Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Future:)

Postprzez camilstone 2008-01-30, 1:59 pm

Mam nadzieję, że nasi piłkarze nie poddadzą się bez walki i powalczą chociaż o uniknięcie degradacji o dwie klasy rozgrywkowe. Ale z mysla o przyszłości proponuję poniższych grajków: R.Wilk (Bucovia Bukowa) N, Pacyński (Jarota Jarocin) P, Mikołajczak (Nielba Wągrowiec) N, P. Wasilewski (Hutnik Kraków) N, A. Paluchowski (Legia Warszawa ME) N, M. Sacha (Podbeskidzie Bielsko-Biała) P/N, Przemysław Wysocki (Legia Warszawa ME) O/P, Wojciech Łuczak (Piotrcovia Piotrków Trybunalski) P, Robert Hirsz (Lechia Gdańsk) P/N, Dawid Żłobiński (UKS SMS Łódź) N, Andrzej Niewulis (Wigry Suwałki) O. Poza tym z kadry u-19: Szałas Damian GKP Gorzów WLKP (zgłoszony do ME – ŁKS Łódź)P, Cetnarski Mateusz UKS Bałusz, Makarewicz Przemysław Wigry Suwałki O, Stąporski Mateusz Zdrój Ciechocinek(zgłoszony do ME – GKS Bełchatów) N.
Z tej grupy do 1 składu nadawliby się nieliczni (może Sacha, Wysocki?), ale zdolnych wychowanków niestety nie widać, a Dżenan i spółka grać wiecznie nie będą!
camilstone

Postprzez matreo 2008-01-30, 5:23 pm

Obiło mi się o uszy że z Młodej OE wypożyczony został do Orlęta Radzyń Podlaski Tomasz Mazur, widziałem chłopaka w akcji i powiem wam że szkoda by było żeby łamał nogi w trzeciej lidze
matreo

Postprzez adas 2008-01-30, 5:39 pm

matreo napisał(a):Obiło mi się o uszy że z Młodej OE wypożyczony został do Orlęta Radzyń Podlaski Tomasz Mazur, widziałem chłopaka w akcji i powiem wam że szkoda by było żeby łamał nogi w trzeciej lidze
Owszem został wypożyczony. Tomek jednak sam chciał tego wypożyczenia.
adas

Postprzez damian_2006 2008-01-30, 5:40 pm

A Marcin Grunt sprzedany czy wypozyczony??
damian_2006

Postprzez adas 2008-01-30, 5:49 pm

damian_2006 napisał(a):A Marcin Grunt sprzedany czy wypozyczony??
Marcin Grunt na takiej samej zasadzie na jakiej trafił do Zagłębia z Zagłębia odszedł. Jest wolnym zawodnikiem.
adas

Postprzez PaprykarZ19 2008-01-30, 10:19 pm

adas napisał(a):
Marcin Grunt na takiej samej zasadzie na jakiej trafił do Zagłębia z Zagłębia odszedł. Jest wolnym zawodnikiem.

A Marcin nie wiązał swojej przyszłości z naszym klubem, czy może trenerzy nie widzieli go w naszym klubie w dłuższej perspektywie?
Bo jeżeli był kapitanem w ME i grał tam regularnie to chyba do najsłabszych nie należał..
PaprykarZ19

Postprzez matreo 2008-01-30, 11:49 pm

adas napisał(a):
matreo napisał(a):Obiło mi się o uszy że z Młodej OE wypożyczony został do Orlęta Radzyń Podlaski Tomasz Mazur, widziałem chłopaka w akcji i powiem wam że szkoda by było żeby łamał nogi w trzeciej lidze
Owszem został wypożyczony. Tomek jednak sam chciał tego wypożyczenia.

Zawsze to lepiej kopać w trzeciej niż grzać ławkę
matreo

Postprzez Raul75 2008-01-30, 11:57 pm

wspomniane nazwiska to melodia przyszłości; póki co nas interesuje walka z doświadczonymi ligowcami w OE a tu nie czas na naukę i ogrywanie młodych. To chyba koniec naszych wzmocnień i trzeba zgrywać ludzi ze sobą w nadziei na dobrą postawę wiosną. Dobrze, że pozbyliśmy się wapniaków, bo nic nowego nie wnieśliby już do gry ale z drugiej strony znak zapytania obok nowych nazwisk. Ciekawe, czy nowych zawodników wynalazł Orzeszek czy ktoś inny; a jeśli inny to kto?
Raul75

Postprzez adas 2008-01-31, 8:39 am

PaprykarZ19 napisał(a):
adas napisał(a):

A Marcin nie wiązał swojej przyszłości z naszym klubem, czy może trenerzy nie widzieli go w naszym klubie w dłuższej perspektywie?
Bo jeżeli był kapitanem w ME i grał tam regularnie to chyba do najsłabszych nie należał..
Marcin powiedział, że ma nadzieję wrócić jeszcze do Zagłębia. Póki co nie widział szansy na przebicie się do podstawowej 11 więc postanowił spróbować sił w III lidze.
adas

Postprzez NHK12 2008-01-31, 11:09 am

Witam, nie wiem czy akurat tutaj jest sens o tym pisać , ale jeśli Oziębała chce odejść , olać Zagłębie i włożyc trykot Widzewa to niech spada jak najszybciej ,bo moim zdaniem swoim nieodpowiedzialnym zachowaniem pokazał brak szacunku dla wszystkich identyfikującym się z naszym regionem ( zarząd , piłkarze ,kibice ) Jednocześnie wzbudził we mnie niechęć i chyba trochę agresji. Uważałem go za talent , który pomógłby utrzymać Zagłębie w 2 a nie w trzeciej lidze. Nie ma jednak co rozpamiętywac jego ewentualnego odejscia ( bo przecież kontrakt do czegoś zobowiązuje.Jesli jednak przejdzie do Widzewa to to długo nie nacieszy się pierwszoligową kopanina bo łodzianie również spadają do drugiej a moze i nawet do trzeciej ligi , bo przecież jest to jeden z naszych głównych przeciwników z którymi Zagłębie stoczy bój o drugoligowy byt. Moim zdaniem to własnie Widzew skonczy sezon na jednym z dwóch ostanich pozycji na koniec sezonu.

NIe pozdrawiam Oziębały
NHK12

Postprzez django 2008-01-31, 11:15 am

Zachowanie Oziębały faktycznie głupie. Ciekawe, czy sam podjął taką decyzję, czy pomógł mu w tym jego menadżer (o ile go ma). Z drugiej strony specjalnie po nim płakać nie będziemy. Waleczności to można wymagać od defensywnego pomocnika, napastnik ma strzelać bramki, a Oziębała ich nie strzelał.

Jeszcze dwa słowa do osoby, która pisała info na stronie głównej. Niedawno Adaś narzekał na brak rzetelności dziennikarzy piszących o Zagłębiu. Tekst na stronie głównej jest bardzo ostry, wręcz prześmiewczy w stosunku do Oziębały. Piłkarz powinien dostać możliwość ustosunkowania się do tych zarzutów. Dlaczego nie ma jego komentarza do całej sprawy??
django

Postprzez adas 2008-01-31, 11:25 am

django napisał(a):Zachowanie Oziębały faktycznie głupie. Ciekawe, czy sam podjął taką decyzję, czy pomógł mu w tym jego menadżer (o ile go ma). Z drugiej strony specjalnie po nim płakać nie będziemy. Waleczności to można wymagać od defensywnego pomocnika, napastnik ma strzelać bramki, a Oziębała ich nie strzelał.

Jeszcze dwa słowa do osoby, która pisała info na stronie głównej. Niedawno Adaś narzekał na brak rzetelności dziennikarzy piszących o Zagłębiu. Tekst na stronie głównej jest bardzo ostry, wręcz prześmiewczy w stosunku do Oziębały. Piłkarz powinien dostać możliwość ustosunkowania się do tych zarzutów. Dlaczego nie ma jego komentarza do całej sprawy??
Masz trochę racji, powiedz jednak co chcesz usłyszeć od zawodnika, który przyszedł do klubu rano i powiedział, że pierdoli ten klub i zdał sprzęt. Ja już nic od niego słyszeć nie chcę.
adas

Postprzez Persymona 2008-01-31, 11:34 am

Nie głupie tylko wieśniackie.Jestem w kompletnym szoku że KoziaPała sory Oziębała tak się zachował.Rozumiem że zawodnik idzie tam gdzie będzie mu lepiej ale czy Widzew to taki super klub?Z resztą to biegacz, takie drewno piłkarskie, lepsza wersja Prymuli i lubiłem go dla tego bo myślałem że jest wdzięczny Zagłębiu że wypatrzyli go z 4 ligi że dostał szanse gry w OE,walczył do upadłego i w taki łatwy sposób stracił szacunek kibiców.A i podobno przy zdawaniu sprzętu wypowiedziałeś magiczne słowa"p***le ten klub".Zachowałeś się jak rasowy burek.Idź wieśniaku do Widzewa i życzę ci dobrze ale wiedz że jak pojawisz się na Ludowym to masz po grane, zresztą nie wiem czy zawodnik z takim mało profesjonalnym podejściem coś osiągnie.
Persymona

Postprzez PaprykarZ19 2008-01-31, 11:34 am

adas napisał(a):
django napisał(a):Zachowanie Oziębały faktycznie głupie. Ciekawe, czy sam podjął taką decyzję, czy pomógł mu w tym jego menadżer (o ile go ma). Z drugiej strony specjalnie po nim płakać nie będziemy. Waleczności to można wymagać od defensywnego pomocnika, napastnik ma strzelać bramki, a Oziębała ich nie strzelał.

Masz trochę racji, powiedz jednak co chcesz usłyszeć od zawodnika, który przyszedł do klubu rano i powiedział, że pierdoli ten klub i zdał sprzęt. Ja już nic od niego słyszeć nie chcę.

Huhu... jeżeli powiedział, że 'pierdoli ten klub' to nieźle, już go tu nie chcę widzieć, ale z drugiej strony ma ważny kontrakt i można uprzykrzyć mu trochę życie... Coś mi się wydaje, że z ulubieńca publiczności stanie się drugim Mariuszem Ujkiem.. ;>
PaprykarZ19

Postprzez adas 2008-01-31, 11:36 am

PaprykarZ19 napisał(a):
adas napisał(a):

Huhu... jeżeli powiedział, że 'pierdoli ten klub' to nieźle, już go tu nie chcę widzieć, ale z drugiej strony ma ważny kontrakt i można uprzykrzyć mu trochę życie... Coś mi się wydaje, że z ulubieńca publiczności stanie się drugim Mariuszem Ujkiem.. ;>
Nie dosłownie tak powiedział.
adas

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna