Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez MrCricket 2008-04-12, 3:23 pm

Pierdolice głupoty, jak babcie w tramwaju. Za bardzo się przyzwyczailiście, że zawsze byliśmy w czołówce tabeli, odkąd Włosi przyszli. Teraz trzeba przełknąć gorzką pigułkę, niech młodzież nabierze doświadczenia grając z najlepszymi w Polsce. Przynajmniej nie pękną potem przed Gawinem Królewska Góra czy Polonią Słubice. Doceńmy to co mamy, bo w wielu sporych miastach nawet 3 ligi nie mają. Unia Oświęcim też wszyscy wiemy jakie miała osiągnięcia w hokeju, a co było w tym sezonie wszyscy widzieliśmy. Czy to oznacza, że to już koniec hokeja w tym mieście ?! Bądźmy kibicami, także w tych trudnych chwilach, bo te dobre znów z czasem nadejdą. Jestem tego pewien :)
MrCricket

Postprzez Bizoniasty 2008-04-12, 3:54 pm

No a mnie sie wydaje, ze ta ekipa jaka gdzies tam przedstawil Hytry, spokojnie starczy na awans do drugiej. Te mlode chlopaki potrafili juz w pierwszej lidze pokazac solidnosci i dobre zagrania, mysle, ze w 3 lidze sobie poradza, mam nadzieje, ze Adas zostanie i bedzie bronil, bo jest konkretnym bramkarzem. Arka Klody szkoda, ale wiadomo chlopak juz nie najmlodszy, chce tez troche kasy zarobic nie dziwie sie, 3 liga to jest za duzy spadek jak dla takiego pilakrza bo jego spokojnie nie powstydzilaby sie wiekszosc ekip z Ekstraklasy. Pierscionek moze i tez da rade, ale juz w drugiej lidze beda potrzebne pieniazki, do tego dobre transfery i trener. I jak bedziemy chcieli awansowac do ekstraklasy to musimy juz miec ekipe, ktora po awansie utrzymanie nam zapewni (transfery jako dodatki na dziury w formacjach), bo budowanie skladu po awansie do ekstraklasy to gwarantowana porazka... Takze mysle, ze jest realna szansa w ciagu 4 lat znowu powrocic do ekstraklasy...
Bizoniasty

Postprzez PaprykarZ19 2008-04-12, 4:49 pm

Tylko kto na to wszystko da pieniądze? Potrzebny nam solidny sponsor i jego pieniądze aby zrealizować te plany...
Bo w tych młodych chłopakach na pewno jest potencjał i wzmocnieni paroma doświadczonymi ligowcami powinni za rok awansować do 2ligi..
PaprykarZ19

Postprzez fan78 2008-04-12, 5:26 pm

PaprykarZ19 napisał(a):Tylko kto na to wszystko da pieniądze? Potrzebny nam solidny sponsor i jego pieniądze aby zrealizować te plany...
Bo w tych młodych chłopakach na pewno jest potencjał i wzmocnieni paroma doświadczonymi ligowcami powinni za rok awansować do 2ligi..
Tylko trzeba dawac im szanse,a taki Demydenko wogole nie gra,za to na boisku widzimy Pacha ktory juz myslami jest na Cichej.Jak "sponsorem" w III lidze bedzie Szatan to zapomnijcie o awansie juz po roku.Raczej trzeba sie nastawic na walke o utrzymanie.
fan78

Postprzez psv 2008-04-12, 6:32 pm

fan78 napisał(a):
PaprykarZ19 napisał(a):Tylko kto na to wszystko da pieniądze? Potrzebny nam solidny sponsor i jego pieniądze aby zrealizować te plany...
Tylko trzeba dawac im szanse,a taki Demydenko wogole nie gra,za to na boisku widzimy Pacha ktory juz myslami jest na Cichej.Jak "sponsorem" w III lidze bedzie Szatan to zapomnijcie o awansie juz po roku.Raczej trzeba sie nastawic na walke o utrzymanie.

Nie sądzę aby ruch wziął Pacha, sądzę że będzie chciał zostać w Zagłębiu, co nie znaczy że jestem jego fanem, bo gość nie gra zupełnie nic a rola rozgrywacza nie należy do niego
psv

Postprzez damian_2006 2008-04-12, 6:36 pm

Kiedys sie wypowiadal ze chce unas zostac na 3 lige ale to nieznaczy ze my go chcemy ,lepiej ogrywac naszych mlodych niz hanysa ktory sobie potruchta po boisku 90 minut i jeszcze gruba kasiore za to bierze
damian_2006

Postprzez Bizoniasty 2008-04-12, 6:59 pm

Trzeba liczyc, ze w drugiej lidze grajac dobra pilke, trafi sie sponsor z pierwszoligowymi ambicjami i wizja. Nadejdzie wiosna i lepsze czasy
Bizoniasty

Postprzez flex 2008-04-12, 9:37 pm

Przemek26 napisał(a):
MarcelZS napisał(a):ZAMKNIJCIE TEAMT - PRZYSZŁOŚĆ ZAGŁĘBIA - trudno cokolwiek powiedzieć pozytywnego o tym klubie...

Jedyne co ponad miarę mnie zaskakuje to postawa kibiców .... jeśli klub przetrwa to jedynie dzięki nim ..... nam .....

Żenada, Żenada, Żenada .....

.

O co ci KU*** chodzi.

Prawda w oczy kole???? Powinni juz dawni zrezygnowac z tej OE. Jesteśmy pośmiewiskiem

Pewnie, powinni nie zgadzać się na awans do OE. Tylko ciekaw jestem z czego by były płacone pensje Peskovicowi, Hosicowi, Treścińskiemu, Berensztajnowi, Lachowskiemu ... zresztą sami wiecie, że mieliśmy trochę gwiazd dojących klub.
Myślę, że nie klub nie miał zbyt wielu alternatyw, byliśmy skazani na OE albo na bankructwo. Taka jest moja opinia, chociaż przyznaje się bez bicia nie jestem wtajemniczony w tajniki prowadzenia klubu. Jednak na podstawie wielu artykułów takie wnioski się nasuwają.
flex
Administrator

Postprzez MarcelZS 2008-04-12, 10:24 pm

Mam obawy czy ten sezon zaprocentuje powrotem do II ligi,
Czy oszczedności grania 20-latkami pozowolą na zbudowanie budżetu na przyszły sezon???Czy w dalszym ciągu będziemy myśleć my Wielkie Zagłębie Sosnowieckie - pokrzywdzonym przez los i PZPN, a wszyscy III-ligowcy przyjadą i oddzom nam punkty za darmo???
Czy brak oficieli miejskich oznacza epidemie grypy czy też odsuniecie się od Zagłębia???
Czy złuda bodowy dachu znowu zaatka usta kibiców???

Nie można ciagle żyć przeszłością i działać na pół gwizdka.... o ile można porażke z Górnikem przełknąć to jak się nić nie zmieni to trzeba będzie przełykac porazki ze "Skalniakami" i "Rozwojami".

Nie oceniam nikogo negatywnie i szanuje tych co wyciągli reke do Zagłębia w chwili zostawieni go przez Włochów ...
MarcelZS

Postprzez psv 2008-04-12, 10:58 pm

W programie Liga+ mówili że Zagłębie ma mieć budżet na przyszły sezon w granicach 1,5miliona zł.
psv

Postprzez fan78 2008-04-12, 11:10 pm

psv napisał(a):W programie Liga+ mówili że Zagłębie ma mieć budżet na przyszły sezon w granicach 1,5miliona zł.
Czyli walczymy o utrzymanie,a Szatan znowu bedzie pier.... ze Zaglebie juz niedlugo znow bedzie wielkie:)
fan78

Postprzez Bizoniasty 2008-04-13, 7:32 am

Panowie jak bedzie zobaczymy, pamietajcie, ze do nastepnego sezonu tak naprawde jezcze duzooo czasu, jeszcze duzo sie moze zmienic w klubie
Bizoniasty

Postprzez August 2008-04-13, 8:38 am

le jak donosiła niedawno Wyborcza, klub prowadzi jakieś rozmowy z potencjalnymi sposnorami więc może nie będzie tak źle. Licze mimo wszystko, że w znalezieniu sponsora pomoże urząd Miasta.
August

Postprzez PaprykarZ19 2008-04-13, 10:01 am

fan78 napisał(a):
psv napisał(a):W programie Liga+ mówili że Zagłębie ma mieć budżet na przyszły sezon w granicach 1,5miliona zł.
Czyli walczymy o utrzymanie,a Szatan znowu bedzie pier.... ze Zaglebie juz niedlugo znow bedzie wielkie:)

Wg mnie trochę dramatyzujesz.. Nie gorączkujmy się ludzie!
Polonia Bytom jak awansowała do OE to miała budżet właśnie koło miliona zł.
A 1,5mln na 3ligę to na pewno nie jest mała kasa. Żyjemy w Polsce, a nie w Anglii i pieniądze jakie tam się wydaje w tydzień u nas starczą na rok albo dwa :P
PaprykarZ19

Postprzez MrCricket 2008-04-13, 11:14 am

Dokładnie, zgodzę się z przedmówcą, że te 1,5 mln zł na 3 ligę to nie jest słaba kwota. Stal Stalowa Wola utrzymała się w drugiej lidze, w zeszłym sezonie mając 2 mln zł budżetu do podziału na inne sekcje (w tym 1- ligowych koszykarzy).
MrCricket

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna