Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Raul75 2008-05-27, 10:38 pm

dramat;tak jednym słowem można nazwać politykę informacyjną klubu, który do tej pory grał w OE. Nigdy nie byłem krytykiem Szatana i uważałem go za faceta z jajami, bo w najgorszym momencie zdobył się na gest, który uratował nam ekstraklasę na ten jeden sezon. Ale nie może być tak panie Szatanie i panie Hytry, że skąpicie kasę dla kogoś kto rzetelnie i regularnie będzie aktualizował stronę nomen omen oficjalnego serwisu Zagłębia. Toż to czysta amatorszczyzna i świadczy o waszym podejściu do Zagłębia drodzy panowie!! Trochę szacunku dla kibiców i tego klubu z tradycjami, bo to nie są kurczaki na ubój !!!
Raul75

Postprzez August 2008-05-28, 6:58 am

Przydałby się nie tylko porządny oficjalny internetowy serwis informacyjny, ale również klubowa gazeta, a może raczej miesięcznik. Ale na dzisiaj to brzmi raczej sjako science fiction.
August

Postprzez jls 2008-05-28, 7:58 am

Najlepszy trener nie pomoże i nic nie zrobi bez wsparcia ze strony właściciela i zarządu klubu. A, niestety w Zagłębiu tego wsparcia poza gadaniem dla trenera nie widać.
Ile jest wart Pierścionek to widać po tym jak kształtuje nową drużynę. Powinien robić to dalej, ale z większym zaangażowaniem władz klubu, inaczej szkoda jego wysiłków.
Klub nie może sobie poradzić z tak prostą sprawą jak polityka informacyjna, a co dopiero kadrowa i dyscyplinarna.
jls

Postprzez Klaara 2008-05-28, 10:16 am

....Szatan to pajac u... Pierścionek to kolejny patałach.... [/quote] drogi kolego niechce nic mówić, ale za te słowa Pan szatan i Pan Pierścionek moga oddać sprawę do sądu..więc raczej bym się liczył ze słowami...chyba sie należą jakieś przeprosiny...
Klaara

Postprzez kamilwacek 2008-05-28, 12:07 pm

...Szatan to pajac u... Pierścionek to kolejny patałach....

Nie sądzę żeby pan Szatan i Pierścionek oddawali sprawe do sądu.
Denerwuje mnie takie gadanie.

Mam wielki szacunek do pana Szatana bo bez niego to w sezonie 2006/2007 gralibyśmy w 4 lidze i wywalczylibyśmy awans do nowej drugiej ligi czyli na to samo wychodzi bo i tak spadamy ale przynajmiej po 15 latach doczekaliśmy się ekstraklasy i odnieśliśmy mały sukces wygrywając z Legią 2:1,mamy zmodernizowany stadion i mam nadzieje że gra naszego zespołu w nowej 2 lidzi poprawi się.Zespół wciaż jest budowany.

Wracając do obrażania pana Szatana to jest w tym troche prawdy,koleś wyłoży 600 tyś. co jest małą sumą,szczególnie że ma więcej ale nie chce głębiej sięgnąć do sakiewki i nie chce zainwestować z Zagłębie,pewnie dlatego że nie wierzy za bardzo w nasz klub i nie chce ryzykować utraty takich pieniędzy.

Niektórzy na forum piszą że Tomasz Szatan (syn naszego właściciela) gra tylko dlatego że jego tatuś rządzi klubem,co nie jest prawdą bo Tomek to młody utalentowany zawodnik który zadebiutował w drugiej lidze jako świerzo upieczony16-latek i przebił się do pierwszego składu bez pomocy właściciela.Równie dobrze moglibyśmy mówić że gdyby ojcem Skórskiego i Pietrzaka którzy prezentują się mniej-więcej taki poziom jak Tomasz Szatan był właściciel to przebili się do składu dzięki pomocy taty.

Mam nadzieję że uda nam się stworzyć budżet na poziomie 3 000 000 zł tak jak pragnie zarząd,na razie mamy ok.milion złotych ale na sprzedaży Adriana Marka,pomocy miasta i sponsorów mam nadzieję że uda nam się stworzyć taki wielki budżet co pozwali nam na walczenie o awans do nowej 1 ligi,przypominam że mamy -4 punkty w dupe.

Mam nadzieję że mój post przekona wszystkich jak wiele Krzysztof Szatan zrobił dla naszego klubu ratując go przed bankructwem!
kamilwacek

Postprzez seler 2008-05-28, 1:27 pm

Może jak Panowie usłyszą kilka cierpkich słów na swój temat wezmą sie za siebie i za klub. Może i Pan Szatan uratował klub przed bankructwem itp itd. Ale gdybyśmy nie awansowali do OE co byśmy zyskali. MNIEJSZY WSTYD!! Cała Polska sie z nas śmieje!! A najbardziej juz zartuja sasiedzi zza Brynicy! I moim zdaniem lepiej było sie tułać w 3 lidze niż rzucać sie na głęboką wode w OE. Statyski mówia same za siebie. Pokazaliśmy sie w Polsce. Tylko nie tak jakbyśmy tego chcieli. Korupcja, śmieszny zarząd, zawodnicy, trenerzy, ogólny brak promocji klubu w regionie. Plakaty reklamujące mecz z Cracovią wisiały jeszcze 3 miesiace po meczu. Chodziły plotki ze Mittal chciał kupić Zagłębie ale nie chciano sprzedać klubu. A jak wiadomo Mittal to taki "Abramowicz". była by kasa, była by duma w regionie. A pozostał tylko WSTYD WSTYD WSTYD! I nadzieja. Teraz nie ma sponsora, zawodnicy uciekają czym zawojujemy nowa 2 lige?? Aha i gdzie ta akademia piłkarska?? Bo jak narazie dzieciaki na do Zabrza uciekaja...xD
seler

Postprzez turku 2008-05-28, 5:31 pm

Gdyby nie oni to teraz bylibyśmy amatorskim zespołem grającym w okręgówce. A tak mamy przynajmniej w miarę dobry stadion i kiepskie bo kiepskie ale perspektywy na przyszłość.
A jakby tak naprawde mittal chciał przejąć Zagłębie to by przejął i nikt by mu nie przeszkodził. Choc to pewnie tak pewne przejęcie jak swego czasu przez firme bukmacherską.
turku

Postprzez Theo 2008-05-28, 8:23 pm

Nie wiem dlaczego się tak uczepiliście Mittala. Owszem ma kasę ale za bardzo ją lubi żeby sponsorować sport. Za darmo nie będzie dawał kasy. Musiałby dostać coś w zamian. Tylko co Zagłębie może mu zaoferować?
Theo

Postprzez marcin___ 2008-05-28, 8:46 pm

MNIEJSZY WSTYD!! Cała Polska sie z nas śmieje!! A najbardziej juz zartuja sasiedzi zza Brynicy!
hmm masz jakies kompleksy wzgledem nich? obchodzi cie to? jak tak to masz dwa wyjscia psycholog albo kibicuj chelsea tam maja kase i znanych pilkarzy nie bedziesz sie musial wstydzic:)
I moim zdaniem lepiej było sie tułać w 3 lidze niż rzucać sie na głęboką wode w OE.
mielismy wystartowac w 4 nie w 3 lidze wiec nawet jakbysmy awansowali wyszloby na to samo
Chodziły plotki ze Mittal chciał kupić Zagłębie ale nie chciano sprzedać klubu. A jak wiadomo Mittal to taki "Abramowicz".
pierwszy raz slysze ze ktos mowil o kupnie przez mittala Zagłębia z tego co wiem jest on juz wlascicielem jednego klubu i raczej mu to wystarczy ale pewnie masz lepsze info.

Jezeli chodzi o promocje klubu rzeczywiscie marna no ale pomujemy sie tak jak pozwalaja n to srodki finansowe... nie chce wyjsc tutaj na obronce zarzadu ale mysle ze popadanie w skrajnosci jest przesada. Po pierwsze trzeba znalezc sponsora ktory bedzie pewny szkoda ze nie wypalil pomysl(nie wiem czemu) z reklamami wszystkich miast Zagłębia na stadionie. Jezeli chodzi o Pierscionka to musze powiedziec ze bylem sceptykiem ale gra w ostatnich meczach nie byla zla. Zarzad zarzadem z pustego nawet salomon nie naleje mowienie ze szatan to frajer bo nie lozy na klub milionow jest dosc dziwne przeciez ten czlowiek poza klubem ma tez swoje zycie i nie moze wpompowac tu wszystkich pieniedzy jakie ma zeby pare tysiecy osob bylo zadowolonych... ja poczekalbym z jakimikolwiek komentarzami chociaz na poczatek przyszlego sezonu. Pozdrawiam.
marcin___

Postprzez August 2008-05-28, 9:58 pm

Mittal Ostrawa sponsoruje Banika, ale tam zakład jest w 1 mieście a u nas w 4 zakłady w 3 różnych nie przepadających za sobą regionach. I to przynajmniej jeden z głównych powodów. O tym , jaoby Mittal złożył ofertę zakupu (obok Szatana i Kotraku)akcji klubu Włochom, pisała w zeszłym roku Wyborcza. Wg moich źródel Mittal tego nie potwierdził.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez MrCricket 2008-05-29, 3:41 pm

Według mnie ta sprawa z Mittalem to zwykła bujda i nigdy nie było żadnego zaintereswowania. Hindus chojnością nie grzeszy, a poza tym dobrze zna realia jakie funkcjonowały/funkcjonują w polskim sporcie i serio było mu to niepotrzebne.
MrCricket

Postprzez August 2008-05-29, 4:27 pm

O Mittalu możemy sobie pobajdurzyć do woli, ale faktem jest że wokół klubu zalegla taka cisza, że za chwilę trzeba będzie się zastanawiać czy jeszcze istnieje.
August

Postprzez Lars 2008-05-29, 6:57 pm

Zagłebie to jeszcze istnieje?
jeśli milczenie jest oznaką braku jakichkolwiek działań, no to pykamy sobie w środku tabeli razem z Tychami, Kluczborkiem i innymi dzikimi wężami.
Widzew sobie spokojnie wygra grupe zachodnią...a my troche pogramy w tej 3 lidze na to wygląda...
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez Blajpios 2008-05-30, 5:43 pm

A swoją drogą, to milczenie przy Zagłębiu, na stronach itd, naprawdę jest bardzo smutne i nie za dobrze wróży. Obojętnie, czy dlatego, że - nie daj Boże - znów wraca Zagłębie w szeregii "starej dobrej gwardii, systemu polskiej piłki skorumpowanego od lat pięćdziesiątych" - czy to znak, że jest coraz biedniej i coraz niższe ambicje. Choć - wolałbym to drugie, jeżeli tylko nastawione byłoby: by uczciwie.
Nawet już się nie zauważa jednej ciekawej okoliczności. Śląsk przejmie tradycje wrocławskie, od Groclinu dziedzictwo realne (choćby miejsce w ekstraklasie) a tak w ogóle, powstać ma nowy organizm. Ciekaw jestem, jak np. 90minut będzie podawać więc datę powstania klubu? hm ;-) Jakkolwiek - szacunek dla kibiców wrocławskich, którzy wywalczyli swoją tradycję i nie kupiły ich puchary, szacunek wielki dla p. Drzymały, który odłożył własne ambicje i przywiązanie do rodzinnego Grodziska; ufam, że Grodzisk też nie będzie skrzywdzony kibice słowa dotrzymają a p. Drzymała będzie miał możliwość robienia wielkiej a uczciwej piłki. Niemniej - co do liczenia daty klubu, ciekawe to, bo może się przydać Zagłębiu, choć i tak sytuacja nie do końca przystająca, bo jednak przecież były też to czasy zaborów i ścigania szczególnie w Zagłębiu wszelkich polskich ruchów po Republice Zagłębiowskiej...
Blajpios

Postprzez MarcelZS 2008-05-30, 9:34 pm

Trudno szukać jakichkolwiek pozytywów.... troche zaczyna pachnieć wariantem białostockim ... czyli "NIE BĘDZIE NIC" ....

Nie można ciąglę ropatrywać wszelkich krzywd płynących z PZPN-u i liczyć na pomoc miasta ... okres karencji dla Właściela i Zarządu się skończył - ja zaczynam wymagać, bo 100 lat historii wymaga szacunku i odpowiedzialności. Jesli się nie umie jej podjąć to wystaje zawsze honorowe wyjście rezygnacji.

PS. CO się dziej ze stroną???
MarcelZS

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna