Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Przemek26 2007-12-30, 3:38 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Kol. MrCricket - wiem ze rozmawiam z osoba doswiadczona w przeciwnym razie
bylaby cisza. Otóz Berek (nie wnikajac w jego lata) to jest ten zawodnik ktory
bedac na boisku jednym zagraniem, jednym dosrodkowaniem otwiera droge do
zdobycia bramki. On moze wiele minut grac srednio - wystarczy jedno, dwa zagrania
i jest dobrze. I tego bede sie trzymal.
Pozdrawiam Tadeusz

Panie Tadeuszu , z całym szacunkiem, ale ostanie mecze Berka jak Pan to mówi że jego podania otwierają drogę do bramki to owszem ale otwierały drogę do bramki naszym rywalom.
Przemek26

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2007-12-30, 3:55 pm

Kol. Blajpiosie- jak widac wyzej zbieram ciegi za Berka co chwila, ale nie
martwie sie tym za bardzo. A co sie tyczy tego stania przy plocie to musze
wyznac iz jest to juz 3 postój. Pierwszy za trenera Kowalika, drugi za Borysa
noi trzeci za Berka - uzbieralo sie troche.
Do sprawy wroce po zakonczeniu rundy wowczas bedzie wszystko wiadomo.
Pozdrawiam Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Blajpios 2007-12-30, 6:37 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Kol. Blajpiosie- jak widac wyzej zbieram ciegi za Berka co chwila, ale nie
martwie sie tym za bardzo. A co sie tyczy tego stania przy plocie to musze
wyznac iz jest to juz 3 postój. Pierwszy za trenera Kowalika, drugi za Borysa
noi trzeci za Berka - uzbieralo sie troche.
Do sprawy wroce po zakonczeniu rundy wowczas bedzie wszystko wiadomo.
Pozdrawiam Tadeusz

I ja Drogi Kolego, jak chyba wiadomo, nieraz też różnych płotów się uczepiam ;-) więc nie jest tak źle, niezłe Towarzycho! :-)) Choć czasem te nasze płoty bywają różnawe. Najbliżej nam chyba było przy trenerze Kowaliku, bo też uważałem, że to chyba był najlepszy "transfer" i nie byłem przekonany do zmiany. Choć pod koniec, zacząłem zadawać sobie pytanie, czy rzeczywiście, gra rolę tylko to, że nie znajduje wykonawców, czy jednak trochę zadziorności mu brakuje i przez to nie osiąga za dużych sukcesów, bo nie "pociągnie chłopów". Trochę tak, jak swego czasu L. Ćmikiewicz - a i w pewnym sensie R. Kulesza... Z Berensztajnem - uważam, że mamy za mało danych (przynajmniej ja, bo nie mam "przecieków"). To bowiem, że jest stratą, iż nie gra - to wiadome. Jego doświadczenie i klasa - z pewnością by owocowały. Nie wykluczam, że to błąd był po stronie Zagłębia, nie wykluczam, że K. Szatan, już nabywszy trochę doświadczenia, jednak rozegrałby sprawę inaczej - ale też nie wykluczam, że "zwietrzył szansę" Borys na wyciśnięcie czegoś przy zmianach, albo wręcz powiedziano mu w Zabrzu (przypominam tradycję: W. Lubański) że dostanie więcej. Mam jednak nadzieję, że zebrawszy doświadczenie, nabrawszy spokoju, że jest pierwszym, gdyby udało się choćby wypożyczyć S. Gąsińskiego, by też mógł gdzieś się rozwijać ale by nie byli w walce bratobójczej: A. Bensz może jeszcze dobre niespodzianki sprawiać. Co do J. Berensztajna jestem gotów jednak towarzyszyć przy płocie jedynie w punkcie "należy mu się szacunek, może szkoda, że go się do sztabu nie wciąga" - nie jednak co do tego, że da się uratować teraz ligę historią. Trochę więc przestrzeni do stania przy płocie mamy wspólnej - a jeszcze jest przecież i parę innych spraw, przy których staliśmy razem - no i na przyszłość można się spodziewać. Tak więc - nie ma tak źle, mamy dobre perspektywy. Ale w sprawie Pana Jacka mam zdanie odmienne, jak zaznaczyłem - i chyba szkoda już się przepierać w tych zdaniach. W każdym razie - ja kończę. A czekając :-) na "następne nasze płoty" - pozdrawiam!
Blajpios

Postprzez kurzy_kuper 2007-12-30, 8:47 pm

"ino nojpirw musiołby se grupe załatwić".
"za pore kurczoków".
"Żeby było jak nojtani, nojlepi, żeby nikumu za nic nie płacić, ino żeby óni nom płacili, a jak już to płacić jak nojmni".

mefisto
Klasowo łapiesz te klimaty podczęstochowskiego "prywociorza" ;-0
Śmieję się zdrowo z tych, którzy posługują się słowem "sponsor" ale też czapę z głowy ściągam przed łebskim facetem, bo będzie zaniedługo samodzielnym właścicielem III-ligowego klubu w dużym mieście, z wycacaną infrastrukturą opłacaną przez sterroryzowanych wrzaskiem kretynów z urzędu miejskiego. Jak coś nie trzaśnie i się nie oprze o sądy, to takie przejęcie klubu pierwszoligowego za bezcen może zagościć kiedyś w podręcznikach...

Obecny stan spraw klubowi chwały nie przynosi ale przecież już niedługo jakieś generalne "oczyszczenie" polskiej piłki się szykuje (abolicja albo jeszcze 100 spadków i 10 procesów?) no i zaczną się nami interesować inwestorzy zagraniczni, bo kibiców nie zabraknie a jak są kibice to i pieniądz da się z nich utoczyć... Szatan musi po prostu doczekać, dotrwać z tym wielkomiejskim klubem w portfelu do takich czasów no i pchnąć to z zyskiem jak tira kurzych kuprów, hehe...
Tylko ile to potrwa? Wróżenie z kurzych łapek to nie u mnie ;-0
kurzy_kuper

Postprzez django 2007-12-30, 10:06 pm

Berek to już tylko magia nazwiska. Niestety nie prezentuje już pierwszoligowego poziomu, co dobitnie udowodnił jesienią. Chyba sam jest tego świadomy, bo nie robił problemów i pożegnał się z Zagłębiem z klasą. Moim zdaniem może jeszcze przez dwa-trzy lata z powodzeniem pograć w drugiej lidze, a później wziąć się za trenerkę.
django

Postprzez STS_1906DG 2007-12-31, 2:03 pm

No to żegnamy panie Kaliciak. W sumie nic do pana nie mam grał pan w miarę przyzwoicie podczas pobytu w Sosnowcu, ale na pewno nie na miarę sowich możliwości. Ale może w koncu coś ruszy w odwrotnym kierunku, czyli jakieś nabytki :/ ? Bo wszędzie są już peirwsze posunięcia tylko nie u nas w tym kierunku ...
STS_1906DG

Postprzez zag23 2007-12-31, 2:09 pm

Pozbycie się Kaliciaka jest dla mnie najlepszą decyzja od dłuższego czasu. Zaciąg zabierzowski był nieporozumieniem i w praktyce to się potwierdziło - wolny i niepewny to dwie cechy tego zawodnika. Na razie mamy pozbycie się Kaliciaka i Berka - pozbycie się dziadków i bardzo dobrze, jeszcze pozbył bym się Adżema, który jest za wolny, stary 35 lat na karku i łapie kartki; Paczkowskiego, który grał 2 razy na jesieni a kasiorkę co miesiąc bierze; Piątkowskiego, który łapie sporo żółtych kartek mało wnosi do gry i Bagnickiego, który jest dla mnie bagnem. Teraz trzeba szukać lewego obrońce z prawdziwego zdarzenia stopera z jajami lewoskrzydłowego i środkowego pomocnika z żelaznymi płucami i skutecznego napastnika, który ma dobra kiwkę i 100 m biega w 11 sekund.
zag23

Postprzez mefisto 2007-12-31, 7:22 pm

mefisto
Klasowo łapiesz te klimaty podczęstochowskiego "prywociorza" ;-0
Śmieję się zdrowo z tych, którzy posługują się słowem "sponsor"

Albo „inwestor. Bardzo jestem ciekaw, ile, poza tym pierwszym tysiÄ…cem (przypomina mi siÄ™ znana anegdota z pierwszym milionem) „zainwestowaÅ‚” w klub, a ile z niego wyprowadziÅ‚ pod różnymi tytuÅ‚ami. Nawet jak zobaczÄ™ przelew to i tak nie uwierzÄ™.
ale też czapę z głowy ściągam przed łebskim facetem,

Jeżeli miarą łebskości jest brak skrupułów, to i owszem, ale mnie akurat taka makiawelistyczna postawa nie odpowiada, a i w ostatecznym rozrachunku jest nieefektywna, czego dowodem są niedawne i bieżące wydarzenia w klubie.
bo będzie zaniedługo samodzielnym właścicielem III-ligowego klubu w dużym mieście,

Będzie? Już jest.

z wycacaną infrastrukturą opłacaną przez sterroryzowanych wrzaskiem kretynów z urzędu miejskiego.

No dokÅ‚adnie, to jest numer stulecia. SÄ…dzÄ™, że za taki waÅ‚ek to powinien ktoÅ› beknąć. To jak to, miasto ma ileÅ› tam set tysiÄ™cy zÅ‚otych na pakowanie w prywatny, byÅ‚o nie byÅ‚o klub, a nie miaÅ‚o tysiÄ…ca zÅ‚otych żeby zapÅ‚acić za akcje i inwestować w swoje? Przecież to siÄ™ w pale nie mieÅ›ci. Co nie chciaÅ‚byÅ› tak? Za tausenda peelenów kupić pierwszoligowy klub i ssać jak wielkiego, niewyczerpalnego cyca? A ja siÄ™ pytam, gdzie sÄ… kibice. To co pod urzÄ…d trafili i siÄ™ darli, a nie wiedzÄ… gdzie jest Juliuszowska albo Broniewskiego? Co wy ludzie Å›lepi jesteÅ›cie? Jeden maÅ‚y, gruby, wiecznie upocony ogór robi z was balona i doi ile wlezie, a wy co? Czyżby rzeczywiÅ›cie ZagÅ‚ebie – gołębie, sosnowieckie ……..
Jak coś nie trzaśnie i się nie oprze o sądy,

Raczej o prokuraturÄ™…. No i w ostatecznoÅ›ci o sÄ…dy – masz racjÄ™.
to takie przejęcie klubu pierwszoligowego za bezcen

Za jaki bezcen. W końcu tysiąc złociszy piechotą nie chodzi.
może zagościć kiedyś w podręcznikach...

Kryminalistyki.

Obecny stan spraw klubowi chwały nie przynosi ale przecież już niedługo jakieś generalne "oczyszczenie" polskiej piłki się szykuje (abolicja albo jeszcze 100 spadków i 10 procesów?) no i zaczną się nami interesować inwestorzy zagraniczni, bo kibiców nie zabraknie a jak są kibice to i pieniądz da się z nich utoczyć... Szatan musi po prostu doczekać, dotrwać z tym wielkomiejskim klubem w portfelu do takich czasów no i pchnąć to z zyskiem jak tira kurzych kuprów, hehe...

No i o to biega. Wydoić ile się da, przeżuć i wypluć, a gawiedź niech się dziwuje.

Tylko ile to potrwa?

Aż Krzysiu załatwi status.
Wróżenie z kurzych łapek to nie u mnie ;-0

A próbowałeś z kurzych flaków?
Nie trzeba być Pytią z Delf, żeby przewidzieć, co się stanie. Skoro nawet Baczyński nie był w stanie z nim wytrzymać, to nie wytrzyma nikt.

A na podsumowanie. Klub potrzebuje prawdziwego sponsora, a nie prywaciucha o mentalnoÅ›ci cinkciarza. Na caÅ‚ym Å›wiecie jest tak, że wÅ‚aÅ›ciciel proporcjonalnie najmniej do swojego wkÅ‚adu zarabia na futbolu. NajwiÄ™cej zarabia otoczka – piÅ‚karze, trenerzy, lekarze, dziaÅ‚acze, stacje telewizyjne. Nigdzie na Å›wiecie nie jest tak, żeby wÅ‚aÅ›ciciel na futbolu zarabiaÅ‚ tyle i tak szybko, ile i jak mógÅ‚by zarobić w innych branżach (CupiaÅ‚, Walter, Abramowicz). TraktujÄ… to jako swego rodzaju snobizm. Pewnie trochÄ™ im krew błękitnieje, jak mogÄ… utrzymywać klub i zasiadać w loży wÅ‚aÅ›cicieli. To jest tak samo, jak z drogimi samochodami (nie sÅ‚użą do jeżdżenia, tylko do posiadania – majÄ… stać przed rezydencjÄ…) lub z ekskluzywnymi paniami do towarzystwa. Jest to jakaÅ› tam ogólnie uznana w pewnych krÄ™gach forma dowartoÅ›ciowania siÄ™. Tylko trzeba pamiÄ™tać o jednym – frak dobrze leży dopiero w piÄ…tym pokoleniu.

A tak w ogóle to szczęśliwego nowego roku.
mefisto

Postprzez Blajpios 2007-12-31, 7:47 pm

proponuję Kolegom jęczącym z bólu kupić ten klub za własne pieniądze, bo skoro Włosi bardzo walczyli by go mieć, co udowodnili przecież nawet w ostatnich dniach posiadania - to na pewno wart jest większej kwoty. Jak ją wyłożycie, to obecny właściciel z pewnością sprzeda, skoro go interesuje tylko zysk. To tylko kwestia ceny. Jak kupicie, to wtedy pokażecie, co znaczy następną kasę wkładać, nic nie wyciągać, nie zbankrutować i zrobić dobrze klubowi, piłkarzom no i Kibicom jęczącym na forum. Bo na pewno znajdą się następni Waszego pokroju, co będą płakać, już i za Włochami i za Szatanem. Ale nie martwcie się. Jak Wam się skończy kasa, to znów ktoś kupi - i będą za Wami tęsknić.
A dobrego roku oczywiście, jak najbardziej - dzięki za życzenia i też życzę: i malkontentom nawet, rzecz jasna - i nawet optymistom niepoprawnym no i też realistom!
Blajpios

Postprzez kurzy_kuper 2007-12-31, 8:03 pm

Facet żyjący z upuszczania cystern kurzej juchy w kanał i "błękitnienie krwi" to udana zbitka :-0

Czuję przez kurzą skórkę, że jak Oficjalna Moderacja wróci do poświątecznego pionu, to nas obu wyp... rowadzą na aut z tego forum za nienawistne kłapanie dziobami "nie po linii"... Prawdy jednak się nie da zagłuszyć obuchem cenzury ani zagdakać przez stadko kurczaczków w szaliczkach, którym tylko rzucanie konfetti i mrzonki o kupowaniu "pomocnika o żelaznych płucach" w łebkach.

Ko ko kooo koooo koooniec roku ;-0

Smacznego jajka w Nowym 2008 Roku dla wszystkich!
kurzy_kuper

Postprzez mefisto 2007-12-31, 8:44 pm

Blajpios napisał(a):proponuję Kolegom jęczącym z bólu kupić ten klub za własne pieniądze,

Za 1000 zł. - już kupuję, a miasto, kibice i inni frajerzy (pardon - sponsorzy) niech mi finansuje to co najważniejsze
bo skoro Włosi bardzo walczyli by go mieć, co udowodnili przecież nawet w ostatnich dniach posiadania - to na pewno wart jest większej kwoty. Jak ją wyłożycie, to obecny właściciel z pewnością sprzeda, skoro go interesuje tylko zysk.

No i widzisz, potwierdzasz tylko moją tezę. Ja nie proponuję więcej, tylko tyle samo ile Krzysiu wyłożył.
To tylko kwestia ceny. Jak kupicie, to wtedy pokażecie, co znaczy następną kasę wkładać,

Masz namyśli ten deklarowany "milion na starcie", o którym wszyscy czytaliśmy w pierwszym wywiadzie? Bardzo jestem ciekaw, jaką w końcu przybrał formę ten milionik, tzn. o ile miejsc się przecinek w lewo przesunął.

nic nie wyciągać, nie zbankrutować i zrobić dobrze klubowi, piłkarzom no i Kibicom jęczącym na forum.

No bo żeby wyciągnąć, to najpierw trzeba włożyć - przecież każdy facet to wie.
Bo na pewno znajdą się następni Waszego pokroju, co będą płakać, już i za Włochami i za Szatanem. Ale nie martwcie się. Jak Wam się skończy kasa, to znów ktoś kupi - i będą za Wami tęsknić.
.
Ciągle nie kumasz o co chodzi. Każdy ma ręce do siebie i nie ma sprawy, ale nie jest to podejście odpowiednie dla sponsora klubu pierwszoligowego. To jest worek bez dna. I naprawdę, zysk jest ostatnią rzeczą na jaką można liczyć przy takim przedsięwzięciu. Jak budżet się domknie na "0" to już jest sukces. A tu za wszelką cenę chce się z tego zrobić drugą Dolinę Krzemową.
Z klubem jak z miłością lub hobby, tylko kosztuje, nie zarabia, ale ile satysfakcji przynosi.
A dobrego roku oczywiście, jak najbardziej - dzięki za życzenia i też życzę: i malkontentom nawet, rzecz jasna - i nawet optymistom niepoprawnym no i też realistom!

A ja kibicom Zagłębia. Chyba się przydadzą.

[ Dodano: 2007-12-31, 8:53 pm ]
kurzy_kuper napisał(a):Facet żyjący z upuszczania cystern kurzej juchy w kanał i "błękitnienie krwi" to udana zbitka :-0
To jaki nam w końcu wyjdzie kolor z tej zbitki? Zielony? No nawet pasuje, taki marsjański, akurat do tej aparycji. Albo pasuje do kurzych flaków.

Czuję przez kurzą skórkę, że jak Oficjalna Moderacja wróci do poświątecznego pionu, to nas obu wyp... rowadzą na aut z tego forum za nienawistne kłapanie dziobami "nie po linii"...

Też tak czuję, chociaż z góry zapowiadam, że Krzysiowe przydupasy tak łatwo się mnie nie pozbędą.
Prawdy jednak się nie da zagłuszyć obuchem cenzury ani zagdakać przez stadko kurczaczków w szaliczkach, którym tylko rzucanie konfetti i mrzonki o kupowaniu "pomocnika o żelaznych płucach" w łebkach.
Zwłaszcza, że ta prawda może przybrać niezliczoną ilość forumowych form, więc cenzura jest z góry skazana na niepowodzenie. A im bardziej będą wycinać tym więcej będzie zwolenników prawdy.

Ko ko kooo koooo koooniec roku ;-0

Smacznego jajka w Nowym 2008 Roku dla wszystkich!

No tu akurat spudłowałeś - brojlery nie znoszą jajek..........
Ostatnio edytowano 2008-01-01, 12:39 pm przez mefisto, łącznie edytowano 1 raz
mefisto

Postprzez kurzy_kuper 2008-01-01, 11:31 am

Stawiam dużą wódkę pod kilo galarety z kurzych nóżek, że obóz w Turcji zostanie odwołany z przyczyn analitycznie wielowarstwowo szerokopasmowych.
kurzy_kuper

Postprzez mefisto 2008-01-01, 12:41 pm

kurzy_kuper napisał(a):Stawiam dużą wódkę pod kilo galarety z kurzych nóżek, że obóz w Turcji zostanie odwołany z przyczyn analitycznie wielowarstwowo szerokopasmowych.

Znaczy chodzi ci o to, że "przecie możno tani".

A tak na marginesie, to od kiedy to ubojnia jest w Turcji?
mefisto

Postprzez Raul75 2008-01-01, 1:38 pm

wymieńcie się ze sobą numerami na GG i tą "konstruktywną" krytykę przenieście na inne obszary internetu. Ja rozumiem jedną, drugą krytykę ale stajecie się panowie monotematyczni. Aż rzygać się chce od tych waszych "żartów". Zaproponujcie lepiej ciekawe pomysły w temacie a jak was interesuja kury, kurczęta, brojlery i koguty to proponuje poszukać w Google.
Raul75

Postprzez mefisto 2008-01-01, 2:31 pm

Raul75 napisał(a):wymieńcie się ze sobą numerami na GG i tą "konstruktywną" krytykę przenieście na inne obszary internetu.

No, ale przecież nie ma musu czytać.
Ja rozumiem jednÄ…, drugÄ… krytykÄ™ ale stajecie siÄ™ panowie monotematyczni.

No bo po prostu staramy siÄ™ trzymac tematu. po to chyba jest systematyka na tym forum.
[/quote] Aż rzygać się chce od tych waszych "żartów". [/quote]
No to widzę, że noc sylwestrowa była naprawdę "upojna".
Zaproponujcie lepiej ciekawe pomysły w temacie

No przecież zaproponowałem. Uważam, że miasto powinno odkupić klub, skoro i tak tylko i wyłącznie ono tak naprawdę inwestuje i prowadzić jako klub miejski.
a jak was interesuja kury, kurczęta, brojlery i koguty to proponuje poszukać w Google.

Ale po co jak sÄ… pod rekÄ….
mefisto

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników