Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Blajpios 2008-01-01, 3:35 pm

mefisto napisał(a):
Raul75 napisał(a): Zaproponujcie lepiej ciekawe pomysły w temacie

No przecież zaproponowałem. Uważam, że miasto powinno odkupić klub, skoro i tak tylko i wyłącznie ono tak naprawdę inwestuje i prowadzić jako klub miejski.

Mam dobry pomysł. Idźcie, przekonajcie radnych do tego, że tak jest z tym klubem, doprowadźcie, by zrobili, jak radzicie - i potem wróćcie tutaj.
Blajpios

Postprzez emdżej 2008-01-01, 4:01 pm

Jak się tak wielce trzymacie tematu to może najpierw sobie dokładnie przeczytajcie o czym on jest i jak brzmi. A co do niby-cenzury na forum to jak macie jęczeć i jak wam się tu nie podoba to nikt tu was nie trzyma. Droga wolna. Ktoś chyba źle zaczął rok i musi swoje kompleksy powylewać.
emdżej

Postprzez LucasUSA 2008-01-01, 8:24 pm

Blajpios napisał(a):proponuję Kolegom jęczącym z bólu kupić ten klub za własne pieniądze, bo skoro Włosi bardzo walczyli by go mieć, co udowodnili przecież nawet w ostatnich dniach posiadania - to na pewno wart jest większej kwoty. Jak ją wyłożycie, to obecny właściciel z pewnością sprzeda, skoro go interesuje tylko zysk. To tylko kwestia ceny. Jak kupicie, to wtedy pokażecie, co znaczy następną kasę wkładać, nic nie wyciągać, nie zbankrutować i zrobić dobrze klubowi, piłkarzom no i Kibicom jęczącym na forum. Bo na pewno znajdą się następni Waszego pokroju, co będą płakać, już i za Włochami i za Szatanem. Ale nie martwcie się. Jak Wam się skończy kasa, to znów ktoś kupi - i będą za Wami tęsknić.
A dobrego roku oczywiście, jak najbardziej - dzięki za życzenia i też życzę: i malkontentom nawet, rzecz jasna - i nawet optymistom niepoprawnym no i też realistom!

Swietnie to kolego Blajpios ujales. Sam nie jestem i nie bylem entuzjasta Szatana, bo uwazam, ze nie jest on sponsorem/wlascicielem na miare Wilekiego Zaglebia o ktorym wszyscy marzymy, ale bez JAJ - jakos tlumow Abramowiczow i Walterow czy innych arabskich szejkow nie bylo chetnych na kupno naszego klubu. Latwo teraz krytykowac, trzeba bylo wyskoczyc z tego tysiaka i teraz doic ta krowe, madrale. Ale to taka typowa wiejska mentalnosc - jak sie ktos dorobi, to na przekretach. Moze zadzwoncie z tym do Radia M. - tam takich zali chetnie sluchaja, jeszcze pochodzenie sprawdza Szatanowi czy aby dziadek pejsow nie nosil.

Rzeczywiscie, zrobil sie kompletny off topic, ale trzeba to jakos skomentowac
LucasUSA

Postprzez kurzy_kuper 2008-01-01, 11:49 pm

Widzisz LucasUSA no ja już dwa razy w tej sprawie dzwoniłem do RM ale jak usłyszeli, że jakiś szatan, że zabija masowo, to już tylko chcieli wiedzieć, czy zabija nienarodzone... Ja na to, że narodzone, właściwie wyklute i nawet opierzone. No to powiedzieli, że dobrze i tylko żeby tego w piątki nie jeść, przed meczem na trybunach różaniec pojechać chórem i piłki biskupowi zawieźć do święcenia a runda wiosenna nasza.
A tak offtopic: chcesz tą łódką pryskać na Kubę?
kurzy_kuper

Postprzez LucasUSA 2008-01-02, 1:39 am

kurzy_kuper napisał(a):A tak offtopic: chcesz tą łódką pryskać na Kubę?

Pozwole sobie wlozyc moj komentarz w usta wujka Juniora (typowy akcent z New Jersey KMWTW)
http://tinypic.com/player.php?v=6x0icsz&s=1
LucasUSA

Postprzez marcelino 2008-01-02, 3:59 am

Panowie tak naprawdę to Szatan rozłozy klub na łopatki.On nawet nie rozróznia piłkarzy Zagłębia a co dopiero ze znajomością zasad zarzadzania klubem.Ten geszefciarz zarżnie nasz klub szybciej niz nam się wydaje.Dlatego trzeba go jak najszybciej przegonić z Zagłębia,bo nie jest to poważny właściciel.Niech miasto od niego wykupi akcje i będzie w porządku.Najbardziej wkurza mnie to że zawodnicy(chyba w nagrodę za wspaniałą rundę jesienną) jadą sobie do Turcji.Lepiej tą kasę przeznaczyć na szkolenie młodzieży w Sosnowcu a nie wydawać na kosztowny obóz grupki frajerów,która jesienią dała ciała a w czerwcu już jej nie będzie.
marcelino

Postprzez eric 2008-01-02, 9:56 am

Nie mogę już tego czytać. Jak w ogóle możecie mieć takie nastawienie? Przecież dopiero teraz będzie czas i szansa na to, żeby zobaczyć ile jest wart Pan Szatan jako właściciel klubu. Dopiero teraz będzie wybór prezesa, zobaczy się czy pozwoli kierować drużyną czy bez pojęcia będzie się wtrącał. Ja uważam, że ważniejsze od wkładania nie wiadomo jakich pieniędzy i niepewne utrzymanie w OE (czyt. w I. lidze) jest utworzenie Akademii Piłkarskiej. Teraz jest najdłuższa przerwa w rozgrywkach i teraz pozwolić pokazać się i popracować właścicielowi. Trzeba pamietać, że jest też kibicem Naszego Klubu. A tak naprawdę, kto taki odszedł, żeby tak 'psioczyć' - Berensztajn (wszyscy wiemy, że na OE sie już nie nadaje, jeżeli w ogóle sie nadawał), poza tym miał duży kontrakt, Kaliciak (to samo zapewne). Jak będzie nowy prezes to dopiero wtedy zobaczymy co się może wydarzyć. Nie wiem kogo chcielibyście mieć za właściciela?! Jeszcze jedno - najważniejsze, nie tylko dla nas...dopóki nie będzie ulg podatkowych dla firm sponsorujących kluby oraz zawodników w nich wystepujacych dopóty nie będzie dobrego sponsora w Sosnowcu. Cieszmy się z tego co mamy, i niestarajmy się popsuć tego. Bo co będzie jak Pan Szatan wszystkim tym pierdzielnie(?)...a czytająć takie 'wypociny' 'kibiców' można się conajmniej zniesmaczyć. Pozdrawiam i w tym Nowym Roku, życze troche więcej cierpliwośc, wyrachowania, docenienia wysiłku innych i przede wszystkim optymizmu. A Panu Szatanowi i Zarządowi dobrych ruchów transferowych, mądrej poltyki finansowej i wytrwałości w osiągnięciu postawionych celów. Pzdr
eric

Postprzez MarcelZS 2008-01-02, 11:45 am

Dziwią mnie sforumułownaia że Szatan jest człowiekiem niszczącym Zagłębie - on jako jedyny wyciągnął ręke i pieniądze (jakiekolwiek by nie były) w stronę Zagłębia po wycofaniu się Włochów. Na pewno nie jest cudotwórcą, a jego zaplecze finasowe nie zapewni Zagłębiu świetlanej przyszłości ale w momencie największych problemów klubu pokazał że nie jest mu obcy jego los.

Warto o tym pamiętać - a ambicje malkontentów o wielkim Zagłębiu proponuje odłóżyć na daleką przyszłość, więc albo będziecie z klubem w każdej lidze albo odjedziecie w grono niebieskich i będziecie się cieszyć z suckesów niebieskiej "R".

Pozdrawiam i życzę by Nowy Rok nie był gorszy od poprzedniogo - bo to sobie trudno wyobraźić :).
MarcelZS

Postprzez sosnowiczanin ! 2008-01-02, 2:48 pm

ONET.PL
To może być hit transferowy II ligi. Lechia Gdańsk negocjuje warunki kontraktu z 70-krotnym reprezentantem Polski Piotrem Świerczewskim - donosi "Przegląd Sportowy".
- Do finalizacji sprawy jeszcze daleka droga - mówi szkoleniowiec Lechii, Dariusz Kubicki.

Świerczewski grał ostatnio w Koronie Kielce, ale w pierwszej rundzie pojawił się na boisku ledwie dziewięciokrotnie. Nie jest tajemnicą, że niezbyt dobrze układają się jego relacje z trenerem Jackiem Zielińskim oraz dyrektorem sportowym Pawłem Janasem.
sosnowiczanin !

Postprzez Fan 2008-01-02, 6:00 pm

Doniesienia prasy i portali na temat, że mają grać u nas zawodnicy typu Małecki czy Magiera to przecież nieporozumienie. Już lepiej dać szanse jakimś naszym młodym co będą mieć doświadczenie w 3 lidze niż ogrywać jakiś przydupasów jak Kmiecik z Wisły. Już widzę jak będzie im się chciało zapierdalać żeby utrzymać OE w Sosnowcu. Z resztą już mieliśmy jednego zdolnego z U21 z imienniczki z Płocka. Dziękujemy.
Fan
Working Class

Postprzez eric 2008-01-05, 10:25 am

http://www.futbolnet.pl/news/olszar_por ... 47565.html

Olszar porozumiał się z Zagłębiem

Sebastian Olszar zasili prawdopodobnie ostatnią drużynę Orange Ekstraklasy - Zagłębie Sosnowiec. Napastnik kilka tygodni temu rozwiązał za porozumieniem stron umowę z Polonią Warszawa.

Piłkarz wstępnie ustalił już warunki kontraktu, który miałby obowiązywać przez pół roku. Przez większość rudny jesiennej gracz leczył kontuzję, ale mimo to zdołał zdobyć dwie bramki dla "Czarnych Koszul".
eric

Postprzez STS_1906DG 2008-01-05, 11:17 am

Jeszcze słyszałem że oprócz Olszara wrócą do nas Luczywek i Chwalibogowski :) Odszedł Jacek Paczkowski.
STS_1906DG

Postprzez mike79 2008-01-05, 11:17 am

Zdrowy i w formie kol. Olszar powinien się przydac.
Tak poza tym kilku "ciekawych" grajków opuściło nasze szeregi i to chyba najbardziej cieszy...
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

Postprzez Siara 2008-01-05, 12:02 pm

dla mnie wzmocnieniem bylo by pozyskanie Carlos'a Costly Molina ktory opuszcza Bełchatow, a potrafi poruszac sie z pilka pod polem karnym przeciwnej druzyny.
Siara
Żółta kartka

Postprzez krzysiek17_mdc 2008-01-05, 12:27 pm

Kupicie lub wypożyczcie Chwalibogowskiego, Costy'ego, Jirsaka, Rockiego.

Było... Jest... I będzie... Na zawsze ZAGŁĘBIE!!!
krzysiek17_mdc

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna