Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez kalic1906 2008-09-08, 7:11 pm

Bartos napisał(a):"I na dobre i na złe w naszym sercu ZAGŁĘBIE!!!"

to przykre co się dzieje w klubie i jego otoczeniu ale nasza Wiara w Zagłębie przetrwała już gorsze sytuacje!
Ważne aby nikt z nas nie zostawił klubu w ciężkiej sytuacji.
Dajmy wsparcie naszym piłkarzą!

w 100% popieram :D
kalic1906

Postprzez jackal29 2008-09-08, 7:21 pm

ja mam wrazenie ze ktos to robi celowo.

profesjonalisci... k***a w dupe jebani....
jackal29

Postprzez Bartos 2008-09-08, 7:46 pm

jackal29 napisał(a):klub - to za duze slowo, to banda kretynów i amatorów. mam na mysli specjalistow od podpisywania umow.
oswietlenia brak i murawy tez.

zalosne...

1) tak uważam, że klub powinien być lepiej zarządzany bo widać spore rezerwy w tej materii
ale chodząc na mecz nie kibicujesz Szatanowi tylko naszym piłkarzom a im powinniśmy pomagać bez względu na to czy Szatan i Hytry coś zawalą czy nie

2) chyba nie wiesz o czym mówisz bo to nie klub jest właścicielem stadionu i nie klub nim zarządza i też to nie klub wybierał wykonawców murawy i oświetlenia.

To miasto (MOSiR) ogłaszało przetargi oraz wybierało wykonawców i podpisywało z nimi umowy. Dlatego to też miasto (MOSiR) może wychodzić na drogę prawną odnośnie odszkodowania.

ale ... klub wynajmuje obiekt od miasta i to klub podpisuje umowy na wynajem. Więc "teoretycznie" jeśli obiekt nie spełnia wymagań określonych w umowie dzierżawy/użyczenia i klub przez to nie może rozgrywać meczy to wtedy klub może wystąpić na drogę prawną wobec MOSiRu (najemcy obiektu).
Ale to teoria bo jak klub, który za grosze wynajmuje obiekt na którym wszelkie prace i na swój koszt przeprowadza miasto (MOSiR) ma się z nimi sądzić :)
Bartos

Postprzez August 2008-09-08, 9:06 pm

Wyborcza podaje również - jako plotkę co rpawda - ale interesująca moim zdaniem kandydaturę Artura Płatka
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez turku 2008-09-08, 9:15 pm

kalic1906 napisał(a):
Bartos napisał(a):"I na dobre i na złe w naszym sercu ZAGŁĘBIE!!!"

to przykre co się dzieje w klubie i jego otoczeniu ale nasza Wiara w Zagłębie przetrwała już gorsze sytuacje!

w 100% popieram :D

Może nie na temat ale zmniejsz ten podpis, bo treści żadnej nie wniosłeś, a nawaliłeś tyle grafiki że sie tego oglądać nie da
turku

Postprzez Persymona 2008-09-09, 7:41 am

Wypadało by zmienić cenę biletów,no chyba że zarząd chcę frekwencje na poziomie 500 osób,bo z tego ci wiem,teraz praktycznie każdy olał piłkarskie Zagłębie i wszyscy przerzucili się na hokej,szkoda że kibice innych drużyn się śmieją z naszych frekwencji ale oni niewiedzą że bilety mamy na poziomie 10 zł,przy słabych wynikach drużyny w 3 lidze,a 12 mieliśmy w 2 lidze z zawodnikami i aspiracjami pierwszoligowymi i to aspiracjami rzeczywistymi a nie jak obecnie z chęciami awansu.

Panie Szatan i panie Hytry proszę Was odejdźcie z tego klubu,nie widzicie że nie potraficie ani ściągnąć sponsorów,ani przyciągnąć kibiców,tylko nawet odwrotnie pomagacie im odwrócić się od piłkarskiego Zagłębia,nie potraficie stworzyć drużyny która mogła by walczyć o awans,Wy nawet pieniędzy nie macie.

Proszę Was,nie róbcie wstydu Zagłębiu i Nam kibicom odejdźcie,oddajcie Zagłębie w ręce miasta,niech Zagłębiem się zajmie menager z prawdziwego zdarzenia,taki jak choćby Pan Socha.LUDZIE PROSZĘ Z CAŁEGO SERCA ODEJDŹCIE Z TEGO KLUBU OSZCZĘDŹCIE NAM WSTYDU.
Persymona

Postprzez hugon 2008-09-09, 9:09 am

Ciemnośc widzę ciemność ......................................
Ale i tak nadzieje umiera ostatnia , teraz trzeba oczekiwać cudu
hugon

Postprzez bolo73 2008-09-09, 9:24 am

Panie Szatan i Panie Hytry odejdźcie.Tak łatwo się to pisze prawda?A ja w tym miejscu stawiam pytanie do tych wszystkich,którzy to piszą:jeżeli oni odejdą to kto będzie wówczas będzie zarządzał klubem bo ja jakoś chętnych nie widzę.Nie widziałem rok temu i teraz też nie dostrzegam.Oddać klub w ręce miasta?Przecież znamy stanowisko miejskich rajców.O czym Wy piszecie ludzie?Zastanówcie się głęboko nad tym.Owszem ja widziałbym pewne rozwiązanie ale niestety u nas raczej niemożliwe do wprowadzenia (pisałem swego czasu dlaczego).Oddać klub w ręce kibiców ale do tego potrzebna jest wielka rzesza kibiców,którzy swoimi regularnymi,niekoniecznie wielkimi składkami byliby w stanie udźwignąć ciężar finansowania klubu (oczywiście zawsze do tego dochodziłoby grono mniejszych bądź większych sponsorów).Ostatnio rzucił mi się gdzieś w sieci artykuł o tym,że jakiś klub w którejś z niższych lig angielskich należy właśnie do kibiców.Zawodnik z tego klubu dostał propozycję transferową i wobec faktu,że klub należy do fanów to właśnie oni mieli podjąć decyzję odnośnie sprzedaży bądź nie tego gracza (taka mała ciekawostka).Niestety u nas raczej nie widzę możliwości aby taki model się sprawdził.U nas slogan na dobre i na złe jest tylko sloganem natomiast np. w Anglii ma on przełożenie na zachowanie kibiców.Pamiętam jak Sunderland grał swego czasu taki piach jak Zagłębie w zeszłym sezonie w OE.Wiecie ile tam ludzi na mecz przychodziło?ponad 20 tysięcy.Jak Manchester City poleciał do 3 ligi to wiecie ile kiboli przyszło na ich inauguracyjny mecz na własnym stadionie?35 tysięcy!!Wnioski proszę wyciągnąć samemu.
bolo73

Postprzez Zibi83 2008-09-09, 10:01 am

Persymona napisał(a):Panie Szatan i panie Hytry proszę Was odejdźcie z tego klubu,nie widzicie że nie potraficie ani ściągnąć sponsorów,ani przyciągnąć kibiców,tylko nawet odwrotnie pomagacie im odwrócić się od piłkarskiego Zagłębia,nie potraficie stworzyć drużyny która mogła by walczyć o awans,Wy nawet pieniędzy nie macie.

Tylko właśne zapomniałeś że jeśli oni odejdą to będzie KONIEC Zagłębia w II lidze bo nie będzie kompletnie pieniędzy na grę.
W klubie należy bezzwłocznie zmienić osobę odpowiadającą za marketing i promocję klubu.
Pytanie do Pana Szatana: dlaczego taki strach przed zmianą osoby odpowiedzialnej za marketing? Mamy coś do stracenia? NIC! Sponsora jak nie było tak nie ma a nie jest powiedziane że spsób próby pozyskania sponsora (prezentacji) nie miał tu coś wspólnego. W takim przypadku warto dać parę groszy więcej dla nowego pracownika ale może nareszcie coś się ruszy.

PS.NIGDY nie rozsyłać propozycji marketingowych mailem!!! Powiem wprost ja takie coś potraktowałbym jako SPAM!
Zibi83

Postprzez novack 2008-09-09, 5:38 pm

Przed chwilą w programie u "żydorowicza" , Lula poinformował ,że jednym z kandydatów na trenera jest Czech.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez kopek1906 2008-09-09, 8:08 pm

Bartos napisał/a:
"I na dobre i na złe w naszym sercu ZAGŁĘBIE!!!"

zgadzam się z bartosem pokażmy wszystkim wieśniakom w tej lidze że jesteśmy z drużynom NA DOBRE I NA ZŁE !!!!!!!!!
kopek1906

Postprzez Raul75 2008-09-09, 8:43 pm

temat jest prosty. Wszelkie zło znów nas dotyka: słaba gra, niezałatwione przez głupotę odwołanie, rozgoryczony Pierścionek, fala krytyki ze strony kibiców, gasnące jupitery, kałuże na nowej murawie, w końcu apel Szatana o większą pomoc ze strony miasta. Równia pochyła jak nic, ale to już było i mam nadzieję, że nie wróci ponownie. Z pewnością nie brak nam dobrych piłkarzy a zaryzykuję stwierdzenie, że kadra jest gotowa walczyć o najwyższe cele w tej lidze. Coś jeszcze chyba nie zaskoczyło; być może osoba nowego trenera pomoże tym chłopakom pokazać na co naprawdę ich stać. Ale nie można robić jednego; odwracać się od nich plecami. Jak niektóre s.....syny handlowały wynikami u buków to niejedni klepali ich po plecach również po przegranych (sprzedanych) meczach. Weźmy to pod uwagę i dajmy im mocne wsparcie.
Raul75

Postprzez Smazu 2008-09-09, 10:14 pm

Gdzie jest ten treneiro?Szkoda czasu,kasy,nerwów i w ogóle głowy na piłke nożną, na hokeju same plusy na futbolu same minusy... po co się denerwować?:)
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez Raul75 2008-09-09, 10:21 pm

Smazu napisał(a):Gdzie jest ten treneiro?Szkoda czasu,kasy,nerwów i w ogóle głowy na piłke nożną, na hokeju same plusy na futbolu same minusy... po co się denerwować?:)

to co ? zamykamy ?
Raul75

Postprzez MrCricket 2008-09-10, 5:24 am

Ludziska więcej wiary. W piłce jak w życiu, kryzysy nie trwają wiecznie i prędzej czy później wyjdziemy na prostą ;)
MrCricket

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna