TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez maciek123 2008-08-03, 12:35 pm

manuel90 - ale przez to że mamy ładna trawe wokół boiska to niebedziemy stadionem treningowym na Euro 2012 ! Musimy sobie stawiac coraz wyzsze cele ! Mam nadzieje ze odpowiedni ludzie wezma sie za to i zroba chociaz ten dach i boisko treningowe bo to podstawa !

Pozdrawiam :))
maciek123

Postprzez Mathof 2008-08-03, 4:25 pm

OLiver napisał(a):Teraz tak ogladam na stronie stadiony.net modernizacje niektorych obiektow i jestem w szoku.Zawisza ma juz gotowy stadion,musze przyznac ,ze wyglada fantastycznie ,jeden minus to bieznia(nie lubie stadionow takich ,wole styl angileski).Glogow ,Legnica,Janikowo,Ostrow Wielkop,CZestochowa -w kazdym z tych miast trwaja prace remontowe ,a u NAS co?? My anulujemy przetargi.W innych miastach stadion to wizytowka a u nas sa jupitery i podgrzewana murawa .. i to wszystko.

U nas jest bida ,była i będzie..
Mathof

Postprzez kret75 2008-08-03, 5:15 pm

Ta górski i Stadion, przeczytajcie ile pójdzie na tramwaje http://www.sosnowiec.info.pl/moje-miast ... ,1,4,12573 I ciekaw jestem po co przedłużać linie nr. 15 dalej na Zagórze jak tam tyle autobusów jeździ, przecież ten paraprezydent robi wszystko tylko nie to co trzeba!!!!
kret75
Osiedle Piastów

Postprzez ASTER 2008-08-04, 9:43 pm

Może tą " 15 " przesuną aż do Ząbkowic? :D
ASTER

Postprzez Bartos 2008-08-04, 9:44 pm

ASTER napisał(a):Może tą " 15 " przesuną aż do Ząbkowic? :D

ta....
na dworzec do Czeladzi :D
Bartos

Postprzez OLiver 2008-08-09, 10:38 pm

Znowu zkompromitowalismy sie ze stadionem ,a dokladnie mowiac z murawa,troche popadalo i juz kaluze .Dlaczego nie dziala drenaz ,albo tez nie ma zbiornika na odplyw wody.Dlaczego mistao sie tym nie zajmie ??Nie wyciagnietu wnioskow z meczy z lechem i wisla!!
OLiver

Postprzez Zbychu 2008-08-10, 8:03 am

OLiver napisał(a):Znowu zkompromitowalismy sie ze stadionem ,a dokladnie mowiac z murawa,troche popadalo i juz kaluze .Dlaczego nie dziala drenaz ,albo tez nie ma zbiornika na odplyw wody.Dlaczego mistao sie tym nie zajmie ??Nie wyciagnietu wnioskow z meczy z lechem i wisla!!

W pełni potwierdzam i popieram kolegę .Było mi wstyd przed gośćmi z Torunia .Nowa murawa to kompromitacja!!!!!!!!!
Woda ,woda,woda woda ............. Gdzie sÄ… ludzie odpowiedzialni za stan murawy ?Co z gwarancjÄ…?
Zbychu

Postprzez Przemek26 2008-08-10, 8:52 am

Ja czegoś nie rozmumiem. Miasto ma stadion, miasto go wyremontowało , ale to K*** Klub z niego korzysta. Czy w klubie nikt nie ma odwagi iść do UM pierd**** w stół i powiedzieć" zróbcie coś z tym KU****!!!!!!!!!!!!!!

To jest juz KPINA.
Przemek26

Postprzez OLiver 2008-08-10, 9:02 am

Tydzien temu przeczytalem w DZ ze miasto czeka na decyzje ,czy Slaski bedzie organizowal mecze Euro ,jezeli tak to bedzie remont Ludowego.Widac wiec ze wladze miasta mysla ,ze uda sie za darmo wyremontowac stadion ,chyba jest przekonanie ze duzo kasy wydano na murawe i jupitery,a reszte niech zrobi ktos zewnatrz.Wszedzie gdzie sie patrzy same remonty (Wisla ,Lubin) a u nas .....
OLiver

Postprzez Mathof 2008-08-11, 4:34 pm

To jest poj***** ludzie!!!! przeciez mozliwosc bycia zapleczem treningowym dostaną te miasta które spełniają warunki bo miasta które mogą spęlniać tak jaka Sosnowiec po remoncie to jest na kopy!!!

Więc u nas nawet Cristiano nie nasra do BRYNICY!!!
Mathof

Postprzez Sowak 2008-08-11, 5:54 pm

Hej panowie mam pytanko a propo stadionu,
kiedy i przeciwko jakiemu klubowi mielismy najwieksza frekfencje na Stadione Ludowym?

Bylbym wdzieczy za odpowiedz,

Dzieki i pozdrawiam~~
Sowak

Postprzez norryn 2008-08-11, 6:22 pm

w ostatnich latach to przy mojej osobie najwiecej osob było na Śląsku Wrocław w III lidze... Ach to byl mecz... :) 13 tyś. ludzi o ile dobrze pamietam
norryn

Postprzez mayday77 2008-08-11, 7:20 pm

Sowak napisał(a):Hej panowie mam pytanko a propo stadionu,
kiedy i przeciwko jakiemu klubowi mielismy najwieksza frekfencje na Stadione Ludowym?

Bylbym wdzieczy za odpowiedz,

Dzieki i pozdrawiam~~

Największą frekwencje w całej historii Stadionu Ludowego mieliśmy w meczu przeciw Olympiakosowi Pireus w 1963r.Na stadionie było obecnych wtedy 40 tysięcy kibiców.Zagłębie wygrało ten mecz 1:0,a że przegrało mecz w Pireusie 1:2,potrzebny był 3 mecz na neutralnym stadionie,który odbył się w Wiedniu.Niestety mecz ten przegraliśmy 0:2.
Wracając do frekwencji,osobiście nie mam pojęcia jak taka duża rzesza kibiców pomieściła się na naszym obiekcie,ale wiem że na nie istniejącej już bieżni kibice też siedzieli:)
mayday77

Postprzez Bartos 2008-08-12, 10:42 am

drenaż na "Ludowym" kilka godzin po opadach
http://zaglebie.sosnowiec.pl/galeria2/f ... 117&id=282
:)
Bartos

Postprzez emdżej 2008-08-12, 10:42 am

12.08.2008, Piłka nożna
„Zielona Architektura” jest bezradna
JL
Stan murawy Stadionu Ludowego od chwili oddania jej do użytku, czyli od listopadowego meczu Zagłębia z Wisłą Kraków jest skandaliczny. Problem z odprowadzeniem wody z pÅ‚yty boiska jest wciąż ponad siÅ‚y wykonawcy - firmy „Zielona Architektura”.

Jeszcze mamy w uszach sÅ‚owa przedstawicieli „Zielonej Architektury” z listopada ubiegÅ‚ego roku: w dwie godziny po rozÅ‚ożeniu murawy bÄ™dzie można na niej grać. Tymczasem od meczu z Wisłą minęło już osiem i pół miesiÄ…ca, a wciąż normalnie grać siÄ™ nie da. W sobotÄ™ padaÅ‚ deszcz, ale kilka godzin przed meczem. Na pÅ‚ycie boiska na miarÄ™ XXI wieku (to sÄ… sÅ‚owa wykonawcy), za którÄ… miasto zapÅ‚aciÅ‚o 3,7 mln zÅ‚, nie powinno być Å›ladu po deszczu, a tymczasem piÅ‚karze grali w wodzie. Najgorzej jest wzdÅ‚uż bocznej linii przylegajÄ…cej do trybuny zachodniej. Tutaj wody byÅ‚o po kostki.

- InterweniowaliÅ›my w „Zielonej Architekturze” już siedem razy. Przedostatnie pismo wyszÅ‚o od nas 4 lipca, ostatnie wczoraj rano z żądaniem doprowadzenia boiska do stanu użytecznoÅ›ci. Firma zawsze reaguje na nasze sygnaÅ‚y, przyjeżdżajÄ… fachowcy, przeprowadzajÄ… koÅ‚kowanie lub piaskowanie, ale rezultatu ich pracy nie widać - opowiada dyrektor sosnowieckiego MOSiR-u, Zbigniew Drążkiewicz.

Dzisiaj pracownicy „Zielonej Architektury” majÄ… odkryć dwa pasy trawnika po stronie zachodniej i dokonać niezbÄ™dnych napraw.

- Nie popuszczÄ™! JeÅ›li zajdzie taka potrzeba, bÄ™dzie zdjÄ™ta caÅ‚a murawa. Do nastÄ™pnego meczu na Stadionie Ludowym mamy dwa tygodnie czasu. PÅ‚yta boiska musi być w peÅ‚ni użyteczna do koÅ„ca okresu rocznej gwarancji – mówi dla sosnowiec.info.pl dyrektor MOSiR-u.

Szukając przyczyn powstania tego bubla nie sposób pominąć okoliczności, w jakich modernizowano płytę: na wczoraj, na "łapu capu", żeby zdążyć na mecz z Wisłą. Ten pośpiech niewątpliwie miał wpływ na jakość wykonawstwa.

P.S. Do MOSiR-u wpłynęło osiem ofert na montaż dachu nad trybuną zachodnią. Wartości kosztorysowe mieszczą się w przedziale od 1,8 mln zł do 2,5 mln zł.

http://www.sosnowiec.info.pl/sport/pilk ... ,1,4,12655
emdżej

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników