August, mike 79 - w pelni sie z Wami zgadzam. Tak prymitywnego oswiadczenia dawno nie widzialem. Utrzymane w tak prostackim stylu - jakby wyszlo spod piora sekretarza gminy w Wypierdowku Dolnym.
Zarzuty o jakies stojaki reklamowe - jakbym czytal, ze pan Jozek wyniosl 2 kilo kurzych rapek z ubojni.
Ja sie pytam, kto powazny przyjdzie pracowac w takim klubie?????
Przeczytajcie sobie wywyad z Prezesem od ktorego sie zaczelo:
http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,3503 ... nsora.html
Ja pozwole wkleic sobie fragment - nie podobal mi sie nasz prezes, ale teraz widze, ze nie docenilem jego "poziomu" - prostactwo pierwsza klasa. Nie ma sie co dziwic, ze wszyscy - poczawszy na PZPN, a skonczywszy na sponsorach, ignoruja nasz Klub.
"
W klubie usłyszałem, że Pan zainwestuje w najbliższym sezonie około 600 tysięcy złotych. Kibice przypominają, że zaraz po tym, jak objął Pan zespół, mówił Pan o milionach
- O nie. Tak nie mówiłem. Mam to nagrane. W milionach określałem budżet klubu, a nie nakłady moje czy brata.
600 tysięcy to realna kwota, ale nie mówię, że się nie zwiększy.
Jest Pan majętnym człowiekiem i pewnie zdarza się, że prosi Pan o pomoc ludzi, którzy zarabiają mniej od Pana. Jak reagują na takie prośby?
- Niechętnie. Nie znoszę tego chodzenia, tego żebrania... Chciałbym, żeby Zagłębie było wielką samowystarczalną firmą. Wspominałem już "Gazecie", że chciałbym, żeby na budżet klubu pracował hotel. Nie porzuciłem tego pomysłu.
Teraz myślę też o otwarciu sklepu. Prawdziwy kibic mógłby wtedy wybrać, czy kupić masło u nas - i pomóc drużynie, czy w wielkiej sieci - i nabić kieszeń obcokrajowcom.
Czy sprzedaż piłkarzy to Pana zdaniem dobry pomysł na podratowanie budżetu? Czy milion złotych za Adriana Marka to realna kwota?
- A dlaczego nie? Ostatnio miałem telefon w sprawie Marka. Usłyszałem
, że mogę za niego dostać 200 tysięcy złotych. Rzuciłem tylko do słuchawki: "Proszę mnie nie obrażać!". Więcej to ja wydaję na paliwo. Za takie pieniądze Marka nie sprzedam, zostanie z nami i pomoże powalczyć o awans."
No i co sadzicie, kolezanki i koledzy kibice?
600 tysiecy laskawca daje, a zaraz chwali sie, ze 200 tys to na paliwo wydaje. Coz za buractwo...
Swietny pomysl na przychody dla naszego Klubu - bedzie "kurcoki" i maslo ze Stara z bratem pod brama sprzedawal, kuzwa mac biznesmen.
Juz widze, jak Rosjanie z kapitalem 25 miliardow dolarow, beda z nim rozmawiali...
Rece opadaja... Lapy precz i won z naszego Zaglebia!!!