Raków Częstochowa - Zagłębie Sosnowiec

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Przemek26 2008-08-07, 1:52 pm

novack napisał(a):Z wysokości trybun odniosłem wrażenie, że kartką ukarany został Wolny i dlatego, w mojej wypowiedzi o tym upomnieniu wspomniałem. Nawet jeśli Wolny kartki nie otrzymał, nie zmienia to faktu, że wczoraj wypadł słabiutko.
Myśliwy nie jest złym zawodnikiem, ale moim zdaniem Smolec jest jeszcze lepszy i to tyle.

Wiem że Smolec jest naprawdę wartościowym zawodnikiem i dziwię się że nie gra od pierwszych minut i to jeszcze w jednej linii obona skrzydło -pomoc skrzydło z Bartosem.

To co pokazywał grając w sparingach było godne uwagi.

Ale pisanie że wejście Smolca na 10 miunt było o niebo korzystniejsze niż gra Mysliwego..... Sorry ale to sa bzdury

Przepraszam za to za uwagę o trenerze . Pomyliłem się . To nie twoje posty były w tym tonie.
Przemek26

Postprzez STS_1906DG 2008-08-07, 2:06 pm

rossoneri, radamenez, co to w ogóle jest ? Chcecie się wyzywać dzieci to idźcie na czat. Adaś, usuń te psoty ich i daj mi ostrzezenie :/
STS_1906DG

Postprzez mayday77 2008-08-07, 3:19 pm

Byliśmy lepszym zespołem - opinie trenerów po meczu Raków Częstochowa - Zagłębie Sosnowiec

Piłkarze Zagłębia Sosnowiec kontynuują zwycięską passę. W środę sosnowiczanie pokonali na wyjeździe Raków Częstochowa 2:0. Na pomeczowej konferencji prasowej opiekun Zagłębia, Piotr Pierścionek stwierdził, że jego zespół nadal stać na lepszą grę. Podłamany był natomiast szkoleniowiec Rakowa, Robert Olbiński, który uważa, że jego drużynie czkawką odbija się spotkanie w Janikowie przegrane w pechowych okolicznościach.
Robert Olbiński (trener Rakowa Częstochowa): Żal patrzeć na zawodników, którzy w ciągu całych dziewięćdziesięciu minut grają ze spuszczonymi głowami i nie wierzą w swoje umiejętności. Nie poznawałem zespołu, który, co prawda przegrał w Janikowie, ale po walce. Potrzeba spokoju i cierpliwości, gdyż ten zespół potrafi grać w piłkę. Potrzeba tylko wstrząsnąć tymi zawodnikami. Dwa strzały Tomka Foszmańczyka na cały mecz, to za mało. Szkoda tylko, że tracimy bramki po podobnym sytuacjach, jak w Janikowie. Gratuluje zwycięstwa zespołowi z Sosnowca.

Piotr Pierścionek (trener Zagłębia Sosnowiec): Cieszymy się ze zwycięstwa. Raków jest bardzo dobrym zespołem i momentami pokazali bardzo dobrą grę. Ja osobiście żałuję, że ten zespół nie awansował do I ligi, gdyż zasłużył na to. Przez dwa lata częstochowianie zaciekle walczyli o awans. Przyjechaliśmy do Częstochowy z duszą na ramieniu, bo zagraliśmy słabe spotkanie z Jarotą Jarocin. W Sosnowcu są bardzo duże oczekiwania w stosunku do tej drużyny, a jak wiadomo w piłce nożnej na efekty pracy trzeba trochę poczekać. Wydaje mi się, że czas pracuje tylko na naszą korzyść. W meczu z Jarotą zagraliśmy katastrofalnie w obronie i zarówno przedmeczowy, jak i pomeczowy rozruch poświęciliśmy na opracowanie taktyki. Wydaje mi się, że byliśmy lepszym zespołem. Może nie o dwie, ale o jedną bramkę na pewno. Pokazaliśmy bardziej dojrzalszy futbol. Mam do dyspozycji kilku doświadczonych graczy w przeciwieństwie do trenera Olbińskiego, w którego zespole są bardzo młodzi i utalentowani zawodnicy. Ten detal i niuans okazał się decydujący na korzyść Zagłębia.

Źródło:www.SportoweFakty.pl
mayday77

Postprzez dedi 2008-08-07, 3:55 pm

Chłopacy i o co Wy się kłócicie?
Mamy 3 punkty
jesteśmu od wczoraj na plusie
Tylko mogliby na drugi raz dać więcej sektorów bo żeby coś widziec musiałam stać na kracie i taki jeden z pałą pyskował ;)
dedi

Postprzez MrCricket 2008-08-07, 3:59 pm

Byliśmy drużyna lepszą, o większych atutach piłkarskich i wynik to odzwierciedla. Zwłaszcza obrona zasługuje na duży plus. Co prawda przeraża trochę niedokładność, ale w tej lidze to norma.
Wielu zawodników przerasta poziom tej ligi, a co za tym idzie musimy grać w każdym meczu o zwycięstwo bez względu na przeciwnika i stadion.
MrCricket

Postprzez dedi 2008-08-07, 4:05 pm

Bo My w tej lidze to tylko na jeden sezon ;)
Żarty żartami ale jest lepiej
dedi

Postprzez Mathof 2008-08-07, 4:39 pm

Cały czas mysle o tym że w poprzednich sezonach (pomijając OE) mieliśmy bardzo dobrą Jesień a Wiosna szła jak krew z nosa.
Mathof

Postprzez emdżej 2008-08-07, 5:42 pm

Mathof napisał(a):Cały czas mysle o tym że w poprzednich sezonach (pomijając OE) mieliśmy bardzo dobrą Jesień a Wiosna szła jak krew z nosa.

Kiedy graliśmy ostatni sezon na tym poziomie (w dawnej III lidze) akurat było odwrotnie. Jesień: 12 zwycięstw, 1 remis, 2 porażki, wiosna: 15 zwycięstw. Więc będzie dobrze :)
emdżej

Postprzez Sir 2008-08-07, 10:10 pm

Ma rację mój Kolega Stroos, że nie ma sensu udzielać się na tym forum jeśli czyta się niektóre posty " kibiców " Zagłębia Sosnowiec i WIELKICH DOMOWYCH ZNAWCÓW futbolu.

CO do samego meczu

--- Naprawdę po meczu wychodziłem bardzo pozytywnie nastawiony. Cieszy oczywiscie wynik...ale mnie bardziej cieszy gra jaką zaprezentowali piłkarze Zagłębia przez większą część drugiej połowy....

Na duzy plus Pajączkowski ( biegal p otym skrzydle i ladnei zamykal akcje...choc powinien strzelic jeszcze jedna bramke), Bartos...asysta i duzy spokoj, Myśliwy...IDEALNE dogranei do Pajączkowskiego...ma Myśliwy przegląd pola...oraz Gostomski...wyjął dwie bramki.

Na uwagę zasługuje dobra ustawiania się zespołu i gra bez piłki...widać że to co ćwiczyl Piotrek z nimi na treningach ( USTAWIANIE SIE ) procentuje w nizszej lidze

MAŁY PLUS DLA CYGNARA>...bardzo duzo biegal i walczyl...staral sie konstruowac akcje...niezawsze mu wychodzilo...ale byl w grze caly czas

PS Przed meczem Fajnie GRZAŁO:)
Sir

Postprzez adas 2008-08-08, 7:11 am

Przemek26 napisał(a):Adaś , Myśliwy rozegrał kolejny świetny mecz, piłkarze Rakowa biegali za nim jak małolaty za dupami na dyskotece. A gość pisze że grał cinko. Sorry ale szlag mnie trafia.
Bylismy pomiatani przez wszystkie kluby w OE źle, wygrali po dennym meczu z jarotą źle, ( sam byłem nie zadowolony) , ale z Rakowem zagrali naprawdę bardzo dobrze.
Ale jak juz czytam po raz któryś jak kolega novack jedzie po Pierścionku to ręce mi się gotują.

A tak na marginesie , nie ździwiłbym się jak trener Pierścionek będzie jednym z odkryć trenerskich młodego pokolenia
Moim zdaniem Myśliwy był najlepszym zawodnikiem na boisku, niemniej różnica zdań nie jest powodem do obrażania innych forumowiczów.
adas

Postprzez Blajpios 2008-08-08, 11:27 am

adas napisał(a):
Przemek26 napisał(a):Adaś , Myśliwy rozegrał kolejny świetny mecz, piłkarze Rakowa biegali za nim jak małolaty za dupami na dyskotece. A gość pisze że grał cinko. Sorry ale szlag mnie trafia.
Bylismy pomiatani przez wszystkie kluby w OE źle, wygrali po dennym meczu z jarotą źle, ( sam byłem nie zadowolony) , ale z Rakowem zagrali naprawdę bardzo dobrze.
Ale jak juz czytam po raz któryś jak kolega novack jedzie po Pierścionku to ręce mi się gotują.

A tak na marginesie , nie ździwiłbym się jak trener Pierścionek będzie jednym z odkryć trenerskich młodego pokolenia
Moim zdaniem Myśliwy był najlepszym zawodnikiem na boisku, niemniej różnica zdań nie jest powodem do obrażania innych forumowiczów.

Czy "troglodyta", choćby w odpowiedzi na wyrażone wulgaryzmem stwierdzenie, że ktoś na oczach ma "okulary w dziwnym kształcie" ;-) też pod to podpada? Zważywszy jeszcze, że wszystko wydaje się być różnicą zdań "nader daleko idącą", dochodzącą co najmniej do poziomu matematycznego weryfikalności, jako że skoro Myśliwy miał asystę przy golu, asystę przy słupku, sam strzelił w poprzeczkę - to Zagłębie dzięki "więcej Smolca" wygrało 3-0 lub 4-0. Dlaczego tego nie podano?
Blajpios

Postprzez Mathof 2008-08-08, 6:01 pm

Powiem tak mogą w ogóle nic nie pisać o Zagłębiu żeby tylko wygrywali to się liczy, a co do Pierścionka i drużyny pierścienia to zobaczymy jak bedzie sobie radził gdy juz będzie miał za sobą z 10 spotkani i parę kontuzji.
Mathof

Postprzez koniu1906 2008-08-08, 10:34 pm

Nie rozumie niektorych poprzednich wypowiedzi i triumfu jednego kibica Zaglebia nad drugim "i gdzie jest teraz ten i gdzie jest tamten"-smieszne to jest. Panowie jestesmy kibicami jednej druzyny i wszyscy chcemy zwyciestw Zaglebia a to ze ktos byl przed meczem nastawiony sceptycznie nie jest powodem zeby po nim jechac...
koniu1906

Postprzez dedi 2008-08-09, 1:32 pm

http://www.wrzuta.pl/film/3SUVHdcoeh/sc_-_rakow
Musicie glośniej krzyczec niż tu to i będą lepiej grac ;)
dedi

Postprzez vprojekt 2008-09-13, 7:19 pm

vprojekt

Poprzednia strona

Powrót do Piłka nożna