Zagłebie Sosnowiec - Victoria Koronowo

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez dedi 2008-10-05, 2:05 pm

a ja Wam powiem szczerze że aż się boję powrotu do I ligi - i oby Myśliwego i Bałeckiego zaraz nie sprzedali zeby zarobic na murawę
tymczasem każde dodatkowe 3 punkty cieszą i w Kluczborku tez muszą być - wymeczone czy nie zwyciestwo zawsze pozostaje zwyciestwem, choc przeciwnik marny ale pomyslcie co by było jakby wczoraj ten marny przeciwnik zagrał ambitniej
dedi

Postprzez Strooś 2008-10-05, 3:02 pm

dedi napisał(a):a ja Wam powiem szczerze że aż się boję powrotu do I ligi - i oby Myśliwego i Bałeckiego zaraz nie sprzedali zeby zarobic na murawę
tymczasem każde dodatkowe 3 punkty cieszą i w Kluczborku tez muszą być - wymeczone czy nie zwyciestwo zawsze pozostaje zwyciestwem, choc przeciwnik marny ale pomyslcie co by było jakby wczoraj ten marny przeciwnik zagrał ambitniej

Widzę, że kolega się nie orientuje kto jest właścicielem obiektu. Tak więc uświadomię kolegę, że to miasto jest właścicielem stadionu i to w kwestii miasta leży jego utrzymanie.

ps. temat już "wałkowany nie raz..."

pozdrawiam
Strooś

Postprzez neti 2008-10-05, 6:30 pm

Bramki Unia Janikowo - Zagłębie Sosnowiec

http://jacenty256.blog.onet.pl/2,ID3425 ... index.html
neti

Postprzez OLiver 2008-10-05, 8:46 pm

fantastczne kontry w naszym wykonaniu z meczu w janikowie !!
OLiver

Postprzez mayday77 2008-10-06, 1:47 pm

Trener Jaromira Jagra ma wpływ na formę Zagłębia

Sosnowiczanie bez trudu ograli słabą Victorię Koronowo. Równie skuteczni byli kibice, którzy potrzebowali raptem kilkudziesięciu minut, by wymusić na klubie obniżkę cen biletów.
Miroslav Copjak ma powody do dumy. Czeski szkoleniowiec zaraził piłkarzy Zagłębia optymizmem, a ci zapomnieli, co to porażka. - Mam w szatni książkę, napisał ją trener Jaromira Jagra [znakomity czeski hokeista - przyp. red.]. Mówi o "skrytej drodze do zwycięstwa". Uczy, jak czerpać radość z treningów i przekuć ją na kolejne wygrane. Staram się wpoić moim piłkarzom, że muszą traktować grę jak życie, wkładać w nią całe serce - mówił Copjak, który nie jest już pierwszym trenerem Zagłębia!

W meczowym protokole tę rolę pełni Gerard Juszczak, w rzeczywistości asystent Czecha. - Dlaczego tak jest? Proszę pytać w PZPN-ie. Wykupienie mojej licencji kosztowałoby aż 10 tys. zł. To pieniądze wyrzucone w błoto, a ja mogę być nawet trzecim trenerem, byle zespół wygrywał - uśmiechał się Copjak.
Zagłębie z Czechem na trenerskiej ławce jeszcze nie przegrało - z pięciu ligowych
spotkań wygrało cztery i jest coraz bliżej czołówki. - Po tym, co zobaczyłem w Sosnowcu, uważam, że Zagłębie to jeden z faworytów ligi. Mają olbrzymi potencjał - chwalił Maciej Karabasz. Szkoleniowiec Victorii przed meczem uczulał swoich piłkarzy, by skoncentrowali się i przetrwali bez straty gola pierwszych piętnaście minut.

Zawodnicy z Koronowa byli jednak głusi na dobre rady i po kwadransie przegrywali już dwiema bramkami. - Super nam się ten mecz ułożył. Widać, trener Copjak ma szczęśliwą rękę - mówił Adrian Marek, który zdobył drugiego gola w sezonie. Dwójka stoperów Zagłębia jest bardzo skuteczna - Wojciech Białek i Marek razem trafili do siatki rywala już pięciokrotnie.

Kolejne dobre spotkanie rozegrał Krzysztof Myśliwy - jednego gola strzelił, drugiego wypracował. - Czekałem, aż bramkarz złapie mnie za nogę, bo chciałem, żeby z karnego trafił i się przełamał Rafał Bałecki - żartował.

W sobotę swój mecz wygrali też kibice. Fani wywiesili na płocie transparent o treści: "Pójdźcie po rozum do głowy, z Czarnymi [Żagań - przyp. red.] pusty Ludowy". Kilka razy krzyczeli też, by prezes Paweł Hytry nie był "taki chytry". Kibice domagali się w ten sposób obniżki cen biletów. I doczekali się! W drugiej połowie stadionowy spiker przemówił: - Zgodnie z biblijną prawdą - proście, a będzie wam dane... - dyrektor klubu zadecydował, że bilety na najbliższy mecz z Czarnymi będą tańsze o 5 zł.

Dodajmy, że w rundzie jesiennej na boisko już nie wybiegnie Tomasz Łuczywek. Piłkarza Zagłębia nęka poważny uraz - czeka go "wstawienie siatki wzmacniającej spojenie łonowe".

Zagłębie Sosnowiec - Victoria Koronowo 3:0 (2:0)

Bramki: 1:0 Myśliwy (2.), 2:0 Marek (14.), 3:0 Bałecki (51. karny).

Zagłębie: Gostomski - Jacek, Białek, Marek, Bartos - Kłoda (61. Smolec), Berliński, Bodziony Ż , Pietrzak (81. Błażejewski) - Myśliwy (77. Niedzielski), Bałecki.

Victoria: Tomaszewski Ż - Stoppel, Raszka, Poznański (62. Kordowski), Talarek Ż (52. Glazik) - Rogóż, Migawa, Kardasz Ż , Kujawka (59. Raczyński) - Mądrzejewski, Kanik.

Sędziował: Grzegorz Dubiel (Kraków). Widzów: 800.

Źródło:www.gazeta.pl
mayday77

Postprzez Smazu 2008-10-06, 2:31 pm

"spojenie łonowe"
To sobie żona odpocznie.. :)
Teraz tylko żeby nie było hurraoptymizmu i nie zlekceważyli innych drużyn...
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez emdżej 2008-10-06, 4:17 pm

Cieszy wygrana 3:0, cieszy postawa napastników i bramkostrzelność stoperów. Niektórzy już narzekają oczywiście na styl, ale czy jest on ważniejszy od punktów? Przeciwnik nie był trudny i jak widać można go było ograć z mniejszym wysiłkiem. A siły trzeba oszczędzać bo w środę czeka nas niełatwy mecz w Kluczborku.
emdżej

Postprzez YOOSHKY 2008-10-06, 4:49 pm

emdżej napisał(a):w środę czeka nas niełatwy mecz w Kluczborku.

Delikatnie mówiąc :)
Z Kluczborkiem gramy o 6 punktów.
YOOSHKY

Postprzez PawełK 2008-10-06, 9:14 pm

YOOSHKY napisał(a):
emdżej napisał(a):w środę czeka nas niełatwy mecz w Kluczborku.

Delikatnie mówiąc :)
Z Kluczborkiem gramy o 6 punktów.

Będzie środa może Sobot(t)a nam nic nie strzeli;)
PawełK
pyszałek

Postprzez puciu13 2008-10-07, 12:46 pm

PUCIU. Mam pytanko czy może mi ktoś odpowiedzieć o co się rozchodzi z tym transparenyem który wisiał na meczu z Viktoriom Koronowo . Pozdrawiam i góry dziękuję.
puciu13

Postprzez MartinZS 2008-10-07, 1:30 pm

puciu13 napisał(a):PUCIU. Mam pytanko czy może mi ktoś odpowiedzieć o co się rozchodzi z tym transparenyem który wisiał na meczu z Viktoriom Koronowo . Pozdrawiam i góry dziękuję.

Że jak nie obniżą cen biletów to nikt na mecz z Czarnymi nie przyjdzie.
MartinZS

Postprzez puciu13 2008-10-07, 1:44 pm

Dzięki za szybką odpowiedz ale ja i tak będę .A jutro jestem w Kłobudzku.

[ Dodano: 2008-10-07, 2:46 pm ]
ENDŻEJ. NIE SIEDZ W DOMCIU TYLKO JUTRO DO KŁOBUDZKA.
puciu13

Postprzez YOOSHKY 2008-10-07, 1:46 pm

puciu13 napisał(a):A jutro jestem w Kłobudzku.

No to fajnie masz...

[ Komentarz dodany przez: flex: 2008-10-07, 3:05 pm ]
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
YOOSHKY

Postprzez MartinZS 2008-10-07, 1:48 pm

1. Ceny biletów zostały obniżone więc nie tylko ty będziesz.
2. Nie do Kłobudzka tylko do Kluczborka jedziesz a nie wiesz gdzie.
MartinZS

Postprzez puciu13 2008-10-07, 1:50 pm

Ale dałem plamę zamiast napisać KLUCZBORK to wymyśliłem KŁOBUCK Sorki za pomyłkę.

[ Dodano: 2008-10-07, 2:52 pm ]
Byłeś szybszy MARTIUS.
puciu13

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna