Ja się zastanawiam dlaczego klub który jest ewenementem na skalę polską ma takie problemy żeby zdobyć sponsorów.
Bo jesli spojrzeć w ilu miastach regionu są kibice Zagłębia to aż przykro się robi że nie potrafimy tego wykorzystać.
Przecież Zagłębie to chyba największy region w Polsce gdzie można chodzić w barwach jednego klubu i nie dostać po gębie. Gdzie tak jest jak u nas. Sosnowiec, Będzin, Czeladź, Dąbrowa górnicza wszędzie można pójść i od nikogo po gębie sie nie dostanie. A wymieniłem tylko największe miasta.
Czy jest tak jeszce gdzies w Polsce? W katowicach kibic gieksy dostanie od kibica ruchu lub na odwrót w w zależności w której dzielnicy będzie się znajdował, w krakowie crakovia walczy z wisłą, w łodzi widzewiak od kibiców łks dostanie a w warszawie poloniści od naszych braci.
Tylko u nas jest w miarę spokój. I wiem że jak wyjdę z domu w bluzie Zagłębia to nikt nie będzie mnie ścigał.
Mamy ogromny potencjał tylko trzeba umieć go wykorzystać i potrzeba do tego człowieka z głowa i doświadczeniem bo inaczej dalej będziemy tkwić w odmętach niższych lig.