Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez August 2008-05-16, 5:25 am

LucasUSA napisał(a):Zdziwiony jestem, ze ktos nie skomentowal potencjalu sponsorskiego wlasciciela naszego Klubu. Panie Szatan, te 600 tys to se pan moze w buty wsadzic. Mala cena, zeby byc wlascicielem naszego klubu.
Panowie, przeciez to jest zart! Lepszy Merc tyle kosztuje!
Ten Szatan to nawet chyba nie jest w pierwszym milionie najbogatszych w Polsce...
Zeby przynajmniej menadzerem byl blyskotliwym - a tu pokazal zenade przez caly sezon.
Podsumuje zaslyszanym niedawno:
"Dac chlopu gowno, nie zegarek!"

Znasz lepszego, który chętnie dałby większe pieniądze na klub ?
August

Postprzez Przemek29 2008-05-16, 1:08 pm

LucasUSA napisał(a):Zdziwiony jestem, ze ktos nie skomentowal potencjalu sponsorskiego wlasciciela naszego Klubu. Panie Szatan, te 600 tys to se pan moze w buty wsadzic. Mala cena, zeby byc wlascicielem naszego klubu.
Panowie, przeciez to jest zart! Lepszy Merc tyle kosztuje!
Ten Szatan to nawet chyba nie jest w pierwszym milionie najbogatszych w Polsce...
Zeby przynajmniej menadzerem byl blyskotliwym - a tu pokazal zenade przez caly sezon.
Podsumuje zaslyszanym niedawno:
"Dac chlopu gowno, nie zegarek!"

Jakoś PB wystarczył milion na awans z II do OE
Nie wiele pewnie więcej wystarczyło do utrzymania w OE notabene , mając stadion i zaplecze w opłakanym stanie.
Więc te 600 tyś na II ( III) ligę jest chyba nie mało, a na pewno wystarczająco.
Przemek29

Postprzez LucasUSA 2008-05-16, 2:05 pm

Nie August, dajmy byle komu, byle tylko wzial. O czym my tu mowimy - jakie ambicje mozna miec za 600 tys? A jak zarzadza klubem wszyscy widzimy.
Ja tez poczatkowo nie ocenialem go pobieznie po jego "profilu biznesowym", ale teraz niestety musialem zmienic zdanie. A przede wszystkim nie podaruje, ze odpuszczono walke, kiedy mozna bylo jeszcze pokusic sie o lepszy rezultat. Widac kaski mial tylko na ta trzecia lige i nasze podejrzenia sie sprawdzily. Przeciez dalej bedzie Prezesem. Kuzwa jakbym Dyzme widzial.
Czy w Polonii przewinelo sie 45 zawodnikow, huk wie ilu trenerow, ile nietrafnych transferow (Yeti Kamerunczyk...) czy transferow z ktorych zbyt szybko zrezygnowano? Czy nie widzicie, ze my ta OE przegralismy w zalosnym stylu nie przez poziom sportowy, ale organizacyjny?
LucasUSA

Postprzez fan78 2008-05-16, 3:05 pm

Zgadzam sie z Lucasem.Stoczylismy sie na dno za sprawa dwoch panow a wlasciwie jednego ktory sterowal tym drugim.Zatrudniono w trakcie sezonu czlowieka ktory mial szukac dla Zaglebia sponsorow,facet uciekl po miesiacu jak zobaczyl z kim ma do czynienia."Zawca i odkrywca futbolowych talentow" Hytry sprowadzal zawodnikow,placil im pensje(choc moze wcale nie placil?),po czym po jakims czasie dochodzil do wniosku ze jednak nie sa mu potrzebni i sie ich pozbywal bez dania im jakiejkolwiek szansy.Pozbycie sie z klubu Dawida Skrzypka przy jednoczesnych zapewnieniach ze pewnie za pol roku wroci(a moze wcale nie wroci?) i pomoze nam w walce do drugiej(pierwszej)ligii,zakrawa na jakas kpine.Przeciez jakby mial grac z nami w tej III lidze to czy nie lepiej go zgrywac z pozostalymi zawodnikami ktorzy beda w niej grac?Zrywanie kontraktow z zawodnikami za pomoca automatycznej sekretarki pokazuje w pelni profesjonalizm tych panow.Nie wspominam juz o obiecanych kibicom koszulkach replikach ktore mialy trafic do sprzedazy w marcu choc nigdy nie trafily,marnej albo zadnej promocji klubu w regionie(poza kilkoma bilbordami)czy wirtualnej(i ciagle w planach) Akademii Pilkarskiej.
Z tymi ludzmi w nowym sezonie nie osiagniemy niczego,to 100% amatorzy i dyletanci w kwestiach pilki noznej czy zarzadzania klubem sportowym.Pozdrawiam.
fan78

Postprzez August 2008-05-16, 3:13 pm

LucasUSA napisał(a):Nie August, dajmy byle komu, byle tylko wzial. O czym my tu mowimy - jakie ambicje mozna miec za 600 tys? A jak zarzadza klubem wszyscy widzimy.
Ja tez poczatkowo nie ocenialem go pobieznie po jego "profilu biznesowym", ale teraz niestety musialem zmienic zdanie. A przede wszystkim nie podaruje, ze odpuszczono walke, kiedy mozna bylo jeszcze pokusic sie o lepszy rezultat. Widac kaski mial tylko na ta trzecia lige i nasze podejrzenia sie sprawdzily. Przeciez dalej bedzie Prezesem. Kuzwa jakbym Dyzme widzial.
Czy w Polonii przewinelo sie 45 zawodnikow, huk wie ilu trenerow, ile nietrafnych transferow (Yeti Kamerunczyk...) czy transferow z ktorych zbyt szybko zrezygnowano? Czy nie widzicie, ze my ta OE przegralismy w zalosnym stylu nie przez poziom sportowy, ale organizacyjny?

Nie jestem wielbicielem ani urody, ani charakteru tudzież dotychczasowej dizłalności Pana Szatana w Zagłębiu. Ale jaka była czy jest alternatywa ? A może znajdziesz jakiegoś chętengo w Stanach ?
August

Postprzez kanel 2008-05-16, 3:32 pm

Nie ma co się kłócić,wszyscy wiedzą jak jest!Nie jest dobrze nie możemy liczyć na obecnego sponsora(właściciela) bo 600 tyś to naprawdę śmieszna kwota nawet na 3 lig!Naprawdę jeśli chcemy jeszcze kiedyś grać w ekstraklasie i szybko awansować do 2 ligi w dobrym stylu należy coś z tym zrobić!Może kibice sami powinni poszukać sponsorów.
Działajmy wspólnie to może przynieść jakieś korzyści!Na pewno wśród kibiców jest kilku łebskich gości i mają jakieś nie głupie pomysły!
kanel

Postprzez Zibi33 2008-05-16, 6:32 pm

Do klubu musi wrócić Leszek Baczyński,w innym wypadku czeka nas sezon walki o utrzymanie w III lidze.
Baczyński gwarantuje,że wróci zaufanie kibiców do władz klubu i podniesię się poziom sportowy.
Zibi33

Postprzez Raul75 2008-05-16, 7:18 pm

no nie; znów to samo! Baczyński nie przyniesie Ci miliona w walizce i nie wyłozy go na stół!!! Ludzie; jaki by Szatan nie był, jak by nie działał przypomnijcie sobie jaka była rzeczywistość przed jesienią. Degradacja, problemy z właścicielami i jakiś tam kotrak. A chłop wziął to wszystko i ogarnął,wtedy kiedy nikt o tym nawet nie myślał po rozmowach z Ergom dla niego nieudanych; wypieprzył podkrakowskie gwiazdy razem z trenerem a i tak przed rundą nie było piłkarsko możliwości utrzymać się w OE. Ja doceniam zaangażowanie i mimo kilku niskich porażek i w miarę wyrównanych pojedynków bylismy najsłabszą drużyną w OE. Trzymajmy się więc faktów i patrzmy realnie na rzeczywistość. Niech kibice też uderzą się w pierś, bo frekwencja na meczach OE tak domowych jak i wyjazdowych była kiepska poza kilkoma wyjątkami. Nie chcę specjalnie zachwalać ten zestaw włodarzy Zagłębia ale gdyby nie to, różnie mogłoby być i o tym pamiętajmy
Raul75

Postprzez LucasUSA 2008-05-16, 8:27 pm

Raul75 napisał(a):no nie; znów to samo! Baczyński nie przyniesie Ci miliona w walizce i nie wyłozy go na stół!!! Ludzie; jaki by Szatan nie był, jak by nie działał przypomnijcie sobie jaka była rzeczywistość przed jesienią. Degradacja, problemy z właścicielami i jakiś tam kotrak. A chłop wziął to wszystko i ogarnął,wtedy kiedy nikt o tym nawet nie myślał po rozmowach z Ergom dla niego nieudanych; wypieprzył podkrakowskie gwiazdy razem z trenerem a i tak przed rundą nie było piłkarsko możliwości utrzymać się w OE. Ja doceniam zaangażowanie i mimo kilku niskich porażek i w miarę wyrównanych pojedynków bylismy najsłabszą drużyną w OE. Trzymajmy się więc faktów i patrzmy realnie na rzeczywistość. Niech kibice też uderzą się w pierś, bo frekwencja na meczach OE tak domowych jak i wyjazdowych była kiepska poza kilkoma wyjątkami. Nie chcę specjalnie zachwalać ten zestaw włodarzy Zagłębia ale gdyby nie to, różnie mogłoby być i o tym pamiętajmy

No dobrze, ale coz ten Szatan zrobil? Kupil klub za "zlotowke" a potem ciagnal wozek za kase z Orange i od Wlochow! Przepraszam, zasponsorowal wyjazd na zgrupowanie - o warunkach pilkarze tez sie wypowiadali. Jak ktos bierze klub ze stuletnia tradycja za poldarmo to oczekiwac mozna od niego, ze wylozy miliony!
Wypieprzyl podkrakowskie dziady - a czym zastapil? Kogo ciekawego sprowadzil? Jakies ciekawe odkrycia? Moze cos przegapilem? Jesienia jeszcze byla szansa na walke, po przerwie kazdy wiedzial, ze lecimy. Spisal nas na straty!
Kowalik jakos zostal doceniony przez Polonie Warszawa, ale nie o nim tu mowa.
August - pogadam z Billem G., moze sie zgodzi.
LucasUSA

Postprzez Raul75 2008-05-16, 9:15 pm

Kowalik nic w Polonii nie zrobił a jak widzisz a mój post miał tylko zwrócić uwagę na to, że w sytuacji gdy wszyscy chcieli Zagłębie zrobić w c***.. (patrz kotrak) Szatan wziął sprawy w swoje ręce. Trochę szacunku !!! Masz większe możliwości to startuj choć dolar teraz słabiutki
Raul75

Postprzez LucasUSA 2008-05-16, 9:42 pm

Szacunek do niego mialem, ale przed sezonem. Po co sie porywal z motyka na slonce, jak nie mial zaplecza i umiejetnosci? A jaka mamy gwarancje, ze w polowie sezonu nie zostawi nas bo mu sianka braknie?
A dolara i moja skromna osobe zostaw w spokoju - ja jestem tylko zwyklym, wkurzonym kibicem, a nie Nadzieja Polskiego Biznesu i Przemyslu Drobiarskiego i na takowego sie nie kreuje.
LucasUSA

Postprzez Raul75 2008-05-16, 9:56 pm

LucasUSA napisał(a):Szacunek do niego mialem, ale przed sezonem. Po co sie porywal z motyka na slonce, jak nie mial zaplecza i umiejetnosci? A jaka mamy gwarancje, ze w polowie sezonu nie zostawi nas bo mu sianka braknie?
A dolara i moja skromna osobe zostaw w spokoju - ja jestem tylko zwyklym, wkurzonym kibicem, a nie Nadzieja Polskiego Biznesu i Przemyslu Drobiarskiego i na takowego sie nie kreuje.

A jaką masz alternatywę drogi kolego?? Płomień pada, hokej może bedzie się liczył ale nie wiadomo a piłka zdana jest tylko na łaskę prywatnego sponsora. Dlatego proszę Cię niech twoja krytyka będzie konstruktywna i zamiast narzekać skrzyknij swoich kumpli z New Dżersej na ściepę na Zagłębie. Zrób jakąs imprezę z Zagłębiem w tle, jakieś zdjęcia, filmiki, sprzedaż pamiatek na weekendzie. Myślę, że jest tam was więcej; naszych sympatyków. Do dzieła Bracie!
Raul75

Postprzez LucasUSA 2008-05-17, 2:55 am

Raul, a co - zostane za to Prezesem? ;) Ja tylko wymagam, zeby Wlasciciel mojego Zaglebia poczul sie zobowiazany tym faktem, a nie rzucal jakis marnych 600 tys. Taka pozycja w moim mniemaniu powinna "kosztowac" wiecej.
Ja go szanuje, tak jak szanuje kazdego kibica Zaglebia, powiem wiecej, jest jednym z najbardziej oddanych Zaglebiu ludzi. Ale czy to wystarcza, zeby miec nasz skarb na "wlasnosc"? Czy pod takim przewodnictwem osiagniemy szczyt? Od kogos, kto mieni sie wlascicielem mojego klubu wymagam wiecej.
Raul - a Ty co zrobiles ostatnio dla klubu?
LucasUSA

Postprzez gregor 2008-05-17, 8:17 am

Panowie przerzucacie się argumentami w słusznej sprawie ,leży Wam obojgu na sercu dobro klubu , jednakowoż to jedynie p.Szatan raczył schylić się nad "chorym" i podał tonącemu brzytew.Była to jedyna osoba , która podała ów skalpel , tłumu chętnych wyczekiwanych, jak amerykański ląd przez Kolumba , do finansowania Chluby Regionu Zagłębia Dąbrowskiego na horyzoncie biznesu - daremnie wypatrywać . Przez co pieniądze p.S. nie śmierdzą i każde takowe wypominanie gościowi jego "marnego keszu" jest poniekąd nie na miejscu . Przerost formy nad treścią ,ponieważ chciejstwem mocnego klubu nikt jeszcze nie zbudował . Powołano do życia niejaki bodajże " Klub 100 " , któren w zamierzeniu miał wspierać finansową działalność zarządu klubu - zdechło szybko , szybciej niż się narodziło.Czy brakuje w Regionie Zagłębia Dąbrowskiego ludzi biznesu ,którzy identyfikują się z Zagłębiem ? Czy zasługujemy jako Region Zagłębia na taką indolencję naszych liderów gospodarczych i politycznych?
Trzeba z tym coś zrobić, tylko co i jak ? Jeśli osoby będące liderami gospodarczymi i politycznymi w Regionie nie zacieśnią szeregu to szarzy ludkowie będą chodzić na III-ligę
ups!!! II-zreformowaną do usranej . Działanie oddolne wymusi posunięcia na elitach , bo to one trzymają gospodarkę i politykę .Jesteście młodzi działajcie to jest WASZA ulotna chwila.
pozdro Zagłębiowska Wiaro !!!
gregor

Postprzez fan78 2008-05-17, 11:24 am

Niech mieszkancy regionu placa skladki na klub,w zamian dac im mozliwosc wyboru prezesa,np. na 3 letnia kadencje i po klopocie.:)I mamy polska Barcelone:)
fan78

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników