Ankieta na SG dotyczaca koloru strojów meczowych

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez kriss68 2008-07-10, 7:27 am

Przemek26 napisał(a):
kriss68 napisał(a):Gdzie ty widzisz historyczny znak ??
Koszulki na sparingach nowej firmy ale logo stare / trójkąt w piłce /.
Pewnie dalej nie ma porozumienia z D. Kisielem.
Barwy / jak powtarzał wielokrotnie spiker przed meczem / tradycyjne czerwono-zielone żadnej ! całkowitej czerwieni.

Jak byś przejrzał forum znalazłbyś informację że te koszulki w sparingach to stare stroje z ME

Jak byś przejrzał galerię ze sparingu z Orłem to byś zauważył że grali w koszulkach nowej firmy
http://zaglebie.sosnowiec.pl/galeria2/f ... 275&elem=0
kriss68

Postprzez PawełK 2008-07-10, 7:33 am

michaelus napisał(a):Problemem jest to, że jeszcze nigdy nie widziałem Zagłębia grającego całą rundę w jednym zestawie barw. Niestety wyglądało to z lekka na A klasę gdzie kluby mają co mecz inny kolor strojów...

Bo A klasowe drużyny to potęgi finansowe i stać ich na kilka kompletów strojów... w sezonie. Kolego oni niejednokrotnie graja więcej jak jeden sezon w jednych koszulkach plus stroje rezerwowe.
PawełK
pyszałek

Postprzez PawełK 2008-07-10, 7:36 am

kriss68 napisał(a):
Przemek26 napisał(a):
kriss68 napisał(a):Gdzie ty widzisz historyczny znak ??
Koszulki na sparingach nowej firmy ale logo stare / trójkąt w piłce /.
Pewnie dalej nie ma porozumienia z D. Kisielem.
Barwy / jak powtarzał wielokrotnie spiker przed meczem / tradycyjne czerwono-zielone żadnej ! całkowitej czerwieni.

Jak byś przejrzał forum znalazłbyś informację że te koszulki w sparingach to stare stroje z ME

Jak byś przejrzał galerię ze sparingu z Orłem to byś zauważył że grali w koszulkach nowej firmy
http://zaglebie.sosnowiec.pl/galeria2/f ... 275&elem=0

W sparingu z Orłem grali w starych strojach, od tego sezonu będą nowe!!! Z herbem historycznym, jedynym uznawanym przez kibiców!!!:)
PawełK
pyszałek

Postprzez barthez 2008-07-10, 7:37 am

adas napisał(a):
barthez napisał(a):Potwierdza to moją tezę że zestawienie czerwone koszulki, zielone spodenki, białe getry jest księżycową wizją.
Być może księżycową wizją, jednak jak zerkniesz na wynik sondy, ta "księżycowa wizja" zdecydowanie prowadzi.

Bo zdecydowana większość biorących w ankiecie osób to ludzie młodzi, którzy zbytnio nie zagłębiają się w historię klubu. Wydaje mim się ze jak w herbie są trzy kolory to koniecznie wszystkie muszą znaleźć się w stroju meczowym.
Kiedy poznają trochę teorii już tacy pewni nie są że to był najlepszy wybór.
Gdyby dać tam opcję pół koszulki czerwonej pół zielonej, białe rękawy, białe spodenki, to śmiem twierdzić że takie zestawienie było by równie popularne w głosowaniu.
Bez podawanie kontekstu, podkładu historycznej zawsze osiągnie się zamierzony cel.
Opcja która obecnie prowadzi ma najmniej wspólnego z historią Zagłębia. Być może ktoś tu zamierza przejść do historii i ją przeforsować.

Gdyby wyciągnięto z całej działalności klubu zestawy w jakich grało Zagłębie najczęściej(co najmniej kilka sezonów z rzędu) i to poddano głosowaniu, miało by to sens.
barthez

Postprzez kriss68 2008-07-10, 8:34 am

Wyniki sondy
Czwartek , 10.07.2008 , godz. 08:44,
W naszej sondzie zadaliśmy kibicom pytanie: W jakich strojach mają grać piłkarze Zagłębia w sezonie 2008/2009?. Zdecydowana większość kibiców (62,2%) opowiedziała się za odpowiedzią czerwone koszulki-zielone spodenki-białe getry. Zgodnie z sugestią fanów, podjęta została decyzja, iż właśnie taki strój będzie podstawowym kompletem graczy Zagłębia w sezonie 2008/2009.

I po temacie i jestem jak najbardziej za
np. stroje na 100 lecie klubu / mniej białego w koszulkach , ciekawe getry / http://zaglebie.sosnowiec.pl/galeria2/28112006/073.jpg lub z II ligi http://zaglebie.sosnowiec.pl/galeria2/290906a/013.jpg
nie żle się prezentują ale może firma Vigo coś nowego skomponuje .
kriss68

Postprzez Manieksc 2008-07-10, 9:11 am

barthez napisał(a):
adas napisał(a):
barthez napisał(a):Potwierdza to moją tezę że zestawienie czerwone koszulki, zielone spodenki, białe getry jest księżycową wizją.
Być może księżycową wizją, jednak jak zerkniesz na wynik sondy, ta "księżycowa wizja" zdecydowanie prowadzi.

Bo zdecydowana większość biorących w ankiecie osób to ludzie młodzi, którzy zbytnio nie zagłębiają się w historię klubu. Wydaje mim się ze jak w herbie są trzy kolory to koniecznie wszystkie muszą znaleźć się w stroju meczowym.
Kiedy poznają trochę teorii już tacy pewni nie są że to był najlepszy wybór.
Gdyby dać tam opcję pół koszulki czerwonej pół zielonej, białe rękawy, białe spodenki, to śmiem twierdzić że takie zestawienie było by równie popularne w głosowaniu.
Bez podawanie kontekstu, podkładu historycznej zawsze osiągnie się zamierzony cel.
Opcja która obecnie prowadzi ma najmniej wspólnego z historią Zagłębia. Być może ktoś tu zamierza przejść do historii i ją przeforsować.

Gdyby wyciągnięto z całej działalności klubu zestawy w jakich grało Zagłębie najczęściej(co najmniej kilka sezonów z rzędu) i to poddano głosowaniu, miało by to sens.

Choć jestem dużo młodszy ale się w pełni zgadzam stroje jak przystało na Zagłębie powinny być poważne dwukolorowe albo jednolite a takie kolorowe nawet to za ciekawie nie wygląda.
Manieksc

Postprzez barthez 2008-07-10, 10:10 am

kriss68 napisał(a):Wyniki sondy
Czwartek , 10.07.2008 , godz. 08:44,
W naszej sondzie zadaliśmy kibicom pytanie: W jakich strojach mają grać piłkarze Zagłębia w sezonie 2008/2009?. Zdecydowana większość kibiców (62,2%) opowiedziała się za odpowiedzią czerwone koszulki-zielone spodenki-białe getry. Zgodnie z sugestią fanów, podjęta została decyzja, iż właśnie taki strój będzie podstawowym kompletem graczy Zagłębia w sezonie 2008/2009.

I po temacie i jestem jak najbardziej za
np. stroje na 100 lecie klubu / mniej białego w koszulkach , ciekawe getry / http://zaglebie.sosnowiec.pl/galeria2/28112006/073.jpg lub z II ligi http://zaglebie.sosnowiec.pl/galeria2/290906a/013.jpg
nie żle się prezentują ale może firma Vigo coś nowego skomponuje .

Wiem że aparat swoje, monitor swoje i kolory wyglądają inaczej niż w rzeczywistości.
Zielony z czerwonym to kolory które lubią się "gryźć". Są trudne do zestawienia obok siebie. Praktycznie nigdy nie stosuje się łączenia czystej, mocno nasyconej czerwieni z nasyconą zielenią.
Wszystko zależny od tego jaki jest odcień koloru
Dlatego spójrz raz jeszcze na te dwie fotografie.
O ile kolory w strojach retro wyglądają w miarę ok to na drugie fotce jest to już MASAKRA!
A to dlatego że tam jest i inny czerwony jak i inny zielony.
Tyle w temacie z mojej strony. Ja nie jestem zachwycony.
barthez

Postprzez kriss68 2008-07-10, 10:42 am

Dlatego potrzebne jest dobranie odpowiedniego kontrastu kolorów bo faktycznie na drugiej fotce są one zbyt blade ale przy ciemniejszych barwach powinno to ładnie współgrać i wyglądać.
kriss68

Postprzez michaelus 2008-07-10, 11:44 am

PawełK napisał(a):
michaelus napisał(a):Problemem jest to, że jeszcze nigdy nie widziałem Zagłębia grającego całą rundę w jednym zestawie barw. Niestety wyglądało to z lekka na A klasę gdzie kluby mają co mecz inny kolor strojów...

Bo A klasowe drużyny to potęgi finansowe i stać ich na kilka kompletów strojów... w sezonie. Kolego oni niejednokrotnie graja więcej jak jeden sezon w jednych koszulkach plus stroje rezerwowe.

Ja wiem jak jest w A Klasie. Przynajmniej tej częstochowskiej. Chodziło mi o zestaw kolorystyczny strojów. Po prostu piłkarze grają tam w strojach jakie im sponsor zafunduje. Chodziło mi o system co mecz zupełnie inne barwy, bo poprzedni zestaw np. jeszcze schnie po środowym meczu. Oczywiście są kluby, gdzie piłkarze mają tylko 2 komplety, albo wręcz tylko jeden zestaw strojów (ale pasiasty, żeby nigdy nie natknąć się na zespół grający w identyczne barwy) i gdzie zawodnicy sami piorą sobie koszulki po meczu.
michaelus

Postprzez barthez 2008-07-21, 9:36 pm

Zupełnie przyzwoite komplety strojów zaprezentował nasz zespół w meczu z Kmitą. Mam nadzieję że będą w nich grali również w spotkaniach ligowych.
barthez

Postprzez hugon 2008-07-24, 12:35 pm

Oglądam zdjęcia naszych lub potencjalnych zawodników w czerwonej koszulce a na ramieniu pasek zielono biały. Niestety wygląda to tak że barwy zagłębia to czzerwień -biel - zieleń - czy nie macie takigo samego wrażenia ???
Według mnie powino być inaczej koszulka czerwona następnie zielona wstawka i dopiero biel !
hugon

Postprzez maciek123 2008-07-25, 9:21 am

ojjja jakie wy macie problemy z koszulkami , kto ma wiedziec to wie ze Zagłębie to Czerwień Zieleń Biel ;)) . Mi to nie przeszkadza ;))
maciek123

Postprzez Yokozuna_OSP 2008-07-27, 9:48 pm

Szukacie dziury w całym. Koszulki są bardzo ładne i dobrze się prezentują i jak dla mnie mogł by zostać bez zmian bo fajne wuglądają bez sponsora na klatce piersiowej.
Yokozuna_OSP

Postprzez hugon 2008-08-04, 7:33 am

Po meczu z Jarotą mam już całkowitą pewność nie tylko jak wcześniej ''wrażenie''
Koszulki te nie odpowiadają barwą Zagłębia , układ kolorystyczny wstawek na rękawie to barwy Legi. Ten biały pasek długi powinien być zielony , pewnie koszulki trafili na wyprzedaży
hugon

Poprzednia strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników