PZPN - rózne

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez August 2008-09-29, 9:36 pm

fan78 napisał(a):Ladnie sie porobilo.Zawlocki i Tomczak przejmuja stery w PZPN.k***a smiac sie czy plakac???Przeciez oni sa jeszcze gorsi niz ferajna Listka.Ciagle czekam,juz chyba pol roku az te dwa chuje przeprosza Zaglebie Sosnowiec S.A za pomowienie jakiego dopuscili sie w poprzednim sezonie po meczu LKS-em.
Dla tych co maja krotka pamiec przypomne ze Zawlocki oglosil wszem i wobec ze mecz z LKS-em byl "opierdolony".Pozniej naszym klubem wycieraly sobie morde szmatlawce typu "Fakt" i "SuperExpress" a i dzienniki sportowe o tym napisaly.Nie tak dawno temu prokuratura oczyscila nas z wszelkich zarzutow.
Czekamy na oficjalne przeprosiny panie kur(w)atorze.

Chyba wierzysz w garbate aniołki. Prędzej wmówią wszystkim, że nasze mecze z Opalenicą czy Miedzią były utawione aniżeli nas przeproszą. A co z Widzewm ? Moim zdaniem nic.

[ Dodano: 2008-09-29, 10:42 pm ]
A to ciekawostka odnosnie pierwszego dnia oczyszczania polskiej piłki z brudu"

Kurator w PZPN - nowa miotła...

FUTBOL.PL DOWIEDZIAŁ SIĘ, CO ZAWŁOCKI ZROBIŁ PO ZAWIESZENIU ZARZĄDU

Jak dowiedział się Futbol.pl, jedną z pierwszych decyzji Roberta Zawłockiego był wyjazd do Poznania służbowym samochodem. Kurator w PZPN po zawieszeniu zarządu postanowił... pojechać do domu! Ale to nie wszystko. Już pierwszego dnia urzędowania zażądał dostępu do konta bankowego PZPN...
Zawłocki w poniedziałek po południu pojawił się w PZPN. Zawiesił zarząd PZPN i rzecznika prasowego. Potem jednak wydał decyzję niezwiązaną z porządkami w związku. Kazał dyrektorowi administracyjnemu PZPN, Tadeuszowi Oblińskemu zawieść się do rodzinnego Poznania!
Kurator zażądał także dostępu do konta bankowego PZPN - dzięki temu stanie się dysponentem pieniędzy związku. Zawłocki poprosił o zmianę podpisu, co pozwoli mu mieć dostęp do związkowej kasy.
http://futbol.pl/index_2501.php?a_2501= ... c67b13d78e
August

Postprzez Minion 2008-09-30, 11:02 am

Dobrze zrobił, bo inaczej zarząd mógłby wyprowadzic całą kasę, a jesli są zawieszeni to kontrole nad pieniedzmi musi miec p/o zarządu. A samochod to nawet w Bakomie dają czy innej kokakoli.
Minion

Postprzez Przemek26 2008-09-30, 5:08 pm

Jak się dowiedziała "Gazeta" i Sport.pl do PZPN właśnie wpłynęło pismo podpisane przez szefa FIFA Seppa Blattera i szefa UEFA Michela Platiniego. Polsce grożą konsekwencje do odebrania organizacji Euro 2012 włącznie

http://www.sport.pl/pilka/1,65029,57517 ... tora_.html

Jak Bóg istnieje niech biorą to Euro w pizdu. Wtedy można będzie spokojnie roz**** pzpn i zrobić wszytsko od nowa bez tych pedałów.
Przemek26

Postprzez YOOSHKY 2008-09-30, 5:22 pm

Nie zabiorą euro bo UEFA ponoc wiedziala o wszystkim a do tego kuratora nie wprowadzil minister tylko PKOL wiec jest ok.
YOOSHKY

Postprzez flex 2008-10-01, 11:57 am

Przepychanki przy korycie ciąg dalszy.

http://www.sport.pl/pilka/1,65029,57554 ... _jest.html
GW napisał(a):- W PZPN rządzi zarząd, a nie kurator - ogłosił Zbigniew Koźmiński, rzecznik związku. - Wybory odbędą się 30 października i wystartuje w nich czterech kandydatów: Zbigniew Boniek, Tomasz Jagodziński, Zdzisław Kręcina i Grzegorz Lato.

Z czworga złego kogo byście wybrali ?

Jeśli chodzi o mnie to Zdzisław Kręcina i Grzegorz Lato odpadają w przedbiegach. Betony i jeszcze analfabeci.
Zgodzę się z Przemkiem, moment nie jest dobry, ale trzeba to towarzystwo rozgonić.
Jedyna moja wątpliwość jest taka, czy na ich miejsce nie przyjdą gorsi.
flex
Administrator

Postprzez Przemek26 2008-10-01, 12:36 pm

flex napisał(a):Przepychanki przy korycie ciąg dalszy.

http://www.sport.pl/pilka/1,65029,57554 ... _jest.html
GW napisał(a):- W PZPN rządzi zarząd, a nie kurator - ogłosił Zbigniew Koźmiński, rzecznik związku. - Wybory odbędą się 30 października i wystartuje w nich czterech kandydatów: Zbigniew Boniek, Tomasz Jagodziński, Zdzisław Kręcina i Grzegorz Lato.

Z czworga złego kogo byście wybrali ?

Jeśli chodzi o mnie to Zdzisław Kręcina i Grzegorz Lato odpadają w przedbiegach. Betony i jeszcze analfabeci.
Zgodzę się z Przemkiem, moment nie jest dobry, ale trzeba to towarzystwo rozgonić.
Jedyna moja wątpliwość jest taka, czy na ich miejsce nie przyjdą gorsi.

Jak dla mnie żaden z nich
Kręcina bije na głowę samego Listkiewicza złodziejstwem bandyctwem i całym tym gównem.
Lato to anty kandydat dla Kręciny, przeciwnik Listka , który tworzy swoją złodziejską grupę a minutę po jego wybraniu Leo leci ze stołka.
Boniek to powtórka z rozrywki. Tu mozna przytoczyć cytat z "Piłkarskiego Pokera"
"To my teraz możemy największe numery świata....." ( czyt. WIDZEW) .

A Jagodziński, nie znam goscia ale może on być marionetką Listka.
Przemek26

Postprzez August 2008-10-01, 3:05 pm

Szczerze powiedziawszy to intersesuje mnie to wszystko co najwyżej w kontekście odzyskania przez klub punktów. Bo to, co sie dzieje tak naprawdę ze sprawiedliwością nie ma nic wspólnego. Bardziej mi to wygląda na walkę o władzę (i kasę ) wpolskiej piłce.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez fan78 2008-10-01, 4:20 pm

Jagodzinskiego pamietam z czasow pierwszej wojny futbolowej.Jako rzecznik PZPN-u nie dal sie nikomu przegadac,lojalny wspolpracownik Dziurowicza,razem z nim odszedl ze zwiazku.Z tej czworki wybralbym wlasnie jego,pozostala trojka mi sie nie widzi,szczegolnie Boniek i Lato.
fan78

Postprzez Blajpios 2008-10-01, 5:14 pm

fan78 napisał(a):Jagodzinskiego pamietam z czasow pierwszej wojny futbolowej.Jako rzecznik PZPN-u nie dal sie nikomu przegadac,lojalny wspolpracownik Dziurowicza,razem z nim odszedl ze zwiazku.Z tej czworki wybralbym wlasnie jego,pozostala trojka mi sie nie widzi,szczegolnie Boniek i Lato.

A Dziurowicz był taki głupi, by na lojalnego współpracownika wybrać sobie kogoś niepewnego w tamtych układach, które trwają do dzisiaj? Tak więc, w gruncie rzeczy, moim zdaniem - żadna różnica, którykolwiek, to tylko lekkie mutacje, przekształcenia, kontynuacja... Jeżeli mówić o tym, co może więc jakąś nadzieję budzić - to przyznam, że trudno mi na cośkolwiek stawiać. Musząc wybrać, to z kolei trochę inaczej niż Kol. fan78 bym się opowiedział. To znaczy - Boniek, ponieważ tkwił długie lata w innych układach piłki i bardziej nowoczesnej, nie uzależniony od grajdołka pięćdziesięcioletniego, może największe szanse dawałby na wyjście poza ten zaklęty krąg. Niemniej - to tylko takie "wrażeniowe" myślenie, jako dopowiedzenie do tego, od czego zacząłem. W gruncie rzeczy - największe szanse na coś nowego, to dawałby chyba właśnie kurator Zawłocki i jego ekipa. Wydaje się, że początkowo przymierzany "na swojego", "nowego Wacha", bo miał dane po temu (o ile to prawda, że to szwagier kogoś z zarządu) - jednak wszedł w jakąś tam opozycję a przygotowanie prawnicze ma. Niemniej - to także takie "wrażeniowe" myślenie.
Blajpios

Postprzez Bartos 2008-10-01, 11:00 pm

pewnie część już widziała ale dla tych co nie widzieli to niech lookną na to jak będzie wyglądał najbliższy zjazd PZPNu

http://pl.youtube.com/watch?v=RqPE37xyvOo
Bartos

Postprzez flex 2008-10-02, 8:10 am

Petycja poparcia dla rozpieprzenia PZPNu
http://www.petitiononline.com/PZPN/petition.html
flex
Administrator

Postprzez kret75 2008-10-04, 6:20 pm

Nowy wariant w PZPN
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/new ... pn,1189046

Rzecznik zawieszonego przez kuratora zarządu PZPN Zbigniew Koźmiński poinformował, że zarząd myśli o nowym wariancie rozwiązania sporu z Ministerstwem Sportu i Turystyki.

- Myślimy nad nowym, "delikatnym" wariantem, który pozwoli wybrnąć z zaistniałej sytuacji. W poniedziałek będziemy starać się go realizować - powiedział Zbigniew Koźmiński, nie zdradzając żadnych szczegółów.

Dodał przy tym, że w zasadzie teraz ruch powinien być po stronie ministerstwa, które "skasowało" porozumienie uzgodnione przez prawników obu stron.

W poniedziałek o godzinie 12.00 mija termin ultimatum postawionego polskim władzom sportowym przez Międzynarodową Federację Piłki Nożnej (FIFA), która w przypadku nie wycofania ustanowionego przed tygodniem kuratora i nie przywrócenia statutowych władz PZPN może nie dopuścić do rozegrania przez Polskę meczów eliminacyjnych MŚ 2010 z Czechami i Słowacją.

W piątek rozmowy między przedstawicielami zawieszonego zarządu PZPN a ministrem sportu zostały zerwane przez stronę rządową. Zapowiedziano, że będą kontynuowane, jeżeli FIFA cofnie postawione w środę ultimatum.

Czy UEFA zabierza nam Euro?
http://sport.interia.pl/raport/euro2012 ... ro,1189049

Europejska Unia Piłkarska (UEFA) grozi, że zabierze Polsce prawo do organizowania mistrzostw Europy 2012, jeśli nie zostaną przywrócone statutowe władze PZPN.

Wcześniej Międzynarodowa Federacja Piłki Nożnej (FIFA) ostrzegła, że nie pozwoli naszej reprezentacji rozegrać najbliższych meczów w eliminacjach mistrzostw świata. 11 października "biało-czerwoni" mają zagrać z Czechami w Chorzowie, a 15 października ze Słowacją w Bratysławie.

- Zasady są proste. Euro 2012 zostało przyznane związkowi piłkarskiemu, a nie rządowi - powiedział William Gaillard, rzecznik UEFA. - Jeśli on nie może działać albo jest zawieszony, to nie jest w stanie organizować turnieju.

6 października Trybunał Arbitrażowy ds. Sportu przy PKOl, na wniosek ministra sportu Mirosława Drzewieckiego, ustanowił Roberta Zawłockiego kuratorem PZPN, a ten zastąpił dotychczasowe władze PZPN.

13 października o godzinie 12 mija termin ultimatum postawionego polskim władzom sportowym przez FIFA, która żąda przywrócenia statutowych władz związku.

Władze światowej piłki będą ignorować wszelkie działania kuratora, bowiem przepisy tej organizacji zabraniają interwencji państwo w sprawy związku danego kraju.

- Stoimy na tym samym stanowisku, co FIFA. Nasza cierpliwość ma granice i jesteśmy blisko jej wyczerpania. Jeśli do poniedziałkowego terminu nie władze PZPN nie zostaną przywrócone, to natychmiast odbędziemy poważną dyskusję na temat przyszłości Euro 2012 - stwierdził Gaillard.
kret75
Osiedle Piastów

Postprzez Smazu 2008-10-04, 8:26 pm

http://sport.onet.pl/0,1248675,1837898,wiadomosc.html
onet.pl napisał(a):- Dość długo zastanawiałem się, o co chodzi w konflikcie między PZPN a Ministrem Sportu. I nie znalazłem dobrej odpowiedzi. UEFA nie pozwoli usunąć działaczy przez polityków. W całej Europie chroni bowiem związki przed ingerencją organów władzy - pisze na swojej oficjalnej stronie rezerwowy bramkarz Realu Madryt, Jerzy Dudek.
- Związek piłkarski jest mówiąc obrazowo "państwem w państwie". I trudno się dziwić. Gdyby było inaczej, to po każdych wyborach parlamentarnych zmieniałby się też jego prezes. Dzieje się tak na przykład w Telewizji Polskiej. UEFA nie zgadza się na drastyczne rozwiązania i moim zdaniem ma rację. Wygląda to na konflikt bez wyjścia. Ani jedni, ani drudzy nie ustąpią. A jeśli już, to pierwsi zapewne politycy (miało to już miejsce w przeszłości, nie tylko w Polsce).Myślę, że w obliczu tego sporu, potrzeba kogoś, kto bardzo dobrze zna obie strony. UEFA do końca będzie walczyć o swój PZPN i nie odpuści, wierząc w uczciwość działaczy. Kto mógłby być neutralnym rzecznikiem interesów jednych i drugich przed organami europejskimi? Wydaje mi się, że ktoś, kto wiarygodnie i rzetelnie przedstawiłby całą sytuację. Pomóc mógłby zapewne Zbigniew Boniek, który świetnie zna Michela Platiniego. Ale jest on jednym z kandydatów na prezesa PZPN … No to może ja? Zgłaszam się na ochotnika! - dodaje nasz bramkarz.

Źródło: jerzydudek.eu

Prawie zapomniałem o tym pisarzu...
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez Przemek26 2008-10-04, 8:48 pm

kret75 napisał(a):Czy UEFA zabierza nam Euro?
http://sport.interia.pl/raport/euro2012 ... ro,1189049

- Zasady są proste. Euro 2012 zostało przyznane związkowi piłkarskiemu, a nie rządowi - powiedział William Gaillard, rzecznik UEFA. - Jeśli on nie może działać albo jest zawieszony, to nie jest w stanie organizować turnieju.

To niech k***a związek buduje drogi stadiony i całe to gówno potrzebne na organizacje tych Je*** euro.

A nie rząd a co za tym idzie MY.
Przemek26

Postprzez kret75 2008-10-05, 12:33 pm

Groźba FIFA to "strachy na Lachy"
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/new ... hy,1189134

Według wicepremiera, szefa MSWiA spór o polską piłkę nożną nie jest sytuacją dramatyczną, a w ten spsób - jak podkreślił - próbują to przedstawiać przedstawiciele PZPN i FIFA.

- Na razie uważam, że sytuacja nie jest dramatyczna, ona jest celowo wprowadzana w takie tony właśnie dramatyczne ze strony urzędników czy działaczy PZPN a także FIFA - mówił Schetyna w niedzielę w TVN24.

W poniedziałek o godz. 12 mija termin ultimatum postawionego polskim władzom sportowym przez Międzynarodową Federację Piłki Nożnej (FIFA), która w przypadku nie wycofania ustanowionego przed tygodniem kuratora i nie przywrócenia statutowych władz PZPN zagroziła, że nie dopuści do rozegrania przez Polskę meczów eliminacyjnych MŚ 2010 z Czechami i Słowacją.

W piątek rozmowy między przedstawicielami zawieszonego zarządu PZPN a ministrem sportu Mirosławem Drzewieckim zostały zerwane przez stronę rządową. Zapowiedziano, że będą one kontynuowane, jeżeli FIFA cofnie postawione w środę ultimatum.

Schetyna dopytywany o ultimatum FIFA, powiedział w niedzielę: "to są strachy na Lachy".

- Ultimatum, presja, nacisk to jest zła droga i tego nie polecam, bo to nie doprowadzi do rozwiązania sytuacji - zaznaczył wicepremier. Według niego, "to jest taka batalia: kto ma mocniejsze nerwy, kto bardziej będzie powoływał się na przepisy prawa, kto będzie bardziej konsekwentny".

- Trzeba przywrócić elementarną normalność i przyzwoitość, także, a może przede wszystkim w PZPN, bo Związek, polska piłka to nie jest kilku dobrze czujących się dżentelmenów, tylko wszystkich kibiców, czyli nas wszystkich - mówił.

- Tutaj nie będzie tak, że sobie ktoś zawłaszczy piłkę nożną i powie: ja się zajmuję piłką, a wy wszystkimi innymi rzeczami, bo ja mam dobrych znajomych w Szwajcarii czy we Francji. Tak nie będzie. Piłka nożna przywrócona zostanie kibicom i to jest kwestia czasu - oświadczył szef MSWiA.

Podkreślił, że minister Drzewiecki ma w tej sprawie "wsparcie całego rządu".
kret75
Osiedle Piastów

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna