny skandal!Widać ewidentnie,że są równi i równiejsi.To ma być sprawiedliwość?
bolo73

Postprzez kret75 2009-01-19, 3:36 pm

Vavrecka zostaje
http://hokej.zaglebie.sosnowiec.pl/

Jan Vavrecka nadal będzie pierwszym trenerem Zagłębia Sosnowiec. Podczas dzisiejszego spotkania z trenerami oraz radą drużyny zarząd postanowił dać pełne zaufanie dla sztabu trenerskiego, który będzie prowadził drużynę na takich samych warunkach jak dotychczas.
kret75
Osiedle Piastów

Postprzez skh 2009-01-19, 4:27 pm

Kadra: Banaszczak za Kuca

http://www.hokej.net/?c=mdAktualnosci-c ... ak,za,kuca

- Jestem mile zaskoczony powołaniem. Nie spodziewałem się że w wieku 32-lat spotka mnie jeszcze taki zaszczyt. To będzie ukoronowanie mojej kariery. – powiedział Andrzej Banaszczak.
skh

Postprzez kierat 2009-01-20, 9:28 am

Mam nadzieję że nie odpuszczą transferu tak zapowiadanego ostatnio Roberta Najdka. Najlepiej punktuje w Porubie chociaż to ostatnia drużyna I ligi czeskiej. To doświadczony hokeista i takiego nam trzeba. A Hruby to nie Kohut, niestety. Największą bolączką tego zarządu jest kiepska polityka z zagraniczniakami.Holik, Luka, Kohut to grajki którzy mogli stanowić o sile tego zespołu.
kierat

Postprzez bolo73 2009-01-21, 11:00 pm

No to jesteśmy w czarnej dupie!Jak pech to pech.Opatovsky out.Szlag by to trafił.
bolo73

Postprzez trol90 2009-01-21, 11:48 pm

Moim zdaniem z Opatovskim pomimo kontuzji nie powinni rozwiązywać kontraktu
trol90

Postprzez kierat 2009-01-22, 7:35 am

No to chyba na tyle w tym sezonie...
kierat

Postprzez slawek_71 2009-01-22, 4:15 pm

Czy hokeiści z Sosnowca nie będą już mogli korzystać z urządzeń do odnowy biologicznej, które znajdują się na Stadionie Zimowym?

Poszło o wypowiedź dla "Gazety". W przerwie między tercjami wtorkowego meczu w Janowie wzburzony prezes Adam Bernat opowiadał, dlaczego na lód nie wyjechał Zbigniew Podlipni (napastnik Zagłębia trafił do szpitala z wielkim krwiakiem na udzie). - Grozi mu martwica mięśnia, w najgorszym wypadku może mieć nawet problem z nerką. Wszystko przez złą wolę i prywatę pana Krzysztofa Ritszela [masażysta młodzieżowej reprezentacji Polski - przyp. red.], który - gdy Podlipni był w potrzebie - nie pozwolił mu skorzystać z urządzeń do krioterapii znajdujących się na naszym lodowisku. Przecież to nie jest jego prywatny sprzęt, tylko urządzenia kupione przez miasto! Przez niego Podlipni może już w tym sezonie nie wyjechać na lód - grzmiał prezes.

Na reakcję nie trzeba było długo czekać. - Taka sytuacja nie miała miejsca! - broni się Ritszel. - Nie odmówiłem pomocy Podlipniemu. Rozmawiałem o zawodniku z klubowym lekarzem i stanęło na tym, że wymaga leczenia szpitalnego. Nie mam podpisanej z Zagłębiem umowy o współpracy.

Bernat: - Podtrzymuję to, co powiedziałem. Mam pytanie do pana Ritszela: Skoro nie jest związany z Zagłębiem żadną umową, to czy dotąd pomagał nam z dobrego serca, czy brał za to pieniądze?

Ritszel (po wzięciu głębokiego oddechu): - Tak, pomagałem, ale robiłem to w wolnym czasie. Nie wiem, czy od września dostałem od klubu 500 zł - mówi, podkreślając, że za sprzęt, na którym pracuje, zapłaciło nie miasto, a Polski Związek Hokeja na Lodzie.

Zbigniew Drążkiewicz, dyrektor sosnowieckiej Szkoły Mistrzostwa Sportowego, w której pracuje Ritszel: - SMS nie ma podpisanej żadnej umowy o współpracy z Zagłębiem, a sprzęt nie należy do miasta czy klubu, tylko do PZHL-u! Jeżeli zawodnikowi Zagłębia rzeczywiście była potrzeba pomoc, to powinien o niej przesądzić lekarz, a nie prezes czy masażysta - mówi Drążkiewicz. - Na tym zamieszaniu straci tylko Zagłębia, bo od dziś żaden zawodnik z Sosnowca nie wejdzie do gabinetu odnowy biologicznej szkoły - dodaje Drążkiewicz.

Bernat: - Nie chce mi się wierzyć w to, co słyszę! Władze Sosnowca na pewno się ucieszą, gdy dowiedzą się, że pieniądze, które inwestowały w lodowisko i sprzęt, to prezent dla SMS-u. Jeżeli tak, to może wycofajmy Zagłębie z rozgrywek i niech gra SMS! To wielka chluba dla Sosnowca: młodzi hokeiści przyjadą, wyszkolą się i pójdą w świat - irytuje się prezes Zagłębia. Z nieoficjalnych informacji wynika, że sprawa może znaleźć swój finał w sądzie. W SMS-ie powtarzano wczoraj, że prezes Bernat "idzie na wojnę".

Podlipni nie chciał komentować całej sprawy. Zdaniem działaczy czuje się lepiej - jego nerka nie jest zagrożona.
Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice - tod

Qrwa!!!!! Coraz lepiej-z PZH-eLem wojna,u siebie wojna.Taka sytuacja nie wrozy nic dobrego.
Ostatnio edytowano 2009-01-22, 4:23 pm przez slawek_71, łącznie edytowano 3 razy
slawek_71

Postprzez slawek_71 2009-01-22, 4:18 pm

Rozgrywki play-off zbliżają się wielkimi krokami, a ławka Zagłębia Sosnowiec świeci coraz większymi pustkami.

Po kilku dniach choroby do gry powrócili Tobiasz Bernat i Anton Lezo. Grypa jednak rozłożyła trzech innych graczy: Oktawiusza Marcińczaka, Marcina Jarosa oraz Łukasza Podsiadło. - Wiadomo, jak to jest z przeziębieniem. Jeden od drugiego łapie i idzie to taśmowo - tłumaczy Andrzej Nowak, drugi trener Zagłębia.

Sosnowiczanie mają natomiast większy problem. Z powodu kontuzji prawdopodobnie już do końca sezonu nie zagra dwóch kluczowych graczy. We wczorajszym meczu z Naprzodem Janów, Martin Opatovsky wystąpił tylko dwanaście minut. - Nie wiadomo jeszcze dokładnie, ale chyba zerwał więzadła w kolanie. Dzisiaj pojechał na Słowację do swojego lekarza i w piątek powinniśmy mieć pełną informację, co faktycznie się stało - wyjaśnia Nowak. - Jeżeli przypuszczenia się potwierdzą, to będzie pauzował do końca rozgrywek - dodaje ze smutkiem w głosie.

Drugim, który może w tym sezonie już nie wyjechać na lód, jest Zbigniew Podlipni. - Zbyszek w tej chwili leży w szpitalu. Zrobił mu się wielki krwiak na pośladku. Dziś ma zapaść decyzja, czy powstały skrzep będzie usuwany zabiegowo, czy zostaną założone dreny. Nie wygląda to dobrze i również musimy brać pod uwagę jego kilkutygodniowy rozbrat z hokejem - mówi asystent Jana Vavrecki.

Jakby tego było mało, do grona narzekających na różne dolegliwości dołączył Teddy Da Costa. - Wczoraj stłukł biodro i odczuwa spore bóle. Dlatego z trenerem podjęliśmy decyzję, że dzisiaj zajęcia będą mieli tylko ci, którzy są w pełni sił. Chorzy mają pozostać w domach. Ci, którzy zmagają się z urazami, stawią się na różnego rodzaju zabiegach. Reszta będzie miała krótki rozjazd na lodzie - kończy Nowak.
Źródło: sportslaski.pl
slawek_71

Postprzez Uruk 2009-01-22, 4:31 pm

Marnie to widzę, ale dopóki krążek w grze.... Pozostaje tylko ambicja.
Uruk

Postprzez bolo73 2009-01-22, 7:59 pm

Pozwolę sobie w tym miejscu wkleić fragment artykułu o przyczynach słabości toruńskiego hokeja,który to fragment równie dobrze można podpiąć pod nasz klub:
"Dlaczego hokeiści w Toruniu swoją grą męczą kibiców żądnych znacznie lepszych wyników?
W toruńskim zespole lekką ręką pozbywano się wychowanków. Nie od dzisiaj wiadomo, że budowanie zespołu na zawodnikach z zewnątrz może przynieść powodzenie tylko na chwilę. Łukasz Kiedewicz, Tomasz Nikiel, Adam Fraszko, Tomasz Bartoszewski, Robert Gliszczyński, Robert Suchomski i Sławomir Kiedewicz to hokeiści, których nie chciano kiedyś w drużynie. Im mniej rodzimych graczy, tym atmosfera w zespole jest gorsza. Kiedyś hokeiści spotykali się po meczach wspólnie z rodzinami. Grali razem w piłkę, urządzali grilla. Dzisiaj już czegoś takiego nie ma. Wychowanków w TKH jest już bardzo mało. A jedynie tacy zawodnicy będą "gryźć lód", by bronić honoru miejscowej drużyny. Dlaczego nie dano w tym sezonie szansy większej liczbie młodych zawodników? Presja wyniku? Gdyby w składzie oprócz doświadczonych torunian w byli sami juniorzy, rezultat nie byłby gorszy."
I dalej:
"...Z drużyny pozbywano się wychowanków, w ich miejsce sprowadzano obcych graczy...Bez wychowanków daleko nie zajedziemy. Nie ma atmosfery w zespole. Za moich czasów, gdy jeden z kolegów miał remont w domu, połowa drużyny przychodziła mu pomagać. Dzisiaj zawodnicy nie spotykają się nawet po meczach...Nie wiem po co w drużynie jest Michal Mravec. Co wnosi do gry zespołu? Lepiej dać szansę młodym zawodnikom z Torunia. Oni mają przecież w przyszłości stanowić o sile drużyny. W innych klubach szkoleniowcy nie boją wprowadzać się do gry młodzież. U nas niestety jest inaczej..."
Cały artykuł znajduje się pod linkiem:
http://www.hokej.net/?c=mdAktualnosci-c ... eistow,tkh
Niestety ale tak jak już kiedyś wspominałem w przeszłości Zagłębie słynęło z doskonałej pracy z młodzieżą a teraz jak to wygląda każdy wie.W związku z tym przyszłość niestety rysuje się dla nas marnie.
bolo73

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hokej