Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez AdriX_SC 2008-09-04, 8:56 pm

Tak gdyby tak arabowie kupowali kazdy klub to by ich zabraklo chyba.....
Zaglebie nie ma niestety perspektyw do inwestycji musimy wyjsc z tego bagna i wyjsc na prosta i mysle ze bedzie dobrze.
AdriX_SC

Postprzez django 2008-09-04, 8:59 pm

Ten artykuł wyjaśnia bardzo wiele, zarówno w kwestii trenera Pierścionka, jak i sprawy ujemnych punktów:

http://www.sportowefakty.pl/pilka/2008/ ... -zaglebia/
django

Postprzez hellboyek 2008-09-04, 10:51 pm

hellboyek

Postprzez MarcelZS 2008-09-04, 11:13 pm

Czytałem artykułw 11 ale stwierdzenia: czy kibice zakceptują pozostanie Pierścienia, czy zostaną z drużną w trudnych chwilach? wypowiedziane z powątpiewaniem są irytujące.

Ja decyzji o pozstawieniu trenera nie akpceptuje - podkreślam życzę mu jak najlepiej, Zagłębia nikt nie opuści i ci co chodzą na Ludowy czy zaliczają kolejne wyjady będą to robić - ale zapewne nikt nie akceptuje AMATORSKIEGO KLUBU ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC.

Wszyscy niby robią co mogą Górski, UM, MOSIR, Szatan i Hytry a także Pierścionek i piłkarze - ale wyniki tej pracy czy tez współpracy są co najmniej mierne.
Mam jedynie nadzieje, że wszyscy decydenci potrafią trzeźwo spojrzeć na mecz goryczy z Kotwicą i pochylą głowy pod obelgami publiki - bo tym razem byłu uzasadnione.
MarcelZS

Postprzez hugon 2008-09-05, 9:50 am

Każdy słowa tej piosenki zna '' Czy wygrywasz czy nie ja i tak kocham cie i na dobre i na złe w moim sercu ZAGŁĘBIE ''
Ilu zostało z klubem prawdziwych kibiców ? zaledwie kilka setek :-(
Jeszce nie tak dawno było na każdym meczu kilka tysięcy , klub miał sponsora , zero problemów finansowych ,prawdziwa idylla i nagle pierdykneło KORUPCJA wpadliśmy w szambo i nadal w nim tkwimy , dużo obietnic i pobożnych życzeń wszysce winni tylko nie klub , rada, włascicel , zawodnicy , trener, Um
Panowie'' ryba psuje sie od głowy '' pozoranckie- dyletanckie działania prowadzą tylko i wyłącznie do coraz większej degrengolady , niestety Zagłębie tonie i nie widać znikąd ratunku.....
hugon

Postprzez flex 2008-09-05, 12:19 pm

Tutaj muszę się zgodzić z Hugonem.
Szukamy wszędzie winnych takiej sytuacji, żąda się głów prezydenta, właściciela, prezesa, trenera, piłkarzy, ale czy to coś zmieni ?
Fakt może lepiej wyglądałaby sytuacja Zagłębia gdyby znalazł się jakiś sponsor, który zapewniłby stabilność klubowi.
Czy sądzicie jednak, że obecnie stać nas na trenerów, piłkarzy prezesów, dyrektorów z górnej półki którzy postawiliby klub na nogi ? Jakoś tego nie widzę. Cuda to się zdarzały w Bytomiu, ale u nas jakoś nie dostrzegam ludzi którzy chcieliby się tak poświęcić.

Dostrzegam za to inną bardzo niedobrą rzecz, która rośnie w siłę już od kilku lat.
Jeszcze za czasów Ergom gdy Zagłębie grało w III lidze na stadionie powszechne były tzw. loże szyderców, czyli niby specjalistów którzy chcąc się popisać przed znajomymi rzucali jakieś śmieszne, jednocześnie chamskie hasła dotyczące sytuacji na boisku.
Teraz mam wrażenie, że ilość takich osób rośnie w zatrważającym tempie. Prawdziwych kibiców jest coraz mniej. Wiem, że łatwo jest z trybun obrażać piłkarzy, sędziów, Pierścionka, Szatana czy Górskiego. Ale czy dzięki temu zyskujemy chwałę w świecie kibicowskim ? Czy tego typu wiejskie zachowanie w jakikolwiek sposób pomoże naszemu klubowi ?
Wręcz przeciwnie. Może spowoduje odejście odejście wymienionych osób, ale moim zdaniem także odstraszy inne osoby które mogłyby klubowi pomóc.
Ludzie szanujmy się wzajemnie.
Przy tak ogromnej fali napinaczy i krytyków nie wiem czy znajdziemy jakieś osoby które poświęcając swój czas, rodzinę, pieniądze będą chcieli tonący okręt o nazwie Zagłębie.
flex
Administrator

Postprzez MarcelZS 2008-09-05, 3:53 pm

FLEX racją jest to że łatwo się wyzywa z trybun ... ale kolejny sezon, kolejne deklaracje, kolejne mecze ostatniej szansy i kolejne porażki.... i kolejny raz nic się niestało ale bluzgi wynikają tylko z chamstwa ...ale racją jest to że dnia na dzień z sezonu na sezon doznajemy kolejnych upokorzeń.

Mnie nie cieszą zwycięstwa z Rakowem czy Słubicami, a oglądanie amatorów z Kołobrzegu śpiewających „kto wygrał mecz/” ... dla mnie są zatrważające. Nie sądzę by Kotwica miała większy potencjał finansowy, osobowy czy organizacyjny ale …. nie mają w krwi wpojonego frajerstwa zresztą jak reszta zespołów II ligowych – no może poza jednym.

Trzeba być ślepcem by nie widzieć końca Zagłębia … przykre to ale prawdziwe.

PS. Bójcie się chamy do III ligi wracamy.
MarcelZS

Postprzez Przemek26 2008-09-05, 8:31 pm

MarcelZS napisał(a):PS. Bójcie się chamy do III ligi wracamy.

Chyba IV :):):):)
Przemek26

Postprzez LucasUSA 2008-09-05, 10:44 pm

Flex - moze to nie szydercow przybywa, ale sa oni lepiej widoczni wobec braku sezonowcow :).
Wyglada na to, ze szydercy pozostali najwierniejsi :) - beda psioczyc, ale chociaz na mecze chodza :)
LucasUSA

Postprzez Zibi83 2008-09-08, 2:19 pm

No to moja proppozycja na trenera to Jerzy Dworczyk. Z tymi zawodnikami powninien sobie poradzić w ustawieniu i złożyć drużynę która może wygrywać.
Zibi83

Postprzez Smazu 2008-09-08, 2:48 pm

Zarząd gada z trzema trenerami NIE ZWIĄZANYMI wcześniej z Zagłębiem więc Dworczyk 2x odpada.
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez mayday77 2008-09-08, 2:57 pm

Smazu napisał(a):Zarząd gada z trzema trenerami NIE ZWIĄZANYMI wcześniej z Zagłębiem więc Dworczyk 2x odpada.

Kto za Pierścionka?

Piotr Pierścionek odchodzi… Po ośmiu spotkaniach w II lidze z Zagłębiem żegna się trener Piotr Pierścionek, który w bieżącym sezonie zdobył z zespołem zaledwie 11 punktów. Sosnowiecki klub znajduje się aktualnie w strefie spadkowej, dokładniej na 16. miejscu, jednak nie należy zapominać o zaległym spotkaniu w Szczecinie oraz czterech punktach zabranych nam za udział w aferze korupcyjnej. W ekstraklasie szkoleniowiec prowadził zespół także w ośmiu meczach - zaliczył sześć porażek, jedno zwycięstwo (z Widzewem Łódź) i jeden remis (z GKS BOT Bełchatów).

O decyzji przesądziła postawa zespołu w czterech ostatnich spotkaniach. Zagłębie zdobyło w nich zaledwie punkt. Celem zespołu jest awans do I ligi, więc trudno było się spodziewać innego rozwiązania. Ostatnią szansą trenera Pierścionka miało być zwycięstwo w niedzielę w Królewskiej Woli. Zagłębie przegrało 4:5, wobec czego zarząd podjął decyzję o zmianie szkoleniowca. - Trener i zawodnicy mieli walczyć o trzy punkty w spotkaniu z Gawinem, jednak mecz zakończył się porażką naszego zespołu i to dość przykrą. Rozstajemy się z trenerem za porozumieniem stron. Mam kontakt z trzema szkoleniowcami. Z jednym jestem już po rozmowie, dzisiaj będę rozmawiał z kolejnym, a jutro rano odbędę ostatnie spotkanie. We wtorek wieczorem zostanie podana informacja, kto zastąpi Piotra Pierścionka - informuje prezes Zagłębia, Paweł Hytry. Pojawiły się informacje, iż brani są pod uwagę Jerzy Dworczyk i Piotr Mandrysz. Prezes pozostawia jednak nazwiska potencjalnych następców w tajemnicy.

Nie wiadomo, co się stanie z dotychczasowym sztabem szkoleniowym. - Wszystko zależy od ustaleń jakie podejmiemy z nowym trenerem. Czy dojdzie do zmiany całego sztabu, czy tylko pierwszego trenera, będzie wiadomo już jutro - dodaje prezes Hytry.

Czy okaże się to dobra decyzja, dowiemy się już niebawem, jednak wydaje się, iż gorzej być już nie może. Czy rzeczywiście trzeba trochę więcej szczęścia, czy może koncepcja dotychczasowego szkoleniowca była zła? Niezależnie od zmiany trenera nadal głównym celem pozostaje awans drużyny do I ligi.

Źródło:www.sosnowiec.info.pl

Może coś jest na rzeczy że rozmawiają a Dworczykiem,albo z kimś kto nie prowadził jeszcze naszego Zagłębia.Piotr Mandrysz byłby też dobrym posunięciem,gość zna się na swoim fachu,no i wrócił by na stare śmieci(grał przecież u nas jako piłkarz).
mayday77

Postprzez Bartos 2008-09-08, 3:07 pm

no cóż trenera rozlicza się z wyników a tych niestety Pierścionek nie miał :(

ale powtórna zabawa ze śpiochem Dworczykiem też mi się nie podoba - on już przespał swoją szanse a wyników jakie osiągała prowadzona przez niego drużyna nie da się w żaden sposób podsumować bo nie wiadomo co miało wpływ na te wyniki.

Już prędzej Mandrysz, który jako trener miał już pare dobrych wyników (oczywiście w zachowaniu skali, że miałby objąć drużynę II-ligową a nie ekstraklasy). A po resztą Mandrysz nie jest kimś całkiem obcym bo przecież grał kiedyś w Zagłębiu.
Bartos

Postprzez Smazu 2008-09-08, 3:07 pm

Gdzieś czytałem już nie wiem gdzie , że Zagłębie prowadzi rozmowy z 3-ma trenerami niezwiązanymi wcześniej z Zagłębiem i kandydatury Dworczyk w ogóle nie biorą pod uwagę.Ale jeśli Dworczyk byłby najlepszy z tej czwórki to czemu nie...
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez Zibi83 2008-09-08, 3:10 pm

Nie wiem czemu ale znając życie i podejście do przyjmowania trenerów to znowu się okaże że mamy trenera X o którym słyszał wcześniej tylko Y
Zibi83

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna