zag23 napisał(a):flex napisał(a):zag23 napisał(a):Prawda jest taka, że Zielona Architektura to partacze i tam gdzie zakładali podgrzewaną murawę tam się wszystko wali m.in. Gdynia, Łomża, Sosnowiec. Stadion Ludowy wyglądał lepiej bez podgrzewanej murawy, niż obecnie (nie stało tyle wody co teraz). Natomiast co do naszych jupiterów, to też zrobiono je delikatnie mówiąc "na odwal się". Miasto włożyło kupę kasy w te dwie inwestycje a tu taka prowizora. Proponuję zrobić jakąś manifę pod Mosir-em albo UM. Ten kto wybierał oferty tych firm powinien stracić posadę.
Owszem korupcja w budżetówce to mimo ostatnich nagonek rzecz powszednia, jednak jeśli chociaż trochę znasz się na sposobie rozstrzygania przetargów przy zamówieniach publicznych to głównym czynnikiem decydującym o wyborze oferty jest cena.
Jeśli więc ZA zaoferowała wykonanie murawy za najniższą cenę spośród innych ofert to nie można mieć do nikogo pretensji że właśnie tą ofertę wybrał.
Pamiętasz zresztą ile takich ofert było i jak poważne firmy konkurowały z ZA,
MOSIR oczywiście nie jest bez winy, bo to ludzie z MOSIRu powinni dopilnować aby zamówienie zostało zrealizowane zgodnie z zamówieniem. Określa się chyba jakiś poziom usługi ?
w 100 % sie z tobą zgadzam. Najważniejsze pytanie skoro już wybrali te firmy to czy ktokolwiek pilnował czy w należyty sposób wszystko się wykonuje. Murawę robili w pośpiechu pamiętam jak dziś a jupitery maja 1 źródło zasilania - czy tak miało być. Na stronie w piękny sposób pokazane jest jak pseudo pracownicy zabierają się za naprawę murawy. Ja się pytam gdzie jest kontrola tych ludzi. Powinien ktoś stać i patrzeć im na ręce co robią a w zasadzie czego nie robią.
Ps. znalazłem coś takiego w planie budżetu miasta z 05.02.2008 Czy jest jeszcze aktualny ? Spore pieniądze się szykują na jakiś nowy stadion na lata 2008-1010. Pliki ściągałem z BIP Sosnowiec i oznaczyłem kolorem czerwonym pola, które dotyczą stadionu Ludowego i nowego stadionu.
Tak szykuja sie ale w 2010 powiedza ze to jest nie oplacalne i Ludowy jest wystarczajacy a te miliony na stdadion sie rozejda tak zeby nikt nie mial podejrzen