Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Smazu 2008-09-08, 3:10 pm

django napisał(a):Zagłębie zmienia trenera

Po przegranym meczu z Kotwicą Kołobrzeg trener Piotr Pierścionek dostał od władz klubu ultimatum: trzy punkty w spotkaniu z Gawinem Królewska Wola albo rozstanie. Zagłębie po dramatycznym meczu uległo Gawinowi 4:5 i wszystko wskazuje na to, że w poniedziałek Pierścionek pożegna się z piastowaną do tej pory funkcją.

Zarząd Zagłębia nie chce oficjalnie potwierdzić decyzji o zwolnieniu Pierścionka, ale wszystko wskazuje na to, że tylko takie rozwiązanie wchodzi w grę. - Umowa była jasna. Trzy punkty w meczu z Gawinem - mówi dyrektor Zagłębia, Jerzy Lula. - W poniedziałek jesteśmy z trenerem umówieni na spotkanie, ale mogę powiedzieć, że podejmiemy odpowiednie kroki.

Tymczasem władze klubu szukają już kandydatów na następcę Pierścionka. Trwają rozmowy z trzema trenerami i, jak wynika z naszych informacji, są to osoby niezwiązane wcześniej z Zagłębiem. Tym samym nie potwierdzają się krążące po Sosnowcu plotki, jakoby na stanowisko trenera miał wrócić Jerzy Dworczyk, który dwukrotnie prowadził już zespół ze Stadionu Ludowego. - To nazwisko nie jest w tej chwili brane pod uwagę - zapewnia Lula.

Co dalej z trenerem Pierścionkiem? Decyzja należy do niego, ale być może otrzyma propozycję szkolenia młodzieży w powstałej niedawno przy Zagłębiu Akademii Piłkarskiej. - Pytanie tylko czy zaakceptuje taką ofertę - zastanawia się Lula. - Przejście z trenowania drugoligowej drużyny do grup młodzieżowych może się okazać nie do zaakceptowania dla tak ambitnego człowieka, jakim jest Piotr Pierścionek.

Źródło sportowefakty.pl : http://www.sportowefakty.pl/pilka/2008/ ... a-trenera/

:)
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez STACH PL 2008-09-08, 3:25 pm

Rysiu Wieczorek ostatnio wyleciał z Zabrza może trafi do nas
STACH PL

Postprzez mario1 2008-09-08, 3:27 pm

STACH PL napisał(a):Rysiu Wieczorek ostatnio wyleciał z Zabrza może trafi do nas

no to nie byloby zle ale nie wydaje mi sie aby bylo nas na niego stac
mario1

Postprzez zag23 2008-09-08, 3:28 pm

Moja propozycja to Tomasz Kulawik obecnie trener Młodej Wisły Kraków. Można pomyśleć jeszcze o Ryszardzie Czerwcu, Piotrze Stachu - trener Rozwoju Katowice, Marku Koniarku. Dworczyk w ostateczności.
zag23

Postprzez OLiver 2008-09-08, 3:56 pm

To na pewno nie bedzie trenerska gwiazda.Zarzad moze nas znowu zaskoczyc negatywnie i wybrac takiego trenera ktory jest malo znany ,czyli ktos kto trenowal max zespoly z lig2-3.Szatan na zawodnikow nie ma kasy a na trenera bedzie miec...??Watpie
OLiver

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2008-09-08, 4:00 pm

Ta sama metoda co z ZAWODNIKIEM NIESPODZIANKĄ - cicho sza, wszystkie
nazwiska które wymieniamy zwiazane były kiedys z Zagłebiem poza R.Wieczorkiem
Mnie najbardziej odpowidałaby osoba P.Mandrysza.-
Nie bede gdybał musze czekac aż Klub poinfomuje media i nas Szanownych
Kibiców - działacze chca miec tysiące na LUDOWYM, tak sie Kibicow nie traktuje
ja odnosze wrazenie ze Zarzad rozmawia z Fergusonem.
Pozdrawiam Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez zicoBędzin 2008-09-08, 4:16 pm

Zdecydownie Marek Koniarek!
zicoBędzin

Postprzez Theo 2008-09-08, 4:43 pm

Jeśli chodzi Dworczyka to ja jestem przeciw i mam nadzieje że nie będzie brany pod uwagę(IMO). Jakoś nie wydaje mi się żeby się trener sprawdził ale to moje subiektywne odczucie. A co do nazwiska nowego trenera to ja rozumiem posunięcie zarządu żeby nie podawać do publicznej wiadomości z kim rozmawiają. Powinni się z kimś dogadać i dopiero wtedy podać kto jest nowym trenerem. Ujawnianie nazwisk chyba nie ułatwia rozmów (negocjacji) tego samego zdania jestem w stosunku do pozyskiwania piłkarzy. Po prostu jeśli już jest kontrakt podpisany to można podać do wiadomości kto przyszedł i na jak długo podpisał kontrakt i tyle. Ewentualnie później można podać inne nazwiska które były brane pod uwagę. My przecież i tak nie będziemy wybierali kogo klub ma zatrudnić.
Theo

Postprzez OLiver 2008-09-08, 5:21 pm

Nie da sie ukryc ,ze kto sledzi informacje pilkarskie na pewno wie ze w Zaglebiu zle sie dzieje.Zarzad rozmawia podobno z 3 trenerami ,a taki trener poza oczywiscie kontraktem (premie ,kasa itp) tez bedzie chcial sie dowiedziec ,jaka jest przyszlosc klubu i oczekiwania zarzadu.Plus dla nas ze nasz klub to nie wiocha tylko znana w calym kraju "firma",ktora ma duze oczekiwania i jej miejsce powinno byc co najmniej w 1 nowej lidze,wiec nowy trener bedzie mial zapewne za zadanie awansowac juz w tym roku,czyli zrobic cos z niczego.Tej osobie ktora obejmie to gorace stanowisko,zycze powodzenia!!
OLiver

Postprzez Łuki19 2008-09-08, 6:22 pm

Czech poprowadzi Zagłębie?
Jak dowiedziało się sosnowiec.info.pl jeden z kandydatów do posady trenera Zagłębia pochodzi z zagranicy, a dokładniej z Czech. Czy to na niego padnie wybór władz klubu?
Łuki19
Obserwowany

Postprzez OLiver 2008-09-08, 6:44 pm

Tego jeszcze brakowalo ,by trenerem zostal czech.To juz w tym kraju nie ma dobrych trenerow ,czy tez sa tacy tylko duzo biorą ???!!!
OLiver

Postprzez kalic1906 2008-09-08, 6:55 pm

klopoty ze stadionem z pieniedzmi zarządem z wynikami ... teraz zobaczymy ile kibicow bedzie na meczu.. a jak juz bedzie jakas grupka to po porażce jeszcze pogorszymy sytulacje obrazliwymi przyspiewkami na pilkarzy... jeb** urzedasow itp pokazdmy ze jestesmy z ZAGŁĘBIEM w ciężkich chwilach !!!
kalic1906

Postprzez mike79 2008-09-08, 7:00 pm

Jeśli patrzec na historię Zagłebia to rozwiązania z trenerami zza południowej granicy wcale nie były takie złe. Ale czy aktualnie jest na to miejsce i czas ?!?!
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

Postprzez Bartos 2008-09-08, 7:07 pm

"I na dobre i na złe w naszym sercu ZAGŁĘBIE!!!"

to przykre co się dzieje w klubie i jego otoczeniu ale nasza Wiara w Zagłębie przetrwała już gorsze sytuacje!
Ważne aby nikt z nas nie zostawił klubu w ciężkiej sytuacji.
Dajmy wsparcie naszym piłkarzą!
Bartos

Postprzez jackal29 2008-09-08, 7:11 pm

klub - to za duze slowo, to banda kretynów i amatorów. mam na mysli specjalistow od podpisywania umow.
oswietlenia brak i murawy tez.

zalosne...
jackal29

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna