Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Blajpios 2008-07-30, 1:35 pm

robercik napisał(a):zebyscie nie zapomnieli tylko podpisac kontraktow, bo pozniej bedzie tlumaczenie, ze nie wiedzieliscie

dobre, popieram. Jak również - chodzi o dopełnienie wszystkich niezbędnych formalności, nie tylko podpisów! :-)
Blajpios

Postprzez adas 2008-07-30, 1:45 pm

Przemek26 napisał(a):
adas napisał(a):
P_M napisał(a):Tak było głośno o tym pierwszoligowcu.... a tu proszę przyszedł koleś który zagrał w Odrze Wodzisław 3 mecze w poprzednim sezonie... hahahaha śmiech na sali!

Można tylko liczyć że po sezonie bez gry podniesie się u nas... i zacznie grać może już w rundzie wiosennej... Może dopiero za rok :/
Prowadzone są rozmowy z graczem, który pierwszoligową przeszłość ma zdecydowanie bogatszą niż Artur Błażejewski.

Że tak sie zapytam czy ten gracz tak jak było to zanaczone w artykule Pana Todura to gracz który zdobył Mistrzostwo Polski w którymś z sezonów??

Bo to raczej nie zaszkodzi rozmowom bo takich może być mnóstwo
Tak Przemku zdobył i nie chodzi tu o Tomka Ciesielskiego :). Jednak ja osobiście nie wierzę aby ten zawodnik wzmocnił Zagłębie.
adas

Postprzez MarcelZS 2008-07-30, 2:54 pm

"Jednak ja osobiście nie wierzę aby ten zawodnik wzmocnił Zagłębie"

Pesymista jak zawsze :)
Ostatnio edytowano 2008-07-30, 8:21 pm przez MarcelZS, łącznie edytowano 1 raz
MarcelZS

Postprzez Przemek26 2008-07-30, 3:51 pm

adas napisał(a):
Przemek26 napisał(a):
adas napisał(a):
P_M napisał(a):Tak było głośno o tym pierwszoligowcu.... a tu proszę przyszedł koleś który zagrał w Odrze Wodzisław 3 mecze w poprzednim sezonie... hahahaha śmiech na sali!

Można tylko liczyć że po sezonie bez gry podniesie się u nas... i zacznie grać może już w rundzie wiosennej... Może dopiero za rok :/
Prowadzone są rozmowy z graczem, który pierwszoligową przeszłość ma zdecydowanie bogatszą niż Artur Błażejewski.

Że tak sie zapytam czy ten gracz tak jak było to zanaczone w artykule Pana Todura to gracz który zdobył Mistrzostwo Polski w którymś z sezonów??

Bo to raczej nie zaszkodzi rozmowom bo takich może być mnóstwo
Tak Przemku zdobył i nie chodzi tu o Tomka Ciesielskiego :). Jednak ja osobiście nie wierzę aby ten zawodnik wzmocnił Zagłębie.

Szacunek za szczerość

"Siedzisz w tym klubie"nie od dziś. Jak to jest że ktoś kto ma pojęcie o piłce uważa że on się może nieprzydać , a klub twierdzi że to ma być suprise i wzmocnienie.
No chyba że ma ma robić za maskotke i nazwiskiem przyciągnąć kibiców, tyle że na boisko wejdzie jak futzrak z Zimowego, na wejście zawodników:):):
Przemek26

Postprzez adas 2008-07-30, 7:11 pm

Przemek26 napisał(a):Szacunek za szczerość

"Siedzisz w tym klubie"nie od dziś. Jak to jest że ktoś kto ma pojęcie o piłce uważa że on się może nieprzydać , a klub twierdzi że to ma być suprise i wzmocnienie.
No chyba że ma ma robić za maskotke i nazwiskiem przyciągnąć kibiców, tyle że na boisko wejdzie jak futzrak z Zimowego, na wejście zawodników:):):
Chyba przeoczyłem wypowiedź "tego kogoś" że może się on nie przydać. Ja jako kibic, byłbym bardzo zadowolony z tego transferu.
adas

Postprzez Raul75 2008-07-30, 7:17 pm

poczekamy, zobaczymy. A do Adama taka prośba; możnaby wzorem innych stron klubowych wrzucić na 100% informacje o tym kto odchodzi a kto przychodzi. Mała rzecz a cieszy.
Raul75

Postprzez gothblack 2008-07-30, 8:52 pm

Raul75 napisał(a):poczekamy, zobaczymy. A do Adama taka prośba; możnaby wzorem innych stron klubowych wrzucić na 100% informacje o tym kto odchodzi a kto przychodzi. Mała rzecz a cieszy.

A tak na marginesie to nawet kadry nie mamy na stronie podanej.......cholera to może jakaś zasłona dymna czy co........
gothblack

Postprzez manuel90 2008-07-31, 10:43 am

STRONA GŁÓWNA
Jeszcze jeden zawodnik w Zagłębiu?
Czwartek , 31.07.2008 , godz. 08:35,
Wciąż prowadzone są rozmowy z ofensywnym zawodnikiem, który mógłby wzmocnić kadrę Zagłębia jeszcze przed rozpoczęciem rozgrywek sezonu 2008/2009. - Cały czas prowadzę rozmowy z zawodnikiem. Czy uda się go namówić do gry w Zagłębiu? Mam taką nadzieję, bo to bardzo wartościowy i solidny gracz - powiedział prezes Paweł Hytry.

no kurde chyba umrę z ciekawości kto to taki ;D mam nadzieję ze transfer dojdzie do skutku ;) Wydaje mi się ze jak na 3 ligę(nv 2) to i tak juz mamy niezłą "pakę" :P No i jeszcze ten tajemniczy zawodnik... Zaraz pewnie ktos napisze ze mamy skład na A klasę ale jest na tym forum kilka osób które potrafią tylko krytykować ;) więc się nie zdziwię...

Przejrzałem na 90minut.pl wszystkie spodziewane transfery Ekstraklasy i 1 Ligi i nie ma nic o tym transferze (nikt z rubryczki "odchodzi" w zadnym klubie nie ma w nawiasie (Zagłębie Sosnowiec) :D... pozostaje nam tylko czekać lub wróżyć z fusów ;)) Do zobaczenia w sobotę na Ludowym ;))
manuel90

KUPUJEMY czy piszemy, że kupujemy :)

Postprzez camilstone 2008-07-31, 11:05 am

Z całym szacunkiem ale 40% postów w tym temacie nadaje się do wykasowania...

"może to pan X a może Pan Y... a może nowy Ronaldo albo Rasiak" - ludzie dajcie sobie spokój.

A swoja drogą - mała rada dla administratorów strony - jak się mówi A to trzeba powiedzieć B. Skoro są prowadzone rozmowy z jakimś piłkarzem i jest duża szansa na podpisanie z nim kontraktu - to na litość boską podajcie jego nazwisko (no chyba, że ma zaszkodzić to negocjacjom).
A jeśli to nic pewnego lub w grę wchodzi windowanie ceny przez jego klub lub wspaniałego menago - to po prostu nic nie piszcie do momentu podpisania kontraktu!
camilstone

Postprzez Bartos 2008-07-31, 12:15 pm

no kto to moze byc? :D :D
tak analizujac listy transferowe: http://www.90minut.pl/transfery.php?id_sezon=73&runda=1
to nie ma tam nikogo, kto by nagle zapałał miłością do III (II) ligowego Zagłębia.
może Tomasz Kłos, Radosław Gilewicz bo niby zakonczyli kariere :)

zreszta ... nie wiem czy to nie jest tylko szum medialny po to aby odwrocic uwage kibiców od nieporadności działaczy
Bartos

?????

Postprzez mati2114 2008-07-31, 12:36 pm

Może chodzi o Marcina Smolińskiego z Legii?? Chociaż wątpie
mati2114

Postprzez Waluś 2008-07-31, 7:55 pm

Zagłębie zamknęło kadrę

tod2008-07-30, ostatnia aktualizacja 2008-07-30 21:55

Według trenera Piotra Pierścionka Artur Błażejewski jest ostatnim zawodnikiem, który dołączył do sosnowieckiego zespołu
27-letni piłkarz, który grał ostatnio w Odrze Wodzisław, podpisał dwuletni kontrakt. - Zależało mi na pozyskaniu takiego piłkarza. Jest ograny, ambitny i uniwersalny - zachwala trener, ale w sobotnim meczu z Jarotą Jarocin (g.19) na Błażejewskiego nie postawi. - Przez szacunek dla piłkarzy, którzy pracowali ze mną przez cały okres przygotowawczy. Ale może być tak, że usiądzie na rezerwie - wyjaśnia.

Szkoleniowiec nie przewiduje już więcej transferów. - Wierzę, że aktualny skład gwarantuje nam zwycięstwa. Jeżeli tak będzie, zimą czekają nas już tylko drobne korekty - tłumaczy. Dodajmy, że do zespołu wrócił Daniel Niedzielski, którego prezes Paweł Hytry przymierzał już do Stali Rzeszów. - Zabrakło go na ostatnim sparingu i poniesie w związku z tym regulaminową karę. Nie będę do tego wracał, nadal na niego liczę - mówi Pierścionek. Z zespołem wciąż trenuje Dzenan Hosić. - Nie jest zainteresowany przedłużeniem kontraktu, ale już sama jego obecność na treningach ma duże znaczenie dla młodych piłkarzy, dla których może być wzorem profesjonalizmu - kończy Pierścionek.

Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice

Szkoda, że Dżenan jednak nie zdecydował się na przedłużenie kontraktui i grę w Zagłębiu. Ostatnio widziałem jak po treningu, w którym brał udział sam dla siebie został i indywidualnie trenował
Waluś
kumaty

Postprzez Michał_Wwa 2008-07-31, 10:44 pm

Przemek26 napisał(a):Że tak sie zapytam czy ten gracz tak jak było to zanaczone w artykule Pana Todura to gracz który zdobył Mistrzostwo Polski w którymś z sezonów??

Hmmm były Mistrz Polski to może... Daniel T.? ;-)
Michał_Wwa

Postprzez mayday77 2008-08-01, 3:47 pm

Dziewięciu wspaniałych i jedna niewiadoma

Dawid Bartos

Dawid Bartos
Prezentujemy nowych zawodników Zagłębia Sosnowiec na sezon 2008/2009. Na razie pokazujemy zalety tych piłkarzy, jeśli będzie taka potrzeba krytyką zajmiemy się po sezonie.

Dawid Bartos, 29-letni obrońca
Podpisał roczny kontrakt. Jest to boczny obrońca, lubi włączać się w akcje ofensywne zespołu. Dysponuje niezłym strzałem z dystansu, potrafi wykonywać rzuty wolne. W sparingach przed nadchodzącym sezonem zdobył 2 bramki (rzut wolny i karny).

Artur Błażejewski, 27-letni pomocnik
Podpisał 2-letni kontrakt. Jest to uniwersalny pomocnik, może grać zarówno w środku pola jak i na skrzydle. Trener sosnowiczan liczy na dobrą postawę tego zawodnika, jednak na debiut będzie musiał poczekać, gdyż późno dołączył do zespołu i musi nadrobić zaległości taktyczne.

Rafał Franke, 24-letni bramkarz
Podpisał roczny kontrakt. Gracz ten dysponuje dobrym refleksem. Bramkarzem numer 1 będzie Maciej Gostomski, jednak w przypadku wyjazdu na kadrę, to Franke będzie bronił sosnowieckiej bramki.

Maciej Gostomski, 20-letni bramkarz
Zagłębie wypożyczyło tego gracza na sezon 08/09. Bardzo utalentowany bramkarz. Wychowanek szkółki bramkarskiej w Szamotułach, więc jest praktycznie skazany na sukces. Dysponuje świetnymi warunkami fizycznymi, a do tego jest niezwykle zwinny. Wszystkie te cechy powodują, iż jest on w ciągłym zainteresowaniu selekcjonerów różnych grup wiekowych reprezentacji kraju.

Radosław Jacek, 22-letni obrońca
Zagłębie wypożyczyło tego gracza na nadchodzący sezon. Jest to środkowy obrońca. Trener chwali go za dobre czytanie gry i pierwsze podanie.

Krzysztof Myśliwy, 31-letni napastnik
Podpisał roczny kontrakt. Jest to napastnik, który potrafi dobrze ustawić się w polu karnym, dzięki czemu „piłka go szuka”. W sparingach przed nadchodzącym sezonem zdobył 5 goli.

Adrian Pajączkowski, 29-letni pomocnik
Podpisał roczny kontrakt. Jest to uniwersalny pomocnik dysponujący niezłym przeglądem pola. W sparingach przed nadchodzącym sezonem zdobył 2 bramki.

Piotr Smolec, 24-letni skrzydłowy
Podpisał roczny kontrakt. Jest to uniwersalny gracz, może występować zarówno na skrzydle, jak i w ataku. Ma dobre przyspieszenie oraz niezły drybling. W sparingach przed nadchodzącym sezonem zdobył 1 bramkę.

Paweł Smółka, 21-letni napastnik
Zagłębie wypożyczyło tego gracza na sezon 08/09. Jest to wysoki napastnik, dobrze czujący się w walce o górne piłki. W sparingach przed nadchodzącym sezonem zdobył 4 bramki.

”?”, niewiadomo ilu-letnia niespodzianka działaczy Zagłębia
Zobaczymy co szykują nam działacze sosnowieckiego klubu, jednak trzeba pamiętać, iż piłkarze czasem potrafią być kapryśni i często zmieniają zdanie, pomimo tego czekamy na zapowiadane wzmocnienie.

Źródło:www.Sportowefakty.pl

Działacze piszą że kibice będą zadowoleni z pozyskania tego piłkarza-niespodzianki,mnie osobiście ucieszył by powrót na wypożyczenie (bo nie wierzę że udało by się Go kupić) do nas Patryka Małeckiego.
Myślę że wielu kibiców zgodzi się ze mną że byłoby to WIELKIE WZMOCNIENIE zespołu.
mayday77

Postprzez STS_1906DG 2008-08-01, 4:25 pm

Slucham ? Buahahah, no to mi humor poprawiłeś. Małecki do nas ? Bez żartów. Chłopak przyszedł do nas tylko dlatego że byliśmy w ekstraklasie, żeby się wypromować i pwoalczyć o miejsce w składzie Wisły. Tyle na ten temat.
STS_1906DG

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna