Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez NHK12 2007-12-24, 2:00 pm

Witam , wszystko zależy od tego czego tak naprawde chcą władze klubu , czy już złożyli broń , czy po oddaniu 4 pkt wróciła wiara w utrzymanie w 2 lidze . Mam nadzieję ,że to drugie rozwiązanie wchodzi w grę . Musimy powoli przymierzać się do zawodników. Polonia Bytom jest zainteresowana zawodnikami Wisły o których pisze w powyższych postach.

WSZYSTKIM ŻYCZE WESOŁYCH I ZDROWYCH SWIĄT ORAZ EMOCJONUJĄCYCH WIDOWISK SPORTOWYCH NA LUDOWYM W NADCHODZĄCYM ROKU
NHK12

Postprzez Robson_2006sc 2007-12-24, 3:59 pm

novack napisał(a):
sosnowiczanin ! napisał(a):Zajrzałem dzisiaj na portal 90minut.pl i publikuję listę kolejnych nazwisk zawodników , moim zdaniem potrzebnych naszej drużynie .

Paweł Szwajdych , Jacek Wiśniewski , Dariusz Pawlusiński , Igor Kozioł , Piotr Rocki , Bartłomiej Chwalibogowski , Artur Marciniak , Dariusz Stachowiak , Vahan Geworgyan , Vuk Sotirović , Krzysztof Gajtkowski , Piotr Świerczewski , Marcin Kikut , Ilijan Micanski , Marcin Burkhardt , Robert Kłos , Mariusz Magiera , Patryk Małecki , Robert Kolendowicz , Karol Gregorek , Ireneusz Kowalski .

Jest z czego wybierać ......

Wiśniewski zastrzegł, że w Zagłębiu grał nie będzie.

skad te info
Robson_2006sc

Postprzez marcelino 2007-12-25, 6:35 am

Wisniewski powiedział że nie będzie grał w Zagłębiu i Piaście Gliwice na pewno,więc nie wchodzi w rachubę.
marcelino

Postprzez sosnowiczanin ! 2007-12-25, 12:34 pm

To nie info tylko moje luźne przemyślenia .
sosnowiczanin !

Postprzez Smazu 2007-12-26, 3:06 pm

A moim zdaniem nikt nie przyjdzie do Zagłębia wartościowy...
Wywalili piłkarzy najdroższych w utrzymaniu oraz zatrudnili gorszego (nie oszukujmy się) trenera więc przygotowania do 3 ligi ruszyły i jedynie jakiś talent z Ukrainy czy V ligi przyjdzie do nas i tyle.
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez marcelino 2007-12-27, 8:57 am

Też jestem tego zdania że nikt wartościowy do Zagłębia w zimowej przerwie nie przyjdzie.Sciągną zapewne kilku utalentowanych,ale jeszcze nie gotowych do gry na wysokim poziomie młodych zawodników z niższych lig.Nie czarujmy się.Który klasowy piłkarz przyjdzie do zdegradowanej już druzyny, będącej chłopcem do bicia? Kto będzie chciał sobie psuć reputację przychodząc do klubu-widma,który mu wpiszą do CV razem ze spadkiem z OE.W dodatku jeszcze do niedawna za naszym klubem ciągnął się korupcyjny smród.Lepiej rzeczywiście budować zespół na III ligę oparty na sosnowieckiej młodzieży,który powalczyłby w kolejnym sezonie o awans a nie wydawać ciężkie pieniądze na piłkarskich wyrobników,którzy w czerwcu i tak stąd odejdą.[shadow=darkred][/shadow]
marcelino

Postprzez adas 2007-12-27, 10:15 am

Smazu napisał(a):A moim zdaniem nikt nie przyjdzie do Zagłębia wartościowy...
Wywalili piłkarzy najdroższych w utrzymaniu oraz zatrudnili gorszego (nie oszukujmy się) trenera więc przygotowania do 3 ligi ruszyły i jedynie jakiś talent z Ukrainy czy V ligi przyjdzie do nas i tyle.
Po pierwsze nikogo nie wywalili (zawodnicy zostali wystawieni na listę transferową), po drugie nie wiem skąd wniosek, że trener Orzeszek jest gorszym trenerem od swojego poprzednika. Wprawdzie doświadczenie trenerskie ma on niewielkie, jednak ja osobiście wierzę, że Andrzej swoją osobą zbuduje dobrą atmosferę w drużynie, a to w tej chwili moim zdaniem jest najważniejsze.
adas

Postprzez Smazu 2007-12-27, 2:09 pm

adas napisał(a):Po pierwsze nikogo nie wywalili (zawodnicy zostali wystawieni na listę transferową), po drugie nie wiem skąd wniosek, że trener Orzeszek jest gorszym trenerem od swojego poprzednika. Wprawdzie doświadczenie trenerskie ma on niewielkie, jednak ja osobiście wierzę, że Andrzej swoją osobą zbuduje dobrą atmosferę w drużynie, a to w tej chwili moim zdaniem jest najważniejsze.

Nie których zwolnili z kontraktu a resztę wystawili na listę transferową co jest równoznaczne z tym , że odejdą z Zagłębia.
Gorszy - miałem na myśli mniejsze doświadczenie.Poprzedni trener miał duże doświadczenie a Pan Orzeszek jedynie w rezerwach, atmosfera też jest ważna , ale wyników nie będzie jeśli wszyscy będą zadowoleni a nie przygotowani dobrze do rundy rewanżowej.
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez adas 2007-12-28, 5:23 pm

Jacek Berensztajn nie jest jż graczem Zagłębia.
adas

Postprzez jad 2007-12-28, 5:42 pm

Berek był na liście transferowej, a jednak go nie sprzedali tylko wywalili.
jad

Postprzez rossoneri 2007-12-28, 6:29 pm

i cale szczescie juz dawno powinni to zrobic ,jeszcze tych osmiu pozostalych wywalic i jeszcze paru ,ktorych nie ma na liscie trans. ale najwazniejsze ze odszedl Berek bo z nim to gralismy jak w 10 ke
rossoneri

Postprzez kurzy_kuper 2007-12-28, 7:38 pm

Dostał od "zarządu" propozycję: albo zgadzasz się na rozwiązanie umowy i wypad albo zostajesz na kontrakcie ale poza trenowaniem musisz też tyrać po 4 godzinny dziennie na ubojni przy segregowaniu kurzych flaków
kurzy_kuper

Postprzez Lex 2007-12-28, 7:58 pm

Bardzo dobre posunięcie. Teraz zwolnić pozostałych zawodników i śmiało można walczyć o utrzymanie.
Lex

Postprzez django 2007-12-28, 8:37 pm

Za Berka można było kupić na środek Marcina Nowackiego, który grał ostatnio w Odrze. Teraz już za późno bo jest praktycznie dogadany z Ruchem. Nawet w Bytomiu robią już pierwsze zakupy, a u nas cicho. Czyżby to oznaczało, że sprowadzimy z czwartej ligi jakichś fajfusów za worek piłek? Adaś, przydałaby się jakaś rozmowa z Szatanem na temat zimowej polityki transferowej klubu.
django

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2007-12-28, 8:57 pm

Zamrożila mnie ta wiadomosc - iz Berek nie jest juz zawodnikiem ZAGLEBIA
najgorsza decyzja z mozliwych. Nie ukrywalem i nie ukrywam iz bylem fanem
Berka od samego poczatku jak tylko przszedl do Zaglebia. Liczlem ze wysta-
wienie na liste tyrnsferowa nie oznacza SPRZEDAZ, ODEJSCIE A JEDNAK SIE
STALO.
Totalne oslabienie druzyny - ale jest to decyzja i odpowiedzialność wlasciciela.
Wielka szkoda ze Wlosi zrezygnowali ze sponsorowania naszej druzyny, tacy
ludzie jak Berek mieliby miejsce w druzynie bankowo.
Panie Jacku zycze Panu zdrowia przedewszystkim, bede sledzil Pana gre, ale
z pewna zazdroscia ze nie dla nas Kibicow Zaglebia.
Serdecznie Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna