przez Blajpios 2008-05-01, 11:04 pm
A ja, niestety, obawiam się, że jestem "realistą większym". To znaczy: "dajcie sobie, chłopcy, czadu, z Waszymi marzeniami o przechytrzeniu Wielkich Magów. Absolutnie: dajcie sobie czadu z Waszym myślenem o przechytrzeniu Mistrzów Starego Stylu, gdy jednocześnie chcecie być Zwycięzcami Nowego. Zwycięzcami Nowego możecie być tylko, o ile zgodzicie się być Przegranymi Starego. Kropka. Konkretnie: właśnie tak, jak napisałem. Jeżeli jesteście głupi - Panie Szatan i Reszta - to zlekceważycie, co piszę. Próbując iść na "układy" - przegracie. Jeżeli tego nie zrozumiecie po sprawie imienia "Tchami", toście głupi są! Fakt, że idąc konsekwentie dalej w hasło "uczciwość serwisu", najpierw przegracie, jak w aktualnym układzie jest. Czytelniej pisząc: chodzi o obecne układanie się w lidze. Może - i zmniejszycie układ, spadnie tylko do nowej II ligi Zagłębie i to bez wyraźnych układów korupcyjnych Zagłębie. Wielu Kibiców pochwali. A jednak...
A jednak zje Was nieuczciwość, choć wybieraliście inaczej i choć pozornie - nikty Was nie umoczył.
A jednak....
A jednak... pójdziecie na nieuczciwość, bo pójdziecie na układ ze "starym". "Stare"... nie będzie żąda wprost.... byście poszli na nieucziwe. I przystając właśnie na to, pomimo Wszego wrażenia, że macie niby gwarancje "nowej ucciwości": przegracie. Bo nie będziecie mężczyzną, wejdziecie po prostu w nową nieuczciowość, nowy Układ,choćby nie chciał wprost Waszej nieuczciwośc. Niby nic groźnego - nie wchodzcieie przecież - jak najbardziej - w "Stary Układ". Nawet - w "nowy"nie bardzo widać,, że wchodzicie.
A jednak- to wystarczy. W Jak Najbardziej STary Byście Weszli....