Zagłębie Sosnowiec - Lechia Zielona Góra

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez mike79 2008-09-13, 5:55 pm

"Myśliwy ponoć ma ławę grzać bo Juszczak chce wstawić za niego Smółkę (wiem z pewnego zródła), to jest nieprawdopodobne żeby najlepszy napastnik siedział na ławie. On sam jest lepszy niż Bałecki ze Smółką razem wzięci. Czyżby układy w klubie?"

Dzisiejszy mecz w pełni potwierdził kolegi informacje !! Myśliwy przez bodajże 30 minut po raz kolejny potwierdził że jest jedynym napastnikiem stwarzającym zagrożenie pod bramką przeciwnika. W przeciwieństwie do kol.Smółki vel "Kmiecik".
Bardzo fajną zmianę dał również Smolec który robił sporo zamieszania na prawej stronie.Mam nadzieję że nowy trener to też widział i już w środowym meczu inaczej zestawi wyjściową "11"...
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

Postprzez Przemek26 2008-09-13, 6:38 pm

Mecz sie odbył 3 pkt zdobyte i chyba to tyle .
Przemek26

Postprzez flex 2008-09-13, 6:43 pm

Trochę naleciałości po poprzednim trenerze jeszcze zostało:
- Pajączkowski na obronie
- Smolec, Błażejewski na ławce - jak tylko weszli na boisko od razu było widać różnicę

Jednak jestem zdania, że będzie już szło ku lepszemu. Dajmy trenerowi trochę czasu na rozeznanie się w zawodnikach.
flex
Administrator

Postprzez dedi 2008-09-13, 8:24 pm

Mam nadzieję ze następnym razem będzie się więcej działo i więcej okazji zostanie wykorzystanych ważne są punkty
a moje wrazenia z meczu - zimno jak .... no wiecie
dedi

Postprzez turku 2008-09-13, 8:36 pm

Jedno co można dobrego o zarządzie powiedzieć to to że idealnie wstrzelił się z ceną biletów.
5 zł czyli połowa standardowej ceny to to ile powninien kibic był zapłacić bo można powiedzieć że tylko drugą połowę można nazwać meczem piłkarskim.

I gdyby nie to że w pierwszej nie było jeszcze tak zimno i jeszcze doping był jako tako zorganizowany to bym zasnął

Dobrze że w drugiej połowie zostali wpuszczeni Smolec i myśliwy bo byłaby tragedia.
turku

Postprzez ZAGLEBIAK00 2008-09-13, 9:26 pm

turku napisał(a): myśliwy

Nazwiska piłkarzy piszemy z dużej litery a ze mnie się śmiejecie a tak dokładniej to z mojej ortografji
ZAGLEBIAK00
Mistrz ortografii

Postprzez django 2008-09-13, 9:43 pm

neti napisał(a):Myśliwy ponoć ma ławę grzać bo Juszczak chce wstawić za niego Smółkę (wiem z pewnego zródła), to jest nieprawdopodobne żeby najlepszy napastnik siedział na ławie. On sam jest lepszy niż Bałecki ze Smółką razem wzięci. Czyżby układy w klubie?

Nazwałbym to "układem Małopolskim". Po meczu bodajże z Nielbą, Pierścionek w szatni rozpływał się nad Myśliwym i wychwalał go za bardzo dobrą grę. Następny mecz Myśliwy zaczął na ławce, a w pierwszym składzie wyszedł Smółka. Piłkarze wiedzą o sztamie między Juszczakiem, a Smółką. Obaj są z Małopolski i trzymają się razem. Juszczak od początku mocno forsował Smółkę, a miał duży wpływ na decyzje kadrowe Pierścionka. Dlatego miałem nadzieję, że razem z Pierścionkiem odejdzie z klubu jego asystent. To nie jest człowiek z Sosnowca i jak widać bardziej niż na Zagłębiu zależy mu na własnym interesie. Oby tylko Copjak jak najszybciej ogarnął całą sytuację, bo Myśliwy jest coraz bardziej sfrustrowany ( nie wiem czy zwróciliście uwagę na jego reakcję po asyście do Bałeckiego dzisiaj) i niedługo może się okazać, że stracimy naprawdę dobrego piłkarza
django

Postprzez wodorek21 2008-09-13, 9:45 pm

A ja mam pytanie co jest z Łuczywkiem i Kłodą ? Oni są kontuzjowni czy jak ?
wodorek21

Postprzez django 2008-09-13, 9:54 pm

obaj kontuzje
django

Postprzez emdżej 2008-09-13, 10:04 pm

Pierwsza połowa bardzo słaba, ale w wykonaniu obu drużyn. Po przerwie Zagłębie wreszcie ruszyło (w czym pomogła także czerwona kartka dla gracza Lechii) i zaczęło stwarzać sytuacje i tylko czekałem na bramkę, która wydawała mi się oczywista. Pierwszy egzamin trener Čopjak zdał, teraz czekamy na potwierdzenie tego w najbliższych meczach z trudniejszymi rywalami. Na razie jestem optymistą, choć umiarkowanym.
emdżej

Postprzez Bartos 2008-09-13, 10:15 pm

Zagłębie

strzały celne przez cały mecz - 3 (1 w pierwszej połowie i 2 w drugiej połowie)
i to wszystko grając pół meczu z przewagą jednego zawodnika

ledwie cztery rzuty rożne i to tylko w drugiej połowie, w pierwszej ZERO

cieszmy się z tych trzech punków bo one są najważniejsze ale tak bardzo szczerze ... dzisiejsza gra i to nawet w przewadze była tragiczna i to jest smutne! Bo przecież graliśmy z przeciętną III ligową (wg obecnej nazwy II ligową) drużyną.

Čopjak miał mało czasu i chciałbym się mylić ale jakoś nie wierze w znaczną poprawę gry.
To dalej była ta sama drużyna Pierścienia :(
Bartos

Postprzez Lopezzz 2008-09-14, 12:00 am

Szczerze to szczęśliwie wymęczone zwycięstwo. To jest 3 liga i z takimi zesoiłami powinnismy wygrywac bez problemu. Pozstaje tylko wiara ze z kazdym meczem bedzie coraz lepiej i trener cos jescze z piłkarzyków coś wyciągnie.
Lopezzz

Postprzez neti 2008-09-14, 2:41 am

Django otóz pokazal to samo co Smolarek w meczu z San Marino - zmiana panie trenerze, a tak naprawde ten gest to chyba po prostu swoje niezadowolenie; ja wcale mu sie nie dziwie, mia chopak racje, bo za 25 min. gry zrobil na boisku wiecej niz Balecki i Smolka przez caly mecz. I to juz ktorys raz z kolei, ale dlaczego tak jest ze siedzi na lawie? twoj post wiele wyjasnil..........
neti

Postprzez August 2008-09-14, 6:44 am

To była kopanina na poziomie amatorskim. W kontekście następnych meczy ciężko być optymistą. W tym spotkaniu bardzo widoczny był brak dobrego środkowego pomocnika(ów), takiego mózgu zespołu. Poza tym ja sie pytam gdzie na boisku był "fajter" Berliński ze swoim doswiadczeniem? A Cygnarze i Smółce nie wspominam bo to były piłkarskie pomyłki. Martwi mnie też sprawa tego całego Juszczaka. Kto tego gościa sprowadził i skąd ? Jeśli potwierdzą się przypuszczenia o nepotyzm to facet jest - za przeproszeniem - do wyj....nia z klubu.
PS. Zmiana spikera to chwilowo czy na stałe ?
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Sir 2008-09-14, 9:14 am

Trener Copijak nie jest cudotwórcą i w trzy dni nie zrobi zespołu, ktory nagle będzie grał ofensywny futbol i wygrywal po 3-0.

Zwróciliście uwagę na wypowiedz pomeczową trenera o tym, że ZESPÓŁ GRA BARDZO SCHEMATYCZNI I DO TYŁU.Ciekawe skąd to się bierze.....P.P.
Sir

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna