przez jls 2008-03-06, 12:10 pm
Przeczytałem w wypowiedzi właściciela, że Zagłębie niema długów, oprócz zaległości w stosunku do trenera Kowalika. Zaległości te wynoszą 100 000 zł.
Teraz interesuje mnie ile wynosiły zarobki tego trenera i czy były współmierne do osiągniętych wyników?
Ciekawe ze względu na okres pracy trenera ok 6-8 miesięcy, a zdłużenie 100 000 zł.
To płacono mu regularnie czy tylko wyrywkowo?
Jeżeli to nie jest tajemnicą to proszę o rzucenie jaśniejszego światła na tą sprawę.
Wiem, jest to sprawa właściciela ile komu płaci, ale z tej wypowiedzi [właściciela] wynika problem dużej niegospodarnosci funduszami klubu. Zarazem rodzi się pytanie czy tak samo są traktowani pracownicy klubu- zawodnicy, jeżeli tak to nie dziwię się
, że grają jak graja. Płaca powinna być uzależniona od wyników pracy tych ludzi, a nie od widzi mi się pracodawcy.
Jest to temat dośc ważki bo godzi posrednio w kibiców kupujacych bilety na mecz i nie majacych wpływu na efekt jaki oglądają, płacąc kwotę nieadekwatną do zawartej umowy sprzedaży-kupna biletu.
Trochę zamącone, ale wystarczy po przeczytaniu zastanowić się nad treścią i wyciągnąc z niej odpowiednie wnioski.
Ostatnio edytowano 2008-03-06, 7:09 pm przez
jls, łącznie edytowano 2 razy