Polonia Bytom - Zagłębie Sosnowiec

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez PaprykarZ19 2008-03-01, 5:59 pm

Nie ma co się gorączkować, tylko przyjąć te porażki z honorem, bo po prostu jesteśmy najsłabsi w tej lidze. A widzę, że większość osób histeryzuje tutaj jak baby gdy mają okres... Trzeba przełknąć tą gorzką pigułkę i żyć dalej, ale patrząc w przyszłość..
Taka jest smutna prawda, powinni w klubie już o 3lidze pomyśleć i dobrze się przyjrzeć niższym ligom żeby stamtąd wybrać kilku niezłych zawodników, którzy będą walczyć o powrót, co będzie bardzo trudne i obyśmy tam nie utknęli na kilka długich sezonów...
Jesteśmy w tej lidze mistrzami od robienia kuriozalnych błędów i tracenia równie śmiesznych bramek, nie wiem z czego to wynika, ale coś jest nie tak skoro niejedna taka sytuacja ma w każdym z meczów miejsce...
Trener nie wiem co brał po meczu, że mówi o wygranej z Legią... Niech już skończą deklarować, że gramy o utrzymanie itd, skoro nie możemy wygrać z głównymi konkurentami w walce o utrzymanie... Najlepiej by było gdyby teraz już nic nie obiecali tylko powiedzieliby sobie po męsku, że grają zarówno o swój honor jak i klubu i to starali się zrealizować, bo na utrzymanie nie ma najzwyczajniej w świecie już szans..
I chciałbym żeby trener nie patrzył na nazwiska tylko wystawiał najlepszy możliwy skład,bo widać, że Bartek na razie nie jest w formie i nie trzeba go na siłę forsować..

I tak przy okazji podaje link do skrótu naszego meczu z Polonią z poprzedniej rundy http://www.dailymotion.com/related/7648 ... loni_sport
Miło się patrzy na niektóre akcje w naszym wykonaniu. Kowalik to był dobry fachowiec.. Może nie zdobywał punktów, ale czy jego następcy zdobywali? A przynajmniej było widać jakąś filozofię gry...
PaprykarZ19

Postprzez Sir 2008-03-01, 10:13 pm

PaprykarZ19 napisał(a):. Kowalik to był dobry fachowiec.. Może nie zdobywał punktów, ale czy jego następcy zdobywali? A przynajmniej było widać jakąś filozofię gry...

Oj Kolego....widzę, że nie jesteśmy obiektywni i nie piszemy logicznie.

Jak możesz TĘSKNIĆ ZA KOWALIKIEM I OCENIAĆ JEGO PRACĘ POZYTYWNIE....jeśli zdobylismy za jego kadencji TYLKO 6 pkt ZE SŁABYMI DRUZYNAMI....w dodatku sprowadził SAME CIAMAJDY do naszego Zagłębia...ludzie którzy ABSOLUTNIE NIE NADAWALI SIĘ DO GRY w I lidze.

Dla mnie Kowalik to postać która PRZEGRAŁA w Sosnowcu....
Sir

Postprzez PaprykarZ19 2008-03-01, 10:28 pm

Sir napisał(a):
PaprykarZ19 napisał(a):. Kowalik to był dobry fachowiec.. Może nie zdobywał punktów, ale czy jego następcy zdobywali? A przynajmniej było widać jakąś filozofię gry...

Oj Kolego....widzę, że nie jesteśmy obiektywni i nie piszemy logicznie.

Jak możesz TĘSKNIĆ ZA KOWALIKIEM I OCENIAĆ JEGO PRACĘ POZYTYWNIE....jeśli zdobylismy za jego kadencji TYLKO 6 pkt ZE SŁABYMI DRUZYNAMI....w dodatku sprowadził SAME CIAMAJDY do naszego Zagłębia...ludzie którzy ABSOLUTNIE NIE NADAWALI SIĘ DO GRY w I lidze.

Dla mnie Kowalik to postać która PRZEGRAŁA w Sosnowcu....

No dobrze, że za pana Kowalika zdobyliśmy 6 pkt i jak mówisz ze słabymi drużynami... Tylko ile zdobyliśmy jak do tej pory punktów pod wodzą jego następców?
8-6=2 Hmm wydaje mi się, że jest to o 4pkt mniej jak do tej pory... A przecież graliśmy też ze 'słabymi' drużynami, ale już nawet z nimi nie możemy sobie poradzić...
Ja zawsze broniłem tego trenera i wg mnie gra w naszym wykonaniu pod jego wodzą była na pewno lepsza od gry prezentowanej przez team Szukiełowicza czy teraz Orzeszka.. Ale obecnego szkoleniowca rozliczę po rundzie, bo każdemu trzeba dać trochę czasu. A gdyby Kowalik dostał go więcej to chyba mogłoby to przynieść pożądane efekty.. A ci piłkarze sprowadzeni przez niego, których tak bardzo krytykujesz, grali na pewno nie gorzej jak nasi w dwóch pierwszych meczach tej rundy...
PaprykarZ19

Postprzez Arek W 2008-03-01, 10:52 pm

rademenez napisał(a):
Arek W napisał(a):
rademenez napisał(a):do Tych co nazekaja na skutecznosc strzalow na bramke !!! WYJDZCIE I SAMI ZAGRAJCIE LEPIEJ!! WIEKSZOSC CO SIE PEWNIE TU UDZIELA NA FORUM TO NAWET NIE POJECHALA DO BYTOMIA BO WOLALA KISIC DUPSKA W DOMU!!! TACY KIBICE Z WAS!!

p***le TAKICH KIBICOW ZA ZLOTOWE!!! WIELCY KIBICE ZAGLEBIA CO MAJA KLUB W DUPIE!!! TAKA PRAWDA!!! WSTYDZICIE SIE WLASNEGO KLUBU!!!

MOJA JEDYNA MILOSC TO ZAGŁEBIE!!

CZY WYGRYWASZ CZY NIE JA I TAK KOCHAM CIE!!!

Dla takiego matoła jak ty to ważne czy ktoś był na meczu?
Byłem na meczu z Ruchem i już moja nog atam nie stanie,dopóki będzie taki trener,tacy marni piłkarze i taki chujowy doping.To była żenada i wstyd
A teraz cała Polska się z nas śmieje że wreszcie jakiś najemnik strzelił w bramkę.
Tylko tacy nawiedzenie pseudoznawcy futbolu jak ty wierzą w cud

tacy kibice jak Ty to nie sa kibice!! Koles jestes smieszny poprostu!!!!! ZAL MI CIE!!!

Lepiej juz wcale nie stawiaj nogi na stadionie!!!

Tak jak i pozostali co sie wstydza ZAGŁĘBIA!!

Jesteś pewnie jednym z tych,którzy krzyczeli: "Zagłębie nic się nie stało" jak sprzedawali mecze,teraz tak krzyczysz jak nie potrafią strzelić na bramkę,już nie mówię o zdobywaniu goli.
Dzięki takim "kibicom" Ci "piłkarze" zawsze będą myśleli,że dobrze zagrali mimo że odwalają fuszerę.
Wiem że to tylko ludzie,ale to swojego zawodu trzeba się przykładać a nie wychodzić na murawę,pobiegać trochę i tyle.
Na chwilę obecną ta drużyna,ten trener nie mają charakteru.Nawet znienawidzony przeze mnie Lachowski (wiadomo dlaczego) miał więcej charyzmy niż oni razem wzięci
Arek W

Postprzez flex 2008-03-02, 11:28 am

Dobra nie rozmywajmy już tematu. Piszmy o meczu z Polonią.
Jak widać na poniższym skrócie:
http://www.youtube.com/watch?v=HYCgFRjT6uI
Bramki tej mogło by nie być gdyby spełnił się jeden z poniższych warunków:
- Bednár nie pozwolił dośrodkować Sokolence
- Bensz starał się wyłapać dośrodkowywaną piłkę, a nie czekał nie wiem na co
- Chwalibogowski przeszkodził Trzeciakowi

Ale łatwo się mówi, widać trudniej wykonać.
flex
Administrator

Postprzez django 2008-03-02, 12:14 pm

Nie sądziłem, że drużyna może grać gorzej niż za Kowalika, ale dwa pierwsze mecze pokazały, że jednak się da. Prawda, że przegrywaliśmy, jednak była szybka gra z pierwszej piłki i wpadały bramki. Te przegrane to raczej przez słabą postawę obrony (szczególnie Hosicia i Kaliciaka). Widać zdecydowanie słabszą postawę niż jesienią i to przy teoretycznie lepszych, młodszych i głodnych gry piłkarzach. Wygląda to tak jakby jedyną taktyką Orzeszka było zapierdalanie w drugiej połowie i liczenie na to, że coś wpadnie. UEFA PRO po chuju. Koniec z Pachem w pierwszym składzie. Na Legię tak jak ktoś wcześniej proponował dać Demydenkę, bo chłopak kurzy się na tych trybunach, albo Małeckiego, który w Bytomiu pokazał, że nieźle idzie mu rozgrywanie piłki.
django

Postprzez turku 2008-03-02, 1:03 pm

Powiedzmy sobie szczerze. U nas nie ma niczego. A wszystko zaczęło się już przed pierwszym gwizdkiem w Poznaniu. To juz wtedy Zagłębie pożegnało się z I liga na co najmniej 2 lata. Bo dałbym sobie rękę uciąć iż peskovic co by o nim złego nie powiedziec wybroniłby ta sytuację. I nie tylko tą. Sądzę że uratowałby nam conajmniej 6 a może i więcej punktów. Ale jak szefostwo klubu sprowadza zawodników którzy nie potrafili utrzymać II ligi i licze że a nuż trafili w dziesiątkę i odkryją gwiazde pokroju matusiaka czy kiełbasy no to z czym do ludzi. Zaoszczedzili na peskovicu kilkanascie tysiecy miesiecznie i teraz jest jak jest . Połowa bramek strzelonych w całej OE została strzelona do bramki Zagłębia. Z całym szacunkiem Bensz to jest dobry na druga ligę. Tam po nauki no a jak z nami zostanie przez chude lata to za kilka lat może nam pomóc w I lidze bo teraz to żal rozpacz.
turku

Postprzez Przemek29 2008-03-02, 3:52 pm

Skoro oddajemy jeden czy dwa strzały celne, a raczej zagrania celne do bramkarza gospodarzy to o czym my tu rozmawiamy.
Nie pojechało nas dużo ale za to doping był i to praktycznie bez przerw.A już ostatni kwadrans 1 połowy to był miazga.
A nasi kopacze. Co pokazali, my sie poprawiliśmy w stosunku do meczu z Ruchem a na boisku. Raczej to samo
A krzyki K**** mać Zagłebie grać, w momencie gdy podeszli do sektora było jak najbardziej na miejscu. I zdziwienie piłkarzy o co nam chodzi. Bezcenne.
Przemek29

Postprzez Blajpios 2008-03-02, 4:47 pm

Przemek29 napisał(a):Skoro oddajemy jeden czy dwa strzały celne, a raczej zagrania celne do bramkarza gospodarzy to o czym my tu rozmawiamy.
Nie pojechało nas dużo ale za to doping był i to praktycznie bez przerw.A już ostatni kwadrans 1 połowy to był miazga.
A nasi kopacze. Co pokazali, my sie poprawiliśmy w stosunku do meczu z Ruchem a na boisku. Raczej to samo
A krzyki K**** mać Zagłebie grać, w momencie gdy podeszli do sektora było jak najbardziej na miejscu. I zdziwienie piłkarzy o co nam chodzi. Bezcenne.

Bo może oni też dali z siebie wszystko, co mogli? Życzę Koledze dłuższego - jak się można domyślać po "nicku" - pobytu tu niż 3 lata, pozdrawiam. I bynajmniej - nie "atakuję" tą moją obserwacją - tylko "na spokojnie" staram się pomóc wszystkim stronom zrozumieć sytuację. Czyli - rozumiem, że zwłaszcza "na gorąco", gdy kibice dali z siebie wszystko w dopingu, to mają prawo tak właśnie, jak napisał Kolega: domagać się gry na maxa. I gdy nie ma takiego wyniku, jak oczekiwali - reagować, jak Kolega napisał. Ale - na chłodno, to trzeba też zastanowić się, czy rzeczywiście nie było to wszystko, na co piłkarzy było stać w tym meczu? Jeżeli tak - to chyba znów wraca "temat samograj". Jest bieda, nie wolno więc dzielić się, wyzywać, dawać radość tym, co chcą śmiać się z Zagłębia i poniewierać je. Choć oczywiście dalej wymagając od piłkarzy: grajcie na maxa. Ale widząc, jaka jest bieda, musimy się wspierać.
Blajpios

Postprzez Zibi83 2008-03-02, 7:17 pm

Stwierdzenie że jest coś nie tak byłoby nie na miejscu ponieważ to za łagodne określenie... Albo coś z trenerem jest nie tak, albo z zawodnikami... Proponuję zacząć od KAR dla zawodników bo jeśli w ciągu meczu nie potrafimy oddać strzału na bramkę przeciwnika to już woła o pomstę do nieba.
Zibi83

Postprzez turku 2008-03-02, 7:59 pm

Oni z siebie wszystko? To jesli tak było to się nie nadają na druga ligę nawet. Ostatni mecz w którym zawodnicy dali z siebie wszytsko to był mecz z wisłą. Mimo że przeciwnik był klasowy to gralismy z nim jak równy z równym. Bo jak nie piłkarze mieli 2x gorsza technike to zapier... 2x szybciej.

Ale teraz jest taki marazm że nikomu nic sie nie chce. mamy 9 pkt straty do bezpiecznego miejsca. 33 pkt możemy zdobyć. Zdobądźmy chociaż 12 i pożegnajmy się z OE jak prawdziwa drużyna a nie jak dawcy punktów i chłopcy do bicia.

Niech drużyny przyjeżdżające na ludowy boją się że sprawimy niespodziankę.
turku

Postprzez kuba16 2008-03-02, 7:59 pm

Dzisiaj wróciłem z nart i ze spokojem słuchałem informacji radiowych o wydarzeniach na boiskach OE. Nie oszukujmy się bo 1 liga nie jest i nie była dla nas od samego początku. Od awansu (4 miejsce), który nam się średnio należał, przez nałożenie na nas kary przez WD PZPN, po "transfery" w naszym zespole oraz tragiczny start rundy wiosennej. Może macie racje, że 3 liga będzie dla nas lepsza. Na meczu nie byłem dlatego licze się z krytyką "prawdziwych kibiców" Zagłębia. A wypowiedź pana Orzeszka i niektórch ludzi na forum o nagłej fali zwycięstw jedynie poprawia mi humor.
kuba16

Postprzez Szakal 2008-03-02, 8:25 pm

Turku , widze ze dostrzegasz nawet w tak zlej sytuacji jakies pozytywne strony...

podoba mi sie to !
Szakal

Postprzez manuel90 2008-03-02, 9:04 pm

Teraz nie pozostało nam nic innego jak olać wyniki, i skupić się na dopingu, i chociaż może nic on nie da, to pokażemy ze nam zależy! i ze kibicowsko nie zajmujemy ostatniego miejsca w tabeli! tylko jak tu zmotywować do śpiewania ludzi którzy nawet jak drużyna wygrywa to mało śpiewają... jeśli pokażemy wytrwałość w ciężkich dla nas momentach, to może los nam to kiedyś wynagrodzi... przetrwaliśmy 5 ligę to i teraz przetrwamy... KIEDYŚ PRZECIEŻ TO PASMO NIESZCZĘŚĆ MUSI SIĘ SKOŃCZYĆ!!!
manuel90

Postprzez flex 2008-03-02, 9:32 pm

manuel90 napisał(a):KIEDYŚ PRZECIEŻ TO PASMO NIESZCZĘŚĆ MUSI SIĘ SKOŃCZYĆ!!!

Oby skończyło się najpóźniej 10.05.2008. około godz. 20-tej. Bo naprawdę może byliśmy oszukiwani, ale lepiej chodziło się na II i III ligę gdzie wygrywane mecze przez Zagłębie zdarzały się częściej.
Nie chciałbym oczywiście powtórki z rozrywki w pod szyldem korupcja, ale liczę na to, że mimo faktu że skład Zagłębia po spadku będzie się znacznie różnił od obecnego, to drużyna będzie w stanie od czasu do czasu wygrać i zafundować kibicom odrobinę radości.
flex
Administrator

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna